Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Oulun häpeä

Kunnat kamppailevat yrityksistä, sillä yritykset tuovat työpaikkoja, antavat palveluja ja ovat elinvoiman osoitus. Mitä paremmin yrittäjillä menee, sen parempi on alueen tulevaisuus.

Oulun kauppahalli on menossa remonttiin ja Oulun kaupungin poliitikot pyllistävät kauppahallin nykyisille yrittäjille, koska eivät itse älynneet varata väliaikaiselle tilavaihtoehdolle rahoitusta. Nyt siitä on kehkeytynyt arvovaltakiista, jossa yksi yritys on jo ilmaissut kokonaan lopettavansa yritystoiminnan ja kaikki muutkin yrittäjät ovat tyhjän päällä.

Oululaisten poliitikkojen pää ei käänny kumartamaan yrittäjille, eli he pyllistävät koko asialle.

Jos kauppahalli olisi koulu olisi parakkikoulu pakko järjestää sille ajalle, kun koulua korjataan, mutta kun on kyseessä elinkeinon harjoittajat, niin poliitikko voi levitellä käsiään ja sanoa, että teidät sitten vuoden päästä kilpailutetaan kuka pääsee takaisin.

Oulu on siis ottanut kannan, jossa vittuillaan yrittäjille, jos ei ole nöyrä ja etsi itselleen uutta paikkaa voi olla että sinua ei kaivata lainkaan. Järjestämme uuden kilpailutuksen kun tilat ovat valmiit ja vuokra nousee jos et ole poliitikolle mieliksi.

Oulu satsaa jokisuistoimagoonsa miljoonia, mutta menettää yrittäjien silmissä imagonsa tyhjillä toimillaan. Oulun kaupunki selittää tylyyttään tasa-arvolla, mutta ainakin Helsingissä toimittiin toisin ja kauppahallin remontin ajaksi löytyi väistötilat nikottelematta.

Haluaako Oulu, että yrittäjät siirtyvät muihin kuntiin?

Elinkeinopolitiikka kun on sitä, että yrityksille järjestetään kohtuullinen infra yrittää, nyt tätä ei edes haluta järjestää saati että se järjestyisi.

Hävettää olla oululainen. Muissa kaupungeissa tori ja kauppahalli ovat päättäjille tärkeitä, koska kuntalaiset nauttivat ja ovat ylpeitä omasta torista ja kauppahallista. 

Oulun tori on ilmeisesti tarkoitettu vain patsasta varten, koska eihän siellä ilman kauppahallia ole kohta enää mitään muuta kuin se kivettynyt toripolliiisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Veikkaan muuten, että tulevan kilpailutuksen seurauksena entinen mainio kauppahalli tulee todennäköisesti täyttymään rihkama- ja itämaisten einesten- kauppiaista.

Kiva juttu oululaisille, joo-o.

Käyttäjän JariJalonen kuva
Jari Jalonen

Tai sitten ihan yllättäen Oulun kauppahalliin tulee Arinan Sale, Rosso sekä amarillo....
Voin hyvin uskoa että näin käy.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Paljon mahdollista;)))..., jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ouluunhan on tullut uutta teknologiaa, jotta ehkä eivät ymmärrä perinteiden päälle mittään vaikka kaupunkien vanhat kauppahallit taitavat olla sormin laskettavissa. Ja hienohan se Oulunkin kauppahalli näkyy olevan.

https://www.oulunkauppahalli.fi/

Stadissa on kolme, mutta siitä huolimatta Hakaniemen kauppahalliin järjestettiin rempan ajaksi kauppiaille tilat.

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-...

Rempan aikana oululaiset voivat vaikka tutustua muihin kauppahalleihin, mutta Turussa on karseeta kuumaa rusinaverimakkaraa, varokaa sitä ja ostakaa Tampereen kauppahallista Tapolaa.

PS. Oulun kauppiaat ovat varmaan fiksumpia kuin päättäjät, kyllä ne tulevat takaisin sinne vanhaan kauppahalliin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Seija, rusinamakkarassa EI ole verta, Tapolan mustassamakkarassa sitä on, enkä sitä suuhuni laita, rusinamakaraa sen sijaan syömme säännöllisesti. Kauppahallit ja torit ovat kaupunkien sykkiviä sydänmiä ympäri maailmaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, makuasioista ei voi kiistellä. Ostin Turuun kauppahallista enkä saanut syötyä, roskuun meni - onkohan turkkulaiset sekoittaneet keskenään maksalaatikon ja pahanmakuisen makkaran ohjeen.

Kauppahalleista ja toreista samaa mieltä ja Turussakin on hyvä tori, muistaakseni jossain Yliopistonkadun lähellä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikäs ihme tuo Oulussa on, sillä katselin valtuuston kokoonpanon puoluekoostumusta.Taitaa olla pikaisella silmäyksellä päätösvalta sdp-vihr-vas ja kokoomus puolueilla. Kokoomuksen laskelma tässä tapauksessa vihreitä lähellä olevaksi. Kaikki nuo puolueet ovat yritystoimintaa vastaan, vaikkakaan kokoomuksen (valtuuston puh.joht) ei pitäisi olla, mutta ne vaalit kun lähestyvät, päätökset ovat kuntatasollakin mitä ovat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskin siinä on puolueista kyse, pikemminkin siitä ymmärretäänkö vanhoja arvoja vai ei.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niinkö? Olen tähän päivään asti luullut, että kunnan päättäjät tekevät elinkeinopoliittiset päätökset, mutta taitaakin olla toisin vai kuinka? Vanhoilla arvoilla ja elinkeinopolitiikalla tulee päätöksentekemisessä huomioida molemmat. Jos Oulu ei katso elinkeinopolitiikkaa tärkeäksi, niin silloin ei elinkeinoharjoittajille järjestetä tilapäisiä tiloja toimintaa varten.

Puolueethan ne kaikki kunnan päätökset tekevät, joten omasta mielestäni ovat ratkaisevassa asemassa miten esim. elinkeinopolitiikkaa hoidetaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Mutta puolueissa henkilöt, eivätkä suinkaan samanlaisia eri paikkakunnilla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taitavat Oulun päättäjät olla pölöjiä, kun yrittävät päästä hallikaupasta eroon. Niin siinä nimittäin käy, jos panevat hallin kiinni remontin ajaksi eivätkä järjestä väistötiloja. Taloudellisempi ratkaisu olisi siinä tapauksessa koko hallin purkaminen saman tien, ettei remontin jälkeen tyhjäksi jäänyttä hallia tarvitse heti remontoida johonkin muuhun käyttöön.

Hallikauppa kituuttaa Suomessa muutenkin niin heikoissa kantimissa, että ei se kestä tuollaisia ylimääräisiä kuristustoimia. Onneksi edes Helsingissä hoksattiin tehdä kunnolliset väistötilat sille ainoalle kunnolla toimivalle kauppahallille, eli Hakaniemen hallille. Hyvä että edes sen säilymisestä on jotakin toivoa, että ei tarvitse mennä oikean kauppahallin nähdäkeen Tallinnaan ja todella hyvän kauppahallin nähdäkseen Riikaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ihan mutulla, mutta kauppahallin vetävyys voi olla yhdestäkin kauppiaasta kiinni ja Hakaniemen hallikin voisi olla Reinin liha. Tampereella Nygrenin kalakauppa ei taida vetää yhtä hyvin, muista ei tiatoo.

Pekka Iiskonmaki

Oh, oh.
Olen yleensä asunut aina Oulussa hotelli Vaakunassa ja kauppahallissa olen käynyt aina.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pekka, vaikka kaupunki yrittää tuossa "opettaa" kauppahalliyrittäjiä" niin samalla se pyllistää myös meidän kappahallissa käyvien äänestäjien suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset