Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kuka minnekin pyllistää

Liisa Jaakonsaari ja Jyrki Katainen ovat huolissaan maailman tilasta Trumpin puheiden perusteella.

Venäjän puolustusministeriö on julkaissut videomateriaalia kuudesta maan uudesta huippuaseesta.

Mutta sehän ei ketään häiritse tai pelota.

Ei minua pelottanut Trumpin puheet, jotka hän yleensä peruu seuraavana päivänä, mutta jostakin Jaakonsaarenkin on pelkonsa ammennettava, se että vielä Katainenkin on jo Iltalehdelle uutinen.

Putin siis on hyvä ja salskea kaveri kun esittelee uutta "Saatanaansa" ja saahan sitä jokainen puolustukseen satsata, eli kun Putin suuttuu häntä ei pelkää kukaan, mutta kun Trump yrittää tehdä Venäjän kanssa sovintoa sitä pelkää ainakin Jaakonsaari ja Katainen.

Mitä pelättävää Trumpissa on, - hänhän istuu siellä syvällä Putinin taskussa?

Aika ällöttävää alkaa jo olla tuo Trumpin mollaaminen ja pelolla ratsastaminen. 

Jo kaukaa näkee, että Trump yrittää tehdä itseään tykö, mutta ei hän pysty sitä kuuta taivaalta sellaiselle ojentamaan joka ei asiaan usko ja sillä aikaa Putin voi napsaista Krimin itselleen ja kehittää itsestään kovan neuvottelijan maineen ainoastaan siksi, että kaikki on niin tympääntyneet Trumpiin.

Oikein persettä pelottaa tässä mistä kaikesta Trumppiin liittyvästä Jaakonsaari ja Katainen seuraavaksi pelästyy.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mitä pelättävää Trumpissa on, - hänhän istuu siellä syvällä Putinin taskussa?"

Niin, eihän Putinilla tai Venäjällä mitään pelättävää moisesta ole. Ainoastaan Suomella ja muulla läntisellä Euroopalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mitä pelättävää, voitko Juha yksilöidä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Läntinen Eurooppa on toisen maailmansodan jälkeen ollut pohjimmiltaan USA:n turvan varassa. Jos tämä turva poistetaan, niin koko läntinen Eurooppa on samassa tilanteessa kuin Ukraina tai Moldavia tällä hetkellä. Suomen asema siinä vaiheessa ei tule olemaan edes läntisen Euroopan statuksessa, vaaan pikemminkin jollain Valko-Venäjän tasolla.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Putin on esittänyt Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi, että Venäläisten ja Ukrainan hallussa olevalla alueella järjestettäisiin kansanäänestys.

Olisiko Viro seuraava!!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näinhän se on, jos uskominen EU:ta, Kataista, että vallitsevaa yleistä mielipidettä.

Mielestäni Trump ja Putin ovat molempiensa taskussa :D

Meille on vakuuteltu monia vuosia "virallisesti", kuinka monimutkainen ja nopeasti muuttuva maailma on, että tavallinen äänestäjä on siitä ymmällään, eikä ymmärrä sitä.

Tulee vain mieleen, ettei kannata julistaa tuollaista, jos itsellä on jo housuissa :D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Googlatkaapa muuten hakusanalla "idiot" ja hakekaa siten "images".!

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Ilmeisesti Trumpia pelätään niin paljon että trollikampanja piti pystyyn laittaa. Yleltä lainattua:

"Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia vastustavat aktivistit ovat alkaneet manipuloida Googlen kuvahakua. Kun palveluun syöttää hakusanaksi "idiot" eli idiootti, niin hakutulosten kärjessä on joukko Trumpin kuvia. Brittilehti The Guardian kirjoitti manipuloinnista tiistaina. Lehden mukaan trollauskampanja sai alkunsa, kun Trumpia vastustaneet mielenosoittajat soittivat rockyhtye Green Dayn kappaletta American Idiot protesteissa Trumpin Lontoon-vierailun aikana. Sen jälkeen aktivistit alkoivat manipuloimaan Googlen hakukoneen algoritmiä yhdistämällä idiot-sanan Trumpin kuvaan netissä."
https://yle.fi/uutiset/3-10315871

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuikka on nyt moukka ja hyppii aitojen yli ja ali vailla logiikkaa omassa Trump kammossaan.

Kuikka, ei se Trump ole se taho, joka USA:ssa päätöksiä viimekädessä tekee, vaan se on katsos edelleen se demokraattisesti valittu Kongressi - Capitol Hill.

"Trump on kyseenalaistanut niin YK:n kuin Natonkin " Toverit Katainen ja Jaakonsaari, Yhdysvalloista on jo ennen Trumpiakin kuulunut kritiikkiä sen maksuosuuksia vastaan ja mm. vapaamatkustaja EU:n vastuiden korottamisen puolesta. EU:ssa kritiikki on kohdistunut pääosin Saksaan, joka on toiminut varsin kitsaasti, mitä nyt tulee rahoitukseen huolimatta massiivisista vientiylijäämistään.

Tästä Kataisesta sen verran, että hemmo oli valtiovarainministerinä Matti Vanhasen II jakovarahallituksessa saaden maan talouden täysin kuralle Sari Sairaanhoitaja- paketein ja mielettömin julkisten menoken korotuksin. Hemmo perusteli mm. järjetöntä GrowHow kauppaa valtiovarainministerinä v. 2007 sillä, että Valtio muka tarvitsi tuolloin rahaa velanlyhennyksiin, joka mahdollistaisi myöhemmin ehkä tarvittavan lisävelanoton.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Joka päivälle trump uutisia riittää. Jokaisessa mediassa. Viesti on sama kaikissa. Tulee mieleen mikä tämän tarkoitus on?

Onko meillä vain yksi valtamedia eri nimillä. Mitään eroa ei niissä ole?

Onko tämä propagandaa mielien muokkaamiseksi venäjän hyväksi? Siinä on ainakin onnistuttu. Venäjästä ja putinista ei kriittistä tekstiä enää tule?

Onko suomi suomettunut? Tältä näyttää.

Trollit, kuten Kuikka ovat täällä jatkuvasti päivystämässä? Kenellä on oikesti edes aikaa tuohon Kuikankin touhuun.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jp Lehto, Putin ja Trump ovat nimenomaan samaa puuta ja marionettinsa Trumpin kautta Putin isännöi nyt sekä Kremliä että valkoista taloa. Siitähän täyspäiset suomalaiset, kuten Juha Kuikka, ovat huolissaan. Dig it?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Näräselle vain tiedoksi, että USA:ssa päätöksenteko on keskitetty demokraattisesti Kongressille, kuten Suomessa Eduskunnalle. Ainahan sitä toki voi olla toista mieltä ja hölöttää niitä näitä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #13

Se onkin onni! Kongressi jo viime kesänä vei Trumpilta oikeuden päättää Venäjän vastaisten pakotteiden poistamisesta. Olen Yhdysvaltojen kongressin mahdollisuudesta torpata Trumpin hölmöilyjä kirjoittanutkin jo muutaman kerran, jos olet sattunut huomaamaan. Sensijaan valkoista taloa Trumpin kautta Putin tällä hetkellä isännöi, tosin avustajakunnan fiksumpi osa pystyy taivuttamaan Trumpin perumaan hölmöimpiä lausuntojaan. Yksi esimerkki Trumpin suostuminen siihen, että venäläiset olisivat saaneet kuulustella amerikkalaisia Magnitski-jupakkaan liittyen. Jos tuollaisen hyväksyy, niin ei ole kaikki muumit laaksossa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Minusta putinissa ja venäjässä pn perustavaa laatua oleva ero trumppiin sekä usaan. Mutta kuinka vain. Trollit jatkavat työssään.

Usa on kuitenkin demokratia. Presidentillä on paljon valtaa, mutta yksinvaltias hän ei ole. Donald istuu kautensa loppuun ja varmaan seuraavankin. Sen jälkeen pääset piinastasi. Tosin seuraavakin voi olla "väärin valittu suomalaisen valtamedian inhokki". Kaiva siitä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #14

Kyllä Yhdysvaltain demokraattinen järjestelmä, jonka perustuslakia ei ole yli kahteensataan vuoteen tarvinnut muuttaa (muutamia lisäyksiä vain) yhden Trumpin kestää, vaikka aika paljon vahinkoa USA:n ulkosuhteille hän ehtii 4 vuodessa tekemään.

Vaikka venäläiset saivat Helsingin tapaamisesta lyhytaikaisen voiton, pitkässä juoksussa tämä taisi muodostua heille tappioksi, niin paljon poliittisen eliitin näkemykset Venäjästä molemmissa puolueissa näyttävät nyt jyrkentyneen. Trump joutunee enemmän tai vähemmän sivuraiteelle, kun venäjäsuhteista päätetään tämän jälkeen. Mutta sikäli kuin valkoinen talo henkilöityy Trumpiin, niin Putinilla näyttää olevan edelleen paljon sananvaltaa siellä, vaikka Trump vaihtaisikin mielipidettään useammin kuin paitaansa.

Ei sinulla, minulla ja vastarannan Kiiskellä taida Yhdysvalloista ja Venäjästä kovin suuria näkemyseroja olla. Tunnen hyvin Yhdysvaltain poliittisen järjestelmän ja tiedän mitä käsite "checks and balances" tarkoittaa, Trump ei tiedä. Trumpista käsityseroja taitaa olla meillä sitäkin enemmän. Washingtonin eläintarhasta haettu simpanssi hoitaisi mielestäni presidentin homman paremmin.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jaakonsaaren ja Kataisen tavoin olen huolissani maailman tilasta vahvemmin kuin olin aikana ennen Trumppia.
Putinia ja Venäjän edesottamuksia en ymmärrä kehua. Venäjän pyrky sotilaalliseen mahtiin maailmalla ja eritysesti lähinaapuriensa suhteen on pelottavaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Trump-uskovaisia on gallupien mukaan suomalaisista vain muutama prosentti, mutta Puheenvuoron blogisteista ja kommentoijista heitä näyttää olevan enemmistö. Mistä se mahtaa kertoa? Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten ...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Voi hyvä tavaton tuosta huolissaan olosta. Ensin kaikki mediat ja vasemmistoon vähänkin kallellaan olevat puolueet, kuten kokoomus nykyisin, kirjoittelevat panetellen, solvaten ja nyt on kerrottu vihreän kotimaisen politiikon jopa uhkailleen Trumpia. Tästä uhkailusta on todella vaikea löytää uutisointia ylestä ja muistakaan mediataloista, jotka kylläkin Trumpista ovat kaiken aikaa negatiivista kirjoitelleet. Uutisointi onkin metka juttu. Auta armias, jos tuon uhkailun tekijä olisi ollut eräästä toisesta puolueesta, niin jopas olisivat uutisoinnit pullollaan kaikenmoisilla sanakäänteillä varustettuna.

Kataisen ymmärryksen tason huomaa jo siinä, kun mies oli tai yritti olla pääministeri ja valtionvarainministeri, niin kaikkea kansallisomaisuutta myytiin raivokkaasti painottaen ettei mitään vaaraa ole. Vaaraa ei ollut sähkönsiirtoverkkojen myynnilläkään. Miksihän Katainen ei voinut ymmärtää, että ensimmäisen myynnin jälkeen tulee uusia myyntejä, joihin ei sitten voikaan vaikuttaa valtion taholta vaikka ostaja olisi mistä päin maailmaa ja millaisin luotettavuustiedoin omaava. Nyt on ilmeisesti joku viisaampi hoksannut komissiossa, että tähän myyntitouhuiluun sittenkin piilee vaara, jopa suurempi vaara kuin sotatila ikään. Muuten tuota samaa vaaraa on kehitetty koko ajan unionin sisällä jäsenmaille syöttäen unionin lainsäädäntöä suoranaisesti halveksien. On ohitettu lainsäädäntöä mennen tullen ja vielä palatessakin. Näin on käynyt jo Kreikan kriisin ja maahanmuuton kohdalla pidemmän aikaa. Vieläkin meidänkin päättäjät vain seuraavat unionin lainkiertäjiä, eikä omakaan lainsäädäntö ole esteenä, kun senkin voi ohittaa.

Ei voi kuin ihmetellä kuinka sokeita ovat äänestäjät, kun aina vain luottavat näihin samoihin puolueisiin, jotka ovat pahimpia Suomen syöjiä. Joitakin viisaita jäsenmaita on näköpiirissä, jopa Italiasta kuuluu kummaa kriittisyyttä unionia kohtaan. Saa nähdä pysyykö tämä nykyinen unioni kasassa vielä muutaman vuoden ajan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...ja nyt on kerrottu vihreän kotimaisen politiikon jopa uhkailleen Trumpia."

Voitko vähän tarkentaa että kuka ja miten?

Edit. Löysinkin jo. "voiskojokuampuasen" ei nyt kuulostaa ihan suoraan uhkailulta mutta lienemme samaa mieltä siitä, että tyyppi vaikuttaa vähän häiriintyneeltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Janne, jokainen tuollaista kommenttia kirjoittava on häiriintynyt yksilö. Itse tulkitsen ko. henkilön esittävän kehotuksen omaisen uhkailun. Ollapa kyseessä todellakin jonkin muun pienemmän puolueen taholta tullut ja ei medioihin läheisemmin kytköksissä oleva (toimittajien aatemaailmaa lähinnä tarkoitan), niin mediat laukkaisivat korkein otsikoin päivästä päivään. Vai onko niin, että ovat itse huomanneet omien kirjoittelujen johtavan yhä enenevässä määrin tuonsuuntaisiin mediakirjoitteluihin ja siitä syystä ovat hiljenneet melkein tyystin "erilaisista kiihoittavista" kirjoitteluista, jopa Trumpista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

En tiedä ovatko huomanneet mutta ainakin pitäisi. Ei näille kannattaisi paljoa palstatilaa antaa koska se on vähän turhankin helppoa: möläyttää vaalien lähestyessä jotain provokatiivisen tyhmää ja sitten nauttia kun on nimi lehdessä. Koskee ihan jokaisen puolueen nobodeja.

Menee ohi blogin aiheen, sori siitä, mutta vihreistä puhuttaessa tää on mielenkiintoinen. Juttu maksumuurin takana mutta vihreä valtuutettu vaatii 100 euron tuntipalkkaa mm. oikeusasiamiehelle tekemästään kantelusta:

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4026589/Polii...

On meitä moneen junaan eikä vähiten vihreissä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Juu, on meitä moneen junaan ja moni jää vielä asemalle.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kataisessa täytyy olla jotakin hyvää, jotakin mitä kadehtia, ei kai häntä muuten niin vuolaasti monet bloggaajat paremmassa viisaudessaan moittisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jyrki Katainen (kok.) irtisanoutui vastuutaan pakoillen vuonna 2014 puolueensa puheenjohtajuudesta ja pääministerin tehtävistä ja muutti ulkomaille hyväpalkkaiseen EU-työhön.

Harva suomalainen poliitikko on yhtä avoimesti osoittanut halveksuntansa isänmaan asialle omien henkilökohtaisten etujensa rinnalla.

Lopputulos on kuitenkin tällä järjestelyllä parempi, sillä Suomelle aiheutuneiden vahinkojen määrä pystyttiin rajaamaan. Toki korjaustyöt ovat edelleen pahoin kesken.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Putin on esittänyt Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi, että Venäläisten ja Ukrainan hallussa olevalla alueella järjestettäisiin kansanäänestys.

Olisiko Viro seuraava.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset