Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Stay-at-home party

Suomessa Petri Hirvimäen lanseerama uusi puolue nimeltään Nukkuvien puolue on nimeltään itsensä paradoksi. Englanniksi pysy kotona puolue ei oikein sytytä minua. Ei vaikka puolueohjelma olisi kuinka hyvä tahansa.

Suomessa nukkuvia on runsaasti lähes 40 prosenttia äänestäjistä nukkuu vaalien ohitse. Se toinen puoli sitten jakautuu lähes kahteenkymmeneen eri puolueeseen. Nukkuvien puolueen kannattajakunta on siis niin kirjava, että vaikkka Petrin puolue saisi jytkynsä, niin nukkuvia jäisi kotiin siitä huolimatta yli 20 prosenttia.

Silloin olisi ristiriitaa siitä mistä puhutaan kun mainitaan Nukkuvien puolue? Puhutaanko nukkuvista, vai vaaleissa menestyneestä puolueesta joka ei todella nuku.

Pysy kotona puolue ei oikein myy, vaan se on puolueen pahin vihollinen.

Miten äänestäjän voisi aktivoida kehottamalla liittymään nukkuviin.

Nukkuvien puolue on lähinnä kelpo vitsi, mutta puolueen nimeksi siitä ei ole. Nimi on "varastettu" nukkuvilta, jotka eivät herää sitä nimeä puolustamaan, koska nukkuvat. Jos Petri olisi rekisteröinyt vaikkapa Suomen Keskustapuolueen nimen itselleen keput olisivat heränneet puolustamaan omaa nimeään, mutta nukkuvat eivät välitä vaikka nimi rekisteröitiin puolueeksi.

Kun nukkuva äänestäjä herää ja haluaa toimintaa, hän tuskin valitsee uudeksi puolueeksi Nukkuvia.

Puolueella pitää olla oikea nimi, eikä sellainen jekkunimi, kuin Nukkuvien puolue.

Koska nukkuvia on suuri kirjo, ei heitä kannata aktivoida noin suuren "sateenvarjon alle", mitä nukkuvat äänestäjinä ovat. Heitä eli meitä on laidasta laitaan ja kaikilla erinäisiä useitakin syitä miksi emme enää äänestä.

Uuden puolueen tulisi kuvata nimellään itseään uskottavasti. Luottamus syntyy ensivaikutelmasta, puolueohjelmasta, tulevaisuuden kuvasta ym., mutta nukkuvien puolue on jo nimenä aktiiviäänestäjää loukkaava. Kuka haluaa edustaa sellaista nimeä, joka on puoluepoliittisesti aktiivisille jonkinasteinen haukkumasana passiivisia kohtaan.

Nimi ei kuitenkaan miestä pahenna, mutta kuka haluaa varata itselleen sellaisen nimen joka on enemmän vitsi kuin nimi???

Jos minä alkaisin uutta puoluetta väsäämään, en valitsisi nimeksi Liike Nyt, Siniset, tai Nukkuvien puolue, koska ne ovat jo olemassa, ja myös siksi, että ne eivät kuvaisi uutta puoluettani mitenkään.

Liike Nyt on kopio Muutos 2011, eli jotain pitäisi tehdä, mutta kukaan ei tiedä mitä. Sitä kysymystä sitten roikotetaan somessa. Kaikki muka löytyy somesta. Pah!

Siniset on kopio Vihreistä, miten siniset ovat sitten sinisiä, ovatko he siniverisiä vai herkullista kuin Fazerin Sininen? Ehkä he ovat HK:n sininen lenkki, eli mitä heidän nimensä kuvaa???

Nukkuvien puolue kuvaa hyvin nimenä heitä jotka eivät käy äänestämässä, joten nukkuvia aktivoimaan lähtevä puolue ei voi sellaista nimeä käyttää.

Nyt Petrin puolue näyttää ulospäin koomiselta ja se johtuu pelkästäään puolueelle valitusta nimestä. Myöskään kiukuttelu näkyvyyden puutteesta ei paranna asiaa. Petrin tulisi nyt hiljentyä kysymään itseltään mitä, missä ja milloin. Asetettava tavoitteet tehtävä mukaansa tempaaava puolueohjelma. Huolehdittava että tekoja pystytäöän oikeasti tekemään kun tekojen aika on jne...

Petri olet fiksu, mutta me suomalaiset  emme ole niin fiksuja, että ymmärtäisimme mistä on kysymys, kun nukkuvista tahdotaan aktiivisia, mutta puolue pysyy samana, eli nukkkuvana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuon nimisen puolueen puheenjohtaja tekee itsestään vain valtakunnan pellen!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Parempi nimi uudelle puolueelle olisikin Nohevien puolue. Silloin sinne haluaisivat kaikki nohevat ja päätöksiin kykenevät.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Oletkohan ihan varma nyt asiassasi Pekka? Jos Suomen kansa olisi niin tyhmää niin sitten olisi. En ollenkaan usko!

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259741-st...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Valitettavasti asia on niin kuin kirjoiotin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

Nukkuvat nukkuvat ja nohevat vievät heidän aatteensa.

NOpea HEti VAlmis = NoHeVa

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

Nukkuvat nukkuvat ja nohevat vievät heidän aatteensa.

NOpea HEti VAlmis = NoHeVa

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Arvasin, että ylläoleva "kommenttini" tulisi saamaan suosituksia. Jotkut saattavat jopa pitää sitä parhaana kommenttina mitä olen koskaan kirjoittanut tälle palstalle.

(Oikeasti kyseessä on tietenkin poisto. Kommenttiani #3 kirjoittaessani jotain meni pieleen ja vain osa kommentista tuli näkyviin (numerolla 2). Kun sitten korjasin kommentin, se tuli näkyviin kokonaan uutena kommenttina (numerolla 3). Siksi siis "poistin" kommentin #2 muuttamalla sen pelkäksi pisteeksi.

Mutta jos, Ari, haluat tulkita tuon pisteen jollain muulla tavalla (esimerkiksi "Hear, hear!"), niin tee toki niin.)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tulkitsin sen hieman niin, että se oli tunnustus Lukkalan Pekalle hänen kommentistaan eli piste ei mitään lisättävää;))) Siksi peukku.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mielenkiintoinen nukkuvien puolue olisi sellainen, joka boikotoi vaaleja, mutta kehittää itselleen poliittisen linjan ja ideologian ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin julkisuudessa.

Tuollainen puolue voisi parhaassa tapauksessa kehittyä jonkinlaiseksi "vaihtoehtoparlamentiksi", jota muutkin puolueet alkaisivat vähitellen kuunnella.

Nykyiseen gallupdemokratiaanhan kuuluu se, että eduskuntapuolueilla ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä juuri mitään ideologiaa olemassa, vaan ne kaikki ryntäävät sopulilaumana aina sinne, minne gallupit osoittavat. Sellaiseen politiikantekoon riittäisi itse asiassa yksi puolue, ja olenkin jo moneen kertaan sanonut, että Suomessa käytännössä on jo voimassa yksipuoluejärjestelmä. Se yksi puolue on Suomen Kapitalistinen Talouskasvupuolue ja eduskunnassa se on edustettuna 9 eri piilonimellä, jotta kansalle luotaisiin illuusio demokratiasta.

Tuolle yhdelle puolueelle vain kaksi asiaa ovat pyhiä ja kaikki muu alistetaan näiden kahden asian alttarille:

1) Talouden on oltava kapitalistinen
2) Talouden pitää kasvaa

Tarkkaan ottaen puolueella on siis aivan selvä ideologia olemassa, mutta poliitikot eivät sitä useimmitenkaan ymmärrä tai tiedosta. Viittasin siis aiemmin tässä kommentissani lähinnä ideologisen keskustelun puuttumiseen kun puhuin ideologian puutteesta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Miten lienee äänestystulosten kanssa tässä lyhytmuisten muumioiden maassa.

SDP on saamassa vaalivoiton ensi keväänä, mutta keiden avuin ? Ei taatusti ainakaan omin ansion tai oman aiemman hallitus- tai nykyisen törkeän kehnon oppositiopolitiikan saavutuksin :))).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"SDP on saamassa vaalivoiton ensi keväänä, mutta keiden avuin ? Ei taatusti ainakaan omin ansion tai oman aiemman hallitus- tai nykyisen törkeän kehnon oppositiopolitiikan saavutuksin :)))."

Tämähän on jo mennyt vuosikymmieniä niin että vuorotellen kokoomus-keskusta-sdp on hallituksessa ja yksi näistä istuu oppositiossa ja tulee hallituksen virheiden takia jatkamaan samaa politiikkaa pienin höystein muutettuna.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos, eikä edes niin kovin kauan sitten, oli aika, jolloin SDP, Kepu ja SKDL muodostivat aina "kansanrintamahallituksen" vaalituloksesta riippumatta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Urkin kokkaripaitsio oli siihen yksi syy. Urkki teki vassareiden kanssa liiton koska se suojasi kepuja kokoomuksen suhteen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #33

Vaalivoitot median kautta. Joku tohtinee käyttää sanoja maan virallinen propagandakin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minä olen nykyisin liikkuva äänestäjä. Mitä olisi "liikkuvien puolue"?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Olen itse asiassa sitä mieltä, että kansanvalta toteutuisi nykyistä paremmin, jos kansanedustajia ei valittaisi vaaleilla, vaan arpomalla koko vaalikelpoisen kansanosan keskuudesta. Tämä arpominen tuli mieleeni tuosta "liikkuvien puolueesta".

Tällöin valtamedian propaganda ei pystyisi varmistamaan sitä, että kansa äänestää oikein eli sitä, että valtamedian omistajien ja hallitsemien tahojen toivomat (ja sitouttamat) edustajat tulevat valituiksi.

Eduskuntavaaleista luovuttava – tilalle hallitusohjelmavaalit

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Luuletko Janne, että arvotut eivät olisi ostettavissa? Puolueet saavat jatkossakin asettaa ehdokkaita, mutta puolueiden toiminnan on terhakoiduttava, että listoille saadaan muitakin kuin tyrkkyjä ja julkkiksia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #10

Arvottujen ostaminen olisi tottakai mahdollista, mutta veikatakseni vaikeampaa kuin etukäteen ostettujen valituttaminen nykysysteemillä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huono kaiku liikkuvilla, intissä sanottiin että liikkuvat taakse, ja siellä saavat pysyäkin;)))

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ilmari - Nukkuvat on myös liikkuvien äänestäjine puolue! Erittäin paljon jatkossa kun valtamedian touhu (kuoliaaksivaikeneminen ja viime aikoina jopa mustamaalaus) meitä kohtaan pikkuhiljaa kuolee omaan naurettavuuteensa... ja oikeastaan valtamediakin tulee mukaan "nukkuvaan vallankumoukseen"

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259741-st...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kaipa Petri katsoo puolueensa edustavan kaikkia heitä, jotka eivät käy äänestämässä, eivät edes Nukkuvien puoluetta. Petrin puolue on siis Suomen suurin puolue, kunnes saan rekisteröityä Pois nukkuneiden puolueen. Edustamme esimerkiksi kaikkia sankarivainajia Suomen historiallialliselta ajalta ja sellaisia tekijämiehiä kuin Paavo Nurmi, Jean Sibelius ja Minna Canth.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pois nukkuneet, eli ylösnousseet onkin hyvä puolueen nimi vitsinä siis edelleen pysyttäessä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mieleen tulee myös Stay-at-Party -party (en tiedä, onko sellaista vielä missään perustettu), jonka pääasiallisena ohjelmana olisi se, että antakaa meille leipää (mielellään nestemäisessä muodossa) ja sirkushuveja niin emme sekaannu politiikkaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari!!! Hienoa peli avattu! Mahtavaa! ;-)

Kaikki tuo problematiikka nimen suhteen mistä kirjoitat on ollut allekirjoittaneen pääkopassa ennen rekisteröimistä ainakin puoli vuotta 24/7. Mitään ei ole jätetty sattuman varaan, kaikki ollut aivan tietoista.

1) Nyt kun peli on auki sinullakin eli annat itsellesi luvan alkaa kiinnostua meistä... huomaat että se on "Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!" Korostamme nukkuvien HERÄÄMISTÄ!!

2) Meidän koko nimi on "Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp)" pitkällä kaavalla siksi että ihan varmasti kukaan ei voi koskaan varastaa meiltä nimeä millään tasolla.

3) Jatkossa ja omassa kielessä koko ajan käytämme "Nukkuvat" Se on myös "De Sovande" på svenska. Rimmaa ihan hyvin ja meillä on jo useita ruotsinkielisiä aktiivijäseniä. kotisivu on nukkuvat.fi jne.

4) Oleellista on ymmärtää että jos valtapuolueilla on 100 eur min(!) puoluetuet, valtamedian punainen matto ja jopa miljardien välillinen korruptio... millä haastat? Silloin on oltava ylimaallisen potentiaalinen konsepti!!! Nukkuvat on sellainen. Ei ole kielletty käyttää suomen kielen käsitteitä hyväkseen Daavid vs. Goljat taistelussa.

5) Hatut, Myssyt... Nukkuvat!! ;-) (Nukk. lyhenne näyttää hyvältä)

6) Olemmme paitsi äänestämättömien MYÖS liikkuvien äänestäjien puolue, tottakai!

7) Last but not least - UNOHDAT (kuka tahansa kohderyhmään kuuluva unohtaa) koko tämän problematiikan noin viiden minuutin kohdalla kun alkaa lukea ohjelmaamme.

Ei nimi puoluetta pahenna jos ei puolue nimeään! ;-)

(ps. olisiko niin että me olemme se suomipolitiikan todellinen start-up. Ohjelma. Konsepti. Ihmiset... vs. valtamedian punainen matto ja Liike Nyt)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä Petri, että olet puolueesi nimen kanssa ns. sinut.

Herätkää tuo mieleeni kylläkin erään uskontoon tai lahkoon liittyvän lehdykäisen nimen. Minun mielestäni ihmiset, jotka nukkuvat, kyllä ovat heränneitä jo, eli he ovat heränneet huomaamaan puolueiden väärät toimintatavat ja mahdottumuuden taistella puoluekoneistoja vastaan. Siksi me olemme passiivisia, kun olemme heränneet.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos erinomaisesta sparrauksesta, minäkin heräsin kommentoimaan ;-) Nimittäin tämä nimijuttu on erittäin tärkeä etenkin politiikasta kiinnostuneille selvittää ihan alussa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

8) Olisihan meillä ollut omasta takaa "Unitas" - aivan erinomainen nimi puolueelle omasta mielestäni... siihen asti kun joku totesi Unitaksen ollen Syp:n emopankki 1990-luvun pankkikriisin aikaan.

9) Oma osuuteni on ollut poikkeuksellisen suuri yhden puolueen synnyttämisessä. JATKOSSA on olleelista antaa porukan tulla mukaan asianomistajiksi sillä tekemistä piisaa, hyvin vastuullista myös kaikilla tasoilla. ------> Nukkuvien puolue on em. mielessäkin toimiva nimi sillä se on helppo ottaa itselleen (käsite auttaa), ei siis liikaa minun juttu. Nukkuvien puolue - Nukkuvat on hyvä yleispuolueen nimi myöskin. Nukkuvat - De Sovande.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nukkuvat jos saavat joskus jytkyn, sen teille suon, niin silti nukkuvat eivät voi koskaan edustaa kaikkia nukkuvia.

Puolue tietysti toimii minkä nimen alla tahansa, mutta nukkuvien puolueelta puuttuu selkeä dynamiikka. Eli Vihreä liike aikoinaan painotti vireitä luontoarvojaan, demarit demokratiaa, kokkarit koostumusta, vassarit vasemmistoa, ruotsalaiset ruotsalaisuutta ja krisut kristillisyyttä

Persut edustavat perusjuntteutta ja nukkuvat nukkuvat onnensa ohitse.

Mielikuva puolueesta muodostuu hetkessä jo nimestä, siksi parempi puolueen nimi Petri olisi Nohevat rp, eli ihmiset jotka ovat nokkelia, fiksuja ja saavat aikaan asioita mieltäisivät itsensä puolueen aineistoksi.

Nukkuvien puolueeseen kuuluvat kaikki passiiviset, jos joku passiivinen herää tuskin hän haluaa enää toimia nukkuvissa;))

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kts kohta 7) listassani.

Kyllä se taitaa olla niin Ari että sinulle politiikan suurkuluttajana ja tuottajana blogistanistanissa on paljon suurempi ongelma tuo nimi kuin normaalille ihmiselle..?

puhumattakaan että se olisi ISO VAHVUUS!!! 30-40 % äänestäjistä - "meidän puolue", Nukkuvat!

Minulle soittaa ja viestii jatkuvasti ihmisiä jotka sanoo että eivät ole koskaan äänestäneet... kun em. lisätään vielä että (kyllä!!!) meillä on aivan oma käsityksemme politiikasta, oma kielemme, jopa aatteemme (unitarismi) eli kaikki valmiina, olemme erilaisia ihan oikeasti.

Mitäs se Oulun ja Kuusamon väli olikaan pitkä? ;-)

https://www.nukkuvat.fi/viisi-askelta/

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Nukkuvat on puolue, joka haastaa politiikan itsensä! #ylipolitisoituminen

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #32

Nukkuvat nukkuvat, kukkuvat kukkuvat, mutta politiikkaa pitää uudistaa ja siinä Petri tekee hartiavoimin töitä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

10) Nukkuvien puolue - Nukkuvat - jokainen muistaa nimen lopun elämänsä heti sen kuultuaan!! Ei ole kovin montaa toista samanlaista. Suunnaton etu markkinoinnissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siitä tulee mielikuva, että väsyneet johonkin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ari oikeasti, en ole ajatellut itse henkilökohtaisesti nimeä enää sekuntiakaan sen jälkeen kun noita 1- 10 asioita mietittiin. Olisi ollut suorastaan hullua OLLA KÄYTTÄMÄTTÄ tätä konseptia olosuhteet tietäen.

Ymmärrän sinun alun pienen vaikeuden nimen kanssa. Se menee hyvin nopeasti ohi ja on heti ohi jos tajuat että todellakin 30-40 % äänestäjistä tuo nimi on mieletön vahvuus, oma puolue... eikös se asioihin vaikuttaminen ole politiikassa se juttu?

Kun Nukkuvat lähtee liitoon niin siinä menee käsitteetkin uusiksi, ihan mahdollista. Äänestämättömät. JOkatapauksessa me olemem se isolla kirjoitettava ja nimenomaan NUKKUVAT arkikielessä.

btw. "Nukkuminen ja naiminen tekee hyvää, mutta ei koko aikaa!" HEH, tälläinen tuli päähämme kun kahdestaan olimme Jyväskylässä nimiä keräämässä. Alussa käytin myös slogania:

Nukkuvat - vakava huumoripuolue. ;-)

Katsopas meidän etusivu siellä on nyt 20 s - 2 min - 20 min Nukkuvista. Tässä on se 2 min

http://nukkuvat.fi/data/documents/flyerPDF.pdf

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Ei tukehduta enää nimeen ja voi tehdä muutaman sloaganin teille vaalijulisteisiin.

Nukkuvia ei enää nukuta!

Vain hyvin nukkunut on vireä äänestäjä!

Äänestä nukkuvaa jos olet hereillä!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #38

Tai vaikkapa "Nuorena nukkunut".

Toni Rintala

"Suomessa Petri Hirvimäen lanseerama uusi puolue nimeltään Nukkuvien puolue"

Nukkuvien puolue NuPu aloitti toimintansa jo 1980-luvulla. Ei siis kovin uusi. Silloin oli perustajana mukana eräs nimi, joka yhä nytkin siellä näkyy. Oltiin samassa koulussa silloin..

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tiedän tuon tarinan - pojat oli 18 ja 19 vee ja toinen perustajista on ollut kanssani yhteydessä. Polttelee etulinja häntä nyt Nukkuvissakin.

Karjala takaisin jne juttua. NUPU se oli. ja aktiivinen 80-90 luvun taitteessa. Oli rekisterissä pitkään ja vapautui sopivasti Nukkuvien nykyiseen rynnistykseen kun yhdistysrekisteriin olin yhteydessä reilu vuosi sitten ekan kerran.

Ei huono asia ollenkaan ;-)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Populistipuolue.

Nämä ns. nukkuvat äänestäjät saadaan uurnille ainoastaan populismin keinoin.

Ja aina sataa laariin jos muut puolueet moittivat Populistipuoluetta populismista, sillä puoluejohto voi aina ryhdikkäästi vastata arvostelijoille olevansakin maan ainoa rehellinen populistipuolue nimeä myöten.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nukkuvilla taitaa olla populismi kuorsaamassa jo.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kävin lukemassa Nukkuvien puolueohjelman sitä voisi kuvailla teeman mukaisesti, että oli kuin nukkuneen rukous.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uskon itse, että tämä vanha sanonta tarkoittaa tilannetta, jossa sanankuulija on kirkonmenojen aikana nukahtanut ja herää papin kovaääniseen kehotukseen : Rukoilkaamme !

Nukkuneen ja rukoilemaan heränneen rukous on tuossa tilanteessa epämääräistä muminaa ilman selkeää sisältöä.

Syypää nukkuneen rukouksen heikkoon laatuun on tietysti pappi ja tämän unettavan monotoninen saarna.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

En muista dementialta mitä Nukkuneen rukous ihan tarkkaan tarkoittaa, voihan se olla nukkuneen rukous, saada asiat kuntoon.

Huono meidän puolueohjelma ei ole - tai sitten on huonoutta oivaltaa missä vika (laajemmin Unitas agendassa), miten tilanne on vuosikymmenten aikana kehittynyt tähän päivään ja mitä tilalle?

Sen ymmärtäminen, että koko peli on väärä ja väärän pelin olosuhteissa parhaiden mahdollisten päätösten tekeminen on sama kuin hölmöläiset viljapellolla?

Keskittyä vain väärän pelin muuttamiseksi reiluksi peliksi, kaikki muu pois puolueohjelmasta sotkemasta ja jakolinjoja turhaan ihmisten välille tekemästä?

Nukkuvat ei ole suomipolitiikan uusi joka paikan Trivial Pursuit, koska sellainen ei auta Suomea, mutta SILTI olemme luoneet yleispuoluekonseptin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehdotin tuota nukkuvien puolueen perustamista (en muista oliko Puheenvuorossa vai Facessa) erään gallupin jälkeen ja Petri tuntui välittömästi innostuneen asiasta. En tosin tiedä oliko ajatus kytenyt hänellä jo aiemmin, mutta pani heti tuumasta toimeen.

Jotta vältyttäisiin paradoksaalisuudesta nukkuvien puolueen kohdalla, asia voitaisiin hoitaa lainsäädännöllisesti siten, että nukkuvien puolue asettaisi tarpeeksi paljon ehdokkaita kaikkiin vaalipiireihin, ja niistä valittaisiin sitten arvalla läpipäässeet edustajat vaaleissa nukkuneiden edustamalla prosentilla.

Siis, jos nukkuvia olisi vaikkapa tavanmukainen 30%, niin nukkuvien puolueen asettamista ehdokkaista valittaisiin niin moni, että he edustavat sitä 30% eduskunnassa tai kaupunginvaltuussa y.m.

Nukkuvien puolueen ehdokkaita ei puolestaan voisi lainkaan äänestää vaaliuurnilla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuo olisi varsin hyvä esitys! Se voisi nostaa äänestysprosentin lähemmäs 100:a. Tuo Unitas-hömppä on normikansalaiselle niin vierasta, ettei haluaisi sellaiselle ääntään antaa.

Uskoakseni Aku Ankka ja kirkkovene saisivat tuollaisen vaalilain muutoksen jälkeen monen kymmenen prosentin äänivyöryn, jytkyjen jytkyn.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Se on sittemmin jalostunut Unitas-hömpästä Nukkuvat-hömpäksi - eikä se ollenkaan niin hömppää ole jos Niemeläinen tarkemmin miettii asioita,ihan tehtävissä askel kerrallaan.

Kaikesta huolimatta, ja juuri siksi.

www.nukkuvat.fi/viisi-askelta

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Juha - tuohan kuullostaa hyvältä! Tosin "hieman" epäilen, että taida mennä läpi muissa puolueissa?

Jotain tuollaista kunnon antijekkua tarvittaisiin kun nyt jekku on valtamedian, puoluetukien ja välillisen korruption osalta suorastaan musertava demokratian kannalta!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aloite kansalaisaloitteen kerääminen vaalilain muutokseksi!

Kyllähän eduskunnan intressissä pitää olla, että äänestysprosentti on aina 100%. Näin se muutoksen jälkeen olisi aivan ilman pakkoa, sillä pitäähän kotiin jääneidenkin äänestysoikeutettujen tapa valita ehdokkaansa tulkita äänestyksen suorittamiseksi. Se on sitten jokaisen vapaa valinta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Parempi olisi, jos nukkuvien puolue ei asettaisi ehdokkaita ollenkaan ja eduskuntaan valittaisiin arvalla koko vaalikelpoisen kansan keskuudesta vaikkapa se 60 edustajaa (30%) (tai kuinka suuri osa väestöstä sitten jättikään äänestämättä).

Eduskuntavaaleista luovuttava – tilalle hallitusohjelmavaalit

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ongelma on siinä, että ei ole varmaa suostuisivatko valituiksi tulleet edustajiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset