Jenkkien virheanalyysi

Trumpin ja Putinin tapaaminen poiki erilaisia häväistysjuttuja Trumpista ja suitsutusta Putinin taktikoinnista. 

Eihän nuo jutut pidä lainkaan kutiaan. Media haluaa jatkaa omaa tulkintaansa tapatuupa maailmassa mitä tahansa. Ei ole helppoa tunnustaa olevansa väärässä, sehän tiedetään.

Trump sanoi, että menee kohentamaan Venäjän ja Usan suhteita Helsinkiin, ei Trump silloin voinutkaan muuta kuin löysäillä, sillä vastakkainasettelun aika oli Trumpin ajattelutavassa ohitse,

Nyt jenkkien närkästys ja puheet vihollisen edessä nöyrtymisestä ovat typeryyttä. Trumpin viestihän oli, että neljässä tunnissa vihollisesta tehtiin ystävä, johon voi luottaa jopa enemmän kuin oman maan demokraatteihin.

Trumpin olisi ehkä pitänyt ensin tehdä demokraateista ystäviä ja sitten vasta kohdata Putin. Mutta koska demokraateista on vaikeampi Trumpin saada ystäviä, niin hän valitsi helpomman tien ja alkoi nuoleskella Putinia ja Venäjää.

Vika ei ole ainoastaan Trumpissa vaan aikuisten oikeasti jenkeissä on sisäpolitiikka aivan perseestä ollut koko Trumpin aikakauden. Tekipä Trump mitä tahansa ovat hänen sanomisensa, kävelemisensä, kädenpuristus tai hiukset väärin tai väärin ymmärretyt.

Minusta Trumpin ainoa mahdollisuus ennen kokousta oli käyttäytyä juuri niin kuin hän sitten käyttäytyi. Jyrkempi Trump ei olisi toiminut lainkaan ja kaikki me muistamme ne USA:n ja Venäjän tapaamiset joissa on oltu rautaesirippu keskustelijoiden välissä. Maailma vain on parempi nyt, kun esirppu alkaa repeillä.

Ei Trump ole Venäjän tai Putinin taskussa, vaan yleinen mielipide ja media on Putinin taskussa. Media haluaa alistaa Trumpin keinolla millä tahansa ja se jos mikä sopii Venäjälle. Lännen median olisi suonut hieman enemmän tukea "omalle" miehelleen, kuin sen, että haukutaan hänet pystyyn tapahtuupa mitä tahnsa. 

Keskustelussa Trump ja Putin onnistui Sauli Niinistö ehkä sittenkin kaikkein parhaiten luovimaan näiden molempien mahtimiesten alitajuntaan. Sauli Niinistö sai omia ajatuksiaan läpi molempiin suuntiin ja siksi tapaaminen Suomessa oli Suomelle onnistunut. Tätä ei olisi tapahtunut, jos Trump olisi ollut jyrkkä.

Silloin lopputulema olisi ollut sulkeutuminen, eikä Niinistön ajatuksilla olisi ollut mitään merkitystä, eikä millään muullakaan ajatuksella. 

Nyt kun viisaampi antoi periksi kaikki arvostelevat ja haukkuvat häntä tyhmäksi. Kyllä Trump sen kestää, mutta Putin ei olisi kestänyt. Sitä riemuako me haluaisimme kokea, että Putin tulistuisi?

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu