Stay-at-home party

Suomessa Petri Hirvimäen lanseerama uusi puolue nimeltään Nukkuvien puolue on nimeltään itsensä paradoksi. Englanniksi pysy kotona puolue ei oikein sytytä minua. Ei vaikka puolueohjelma olisi kuinka hyvä tahansa.

Suomessa nukkuvia on runsaasti lähes 40 prosenttia äänestäjistä nukkuu vaalien ohitse. Se toinen puoli sitten jakautuu lähes kahteenkymmeneen eri puolueeseen. Nukkuvien puolueen kannattajakunta on siis niin kirjava, että vaikkka Petrin puolue saisi jytkynsä, niin nukkuvia jäisi kotiin siitä huolimatta yli 20 prosenttia.

Silloin olisi ristiriitaa siitä mistä puhutaan kun mainitaan Nukkuvien puolue? Puhutaanko nukkuvista, vai vaaleissa menestyneestä puolueesta joka ei todella nuku.

Pysy kotona puolue ei oikein myy, vaan se on puolueen pahin vihollinen.

Miten äänestäjän voisi aktivoida kehottamalla liittymään nukkuviin.

Nukkuvien puolue on lähinnä kelpo vitsi, mutta puolueen nimeksi siitä ei ole. Nimi on "varastettu" nukkuvilta, jotka eivät herää sitä nimeä puolustamaan, koska nukkuvat. Jos Petri olisi rekisteröinyt vaikkapa Suomen Keskustapuolueen nimen itselleen keput olisivat heränneet puolustamaan omaa nimeään, mutta nukkuvat eivät välitä vaikka nimi rekisteröitiin puolueeksi.

Kun nukkuva äänestäjä herää ja haluaa toimintaa, hän tuskin valitsee uudeksi puolueeksi Nukkuvia.

Puolueella pitää olla oikea nimi, eikä sellainen jekkunimi, kuin Nukkuvien puolue.

Koska nukkuvia on suuri kirjo, ei heitä kannata aktivoida noin suuren "sateenvarjon alle", mitä nukkuvat äänestäjinä ovat. Heitä eli meitä on laidasta laitaan ja kaikilla erinäisiä useitakin syitä miksi emme enää äänestä.

Uuden puolueen tulisi kuvata nimellään itseään uskottavasti. Luottamus syntyy ensivaikutelmasta, puolueohjelmasta, tulevaisuuden kuvasta ym., mutta nukkuvien puolue on jo nimenä aktiiviäänestäjää loukkaava. Kuka haluaa edustaa sellaista nimeä, joka on puoluepoliittisesti aktiivisille jonkinasteinen haukkumasana passiivisia kohtaan.

Nimi ei kuitenkaan miestä pahenna, mutta kuka haluaa varata itselleen sellaisen nimen joka on enemmän vitsi kuin nimi???

Jos minä alkaisin uutta puoluetta väsäämään, en valitsisi nimeksi Liike Nyt, Siniset, tai Nukkuvien puolue, koska ne ovat jo olemassa, ja myös siksi, että ne eivät kuvaisi uutta puoluettani mitenkään.

Liike Nyt on kopio Muutos 2011, eli jotain pitäisi tehdä, mutta kukaan ei tiedä mitä. Sitä kysymystä sitten roikotetaan somessa. Kaikki muka löytyy somesta. Pah!

Siniset on kopio Vihreistä, miten siniset ovat sitten sinisiä, ovatko he siniverisiä vai herkullista kuin Fazerin Sininen? Ehkä he ovat HK:n sininen lenkki, eli mitä heidän nimensä kuvaa???

Nukkuvien puolue kuvaa hyvin nimenä heitä jotka eivät käy äänestämässä, joten nukkuvia aktivoimaan lähtevä puolue ei voi sellaista nimeä käyttää.

Nyt Petrin puolue näyttää ulospäin koomiselta ja se johtuu pelkästäään puolueelle valitusta nimestä. Myöskään kiukuttelu näkyvyyden puutteesta ei paranna asiaa. Petrin tulisi nyt hiljentyä kysymään itseltään mitä, missä ja milloin. Asetettava tavoitteet tehtävä mukaansa tempaaava puolueohjelma. Huolehdittava että tekoja pystytäöän oikeasti tekemään kun tekojen aika on jne…

Petri olet fiksu, mutta me suomalaiset  emme ole niin fiksuja, että ymmärtäisimme mistä on kysymys, kun nukkuvista tahdotaan aktiivisia, mutta puolue pysyy samana, eli nukkkuvana.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu