Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vastuu valuu aina omiin käsiimme

 

Luottamus eduskuntaan on edustuksellisen demokratiamme kulmakivi. Mitäpä sanomme, kun demokratia ei näytä toimivan? Muutamat neuvovat äänestämään oikein, mutta auttaako se? Puolueilla on ryhmäkuri jonka taakse edustuksellinen demokratiamme usein piiloutuu. Olisinhan minä, mutta kun ryhmä!

Jos jättää äänestämättä antaa silloin muille oikeuden päättää asioistaan. Jos äänestää antaa silloin puolueille oikeuden päättää asioistaan. Jo perustat puolueen sen tulee saada kannatusta ja jos saa tarpeeksi päätätkö silloinkaan omista asioistasi?

Suomalaisessa demokratiassa pääset antamaan äänesi eduskuntavaaleissa noin 20 kertaa koko pitkän ikäsi aikana. Joka kerran otat itse vastuun asioista antamalla sen muille tai osallistumalla itse päättäjänä.

Nuori on ehkä kerran käynyt äänestämässä, mutta hänen on alistuttava massojen päätöksiin kuin kenen tahansa. Äänestämisellä ei oikeasti ole muuta merkitystä, kuin jakaa vastuu tasan kansalaisten kesken. Sinulla on oikeus äänestää, osallistua, jos sen teet olet pelissä mukana, mutta vain yhtä vähän kuin muutkin, sillä puolueilla ei näytä olevan mitään vastuuta mistään.

On aivan yhdentekevää mitä vaalikentillä luvataan, on aivan sama kuka asiaasi ajaa, tulos on aina sama joku suurempi voimaa asioista tekee tärkeitä, ei kansalta oikeasti kysytä mitään. Kansa vain houkutellaan vaaliuurnille ottamaan vastuu puolueiden tekoihin.

Teetpä sinä mitä ikinä tahansa sinun on vastuu demokratiassa, paitsi jos olet edustaja. Silloin voit asua saunassa ja nostaa kulukorvauksia. Silloin voit olla sairauslomalla ja ajella työnantajan piikkiin taksilla pimeisiin ansioihin saamatta mitään sankitioita.

Aina puolueet voivat vedota sinuun samalla tavalla, mitäs äänestit, tai miksi et äänestänyt.

Pitkässä juoksussaan ovat puolueet sopineet, että aina joskus jollakin sauna palaa, eli ei kannataa siitä suurta haloota nostaa, kun huomenna voi oma saunasi olla liekeissä. Niinpä he ovat keksineet kyyristyä demokratian taakse kykkypaskalle ja sinä olet vastuussa vietkö heille uuttaa paperia vai jätätkö heidät pyyhkimään ruoholla tai sammaleella?

- Nykyinen pääministeripuolue kepu pettää aina, paitsi että ei ole tuota lausetta pettänyt koskaan.

- Perussuomalaiset hajosivat ministerisalkut vain siirtyivät vanhoina "työntekijöinä" ilman vaaleja sinislle. Voi tätä demokratian riemukukkasta!

- Kokoomuslaiset sanoivat että naisten oikeudesta omaan kehoon pidetään kiinni siihen saakka kunnes äänestetään hallituksen kaatumisesta, ja sen jälkeen taas pidetään naisia arvossa siihen saakka kunnes taas toisin äänestetään.

- Sosialidemokraatit haluavat pääministeripuolueeksi, koska silloin  voi auttaa köyhiä, mutta ei Sorsan tai Lipposen hallitusten aikana köyhyys mihinkään hävinnyt, vaan ainoastaan ay-liikkeen bossit lihoivat ja lihovat edelleen. 

- Vihreät olivat alkuunsa ympäristöliike, nyt heistä on tullut samanlainen puolue kuin muutkin, eli härskisti oma etu edellä mennään taksilla tai millä tahansa lennokilla ilmastosta välittämättä.

Se on demokratiaa ottaa kantaa vaaleissa näiden kahjojen toilailuun ei vaaleilla ole hönkäsen pöläystä, eli ei mitään vaikutusta. Kuten ei silläkään että et äänestäisi.

Koirat haukkuu eduskunta kulkee missä satuu ja miten huvittaa...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Äänestämättä jättäminen vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta. Tehtävät päätökset ja toteutettava politiikka on joka tapauksessa samaa. Mutta äänestysprosenttia alentamalla voidaan sentään nakertaa sen legitimiteettiä.

Nykyisessä kapitalistien omistamassa gallupdemokratiassa ei ole enää kyse siitä, mitä poliittisia päätöksiä tullaan tekemään, vaan pelkästään siitä, kuka pääsee ne tekemään. Miksi antaa tuollaiselle demokratian irvikuvalle arvovaltaa äänestämällä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Äänestäjien totaalinen kieltäytyminen äänestämästä, jos ei asiat muutu on ainoa lakko jota voisin kannattaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ja mihin se johtaisi? Ei ainakaan mihkään muutokseen. Jos jätetään äänestämättä, niin ehdokkaat tulevat valituiksi pelkillä omilla äänillä ja jos jokainen ehdokas saa vain oman äänensä, ratkaisee arpa läpimenijät.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Se on jo toiveajattelua, että omilla änillään enää eduksuntaan mentäisiin. Jos äänestysprosentti putoaa alle 50% on se jo katastrofi puolueille.

"demo" on esittelyversio jostain tietokonepelistä tai -ohjelmasta

"-kratia" on - valta, eli demo-kratia on esittelyversio oikeasta vallasta, jota kohti ei edes haluta mennä, vaan Sepon tavoin on pysähdytty pelkkään puoluevallan esittämään esittelyversioon.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Olen tullut täysin samaan lopputulokseen, Kansalaisen ainoa vaihtoehto on jättää äänestämättä ja odottaa, että tarpeeksi moni kansalainen päätyisi samaan ratkaisuun. Silloin kun äänestysprosentti laskee alle 50%, ei voida enää puhua demokratiasta ja silloin poliittista järjestelmää on pakko uudistaa.

Mitä järkeä on äänestää ehdokasta, jolla ei ole mitään velvollisuutta pysyä vaalilupauksissaan? Äänen antamisella, annat vain mandaatin nykyjärjestelmälle, joka ei todellakaan ole mitään demokratiaa.

Tällä hetkellä jo noin 30% kansalaisista jättää äänestämättä ja demokratia on erittäin pahassa kriisissä. Koska poliittiset puolueet eivät muuta järjestelmää demokratiaksi, on kansalaisten yritettävä tehdä jotain asioiden muuttamiseksi ja äänestämättä jättäminen on ainoa varteenotettava vaihtoehto tällä hetkellä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #7

Edes kuluttajan suojaksi laaditusta laista ei ole mitään apua.
Koko kuluttajavirasto kohisee, jos jonkin halvan krääsän tarjous jatkuu liian kauan, mutta kun yli 4 miljoonaa äänestäjää huijataan, ketään ei kiinnosta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #14

"Koko kuluttajavirasto kohisee, jos jonkin halvan krääsän tarjous jatkuu liian kauan, mutta kun yli 4 miljoonaa äänestäjää huijataan, ketään ei kiinnosta."

Oman omaisuuden, vaikkapa kiinteistön alihintaan myyminen, voidaan katsoa lahjaksi ja siitä voidaan verottaa ostajaa. Mutta valtion omaisuuden ja luonnonvarojen myyntejä eivät koske samat lait, niitä voidaan myydä jopa alle prosentilla, niiden oikeasta arvosta.

Poliitikkoja, puolueita ja valtiota, eivät tunnu ne lait koskevan, joiden noudattamista tavalliselta kansalaiselta kyllä edellytetään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #5

"Jos äänestysprosentti putoaa alle 50% on se jo katastrofi puolueille".
Mitä siis on pääteltävä siitä, että Europarlamentin vaaleissa äänestysprosentti oli 41.

Muuten olen sitä mieltä, että kannattaa äänestää ja kannattaa seurata politiikkaa, niin on kohtuullinen mahdollisuus siihen, että ääni osuu kohtuullisen oikein, mikä tarkoittaa sitä, että mikäli ehdokasta tulee valituksi, hän toimi jokseenkin odotetulla tavalla.

Tuo "ei kannata äänestää" on tietysti käyttökelpoinen taktiikka, jos uskoo, että oma puolue onnistuu aktivoimaan joukot äänestämään, mutta nukkuvien riviin jää paljon niitä, jotka olisivat äänestäneet kilpailijoita. Mitä vähemmän äänestäjiä, stä suurempi paino annetulle äänelle jää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Päättelepä ihan itse tuosta EU-vaalien prosentista, minusta se ei enää ole demokratiaa, kuten ei se lähes tuhannen mepin parlamenttikaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Puolueiden ehdokasasettelussa on jotain, kun prosentti on jäänyt noin alas. Joskus tuntuu, että ehdokkaat ova menossa politiikasta jäähylle Brysseliin ja simpukkapadat kiiluvat enemmän mielessä, kuin Eurooppa ja Suomi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #19

Minä suosittelen valtakunnanvaihtoa niille, jotka siihen kykenevät (omaa poismuuttoa vaikeuttaa virtsakalloinen kouluttautumisratkaisu).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #24

Valtakunnan vaihto on hyvä ratkaisu. Siinä joko pääsee itselleen sopivampaan maahan tai huomaa, että ei tämä Suomi niin paska maa ollutkaan. Niin tai näin, aina voittaa, joko olosuhteisssa tai viisaudessa.

Risto Koivula

Mielestäni muissa vaaleissa paitsi EU-vaaleissa pitäisi äänestää, tai ainakin hakea vaalilippu, mikä katsotaan annetuksi ääneksi, kun taas EU vaaleissa mitään kansainvälisliä kuvia ja muita hylkäysmerkkejä lippuihin ei pidä ihan samasta syystä missään tapauksessa tehdä. Se mikä niissä yhtäänmitään merkitsee on lopultakin vain äänetysprosentiksi.

Jos Al-Haidi Hautahourulalla sitten kumminkin valitaan sinne - ja eurokomissaariksi, se on sormnoo, EU menee sitä tietä, jota on tullutkin...

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/al-...

" EUROOPAN UNIONI KANONISOI TUON YLLÄ ESITETYN HOURULALLATUKSEN ”MAON UHREISTA” (josta ei tilastollisesti käy ilmi varmuudella yhtään ainokaista ”tapet- tua kommunismin uhria”) ”päätöksessään” 2.4. 2009, jonka ”perusteluissa” se vetoaa Euroopan neuvoston ääliöhouruun tammikuulta 2006, johon nuo Halosen sepittämät mukamas ”74 miljoonaa Maon uhriakin” sisältyvät:

P6_TA-PROV(2009)0213

***

Euroopan neuvosto teki sillä jo itsensä laittomaksi ja ajeli yhdessä hourujen täyttämän ”ihmisoikeustuomioistuimensa” kanssa itsensä lakkautusputkeen ja nyt EU tekee samoin:

http://nakokulma.net/arkisto/index.php? … #msg269487

AL-Haidi Hautahourullalle nuo ”Mustan kirjan” ”tiedot” eivät piisaa alkuunkaan: Mustassa kirjassa on erityisiä ”Stalinin uhreja” (1923 – 1953) tekstissä noi 3 miljoonaa (kustantaja esipuheessa 8 mlj, mutta niistä 6 osoittautuu karkotetuiksi), mutta virheä feministi Al-Haidi Hauta-Hourula kertoo muuta:

https://www.tiede.fi/comment/1001033#comment-1001033

klo 12:15 | 1.10.2007

” ” Heidi Hautala parhaillaan (10.15,YLEn Tampereen radio, Ajantasa, Viron patsasjuttuihin liittyen) lallaa radiossa, että ”Stalinin tapettuja uhreja oli 47 miljoonaa…”

Kaikkia sekoja ne suomalaiset ämmät äänestää…

Tuo on puolitoista kertaa niin paljon kuin NL:ssa kuoli ylipäätään kaikkiin syihin 1924 - 1939 (36 mlj.)... äe kaek ees piisantkaa ...

”Musta kirja” tuli taas Stalinin osalta kerrottua kuudella, ja osoitetut poliittisen väkivallan uhrit 50:llä.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/miten-...

Pekka Iiskonmaki

''Olisinhan minä, mutta kun ryhmä!''

Tuossa taas on kulmakivi sille, että julkisella sektorilla harvoin, todella harvoin joutuu vastuuseen tekosistaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Valitaan Diktaattori seuraaville 4 vuodelle, katsotaan kauanko pysyy vallassa. Nykyinen diktaattori näyttä hallitsevan 4 vuotta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voihan sitä mennä laidasta laitaan, tai sitten hienosäättä demokratiaaa paremmaksi. Kumpaa haluat, mennä politiikassa oikealta vasemmalle, ja vasemmalta oikealle vuoro vaalikausin, vai kehittää systeemiä niin, että yhteistyö ja demokartia menee edistyen edellä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Viimeksi en keksinyt yhtäkään syytä äänestää, tilanne näyttää nyt aika samalta. Olen Janne Kejon mainitseman legitimiteetin nakertamisen kannalla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari - siksi www.nukkuvat.fi

ps. juttu Keskisuomalaisessa jos et ole jo lukenut: https://tinyurl.com/y7gt7azk

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nukkuvat , - perinteisessä merkityksessä;)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ei vaan siksi että vastuu todellakin on meillä jos ymmärrämme! Jos ymmärrämme ja emme tee mitään emme kanna vastuutamme. Jos olemme yrittäneet olemme tehneet voitavamme.

Kävi miten kävi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ari, mieti jo itse. Antaa olla jos oma muisti ei riitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Kaima, mitä jos esitetään että muutetaan vaalijärjestelmää siten, että voittajapuolue saa nukkuvien prosentit? Silloin äänestysprosentin nousu olisi huomattava, kun kukaan ei halua antaa demareille 40 % voittajabonusta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Miksi meillä on nyt EU:n aikana 200 ns. kansanedustajaa ?

Olkoon edustajien maksimimäärä edelleen tuo 200, mutta paikat täytetään vain äänestysprosentin suhteessa. Jos siis vain puolet äänioikeutetuista käy äänestämässä, valitaan eduskuntaan vain 100 pyrkijää.

Säästöjen lisäksi 100 edustajan seuraaminen olisi paljon helpompaa kuin 200. Puolueiden ryhmäkuri ja kellokkaathan kuitenkin määräävät mitä kukin sanoo ja tekee. Miksi maksamme kumileimasimille maltaita ?

Edustajien moraalikin saattaisi parantua väen vähetessä ja putoamisvaaran kasvaessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen yös joskus täsä samaa esittänyt että nukkuvien puolueen nukkuvat paikat kuuluvat nukkuville, ei siis puolueilla ole oikeutta jakaa saamattomia ääniä itselleen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mie näen esim. eduskuntavaalit empiirisenä legimiteettinä. Tarkottaa vissiin, että hyväksyn? (wikipedia)
On niistä vaaleista hyötyäkin.
Olen käynyt lukemattomat vaalit. Istumalla äänestyspaikan aulassa PieniEle-keräyspurkin kanssa. Toivomalla, että vaalikansa muistaisi jollain summalla vammais-ja terveystyötä. Ja kansa on muistanut.

Perinne on jo yli 100 vuotta vanha. Aina ensimmäisistä eduskuntavaaleista lähtien. Aiemmin nimellä Vaalikeräys (tuberkuloosi hoitotyön hyväksi)

Itse olen kuulovammainen, joka ei ole valikoiva. Toisin kuin aatemaailmani. Joka on valikoiva ainakin äänestyskopissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kunnioitan oikeuttasi äänestää, mutta puolueet jakavat tyhjät paikat itselleen sitä en oikein ymmärrä, koska se laiskistaa puolueita. Parempi olisi, että äänestysprosentti saataisiin nousuun.

Siihen uusia keinoja tulee etsiä, jos tyydymme aina vanhaan ei mikään muutu.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Äänestämättä jättäminen ei korjaa mitään mutta tekee järjestelmästä epävakaamman ja alttiin mm Trumpin kaltaisten ilmiöiden syntymiselle. Eli jos et löydä äänestämisen arvoista puoluetta tai ehdokasta, löydät mitä luultavimmin kuitenkin ehdokkaita tai puolueita jotka ovat niin huonoja, että niitä vastaan äänestäminen toiminee äänestämisen perusteena. Tämä pätee myös puolueiden sisäisessä "rankingissa".

Itse löydän riittävän hyviä ehdokkaita joita äänestää, mutta ymmärrän tietyllä tavalla vaikkapa Arin kyynistymisen. Se on erityisen helppoa aikana jolloin johtomme ei ole erityisen hyvä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Eli nykyisellä globalisaation aikakaudella voi myös vaihtaa maata eikä tarvitse tyytyä puolueen vaihtamiseen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuka nyt kotoaan lähtee yksien vallanpitäjien takia? Ja mihin sitä lähtisi, kun Suomi on paras maa haukkua ja olla haukkumatta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #28

Siinähän se: jos ei enää kodilta tunnu.

Terv. KK

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan noita ehdokkaita löytynyt, se ei ole syynä, vaan se, että mikään ei ole muuttunut, eli äänestysprosentti ei nouse, ihmisten mielenkiinto riittää yleensä vain mollaamiseen jne...

Politiikan yhteistyöajatus on hämärtymässä, eikö silloin blogistien ole aika herätellä uudistuksiin?

Jos nykyisin vaaleissa jaetaan kaikkien puolueiden kesken myös äänestämättä jättäneiden äänet, se ei toimi. Muutetaan vaaleja niin, että suosituimmat puolueet saavat noista äänistä enemmistön bonuksena itselleen, se motivoi äänestäjiä uurnille, kun yrittävät estää valtavaa pottia menemästä kärkipuolueille, ja kun äänestysprosentti nousee kansan tahto toteutuu paremmin.

Typerintä on vain hikljaa hyväksyä nykytila, koska silloin ei taatusti mitään uudistuksia tapahdu. Jos olisin kyyninen en kirjoitteleisi mitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hereillä pitää politikkojen puheet, eli poliitikot kehuvat miten hyvin hallitus on saanut työpaikkoja, ym...

Mutta päivän lehti kertoo odotuksista toista, mihin kikyjen ja aktiivimallien voima katoaa???

"Suomen taloudesta on jälleen tänään saatu uusia tietoja, jotka vahvistavat kuvaa, jonka mukaan nousukauden huippu koettiin jo tänä vuonna ja jatkossa kasvu hidastuu selvästi". (Iltalehti)

Eli keväiset pääministerin röyhistelyt hiipuivat kuuman kesän mukana, vaikka kikyt ja aktiivimallit jäivät vielä voimaan, nousu ei ollut siis niiden voimasta kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset