Onnea Sari ja Li

Kansalainen nauttii kansalaisluottamusta, mutta puoluejohtajien kyvyt mitataan uskottavuudella. Olen salaa ihaillut Li Anderssonin kykyä keskustella, väitellä ja artikuloida asioita, kertoa lyhyesti oma ja puolueensa näkemys sujuvasti nikottelematta.

Sari Essayah on ollut suosikkini jo paljon pidempään ja kun häenstä nostettiin Päivi Räsäsen manttelin perijä on Sari säilyttänyt rehellisyytensä kansan silmissä.

Tämä käy ilmi gallupista jonka voit katsoa tästä.

Ei ole myöskään yllätys, että Anna-Maja Henriksson on kolmanneksi luotetuin puheenjohtaja Alma-kyselyssä.

Sekään ei liene yllätys, että he kaikki ovat opposition edustajia, sillä hallitus joutuu enemmän epäluulon kohteeksi kuin vastuulliset haastajat.

Miksi tämä luottamus ei sitten siirry suoraan vaalituloksiin on viiteryhmien syy tai ansio, eli kokoomuslaiset vaikka kuinka pitäisivät LI Anderronin tavasta puhua muita pussiin, eivät näytä sitä äänestyskopissa, vaan painavat sitä vahvemmin omiensa puolta, koska ihmiset aina asettuvat pitämään valitsemaansa linjaa kaikkein parhaana.

Kristillisten gallupsuosio ei ole Sarin kaudella kasvanut juurikaan, ei myöskään Alma-kyselyn mitalisijat ole nostanut vassareiden tai rkp:n galluplukoihin siinä mittakaavassa mitä Alma-kysely antaisi odottaa.

Silti ihailen Saria, Litä ja Anna-Majaa puheenjohtajina, vaikka en heidän edustamia puolueita juuri dikkaisikaan.

Joskus köy toki mielessä, miten fiksuimmat puheenjohtaja eksyvät omasta mielestä tyhminpiin puolueisiin, no Anna-Maja tekee poikkeuksen, kun on kielellisen viiteryhmän vuoksi eli ilmeisen vapaavalinnan johdosta puolueessaan.

Ruotsalaisuus tai kristillisyys ei minusta ole syy perustaa puoluetta, tai köyhyys, mutta en vastusta jos joku niin kokee. Ei minusta ruotsalaisuus Suomessa ole puolueen arvoinen aate, se on enemmän etujärjestön omainen liike puolustaa ruotsalaisuutta, tässä pakkoruotsin vastaisessa maassa.

Kristillisyyskin on enemmän uskon asia kuin poliittinen valinta. 

Vasemmistolaisuus on aito perinteinen puolueaate ja Li puolustaa vasemmistolaisia arvoja varsin mallikkaasti, vieläpä niin, että kansalaisetkin häntä arvostavat yli puoluerajojen.

Onnea siis Sari, Li ja Anna-Maja.

Huonommista en puhu mitään, ei luusereista kannata mitään puhua, yrittäköön parantaa seuraavaan kyselyyn, eli vaaleihin mennessä luottamustaan äänestäjiin. Vaikka eihän heidä sitä tarvitse tehdä, kun vaaliluottamus on taattu puolueuskollisuuden tiimoilta, eli suomalainen näkee eri tavalla luottamusta, kuin on tottunut äänestämään.

Minusta luottamuksen tulisi paremmin näkyä vaaleissa, suomalainen valehtelee itselleen vaalikopissa, sillä Alma-kyselyn tulokset ja vaalitulokset eivät pidä yhtä.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu