Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Pakko on pieni sota

Maailmassa ei mikään ole pakko, paitsi kuolema ja siitäkin voi hyvällä hoidolla luikerrella hetken aikaa.

Aino Pennanen vastusti pakkopalautusta pakottamalla viranomaiset poistamaan hänet koneesta pakkokeinoja käyttäen, näin siis mielikuva asiasta meille halutaan ilmaista.

Kun puhe ei auta alkaa Suomessa ja muuallakin maailmassa pakko. Pakko on siis pieni sota, eli kun mikään ei auta niin pakko auttaa.

Asetun tässä asiassa Aino Pennasen tueksi, hänen oli pakko tehdä jotain asialle jonka hän tulkitsee vääräksi, ei siinä laki enää paina, kun pieni sota syttyy ihmisen ajatuksissa. Tuskin siinä tilanteessa kukaan laskelmoi, kun viimeinen keino on otettu käyttöön. Siinä unohtuu laki ja oma asema, sitä vain taistelee oman henkilökohtaisen näkemyksensä mukaisesti.

Aino Pennanen asettui "pakon edessä" lakia vastaan, lakia jota myös vastustaa Irakin valtio, joka ei myöskään hyväksy suomalaista lakia pakkopalautuksista ja kieltäytyy ottamasta vastaan pakolla palatettuja.

Tätäkin pakkoa voidaan kiertää, eli palautettava jättää vain toisen hakemuksen ja prosessi alkaa uudelleen.

Näin on pakko lain mukaan toimia.

Vanha totuus on kuitenkin se, että pakko ei auta, eli tarvitaan vapaaehtoinen vaihtoehto, mutta kun aina joku ei lähdekään vapaaehtoisesti, silloin tarvitaan pakkoa. Kun pakko ei kerran auta, pitää etsiä vapaaehtoinen pakko, sellainen kuin nälkä taikka jano. Kenenkään ei ole pakko juoda, mutta kun tulee jano ihminen juo vapaaehtoisesti.

Kissa ja sinappi.

Kolme kaverusta väittelivät mikä keino on paras keino saada porukka tottelemaan. Ensimmäinen suositteli pakkoa, toinen vapaaehtoisuutta, mutta kolmas sanoi, että vapaaehtoinen pakko on paras.

Asia piti sitten vain todistaa jotenkin, tarvittiin tavallinen kissa ja tulinen sinappi. Ensimmäinen kokelas yritti syöttää kissalle pakolla sinappia, mutta se epäannistui ja sitä pakottamista katsellessa olisi Aino Pennanenkin tulistunut rikkomaan lakia, sillä se oli eläinrääkkäystä.

Toinen kanditaatti mairitteli kissaa syömään sinappinsa vapaaehtoisesti, eli niin kuin Aino Pennanen haluaa palautustenkin hoituvan, mutta eihän siitä mitään tullut. Ei kissa vapaaehtoisesti tulista sinappia syö, eikä syönyt.

Kaksi epäonnistunutta yritystä ei auttanut pakko ei auta vapaaehtoisuus, Sama kun pakolaisongelma maailmassa, sitä ei saada suitsittua pakolla tai vapaaehtoisuudella. Tarvitaan ripaus oivaa älyä hoitamaan asia vapaaehtoisella pakolla.

Kolmas yritys onnistui, kun kokelas numero kolme otti kissan syliinsä ja sipaisi etusormellaan sinapin kissan takapuoleen. Kissa hyppäsi lattialle ja nuoli perseensä puhtaaksi ja samalla tuli syöneensä sen tulisen sinapin.

Pakolaisongelmaan tarvitaan kolmas ratkaisu pakon ja vapaehtoisuuden lisäksi, jos keksitään hyvä niin pakon voi poistaa, mutta vapaaehtoisuuden voi silti aina säilyttää yhtenä keinona.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei tainnut Pennasella olla mikään "pakko toimia". Omien sanojensa mukaan hän ei tiennyt kuka karkoitettava oli, miksi hänet karkoitetaan ja onko määränpää Saksa vai joku muu. Ei siis ollut mitään perustetta väitteelle "kuolemaan lähetettävästä". Eiköhän pikemminkin ollut kyse siitä, että tilaisuus teki varkaan. Esiin pomppasi mainio tilaisuusa saada julkisuutta ja se myös hyväksikäytettiin erinomaiasella menestyksellä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokin asia voi alkaa "oksettamaan" ja silloin on vain pakko oksentaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ari. Se, mikä tässä kirjoituksessasi oli erinomaista, oli tuo vertaus kissasta ja sinapista. Pakkohan ei tietysti ole muuta kuin kuolema kuten senkin totesit, mutta muuten olen sitä mieltä, mitä Aino Pennasen tempauksesta ja vihreistä kirjoitin blogissani. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258950...

Tästä aiheesta voisin kirjoittaa paljonkin, koska olen itse ollut siellä syvällä ytimessä toimiessani yli 20 vuotta näissä tehtävissä, kun turvapaikanhakijoita ja myös rikollisia on jouduttu poistamaan toisinaan pakolla pois maasta.

Jos näistä ns. pakkopalautuksista luovuttaisiin kokonaan, niin kuinkahan moni maastapoistamispäätöksen saanut lähtisi enää edes vapaaehtoisesti, kun tiedossa olisi, ettei koskaan mitään pakkoa ole tai tule?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin se Vesa on, jos muuta ei keksitä on pakko seuraava vaihe kun vapaaehtoisuus ei toimi. Minusta siihen väliin voitaisiin keksiä jokin muu ratkaisu. Ole pakkoluovutuksen kannalla siihen saakka, kunnes joku parempi keino keksitään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Totta, mutta mikä se olisi? Kaukomaille ei voi laivallakaan lähteä kuljettamaan olipa kyse pakosta tai ei. Se vie liian kauan aikaa eikä saattajat voi olla viikkotolkulla virkamatkoilla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Australiassa asia ratkaistiin siten, että on mahdollisille tulijoille on annettu laajalti ymmärtää, että ette ole tervetulleita maahan ja teillä ei ole mitään mahdollisuuksia asumiseen Australiassa - ei nyt, eikä tulevaisuudessakaan.

Tämä on lopettanut käytännössä vaarallisen maahantulijoiden virran merimatkoineen ihmissalakuljettajien toimesta kokonaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Malliesimerkki vapaaehtoisesta pakosta.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

@4

Joo, ei Austraaliaan mennä noin vaan edes rauhallisista maista. Maa pisteyttää maahanpyrkijät. Tarvitaan hyvä ammatti ja käytännön työkokemusta, kohtalainen englannin kielitaito ja kenties aiempaa kokemusta työskentelystä ulkomailla ja hyvin usein valmis työpaikka. Noilla määritteillä aikoinaan edes työkokemusta omaava ja kielitaitoinen venäläinen koneinsinööri ei päässyt Austraaliaan asumaan - kun ei ollut ulkomailla ollut työssä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tästä viisaat lainsäätäjät voivat ottaa mallia, koska tällaisen mallin on nähty toimivan Australian lisäksi muissakin valtioissa.

Mutta meille jää sittenkin vielä yksi pikku ongelma: mistä me löytäisimme viisaita lainsäätäjiä? Nämä nykyiset pellet Arkadianmäen Sirkuksessa eivät oikein näytä sitä hommaa hallitsevan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onko vassarivihreitten ohje se, että huonosta lainsäädännöstä johtuvia viranomaisten määräyksiä ei tarvitse noudattaa?

Tämä on aika primitiivistä vähän kuin koira, joka puree keppiä eikä lyöjää. Onko lainsäädäntösihteeri koiran asteella? Luulisi, että etenkin lainsäädäntösihteerillä olisi tietoa, miten huonoja lakeja voi muuttaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Poikkeus vahvistaa sääntöjä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

mikä tässä oli sääntö ja mikä poikkeus???

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

Eikös laki ole säädetty sääntö ja kiukkuilija oli se poikkeus. Mikä tässä niin vaikeaa Villikarille on?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Voihan tuota tapahtunutta mietiskellä monelta eri kantilta. Miettiä voi sitäkin esim., oliko koneessa Hampuriin matkustamassa vain suomalaisia vai oliko mukana pakkopalautettavan lisäksi muitakin toisen maan kansalaisia? Miksi näille ei tullut mieleen ihmisoikeudet ja poliisien toimet pakkopalautettavaa kohtaan lainvastaisiksi ja ryhtymällä seisomaan kun videonkuvaaja sitä pyysi? Oliko niin, että kaikki muut ymmärtävät lainmukaisen toiminnan, mutta seisomaan jäänyt vihreä lainsäädäntösihteeri ei?

Voiko eduskunnassa olla ylipäänsä henkilöitä palkkalistoilla, joiden päämääränä on anarkistinen toiminta? Siis toimia selvääkin selvemmin lainvastaisesti? Kansalaisten osoittamat mielenilmaisut ovat ymmärrettäviä, mutta ei heidän, jotka ovat lainsäätäjiä, jota myös ko. henkilö edustaa puolueen riveissä eduskunnassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taitaisi tulla aika puhdistus, varsinkin yhteen puolueeseen :)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Näinhän se on kun ihminen kokee että on pakko tehdä jotakin ja tekee sen sponttaanisesti niin OK, mutta minulle tulee ajatus että tämä oli suunniteltu case kuvineen ja filmineen oman media tunnettavuuden vuoksi.
Sillä kuka mitä kuka Aino Pennanen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos oli suunniteltu, niin pieleen meni. Harvassa ovat ne suomalaiset, jotka sympatisoivat Pennasen ja puheenjohtaja Aallon touhuja. Mielenkiinnolla odotan niitä galluppeja, joissa nämä kiihottamiset kansalaistottelemattomuuteen aktivoituvat. Voin olla väärässä, mutta oma arvioni on, että nyt lähti vihreät laskuun.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pakkopalautus on sanana jo propagandaa. Oikea, parempi termi on rikollisen, rikollisten karkoittaminen. Koko valtamedia ei muuta olekaan kuin propagandaa jossa käytetyt sanat valitaan aina huolella jotta niillä saadaan jossei maksimaalinen aivopesu niin joka tapauksessa propandalle sopiva emotionaalinen vastine.

Vapaaehtoinen palatus, palaaminen ja pakkopalautus, sananvapaus ja sananvastuu (helmi), mutta missä esim. kansalaistottelevaisuus (aika tärkeä asia että yhteiskunta toimii) ja kansalaistottelemattomuus ....

[eilinen a-studio

https://areena.yle.fi/1-4247259

jossa ei yllättäen ollut paikalla kansalaistottelevaisuuden puolustajaa ...]

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Keskitysleirit. Tarvitsemme humaaneja keskitysleirejä, joista voi lähteä pois kotiin milloin tahansa, heti kun elämys riittää ja työ on vapauttanut.

No julkisuudessa on puhuttu siis palautuskeskuksista, mikä on korrektimpi termi. Niitä on harkittu, mutta tarve on harkittu olemattomaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikella lailla sitä voi päästä uutisiin, kenenkään muun tietämättä syntyjä syviä. Ja tarjoamatta kolmatta vaihtoehtoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos ihan aiukuisten oikeasti katsoo Suomen tilannetta tällä hetkellä suhteessa paperittomiin ja palautuksiin, niin eihän täällä ole mitään hätää. Monessa muussa maassa tilanne on paljon akuutimpi, meillä åikkuhiljaa paperittomat vähenevät, eivät he ole mitään järisyttävää ja järkyttävää täällä ollessaan tehneet.

Hieman malttia ja perspektiiviä voisi ihmisten puheissa olla, sillä tuskinpa yhden vihreän kieltäytyminen istumasta sortaa maahanmuuttopolitiikan kaaokseen. :)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tämä voi kuitenkin lisätä kiinnostusta hyväksyä myös edulliset seisomapaikat lentoliikenteeseen. Jotkut halpalentoyhtiöthän ovat ainakin ideoineet niitä mutta eivät ole vielä saaneet viranomaisten hyväksyntää.

Seisomapaikkoja tarjoavilla yhtiöillä olisi ainakin kaksi kilpailuetua. Seisomapaikkoja voisi tarjota edullisemmin, koska samaa tilaan sopisi enemmän matkustajia. Lisäksi lennon aikataulua ei voisi sabotoida kieltäytymällä istumasta.

Istumapaikkoja olisi tarjolla vain bisneksessä. Jos Pennanen ei haluaisi istua bisneksessä, turren puolelta varmaan löytyisi joku, joka olisi valmis vaihtamaan paikkaa, ellei paikanvaihdosta vaadita lisämaksua. Johan nytkin, mikäli turre on ylibuukattu mutta bisneksessä on tilaa, kauniilta nuorilta turrenaisilta kysytään portilla, haluaisivatko he vaihtaa bisneksen puolelle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Miten Juho pysyt pystyssä, kun tulee kova turbulenssi, miten sidot itsesi seisaaltaan kiinni ja jaksatko seisoa koko matkan, kun lento kestää esimerkiksi 12 tuntia tai vielä enemmän? Joillekin voi tehdä tiukkaa jo muutaman tunnin jälkeen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #23

Kommentti oli tarkoitettu sarkasmiksi tai sinnepäin. Tai ainakin yritin miettiä noita seisomisen myönteisiä vaikutuksia. Ei sitten ehkä mennyt ihan puikkoihin. No, ei ollut ensimmäinen kerta.

Oikeasti tiettävästi kukaan ei ole ideoinut ihan puhtaita seisomapaikkoja, joissa olisi kiinnipitämiseen vain lenkki katossa kuten lentokenttäbusseissa. Tai sitten tankoja, joista pitää kiinni jyrkemmissä kaarroksissa.

Näissä linkeissä on hieman noista suunnitelmista, joissa ihmiset saataisiin pakatuksi tiheämpään.
https://www.news.com.au/travel/travel-ideas/weird-...
https://www.news.com.au/travel/travel-updates/chea...

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen Vastaus kommenttiin #23

Eipä tainnut olla Juhon idea.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/78290-tulevaisuu...

- Minä en usko, että seisoma- tai makuupaikat olisivat vaarallisempia. Mehän seisomme junissa ja metroissakin, Ryanairin toimitusjohtaja Michael O'Leary perustelee.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vapaaehtoinen pakko on keskeinen teema meidän nykyisessä "vapaassa" yhteiskunnassamme eikä suinkaan pelkästään eikä edes enimmäkseen maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Arille hatunnosto tuon vapaaehtoisen pakon esiinottamisesta.

Merkittävin vapaaehtoisen pakon ilmentymismuoto on palkkatyö. Työläiset "ihan vapaaehtoisesti" solmivat työsopimuksen, jossa alistuvat riistettäväksi.

Friedrich Engels kirjoitti teoksessaan "Perheen, yksityisomaisuuden ja valtion alkuperä" avioliiton vapaaehtoisuudesta sanomalla, että avioliittoa pidetään vapaaehtoisesti solmittuna niin pian kuin osapuolet ovat kirjauttaneet vapaaehtoisuutensa pöytäkirjaan. Siitä, millä edellytyksillä ja ehdoilla tuo vapaaehtoisuus on syntynyt, juridisten kulissien tuollapuolen, jossa oikea elämä sykkii, ei lainsäätäjä eivätkä tuomarit piittaa.

Tuo on hyvä kirja, joka kannattaa lukea. Sen voi ladata ilmaiseksi:

http://sosialismi.net/wp-content/uploads/2008/11/engels_-_perheen_yksityisomaisuuden_ja_valtion_alkupera.pdf

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vapaaehtoisesta pakosta voisin kertoa omakohtaisen kokemuksen.

Kun olin keikalla Saudeissa, tehtaalla ei ollut kuin jalanjälkivessoja, joiden huuhtelukin oli vain vesiämpäristä kauhalla. Onnistuin pitkän aikaa ajoittamaan ruumiintoimintani niin, että hoidin hotellissa tämän kiintoainepuolen.

Lopulta kuitenkin tuli päivä, jolloin vatsa alkoi mylläämään siihen tyylin, että, kuten totesin tutulle myöhemmin kotona, 'Odottaminen ei ollut enää optio'.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kuinka monta kertaa olen tullut saattomatkoilta nk. kehitysmaista takaisin ja juossut kaiken aikaa lentokoneen vessassa, kun vatsa on sekaisin. Läheltä piti tilanteita on ollut useita, kun kauhea ripulitauti päällä ja meinaa tulla housuun, kun wc:t miehitettyinä eikä pääse heti pöntölle.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kovasti olen tämän Finnair-tapauksen tiimoilta ihmetellyt erityisesti persuiksi itsensä nimeävien tarvetta haistattaa pitkät kansainvälisille turvapaikka- ja pakolaislaeille, mutta tässä tapauksessa lain noudattamista ollaan niin maan perskeleesti puolustamassa – ja paljon enemmänkin.

Nämä sankarit tulkitsevat Pennasen rikkeen ikään kuin nainen olisi kaapannut koneen ja ohjannut sen päin vuorenseinää. Yhtä hyvin Hakkaraisen saunatempauksen voisi tulkita kerrostalon räjäyttämiseksi – jos persulogiikkaa noudattaisi.

Kovin on valikoivaa se persujen lainkuuliaisuus.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kovin on valikoivaa se vihreiden Touko Aallonkin lainkuuliaisuus:
"On pelottava ajatus, että ihmiset irtoavat kaikkia sitovasta ja velvoittavasta lainsäädännöstä uskonnon, kulttuuritaustan tai vaikkapa poliittisen mielipiteen vuoksi. Vielä pelottavampaa on, että ministeri kannustaa tähän. Lainsäädäntö on yhteiskuntasopimus, jolla ihmiset siirtyvät kaikkien sodasta kaikkia vastaan tilaan, jossa enemmistön hyväksymät lait tuovat turvaa mielivaltaa vastaan. Yhteiskuntasopimuksen hinta on se, että oma mielipide ei ole aina enemmistön mielipide. Yhteiskuntasopimukselta häviää pohja, jos siitä yksipuolisesti irtaannutaan, kun enemmistöpäätökset eivät miellytä."
http://toukoalto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144350-l...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mitäs kansainvälisiä turvapaikka- ja pakolaislakeja maassa laittomasti oleskelevien palauttaminen lähtömaihinsa rikkoo?

Kovasti osa vihervasemmistosta tämän asian tiimoilta on romuttamassa oikeusvaltioperiaatetta, mutta heillehän vapaa demokratia onkin vain ohimenevä vaihe ennen totalitarismia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toisille taas sitä demokratiavaihetta ei ole kun on niin kiire siihen totalitarismiin.

Tiina Teittinen

Nyt syyllistyn isoon virheeseen siinä että vastaan lukematta kommentteja.
Itse koen ihmisen vaikuttamismahdollisuudet täysin eri tavalla, kuin kyseisen ihmisen yhden ihmisen osallisia haittaava ja taatusti näkyvä ”vaikuttaminen”.
Jos kyseinen henkilö olisi yhtään miettinyt paikkaansa tällä pallolla, niin hän olisi löytänyt lukuisia mahdollisuuksia vaikuttaa yksilöiden hyvinvointiin. Jopa useampien kuin tämän yhden jonka taustoja hänei edes tuntenut.
Joko henkilö on huomionhakuinen tai täysin arvostelukyvytön siitä missä tämä maapallo makaa. Mielestäni hän teki palveluksen äänestäjilleen. Pihalla vai sisällä?

Käyttäjän marttiimmonen7 kuva
Martti Immonen

Mikko Engren
2.8.2018 10:09

Olen samaa mieltä kanssasi, että käytetään vääriä termejä palautettavista.
Kun on maassa laittomasti saatuaan kielteisen päätöksen , silloin palautetaan rikollista. Paperiton lienee myös usein miten laittomasti maassa, kukaan ei varmasti tiedä kuka hän on. Tänään oli kirjoitus "pakkopalautuksista", heistä 4/5 ovat olleet tuomittuja rikoksista tai menossa tuomiolle toiseen maahan. Sitten joku Pennanen päättää, että mahdollista rikollista ei voi palauttaa Berliiniin! Sehän viedään suoraan teloitettavaksi-heh heh. Kyllä Saksa on turvallinen maa.

Kun kävin USA:ssa, piti hakea lähetystön nettisivuilta viisumi, jossa kaiketi tarkistivat taustani. Sain sen ja passi pitää olla voimassa min.6 kk. Maahan tullessa piti näyttää viralliset paperit ja antaa sormenjäljet sekä silmät kuvattiin ja kysyttiin kauanko olen ja missä osoitteessa asun. Suomeen sitten vaan tullaan miten sattuu "salasanalla"

A-studio etunenässä tekee ohjelmia, jossa on tietty kaava , yleensä niin, puolustajia on 1 ja vastassa on -3 + toimittaja. Melko reilua !

Käyttäjän marttiimmonen7 kuva
Martti Immonen

Minusta alkoi nyt tuntua, että minua kohdeltiin rasistisesti Miamin lentokentällä.... Missä oli ne kuuluisat ihmisoikeudet ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset