Kiristyksen korruptio

Poliittinen korruptio on voimissaan, kun ministerin epäluottamuslauseesta on tehty hallituskysymys. Mikä ihmeellinen asia maailmankaikkeudessa voi olla niin tärkeä, että kiristyksellä halutaan sen asema turvata?

Poliittinen korruptio ei näytä olevan Suomessa laitonta, eli uhkailu ja kiristäminen on sallittua, jos puoluetoveri on epäluottamushaasteen edessä, häntä voidaan laillisesti auttaa uhkaamalla hallituskriisillä.

Sotahan ei tunnetusti yhtä miestä kaipaa, miksi Timo Soini on nyt niin tärkeä mies, että poliittinen farssi tehdään näkyväksi. Ilkka Kanerva sai lähteä ongelmansa takia, vaikka hänelläkin toki oli oikeus lähettää tekstiviestejä.

Asiat aina mutkistuvat kun pitkistyvät, siksi tämä ongelma nimeltä Timo Soini olisi pitänyt hoitaa jo aikoja sitten, eli kun virhe on tehty on arvioinnin paikka. Ei niin, että virhe säästetään sopivaan kohtaan ja teurstetaan henkilö sitten kun aika teurastajille on sopiva.

Nyt siis äänestetään siksi, että se on muutamien oivaltama strateginen hyve, ei siksi, mitä Timo Soini on tehnyt tai jättänyt tekemättä.

Henkilökohtainen epäluottamuslause on poliittinen siirto, joka sai strategiset vastaiskunsa, eli hyökkäykseen vastattiin puolustuksella. Itse teko ei enää ole tärkeä, on vain poliittinen peli joka on tärkeintä. Siinä ei naisten oikeuksilla taida olla sijaa, eli ryhmäkuri sitoo naiset ja miehet puolustamaan Timo Soinin oikeutta hekilökohtaiseen mielipiteeseen siis tuetaan estämällä muiden hekilökohtaiset mielipiteet. Estää siksi, kun ryhmäpäätökset astuvat henkilökohtaisen mielipiteen varpaille.

Minun mielestäni Timo Soini saa mennä pesuvesien mukana. Pitäköön aborttikantansa, ei se minua haittaa, mutta minua haittaa poliittinen nykymeno, jossa hallitus haluaa pysyä keinolla millä hyvänsä pystyssä, vaikka eväät ovat jo aikaa sitten loppuneet.

Nyt olisi aika herätä huomaamaan mitä tarkoitaaa henkilökohtainen mielipide – ja lopettaa ryhmäkuri. Nyt olisi aika herätä tiedostamaan poliittiset kiristykset mielettöminä tekoina politiikkaa vastaan. Politiikka on yhteistyötä, eikä yhteistyöhön kuulu kiristäminen tai uhkailu.

Hallitus tulisi kaataa koska se ei näytä toimivan kuin kiristyksen voimin. Hallitusta tuskin nyt kaadetaan, vaikka Timo Soini saisikin lähteä ulkoministerin palliltaan, mutta siniset uhkaavat tämän tapahtuvan. Nyt sitten katsotaan kenen selkäranka on suora ja kestää uhkailun ja kenen poliitikon selkä taipuu uhkailun edessä. Kyseessä ei siis enää ole Timo Soinin teot, vaan uhka joka hallitsee politiikkaa.

Minä en uhkaa teitä, siksi tällä kirjoituksella ei ole merkitystä jatkakaa samaan tahtiin, mutta minulta on turha odottaa vaalikopppiin menoa. Minulle sattuu silloin aina muuta tekemistä, kuin tuollaisten pellein tukemista.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu