Kaikkien pelottelujen äiti

Voi tuota pelottelun määrää!

Pelottelua ja vääristelyä liikkuu nyt ilmassa niin paljon että ilmasto lämpenee väkisinkin. Iltalehtikin eilen otti asiaan kantaa. Ensin normaalit uhkakuvamaalaukset ja sitten lopuksi uhkailu pakolaisilla. Logiikka ei oikein tuossa pelottelussa toimi.

Pahimmillaan ilmasto alkaa muistuttaa Italian Milanoa, kirjoittaa Iltalehti. No voi herran pieksut, Suomesta tulee Pohjoismaiden Milano eli eurooppalainen muodin Mekka.

En todellakaan pistäisi pahakseni jos Suomesta tulisi Milano ilmastollisesti. Ja sitten ne pakolaiset, mihin perustuu väite, että Suomeen tulisi juuri tuo mainittu puoli miljoonaa pakolaista sen takia, että Suomi olisi kuin nykyinen Italia? Ja mitä sen olisi väliä, jos italialaiset tulisivat joukoittain Suomeen?

Suomessa on pulaa ihmisistä, vai mistä kumpuaa tuo synnytystalkooteema?

Ilmastomuutos toisi Suomeen lisää lämpöä ja lisää mahdollisuuksia, kaiken lisäksi puoli miljoonaa italialaista tulisi tänne Ferrareineen. Miksi siitä puhutaan uhkana, minusta tuo kuullostaa mahdollisuudelta.

Ja voi miten ihanaa tuo vääristely onkaan ja kuinka nopeaa se voi olla. Ei edes malteta odottaa, että ministeri sulkee suunsa, kun jo uutisissa vääristellään hänen puheitaan.

Aamuteeveessä Mika Lintilää haastateltiin ja häneltä kysttiin provosoivasti turpeesta, että millä aikataululla turpeesta luovutaan. Kun Lintilä vastasi väistäen ytimen, että jossain vaiheessa tullaan fossilisita luopumaan, niin uutisissa uutisoitiin Lintilän luvanneen lopettaa turpeen käytön ilmastomuutoksen takia. Eihän turve ole fossiilinen polttoaine, eikä Lintilä luvannut lopettaa turpeenkäyttöä, vaan arveli, että jossain vaiheessa tullaan fossiilista luopumaan.

Miksi uutistoimittaja selkeästi teki omia johtopäöätöksiä Mika Lintilän puheesta, kun vielä ikään kuin todistaakseen väittämänsä vielä esitti pätkän Lintilän lausumasta jossa asia kaikille viimeistään selvisi.

Vai osaako kukaan enää kuunnella mitä oikeasti poliitikot sanovat?

Suomessa turvesuoita on noin 10 miljoonaa hehtaaria, ja ne tuottavat vuodessa noin kaksinkertaisesti uutta turvetta siihen nähden mitä nyt käytetään energiantuotantoon. Eli miten fossiilinen joka on ei uusiutuvaa, voi uusiutua ja olla siitä huolimatta fossiilinen?

Kyllä luontoihmiset kertovat auliisti kuinka sammalet metsissä ja soillamme kasvavat monipuolisesti, ja sitten menevät EU:ssa lobbaamaan ne fossiilisiksi, koska se sopii heidän politiikkaansa olla kaikkea  suomalaista energiaa vastaan.

Turvetta yritettiin kovasti kieltää ja sitten vaihtoehdoksi esiteettiin puuta, no kun Äänekoskelle alettiin rakentaa bio-laitosta joka käyttää puuta tuli puusta nopeasti uhka. Alettiin voimakkaasti puhua hakkuita vastaan. Missä on tässä vastustuksessa se tiedonjyvä joka tätä vastustusta pitää yllä?

Sekö tässä mättää, että Suomesta voisi tulla ilmastollisesti Milanon kaltainen ja turve turvaisi suomalaisen energiatarpeen? Puusta saataisiin rahaa ja kaikilla olisi hyvä olla. Miksi tätä ei suomalaisille sallittaisi? 

No ehkä siksi, että vihreillä menisi politiikassa tosi huonosti jos pelottelu maailmanlopulla kiellettäisiin.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu