Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Demokratian vitsi

Demokratia on suuri vitsi, joka elää vain siihen liitettyjen mielleyhtymien varassa. Kaikkea pidetään nykyisin demokratian nimissä sallittuna. Enemmistön tyrannia ei poikkea juurikaan diktatuurin vallasta, mutta koska enemmistö päättää se on vapauttavampaa, kuin diktaattorin julmat päätökset.

Onko Ruotsissa tasa-arvo toteutunut monarkiassa? Monarkiasssa jossa Ruotsi Demokraatit ovat demokratiasta huolimatta painettu paitsioon. Tapahtuiko Suomessa demokratian nimissä Perussuomalaisten savustus hallituksesta puolueloikkauksen avulla, jne?

Oliko Sinisten irtautuminen ja jatkaminen hallituksessa enemmistön päätös? Demokratia kulkee hurahura-tietä, eli media, gallupit ja suuri älämölö rajaavat demokratian viitteet.

Suomessa vaitaan eduskunta äänten enemmistöllä ja miten enemmistö saavutetaan ei ole käytännössä mitään väliä. Joillakin vain on enemmän rahaa vaalimainontaan käytettävissä, joku vaan saa enemmän sponsorirahaa puheilleen ja medialla on mielikkinsä.

Demokratiassa hallitukset ovat kansan valitsemia, ei Kekkosen tai Juha Sipilän valitsemia.

Miten demokratiassa toteutuu vähemmistön ”valta”? Ei juuri mitenkään ja siksi on puolueet alkaneet kosiskella enemmistöä, eli pyrkivät suurimmaksi ja mahtavimmaksi. Joilleikin puolueille se onkin ainoa tehtävä, päätösten oikeellisuudesta viis, kunhan saa pysyteltyä suosion harjalla. Vaalibudjeteilla voi ostaa seuraavan vaalituloksen enemmistön jne…

Demokratiassa puuttuu yleensä järjen ääni kokonaan, eli valtavirta on yleensä älyllisesti eri kuin nerous. Suomessakin näin väitän on kansan enemmistö muita kuin neroja. Tämän ajatuksen mukaan Suomessa tyhmät päättävät nerojenkin puolesta, koska demokratiassa näin on oikein. Demokratin tärkein kehityssuunta onkin viisastua, ei se että on suosituin gallupeissa.

Suora demokratia on joillekin se pyhin demokratian muoto, jossa tyhmä kansa siis todella sää päättää ja enemmistä mielipiteestä julistetaan viisaudeksi. Tyhmä kansa ennen vaaleja viisastetaan propakandalla ja huraa jälleen on demokratia voittanut.

Milloin enemmistöille selviää kenen naruissa he sätkivät?

Ja mitä on sosiaalinen demokratia jossa ay-liikkeen työhuonekunnat päättävät mitä mieltä enemmistöt saavat olla?

Onko myös demoratioiden välillä eripuraisutta siitä oikeasta demokratiasta? Voiko yleensä olla muuta kuin enemmistön demokratia. Miten liberaalien demokratia olisi huonompaa kuin marxilainen demokratia, miksi suoraa demokratiaa pidetään patempana demokratiana kuin demokratiaa?

Demokratiasta on tullut tabu jonka varjolla tehdään mitä huvittaa ja aina on vastuu kansan enemmistöllä, mutta hinnan maksavat vähemmistöt.

Jos enemmistö päättää, että seuraavien vaalien jälkeen valitaan edustajat arvalla niin sekin on silloin demokratiaa, eli jos demokratia tappaa itsensä ei se kuole. Enemmistö jää aina henkiin, koska kolmesta kaksi on jo enemmistö.

Kolme miestä joilla on kullakin pullo alkoholia päättää yhdessä juoda pullot tyhjiksi. Kun ensimmäinen puteli on juotu, enemmistö eli kaksi kolmesta päättääkin vaihtaa taktiikkaa niin, että yksi jätetään kahden viimeisen pullon ulkopuolelle. Toimiiko esimerkissä demokratia oikein?

Koska demokratia voi mennä vikaan kolmen miehen kesken, voi se mennä isommallakin joukolla pieleen, mutta koska enemmistö on aina oikeassa se demokratia on ja pysyy kaikista parhaana vaihtoehtona. Enemmistön mielestä kun parempaakaan vaihtoehtoa ei enemmistölle ole keksitty. Diktaattori on helpompi tappaa kuin enemmistä äänestäjistä.

Ylikansallinen demokratia jossa suomalainen vähäväkinen kansa jää auttamatta mopen osaan on nimeltään EU.

Globaali demokratia, jossa jenkit ja kiinalaiset jakavat markkinoita venäläisten toimiessa puhemiehenä on demokratiaa, joka meidän pitää vain hyväksyä, kun kannatamme enemmistöjen tyranniaa eli demokratiaa.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Demokratia on suuri vitsi, joka elää vain siihen liitettyjen mielleyhtymien varassa."

Mikä yhteiskunnallinen asia ei ole tuollainen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Diktatuuri, joka poistaisi koulukiusauksen kouluista alta aikayksikön, demokartia ei ole siihen kyennyt eikä kykene.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Demokratia ei koskaan ole niin hyvä kuin väitetään eikä koskaan niin huono kuin väitetään.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Tuossa avauksessa jäi kiinnostamaan, minkä hinnan ne vähemmistöt maksavat? Ennen kaikkea se herättää toisen kiinnostavan näkökulman. Minkä hinnan maksaa enemmistö ja miksi?

Juha Hämäläinen

Demokratia on toki vain harha. Oikeus äänestää kerran neljässä vuodessa ei millään tavoun täytä demokratialle asetettuja odotuksia.

Toni Tamminen

Vain yksi miehistä oli osallistunut pullojen hankintaan omalla kustannuksellaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mihin tietämykseen tuo perustuu ja oliko se mies se joka ensimmäiseksi äänestettiin ulos?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ari, sinustahan on vähitellen kehkeytymässä oikein radikaali... :-)

Diktatuuri ja diktatuuri

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kolme miestä joilla on kullakin pullo alkoholia päättää yhdessä juoda pullot tyhjiksi. Kun ensimmäinen puteli on juotu, enemmistö eli kaksi kolmesta päättääkin vaihtaa taktiikkaa niin, että yksi jätetään kahden viimeisen pullon ulkopuolelle. Toimiiko esimerkissä demokratia oikein?"

Vuosia sitten mieleeni tuli toinen esimerkki samasta asiasta:

Saunassa istuu 10 ihmistä, ja äänestetään siitä, heitetäänkö lisää löylyä. Äänin 6-4 päätetään heittää lisää löylyä. Ne 4 vastaanäänestänyttä eivät niin kovia löylyjä kestä ja kävelevät ulos.

Jäljelle jääneet 6 äänestävät, heitetäänkö vielä lisää löylyä. Äänin 4-2 päätetään heittää lisää löylyä ja ne 2 kävelevät ulos.

Seuraavaksi äänin 3-1 heitetään lisää löylyä ja yksi kävelee ulos.

Äänin 2-1 heitetään vielä lisää löylyä ja se yksi lähtee pois.

Näin saatiin demokraattisin äänestyksin aikaiseksi tilanne, jossa 8 värjöttelee saunan ulkopuolella ja 2 nauttii haluamastaan löylyn tasosta.

Minusta tämä esimerkki voisi luonnehtia esimerkiksi työelämän pelisääntöjen kovenemista yms., joka johtaa siihen, että alati suurempi osa väestöstä syrjäytetään normaalina pidetystä elämänmenosta.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Demokratia ei voi toimia jos kansanedustajat eduskunnassa eivät saa, voi, tai uskalla äänestää omantuntonsa mukaan!

Se on Suomen, ja ehkä myös muualla, demokratian ongelma numero yksi!
EU on diktatuuria lähempänä kuin demokratiaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kapitalistiluokan hallussa oleva valtamedia pitää huolen siitä, että eduskuntaan ei valita muita kuin niitä, joiden omatunto on kapitalistiluokan omatunto. Toisin sanoen kansa äänestää ihan vapaasti niin kuin haluaa ja kansanedustajat äänestävät ihan omatuntonsa mukaan ja kapitalistiluokan etu toteutuu.

Suosittelen jokaiselle tutustumista Noam Chomskyn esittämään media-analyysiin.

Noam Chomsky - Manufacturing Consent

BBC Interviewer gets Schooled about Media Propaganda by Noam Chomsky

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Siksi minä en valtaVALEmediaan luotakaan tipan tippaa. Sen tehtävä olisi toimia vallan vahtikoirana mutta se toimii vallan pönkittäjänä härskisti valehdellen ja manipuloiden "uutisia" agendaansa sopivaksi.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Hallitsematon demokratia johtaa kaaokseen.
Manipuloitu demokratia on lähes diktatuuria.
Ihmismielen manipulointi on helppoa, olemme sortuvaisia joukkohysteriaan.
Siispä, demokratia on vaikea laji. Onko lähes mahoton?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Valistunut itsevaltius on toki paras mahdollinen hallintomuoto, eritoten, jos politiikan rooli yhteiskunnassa on rajattu minimiinsä. Politiikkahan tarkoittaa yhteisten asioiden hoitamista ja tuo yhteisten asioiden osuus kaikista "asioista" on perustuslaissa määritelty. Perustuslaitkin ovat pääsääntöisesti alunperin asiantuntijoiden kirjoittamia, vaikka niihin on sisällytetty kansanvaltaisen menettelyn kautta tehtävien muutosten mahdollisuus, yleensä hyvin rajoittuneesti kuitenkin.

"Diktaattori (lat. dictator) oli Rooman tasavallan aikoina poikkeusvirka. se uskottiin luotettavalle roomalaiselle, joka otti hetkellisen vastuun valtakunnasta ...
... Yleinen pituus diktaattorin toimikaudelle oli kuusi kuukautta, jonka jälkeen senaatti saattoi jatkaa toimikautta toiset kuusi kuukautta. Diktaattorijärjestelmään turvauduttiin esimerkiksi puunilaissodissa. Tuolloin diktaattori ei merkinnyt hirmuhallitsijaa, vaan sananmukaisesti sanelijaa, vaikka esimerkiksi Caesar kenties täyttäisi monet nykyisen määritelmän kriteerit.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rooman_diktaattori"

Käytännössä on kuitenkin vaikea toteuttaa sellaista valistunutta itsevaltiutta, että se pitemmän päälle muodostuisi kansalle siunaukselliseksi. Valta turmelee ja diktaattori alkaa elää omassa epätodellisessa kuplassaan.

Demokratian vallitessa aniharvat ovat tyytyväisiä kulloisinkiin päätöksiin, koska kyse on miltei aina jonkinlaisesta kompromissista. Sama koskee tietysti myös asiantuntijavallan vallitessa tehtyjä päätöksiä, mutta jokainen voi silloin lohduttautua sillä, että päätös joka tapauksessa perustuu laajaan tietämykseen, näkemykseen ja koulutukseen.

Suomessa nuristaan paljon julkisessa keskustelussa niistä epäkohdista, joita omassa demokratiassamme havaitaan, mutta niin tehdään muuallakin ja rohkenen sanoa, suuremmalla syyllä. Suomen kansanvalta on itse asiassa huoppuunsa hiottu, yksinkertainen ja selkeä. Lisäksi siinä on myös asiantuntijavaltaa edustava ulottuvuus ministeriöiden kansliapäälliköiden ja hänen alaistensa virkamiesten merkittävän vaikutusvallan vuoksi. Tuo vaikutusvaltahan perustuu siihen, että kulloinkin demokraattisen valintaprosessin kautta tehtävä ministerivalinta ei takaa kompetenssia tarvittavalta osaamisalueelta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei kai suuta pidä sulkea kritiikiltä jos sellaista purnauksen aihetta löytyy vain siksi että naapurimaiisa on vielä huonommin.

Pitääkö meidän suomalaisten ensin odotellla muita kansoja samalle viivalle, ennen kuin voimme kehittää itseämme?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei suinkaan enkä sellaista ole esittänytkään. Joskus kannattaa kuitenkin muistuttaa todellisuudesta, mikä ei mitenkään estä oman olotilan parannuspyrkimyksiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset