Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Puolueiden painekattila

Hämmästyn joka kerta aina, kun kritisoin jotain puoluetta alkaa joku fanaattisesti syyttelemään minua puolueen kiusaamisesta. Enhän minä puolueiden vikoja keksi, sanon vaan viat ääneen,

Kun joskus takavuosi, jollin olin vielä Kansallisen Kokoomuspuoluuen jäsen arvostelin kokoomusta ja sen politiikkaa, niin sitä sanottoin oman pesän likaamiseksi. Just joo jos esittää kritiikkiä, niin ensisijaisesti sitä tietysti ensin esittää siihen puolueeseen jossa itse on. Miksi ihmeessä tekisi parannusehdotuksia sellaiseen puolueeseen jota vihaa tai johon ei ole mitään mielenkiintoa.

Rakkaudesta se hevonenkin potkii!

No vastustus kiriikkiin on sitten usein henkilökohtaista, eli jos esitän yhteisöä omasta mielestäni vaivaavan ongelman julkisesti, niin minut myös pitäää julkisesti "lynkata".

Olen kokoomuskritiikkini jättänyt, koska en välitä enää pätkääkään Petteri Orpon johtamasta Kokoomuksesta. En siis sano tässä enää mitä siitä ajattelen, pitäkööt tunkkinsa.

Syy miksi en pukahda on se puoluiden herkkyys kuunnella kritiikkiä, eli sitä herkkyyttä ei rakentacvassa mielessä ole, mutta suuttumusherkkyyttä kyllä löytyy.

Puolueet katsovat olevansa itse se painekattila joka puhisee omaa painettaa ulospäin, mutta eivät ymmärrää että se paine tulee juuri puoluejäsnistön ja äänestäjäkunnan teoista, keksutelusta ja myöskin kritiikistä. Jos puolueissa ei tapahdu mitään, ei ole kannatusta ei kritiikkiä ei mitään.

Muutos 2011 oli tyyppiesimerkki siitä mitä puolueen nimi voi olla huono jos puolue ei toimi nimensä mukaisesti. Puolue Muutos 2011 ei pystynyt itse muuttumaan vaikka nimessä oli muutos ilmaistuna. No histoeia kertoo miten kannatus laski, jos se koskaan edes kovin korkealle nousikaan.

Puolueet eivät ole käsittäneet, että se jota kritisoidaan eniten sitä siis rakastetaan ja vihataan eniten heillä on siis eniten mielenkiintoinen ohjelma ja siksi he eivät halua muuttaa mitään, vaikka juuri silloin puolueen muutos toisi mahdollisesti lisää "lätinää" eli kannatusta. Passiivinen roikkuminen oman ohjeman kaikkitietävyydessä tappaa nosteen joka sitten siirtyy muualle, jos sellaista muuta enää kukaan jaksaa esittää.

Nyt jos isot puolueet eivät osaa vastata suuren yleisön haasteeseen on heillä monta uutta pienempää kasvuhaluista vaihtoehtoa. On siniset, jotka haluavat lunastaa paikkansa uutena puolueena. On Liike NYT, joka on varsin tarjonnut omaa vaihtoehtoaan ja on jopa mainostanut itseään joustavaksi, koska Liike Nyt haluaa kuunnella.

Ja sitten on tämä Nukkuvien puolue, joka tietää että Nukkuvilla on potentiaalia, mutta heitäkään ei saisi kovin ahdistella, sillä vaikka he ovata vaihtoehtona puoluekentässä, niin silti ovat yhtä herkkiä painekattilan paineelle jos kritiikki kohdistuu heihin. Muistakaa puolueet, että kritiikki ja kaikki työ puolueen eteen on samanarvoista lämpöä painekattilan pohjaan jolla se kannatus sitten nousee jos on noustakseen.

Puolueet eivät voi elää vain myötämäkeä, sillä silloin vauhti nousee hetkellisesti huimaksi ja sitten lässähtää. Ilman kritiikkiä ei mikään puolue voi menestyä, koska hymistelyllä ei pitkälle pötkitä.

Yksi syy poiltiikan alamäessä on se että yksikään puolue ei osaa muuttua muutoksessa, vaan ylimielisesti hylkii yleistä mielipidettä. Puolueita äänestetään ilman sydäntä ainoastaan vanhasta tottumuksesta. Oma ajattelu on laitettu roskakoriin ja äänestetään vanhasta tottumuksesta-

Myös niin sanotut liikkuvat äänestäjät kulkevat lippa silmillä, eivät etsi enää itselleen omaa puoluetta, vaan harhailevat äänestämässä milloin mitäkin puoluetta, koska ovat menettämässä siteensä koko politiikkaan. Siirtyvät vähitellen nukkuviin, mutta vahinko vain, eivät vahingossakaan Petri Hirvimäen Nukkuvaan puolueeseen.

Nukkuvien määrä kasvaa siis jatkossakin, paradoksaalista on siinä se että pieneltä osaltaan sitä nukkuvien massaa kasvattaa Petri Hirvimäen nimellinen aktiivisuus;)

 

PS.

Voisin esittää lopuksi pienen haasteen, eli kuinka moni on lukenut joskus jonkun puolueen puolueohjelman ennen äänestyspäätöstä. Ja onko hän lukenut silloin veratailun vuoksi kaikki puolueohjelmat, kuten järjellisesti kuuluisi tehdä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Toni Rintala

Oman pesän arvostelu julkisesti ei yleensä ole fiksua. Se voi olla pesän sääntöjen vastaistakin ja voi johtaa erottamiseen pesäyhteisöstä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Omaa pesää juuri tuleekin kannustaa julkisesti kritiikin tai kehujen muodossa. Kritiikki ei ole sen tuhoisampaa kuin kehuminen.

Toni Rintala

"Kritiikki ei ole sen tuhoisampaa kuin kehuminen."

Jostain syystä joskus se kritiikki katsotaan yhteisön vahingoittamiseksi ja johtaa erottamiseen ;)

Jäsen voidaan erottaa, jos hän toiminnallaan huomattavasti vahingoittaa puoluetta tai vaikeuttaa sen toimintaa. Tai mikäli hän toimii vastoin puolueen tarkoitusperiä. Tai jos hän osallistuu puolueen vastaiseen toimintaan. - Tällaista voi olla monenlaista, eikä sen ole välttämättä oltava lainvastaista. Muut päättävät johtaako se erottamiseen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Jos rakentavasta kritiikistä saa potkut omasta puolueesta on aika hyvästellä sellainen puolue ja katsoa uusi.

Pekka Iiskonmaki

''Olen kokoomuskritiikkini jättänyt, koska en välitä enää pätkääkään Petteri Orpon johtamasta Kokoomuksesta.''

Entisenä kokoomuslaisena ihmettelen, että kenen etuja Kokoomus ajaa?

Kokoomuksella ei ole pitkään aikaan ollut selkeää linjaa.

Koivisto sai rauhassa tappaa 66.000 yrittäjää ja Kokoomus ei reagoinut asiaan mitenkään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sille puolueelle riittää, että on gallup-johtajuus, millään muulla asialla ei ole merkitystä. Sen voi hankkia polpulismin avulla, eli "korva" kuuntelee, - ei kuunnellut! Vastakkain asettelin aika on ohitse, - ei ole. Työväen puolue, - ei ole jne...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tummissa vesissä olette uineet Arin kanssa Kokoomuksen kannattajina... tosin tuli minullekin Uusi-Suomi Paperilehti luukusta sisään silloin ennen... niin ja nykyinen puolueeni kestää kritiikkiäkin, kunhan ei sorru rasismiin... pimut ovat johdossa aika idealisteja, mutta niinhän nuorison kuuluu ollakin...

Vassareissa olen ympäristösyistä, kun vihreillä ei ole vastausta siihen, kuinka yhteiskunta, joka ei kuluta mitään, järjestetään. Läpsyttelevät vain toistensa perseitä ja hyvä niin. Vihreät eivät ymmärrä sitä, että jatkuvan kasvun yhteiskunnassa pitää kuluttaa vuosi vuodelta enemmän. He kannattavat kasvupolitiikkaa työllisyyskannanottojensa kautta ja tuottavat banaaninsa sekä soijansa vinku-Intiasta... Puuttuvat asioihin, joista heillä ei ole käsitystä, kuten kestävä metsänhoito...

Ennen äänestin usein vihreitä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" Ja onko hän lukenut silloin veratailun vuoksi kaikki puolueohjelmat, kuten järjellisesti kuuluisi tehdä?
"

----------------------------------------------

Eipä taida tulla yhtäkään myönteistä vastausta. Itsekin olen vain sivuja skippaillen lukenut joitakin puolueohjelmia, mutten todellakaan kovin kattavasti saati kaikilta puolueilta.

----------------------------------------------

"No vastustus kiriikkiin on sitten usein henkilökohtaista, eli jos esitän yhteisöä omasta mielestäni vaivaavan ongelman julkisesti, niin minut myös pitäää julkisesti "lynkata".
"

Tuo on tietenkin valitettavan totta. Uskoisin että monet haluavat että kritiikki "omia" kohtaan esitetään ei-julkisesti tai muuten se katsotaan "oman pesän likaamiseksi". Tavallaan kykenen ymmärtämään kummankin katsontakannan, vaikka mieluusti kyllä haluaisin nähdä selvempää omienkin kritisointia puolueissa.

----------------------------------------------
"Just joo jos esittää kritiikkiä, niin ensisijaisesti sitä tietysti ensin esittää siihen puolueeseen jossa itse on.
"

Tuo taas mielestäni valitettavasti ei ole totta. Enemmänkin törmään siihen että "omien" mokat sivuutetaan tai niitä vähätellään, mutta muiden puolueiden saman tasoiset mokat nostetaan tikun nokkaan ja niitä mieluusti suurennellaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos rami otan kritiikkisi vastaan mielelläni. Tuo viimeinen kappale siis, muutahan onat kehuja;)

Se omien mokien sivuuttaminen ja toisten mokien nostaminen ei varsinaisesti ole kritiikkiä, vaan mustamaalaamista eli likasankojournalismia. Joillain puoluekoneistoilla on omat sabötöörinsä, jotka suoltavat paskaa ja siihen sitten muut yhtyvät. Varsinainen kritiikki sieltä puuttuu kokonaan.

Ramin toteamus puolueohjelmista on valitettavasti totta, tyhjää plörinää ja pakkopullaa enemmikseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puolueohjelmat pitäisi olla lyhyitä ja ytimekkäitä, muuten ihmiset eivät jaksa niitä lukea loppuun.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Niinpä, Raamattu on eri asia siinä riittää lukemista lukuhaluisille. Puolueohjelma ei saa olla pelkkä hyllymetri jota ei koksaan avata. Taidan ottaa ja kirjoittaa oman puolueohjelman seuraavan avaukseen ja haastan Petri Hirvimäenkin näin lyhentämään omaansa. Nukkuvien ohjelma ei tosin ole edes 700 sivua vaan on selvitty 18.

Toni Rintala

"muiden puolueiden saman tasoiset mokat nostetaan tikun nokkaan ja niitä mieluusti suurennellaan."

Ja tämähän juuri on politiikkaa ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei ole, se on taantumusta. Politiikka on yhteistä keskustelua, ei nokkimista silmiin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #10

"se on taantumusta. Politiikka on yhteistä keskustelua, ei nokkimista silmiin."

Ikiaikaista politiikkaa, ei taantumusta.
Keskustelu on keskustelua. Politiikka on vaikuttamista, jossa keskustelu tai jopa monologi on yksi osa-alue. Vaikuttamiseen kuuluu kaikenlainen, myös omien näkemysten esilletuonti.

Toisten kritisointi ei ole nokkimista silmiin. Itsehän juuri mainostit kritisoinnin voimaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

kritisoinkin vastauksellani tätä.

"muiden puolueiden saman tasoiset mokat nostetaan tikun nokkaan ja niitä mieluusti suurennellaan."

Tuo ei ole kritiikkiä vain suurentelua ja mustamaalaamista.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #15

Mikään moka ei ole samantasoinen. Sehän rippuu myös siitä kuka mokan tekee.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

Toisen mokan esille nostaminen voi olla joskus hyväksi kaikille, jos siitä aikoo oppia jotain. Mutta jos se vain nostetaan oman napin kiillotusta varten esiin on se käsittämätöntä ajan tuhlausta. Sillä aikkaa kun toista haukku voi vaikka vetää hirsiä, se on paljon hyödyllisempää.

Kritiikin ja haukkumisen raja voi ola veteen piirretty viiva. Siksi tulisikin keskittyä enemmän rakentavaan kritiikkiin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Siirtyvät vähitellen nukkuviin, mutta vahinko vain, eivät vahingossakaan Petri Hirvimäen Nukkuvaan puolueeseen. Nukkuvien määrä kasvaa siis jatkossakin, paradoksaalista on siinä se että pieneltä osaltaan sitä nukkuvien massaa kasvattaa Petri Hirvimäen nimellinen aktiivisuus;)"

---> En tuosta saanut aivan kiinni - ei pidä esittää totuutena asiaa, joka ei tarvitse olla totuus vaan on vain asoitten nykyinen olotila. Kyse meidän Nukkuvien kannalta on nimenomaan siitä että "väärä peli", josta puhumme on täysin Daavid vastaan Goljat"

Tarvitseeko sen olla sitä? Pitäisikö sen olla sitä? Kuka on VASTUUSSA jos se on sitä jne. Olisinko ITSE vastuussa jos ymmärrän ja vierestä katson? ;-)

Erittäin relevantti kysymys juuri politiikan suurkuluttajille täällä Usarissa - onko tämä oikein JA HUOM vaikuttaisiko se siihen asioitten nykyiseen olotilaan???

Katsommeko vierestä vai käärimmekö hihat?

Linkissä ymmärrystä asioihin lisää suoraan Nukkuvien etulinjasta. Sitä ei pidä vähätellä oppimisen kannalta siinä miksi Suomi ei toimi. Iso vastuu siitä valtamedian touhulla joka avautuu aivan uudessa valossa jos meidän taivalta seuraa. MUTTA kyse on asioitten muuttamisesta hyvän puolesta, ei lopullisista totuuksista mm juuri valtamedian touhun osalta. Se vaan on haastettava myös -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2598...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aina kannattaa hieman avauksissa myös provosoida niin saa ison kalan tuohtumaan;)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari - niin arvelinkin ;-))))

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tässä on paljon sellaista mitä ei tajua jos ei ITSE ole etulinjassa mitenkään. Sitä ei voi tajuta koska ei ole ollenkaan samaa tietoa asioista.

Kyllä se Nukkuvien ohjelman luku "5. Valtamedia on osa ongelmaa" On iso oivallus nimenomaan ei niinkään vihapuheagendan kautta - joka on valtamedian ja valtapuolueiden itsensä ylläpitämä keino käyttää valtaa - vaan myös kuoliaaksivaikenemisagendan kautta.

Samalla kuin toiset saa punaista mattoa - olen lähes varma että Liike Nyt takana on juuri tusina päätoimittajaa. Se on järkyttävää demokratian halveksimista. Siitä alkaa olla kohta jo todisteet.

ROHKEUS - siitä kyse loppupeleissä on myös täällä Usarin blogisteissa, komnnetoijilla... 1) onko rohkeutta luottaa siihen mitä etulinjassa olen oppinut, olemme oppineet 2) Onko rohkeutta tulla etulinjaan ja itse todeta että asiat todellakin ovat näin - valtamedia on massiivinen ongelma tämän maan asioitten kehittämisen suhteen!!

1) 2) kohdan osalta auttaa taatusti se että minun tekemiseni laaja-alaisuus ja rehellisyyteni kyllä kestää heittämällä ja se tärkein #novihapuhe - minun kokemus alleviivaa sitä miksi hyvä muutos on niin vaikea eli miksi suomi ei toimi yhteiskunnan kehittämisen kannalta.

Yhdessä se on muutettavissa - pitää olla rohkea, pois omalta mukavuusalueelta, tajuttava elämänsä tilaisuus kerrankin vaikuttaa asenteellaan, kirjoittamisellaan, mukaantulollaan Nukkuviin. Silloin potentiaali lopulta realisoituu, ihan varmasti.

JOs valtamedia olisi OIKEASTI sitoutumaton niin valtapuolueiden haastaminen olisi mahdollista - nyt se on hyvin hyvin vaikeaa, paitsi kirjoittamalla scriptablogeja ja muuta vähemmän relevanttia isänmaamme kehittämisen kannalta.

YHDESSÄ voimma saada muutoksen aikaan, lopulta kokonaisen hyvän vallankumouksen - miksemme aloittaisi sitä täällä Usarissa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Missä nukkuvien puolueohjelma on luettavissa? Luetaan edes se;)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Hämmästyn joka kerta aina, kun kritisoin jotain puoluetta alkaa joku fanaattisesti syyttelemään minua puolueen kiusaamisesta. Enhän minä puolueiden vikoja keksi, sanon vaan viat ääneen"

Tavallaan tuttu tunne. Kun alan puhua yhteiskunnassa tosiasiallisesti vallitsevista vastakkainasetteluista, minua syytetään vastakkainasetteluiden lietsomisesta ellei peräti luomisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset