Ihmisen oikeus

YK julistaa, että;

–  alkuperäiskansat ovat yhdenvertaisia kaikkien muiden kansojen kanssa

Ovatko oikeudet jossain nyt sitten hyllyillä tai kansakuntien kaappien päällä, joita YK voi vapaasti jaella?

Viimepäivinä on kouhuttu naisen oikeudesta omaan kehoonsa, missä sitten onkaan lihansyöjän oikeus ostaa nautaa lautaselleen saamatta paheksuntaa ilmastouskovaisten taholta?

Ihmisellä on alkuperäiskansat mukaan lukien siis yhdenvertaiset oikeudet, mutta kasvisyöjät saavat siitä huolimatta syyllistää lihansyöjiä ja vaatia erityisiä kasvisruokapäiviä milloin mihinkin instanssiin.

Nyt on lupa syödä vaikka kotisirkkoja, mutta ei nautaa. Ilmasto pelastuu jos ihminen itse syö soijaa, eikä jalosta sitä soijaansa naudan satakertojen kautta, vesiä saastuttavaksi fosforiksi.

Onko ihmispaska muka puhtaampaa kuin lehmänpaska?

Ihmisiä oli telluksella 1950 noin 2, 5 miljardia ja vuonna 2050 ennuste on jo 9 miljardia ihmistä. Olisiko selkeämpi puhua lihansyöännin rajoittamisen sijasta ihmisten syntyvyyden rajoittamisesta. Se mikä Suomessa on hiipuvaa eli syntyvyys on monissa maissa vielä kasvavaa. Tokihan heillä on oikeus lisääntyä, mutta kun samalla pakottavat meidät kaikki syömään kotisirkkoja voisi siitä ainakin keskustella asian oikeilla nimillä.

Ihminen ei olisi kehittynyt nykytasolle ilman maanviljelystä ja ilman äyriäisten, kalan ja lihan hyödyntämistä ravinnokseen. Pelkän kasvisruoan käyttäjinä hyppelisimme vielä puissa muiden apinoiden kanssa.

Maailman väestön kasvu on jo ohittanut korkeimman vauhtinsa, mikä lienee siinä milleniumin hujakoilla, ei siis kovin kaukana historiassa. Kasvua toki vielä on, mutta vauhti on hidastunut.

YK:n arvion mukaan meitä on 10 miljardia vuonna 2200, kuka silloin enää on sitä asiaa varmistamassa on ilmeisesti lihan syöjä edelleen.

Miksi ihmeessä sitten meitä sekasyöjiä syytetään lihansyöjiksi, miksi meillä ei ole oikeutta omaan kehoomme?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu