Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kiristyksen korruptio

Poliittinen korruptio on voimissaan, kun ministerin epäluottamuslauseesta on tehty hallituskysymys. Mikä ihmeellinen asia maailmankaikkeudessa voi olla niin tärkeä, että kiristyksellä halutaan sen asema turvata?

Poliittinen korruptio ei näytä olevan Suomessa laitonta, eli uhkailu ja kiristäminen on sallittua, jos puoluetoveri on epäluottamushaasteen edessä, häntä voidaan laillisesti auttaa uhkaamalla hallituskriisillä.

Sotahan ei tunnetusti yhtä miestä kaipaa, miksi Timo Soini on nyt niin tärkeä mies, että poliittinen farssi tehdään näkyväksi. Ilkka Kanerva sai lähteä ongelmansa takia, vaikka hänelläkin toki oli oikeus lähettää tekstiviestejä.

Asiat aina mutkistuvat kun pitkistyvät, siksi tämä ongelma nimeltä Timo Soini olisi pitänyt hoitaa jo aikoja sitten, eli kun virhe on tehty on arvioinnin paikka. Ei niin, että virhe säästetään sopivaan kohtaan ja teurstetaan henkilö sitten kun aika teurastajille on sopiva.

Nyt siis äänestetään siksi, että se on muutamien oivaltama strateginen hyve, ei siksi, mitä Timo Soini on tehnyt tai jättänyt tekemättä.

Henkilökohtainen epäluottamuslause on poliittinen siirto, joka sai strategiset vastaiskunsa, eli hyökkäykseen vastattiin puolustuksella. Itse teko ei enää ole tärkeä, on vain poliittinen peli joka on tärkeintä. Siinä ei naisten oikeuksilla taida olla sijaa, eli ryhmäkuri sitoo naiset ja miehet puolustamaan Timo Soinin oikeutta hekilökohtaiseen mielipiteeseen siis tuetaan estämällä muiden hekilökohtaiset mielipiteet. Estää siksi, kun ryhmäpäätökset astuvat henkilökohtaisen mielipiteen varpaille.

Minun mielestäni Timo Soini saa mennä pesuvesien mukana. Pitäköön aborttikantansa, ei se minua haittaa, mutta minua haittaa poliittinen nykymeno, jossa hallitus haluaa pysyä keinolla millä hyvänsä pystyssä, vaikka eväät ovat jo aikaa sitten loppuneet.

Nyt olisi aika herätä huomaamaan mitä tarkoitaaa henkilökohtainen mielipide - ja lopettaa ryhmäkuri. Nyt olisi aika herätä tiedostamaan poliittiset kiristykset mielettöminä tekoina politiikkaa vastaan. Politiikka on yhteistyötä, eikä yhteistyöhön kuulu kiristäminen tai uhkailu.

Hallitus tulisi kaataa koska se ei näytä toimivan kuin kiristyksen voimin. Hallitusta tuskin nyt kaadetaan, vaikka Timo Soini saisikin lähteä ulkoministerin palliltaan, mutta siniset uhkaavat tämän tapahtuvan. Nyt sitten katsotaan kenen selkäranka on suora ja kestää uhkailun ja kenen poliitikon selkä taipuu uhkailun edessä. Kyseessä ei siis enää ole Timo Soinin teot, vaan uhka joka hallitsee politiikkaa.

Minä en uhkaa teitä, siksi tällä kirjoituksella ei ole merkitystä jatkakaa samaan tahtiin, mutta minulta on turha odottaa vaalikopppiin menoa. Minulle sattuu silloin aina muuta tekemistä, kuin tuollaisten pellein tukemista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä toivon niin hartaasti, että tästä päivästä tulisi sinipunapoppoon mahalasku....

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siniset ja punaiset? Mikä ihmeen sinipunapoppoo? Etkös itsekkin tunnusta sinistä väriä Seppo?

Minä toivon aina joka päivä, että järki voittaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Värisokeus lempo vaivaa. Tietysti tarkoitin punaviherpoppooolle täydellistä mahalaskua...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Joskus viisaskin menee vipuun;))

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #3

Freudilaiselta lipsahdukseltahan tuo näytti enemmän kuin värisokeudelta, kun kuitenkin pystyt värit erottamaan. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Mikä ihmeellinen asia maailmankaikkeudessa voi olla niin tärkeä, että kiristyksellä halutaan sen asema turvata?"

Pari vaihtoehtoa:

1. Sinisillä ei olisi tilalle ulkoministeriä.

2. Monta alavaihtoehtoa, vaikkapa PS nro 3: Soini ottaisi Väyrysestä mallia ja rupeaisi puuhaamaan uutta puoluetta jos putoaisi rivikansanedustajaksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eivät nuo niin kauheita asioita ole. Ulkoministeriksi voisi nostaa vaikkapa Ilkka Kanervan;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kauheista asioista tässä on kyse, ja vastuun kantamisestakin.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustan-kosonen...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

- Kan­sa­ne­dus­ta­ja So­fia Vik­man (kok.) puo­les­taan vaa­tii Soi­nia myön­tä­mään sel­ke­ä­sa­nai­ses­ti toi­mi­neen­sa mi­nis­te­rin ar­vol­le so­pi­mat­to­mal­la ta­val­la.

Soini ei nöyrry, kun Terho takaa hänen selustansa. Samoin Orpo ja Sipilä, nyt pellet tunnustavat väriä oikein urakalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Farssihan tämä on ja tulee viekä jälkinäytöskin erilaisine selityksineen.

Pekka Iiskonmaki

''Minun mielestäni Timo Soini saa mennä pesuvesien mukana. Pitäköön aborttikantansa, ei se minua haittaa, mutta minua haittaa poliittinen nykymeno, jossa hallitus haluaa pysyä keinolla millä hyvänsä pystyssä, vaikka eväät ovat jo aikaa sitten loppuneet.''

Ari tiivisti hyvin Suomen talouden sakkauksen syyt.

Lisäksi 66.000 yrittäjää tuhottiin.

Nykyinen työvoimapula ei johdu hallituksen hyvästä talouspolitiikasta, vaan pienenevistä ikäluokista.

Tulee mieleen, kun hiiri oli kissalle räätälinä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Nykyinen työvoimapula ei johdu hallituksen hyvästä talouspolitiikasta,...

vaan kääntyy laskuun tehdyistä toimenpiteistä huolimatta viimeistään ensi vuonna.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari "....tämä ongelma nimeltä Timo Soini olisi pitänyt hoitaa jo aikoja sitten, eli kun virhe on tehty on arvioinnin paikka."

Miksi Soini sai pitää nyk. sinisten edustajien voimin hallituspaikan ylipäänsä? Siksi että niin keskusta kuin kokoomus sai tehdä itsenäiset päätökset kuten haluavat asiassa kuin asiassa. Vasta nyt tuli sitten se tenkkapoo eteen, kun siniset Terhon sanoin tekikin Soinin epäluottamuksesta koko hallituksen luottamuksen. Tätä eivät keskusta ja kokoomus voineet ottaa kesällä 2017 tekemissään lehmänkaupoissa huomioon. Nyt sitten keskusta ja kokoomus ovat pakottamassa edustajansa äänestämään Soinin luottamuksesta, sillä muutoin hallitus kaatunee. Härskin pelin aloittivat keskusta ja kokoomus ja saavat maksaa pelin politiikasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sirpan kanssa samaa mieltä, nyt ei ollut tikun nokassa kuin Soini, mutta kaikki ryvettyivät.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Siniset eli Uuvatit synnytettiin pelkästään hallituksen pystyssäpitämiseksi, joten siinä mielessä näyttäisi loogiselta, että hallitus seisoo tai kaatuu Sinisten mukana.

(Samasta syystä on aivan loogista, että Siniset kuihtuvat pois eduskunnasta ensi kevään vaaleissa. Kansa tuskin haluaa antaa millekään taholle (eli Sinisille) blancovaltakirjaa minkä hyvänsä hallituksen tukemiseksi.)

Käsittääkseni Ilkka Kanerva joutui aikanaan lähtemään sen takia, että piti tehdä tilaa Alexander Stubbille. (Virallinen tekosyy oli tietysti jotain aivan muuta, niin kuin aina.)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Ilkka ei olisi tekstaillut olisi tarvittu toinen tekosyy, niinkö?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ilkka Kanervan tekosyy:

Ei kun tää on leikkikalu ja kirjoitin ihan vitsailuna... Mitä? Onko tää muka oikea kännykkä? Mä luulin, että Mobira on oikea kännykkä? ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset