Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sata ja yksi vuotta pakolaisia Suomessa

Pakolaisuus puhuttaa, mutta pakolaisia on Suomessa ollut läpi Suomen itsenäisyyden ajan ja sitä ennemminkin, sillä ihminen on aina jokin sortin pakolainen muuttaessaan uusille asuinalueille.

Venäjän eli silloisen neukkumuutoksen aikaan 1917-1920 tuli Suomeen pakolaisia Venäjältä. Vuonna 1920 arvioitiin Suomessa olevan noin 35 000 pakolaista.

"Maailmansotien välisenä aikana Suomessa oli ulkomaalaisia enemmän kuin Ruotsissa. Kronstadtin kapinan jälkeen maaliskuussa 1921 Kronstadtista tuli jään yli muutamana yönä tuhansia neuvostomatruuseja perheineen. Seuraavana talvena Itä-Karjalan kansannousua seurasi vielä suurempi pakolaisaalto. Jatkosodan lopulla Suomessa oli lähes 100 000 ulkomaalaista, mikä jäi ennätykseksi 1990-luvulle saakka".  (lainaus Wikipedia)

Sitten tulivat chileläiset, vietnamilaiset ja hiukan myöhemmin irakilaiset, jugoslaavit, eli serbejä, albaaneja ja bosnialaisia muslimeita, kroaatteja.

Somaleita meille tuli aluksi Moskovasta. Sittemmin on tullut pakolaisaaltoja Somaliasta, Syyriasta, Kongosta ja Afganistanista.

Yhtä kaikki pakolaisia on aina ollut ja heitä on helppo arvostella, koulukiusata ja käydä heittelemässä polttopulloilla, heitä on siitä huolimatta aina.

Muistan kun vietnamilaiset tulivat Korsoon, niin Hyvinkäältä ja Riihmäeltä saakka tuli porukkaa iltahämärissä vetelemään pakolaisia turpaan, kun heitä ei suvaittu. Vietamilaisia kutsuttiin venepakolaisiksi ja ensimmäisnä pakolaisina saivat nimityksen elintasopakolaiset. Vaikka juurikin vietnamilaiset ovat olleet pakolaisista se ryhmä, joka on parhaiten työllistynyt kenties.

Jos joku halusi perustaa puolueen niin hyvä täky 1990-luvun Suomessa olivat juurikin pakolaiset. Timo Soini nousi pakolaisten avulla ulkoministeriksi, ei huono, sillä ilman pakolaisia hän on vailla kannatusta. Kun perussuomalaiset repesi ja Timo Soini hyppäsi sivuun omasta puolueestaan pakolaisvastaisuus jäi ministeriys säilyi. Miten kävi? Perussuomalaiset säilyttivät kannatuksensa, mutta sinisten kannatus on gallupien virhemarginaalia pienempi. Todellista kannatusmittausta odotellaan seuraavista vaaleista, mutta odotukset ovat heikot.

Ilman pakolaisia perussuomalaisten politiikka on siis tuuliajolla. Perussuomalauisuus kiittää siis pakolaisia jytkyistä, ei siinä Soinin kaulaliinapolitiikka paljoa merkinnyt, kun perusuomalaisista eronnut Soini liittyi sinisiin ei jäänyt jäljelle muuta kuin aborttien vastustaminen.

Persut vastustavat pakolaisia ja Siniset abortteja, jos pakolaiset ja abortit jostain syystä lakkaavat olemasta ongelma niin molemmilta puolueilta putoaa pohja pois.

Pakolaisia siis on aina ollut, mutta pakolaisilla ratsastaminen politiikassa on uusi ilmiö joka kulkee läpi Euroopan ja läpi koko maailman. Pakolaisia vihataan siksi, että he vievät leivän ja naiset alkuperäisiltä asukkailta jotka ovat ehkäpä tulleet alueelle aikoinaan leivän ja naisten perässä;)))

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Noinhan se on, kuten kirjoitat. Aina on liikuttu rajojen yli, milloin mistäkin syystä. Ennen pakolaisuus, tai elintason perässä muuttaminen oli ihan tavallista toimintaa. Sitä tehtiin myös kausiluontoisesti ja töiden perässä kuljettiin pitkiäkin matkoja. Pakolaisuutta vastaavasti lisäsi kriisit ja poikkeavat satonäkymät jne.

Muodikkaita juurisyitä kun nykyiseen pakolaisvastaisuuteen miettii, niin epäluulon lisäksi se kulkijoiden integrointihaluttomuus on varmaan ykkössyy, hyvänä kakkosena on kotikonnuille palaamisen asemasta kohdemaahan jääminen. Elätettäväksi. Kolmantena syynä yleiselle vastentahtoisuudelle näen pakolaisstatuksella liikkuvien valikoivuuden. Annettu apu ei kelpaakaan, koska liian kylmä, liian kaukana jostain jne. Tämä, jos joku ketuttaa kansalaisia raskaasti.

Ja se perimmäinen syy on varmaan ihan tuttu : Kuka vei mun juuston. Tämän perussyyn päälle on poliitikon oikein helppo rakentaa oma ohjelmansa.

Toisaalta, ellei pakolaisuutta ja elintason perässä muuttamista mitenkään kyseenalaisteta, niin mitä sitten tapahtuisi ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minun mielestä ihmiset kyseenalaistavat kaiken aikaa asioita, kyllä pakolaisuutta seurataan muissakin piireissä kuin perussuomalaisissa. Perussuomalaiset ovat vain nostaneet asian tikun nokkaan. Heille se on niin tärkeä asia, että eipä juuri muita asioita sovi agendalle.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Toki, tuossa on perää,. Aikaansa kutakin. Suomessa Kännö toimi hallituksen ohjauksella jo ennenkuin Persuista oli mitään kuulo, tai näköhavaintoa.

Vielä n. 25 v sitten Suomessa oli toki vallalla hieman erilainen kulttuuri. Mm ssa Petelius teki julkisesti Hymyhuulissa rankkaa pilaa maahanmuuttajista, eikä aiheeseen puututtu millään tasolla, millään tavalla. Suomessa vallitsevan rauhaisan nurkkakuntaisuuden päälle oli myös poliitikkojen helppo rakentaa uhkakuvia ja ratsastaa niillä. Aiheesta, tai aiheetta onkin sitten toinen juttu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Varatuomari Eila Kännö, eli rva Interpoli teki omantuntonsa mukaan asioita. Opiskeli kanslistin paikalta itsensä varatuomariksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuulostaa siltä, että ainakin Oulussa on matuille vielä paljon tilaa...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oulussa varmasti on tilaa, vai mistä synnytystalkoista se Rinne mahtoikaan puhua. Ei mamut ole ongelma, vaan se miten mamuja hyödynnetään yhteiskunnissa. Ihminen tämä mamukin on, ei sen kummempi, eli osaa mamukin laiska olla tai kiimainen, kuten jokainen kansalaisuuteen katsomatta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

1920-luvulla Suomessa oli sosiaalilainsäädäntö, joka kannusti kaikkia työelämään ulkomaalaislainsäädännöstä puhumattakaan...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Oikein Pertti, mamuja ei pidä mollata vaan omaa lainsäädäntöä, joka ei toimi tai toimii liikaa. Mamut ovat vain olemassa ei niitä kannata haukkua, koska hehän toimivat kuten mamujen odotetaan laissa toimivan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

"vaan se miten mamuja hyödynnetään yhteiskunnissa". Aika veikeästi kirjoitettu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ruotsissa eletään nyt jännittäviä aikoja maahanmuuttajateemoin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ruotsissa on tehty paljon virheitä, mutta yksistään mamuja ei virheistä voida syyttää. Joskus tuntuu, että eristämällä jokin asia poistuu, kuten mamut tai ruotsidemokraatit, mutta näin se homma ei kulje.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Maahanmuutto ei ole koskaan ongelma, mutta siitä syntyy ongelma, jos maahantulijat jäävät jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien maan julkisen sosiaaliturvan varaan pysyvästi itsensä työllä elättämisen sijaan.

Miljoonat muuttivat aikoinaan Amerikkaan, jossa toimeentulo oli hankittava omin avuin ja kovalla työllä ilman sosiaaliturvaa. Suomalaisetkin muuttivat 1960 -1970 luvuilla Ruotsiin, mutta työn perässä, eikä miinkään sosiaaliturvan motiivein. Toisena ääripäänä on EU, jossa sosiaaliturvaa on ääliömäisesti yhdenvertaistettu omien kansalaisten ja maahan tulijoiden välillä. Tämä johti sitten lopulta mm. Brexit ilmiöön.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

- jos maahantulijat jäävät jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien maan julkisen sosiaaliturvan varaan

Se on meidän ongelma, jos näin annetaan tapahtua, ei pakolaisen syy sinänsä. Pakolainen tulee pakoon milloin mistäkin syystä. Kun on tullut meille on meidän tehtävä joko poistaa hänet maasta tai hankkia hänelle rooli yhteiskunnassa. Eivät mamut roolita meitä vaan me heitä.

On aivan sama tuleeko vuohipaimenia vai metallimiehiä rajan ylitse, vastuu siirtyy mamusta meille kun ovat täällä.

Toni Rintala

"Pakolaisia vihataan"

Perussuomalaiset eivät vihaa pakolaisia, vaan vastustavat pakolaispolitiikkaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Päivän paras vitsi, ''neekeriukko'', ''esteettinen haita kylän raitilla''

Ja monta muuta

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Petteri Ritala tuossa jo kommentoikin Toni Rintalaa, eli jos vastustatte politiikka muodostakaa herjanne pakolaispolitiikka vastaan, ei mamuja tai pakolaisia vastaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Fasismia on ilmassa. Eräät tekevät kaikkensa, että sellaiset käsitekummajaiset kuin "enemmistön oikeudet" ja "elintasopakolaiset" valtavirtaistuisivat. Ruotsin metsäpalojen jälkeen oli vähän aikaa toivoa siitä, että oikeat ongelmat, kuten ilmastonmuutos, nousisivat vaaliteemaksi. Mutta ei, maahanmuuttovastaiset mölöpössit ne sitten pääsivät nämäkin vaalit kaappaamaan. Ilmastonmuutos etenee ja pakolaisista vain kitistään.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olen pessimisti, en usko, että valtiot tarttuvat maapallon ongelmiin, ennen kuin ihmiskunnan olemassaolo on vaarassa. Onko se silloin jo myöhäistä?

Ilman muuta on selvää että ihmisiä tulee Afrikasta ja Lähi-idästä myös korkeamman elintason vuoksi. Näinhän ihmiset ovat toimineet maailman sivu. Afrikan ja Euroopan elintasoissa on valtava ero. Vahvimmat tulevat, heikot, köyhät ja sairaat jäävät aina niille sijoilleen. Mitä siis tehdä muuta kuin yrittää sulkea rajat? Miten maailmanlaajuinen yhteisö, Eurooppa etunenässä voi vaikuttaa Afrikan tilanteeseen? Euroopalla on vain voitettavaa mikäli Afrikan maat menestyvät.

Ainakaan ei pidä lapioida rahaa sotahulluille, autoritaarisille ja korruptoituneille hallituksille.

- Ruokahuollossa on puutteita - äärimmäistä kuivuutta kestäviä paljon proteiinia sisältävien kasvien kehittäminen.
- Luonnon entisöinti, metsittämistä ym.
- Vesihuolto
- Naisten koulutus, jolloin lasten teko myöhentyy. Ehkäisyn lisääminen. Naisten urakehitykseen panostaminen, jolloin myös lasten teko myöhentyy tai jää toteutumatta kokonaan. Ura siis tärkeäksi tavoitteeksi. Tehdä myös tavoiteltavaksi toimia esim. sairaanhoitaja/lääkäri nunnana.

Vielä, autoritaaristen maiden painostaminen. Rahahanat kiinni ellei kehitystä tapahdu. Ehkäpä ongelmana ollut myös liian helpon rahan saaminen, rahat ohjautuneet valtaeliitille ja hännystelijöille, ei ole tarvinnut välittää kehityksestä. Vastuun siirtäminen maille itselleen. Mutta tosiaan tietyissä asioissa tarvitsevat ulkopuolista apua...

Uskon vakaasti että yhteistyöllä voidaan saada jotain aikaa. Suomi ei yksin kykene yhtään mihinkään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

1920-luvun ”pakolaiskriisissä” oli piirre, joka voi saada nykyajan kansallismielipuolten päät räjähtämään: Pakolaisia auttoi SPR ja sen johtaja oli - tadaa - Mannerheim! Sama mies oli myös varsin hyvin perillä takaisin kotimaahansa lähetetyistä pommein, asein ja rahoin täällä varustetuista vetreistä nuorista miehistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset