Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Jenkkien virheanalyysi

Trumpin ja Putinin tapaaminen poiki erilaisia häväistysjuttuja Trumpista ja suitsutusta Putinin taktikoinnista. 

Eihän nuo jutut pidä lainkaan kutiaan. Media haluaa jatkaa omaa tulkintaansa tapatuupa maailmassa mitä tahansa. Ei ole helppoa tunnustaa olevansa väärässä, sehän tiedetään.

Trump sanoi, että menee kohentamaan Venäjän ja Usan suhteita Helsinkiin, ei Trump silloin voinutkaan muuta kuin löysäillä, sillä vastakkainasettelun aika oli Trumpin ajattelutavassa ohitse,

Nyt jenkkien närkästys ja puheet vihollisen edessä nöyrtymisestä ovat typeryyttä. Trumpin viestihän oli, että neljässä tunnissa vihollisesta tehtiin ystävä, johon voi luottaa jopa enemmän kuin oman maan demokraatteihin.

Trumpin olisi ehkä pitänyt ensin tehdä demokraateista ystäviä ja sitten vasta kohdata Putin. Mutta koska demokraateista on vaikeampi Trumpin saada ystäviä, niin hän valitsi helpomman tien ja alkoi nuoleskella Putinia ja Venäjää.

Vika ei ole ainoastaan Trumpissa vaan aikuisten oikeasti jenkeissä on sisäpolitiikka aivan perseestä ollut koko Trumpin aikakauden. Tekipä Trump mitä tahansa ovat hänen sanomisensa, kävelemisensä, kädenpuristus tai hiukset väärin tai väärin ymmärretyt.

Minusta Trumpin ainoa mahdollisuus ennen kokousta oli käyttäytyä juuri niin kuin hän sitten käyttäytyi. Jyrkempi Trump ei olisi toiminut lainkaan ja kaikki me muistamme ne USA:n ja Venäjän tapaamiset joissa on oltu rautaesirippu keskustelijoiden välissä. Maailma vain on parempi nyt, kun esirppu alkaa repeillä.

Ei Trump ole Venäjän tai Putinin taskussa, vaan yleinen mielipide ja media on Putinin taskussa. Media haluaa alistaa Trumpin keinolla millä tahansa ja se jos mikä sopii Venäjälle. Lännen median olisi suonut hieman enemmän tukea "omalle" miehelleen, kuin sen, että haukutaan hänet pystyyn tapahtuupa mitä tahnsa. 

Keskustelussa Trump ja Putin onnistui Sauli Niinistö ehkä sittenkin kaikkein parhaiten luovimaan näiden molempien mahtimiesten alitajuntaan. Sauli Niinistö sai omia ajatuksiaan läpi molempiin suuntiin ja siksi tapaaminen Suomessa oli Suomelle onnistunut. Tätä ei olisi tapahtunut, jos Trump olisi ollut jyrkkä.

Silloin lopputulema olisi ollut sulkeutuminen, eikä Niinistön ajatuksilla olisi ollut mitään merkitystä, eikä millään muullakaan ajatuksella. 

Nyt kun viisaampi antoi periksi kaikki arvostelevat ja haukkuvat häntä tyhmäksi. Kyllä Trump sen kestää, mutta Putin ei olisi kestänyt. Sitä riemuako me haluaisimme kokea, että Putin tulistuisi?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Edes Laura Huhtsaari ei pysty analysoimaan tilannetta noin hyvin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#2
Eivät jenkit tehneet virheanalyyseja. Trump on jo ruvennut perumaan Helsingissä lehdistötilaisuudessa sanomiaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #63

Tekivät he, Trumpin vain on pakko alistua jos haluaa olla Valkoisessa talossa, pitää valehdella omilleen ja vieraille myös. Demokratiassa ei näin saisi olla, mutta dempkraatit eivät luovuta, eli ovat huonoja häviäjiä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #75

#75
Kyllä Amerikassa myös Trumpin puolueen edustajat olivat samaa mieltä demokraattienkanssa. Näkihän sen jokainen katselija Trumpin mokan ehkä miljardien katsojie edessä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Taisi se edes vähäinen poliittinen ajattelukyky lähteä Sinisten mukana.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kyllä, kyllä Ari näin se meni.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Trumpia ei haukuta nyt tyhmäksi vaan suorastaan petturiksi ja asialla eivät ole vain demokraatit. Hänhän meni sanomaan, että luottaa enemmän Putinin sanaan kuin oman maansa tiedustelu- ja oikeusviranomaisiin. Näin sitä käy, kun kiinteistönvälittäjä on pari tuntia kaksistaan kokeneen KGB-agentin kanssa.

Arvostelijat vetoavat tähän perustuslain kohtaan:
https://constitutioncenter.org/interactive-constit...

Yrittäkääs ajatuskokeena kuvitella vastaava Suomen pääministerin tai presidentin kohdalle.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Republikaaneille on hyvä, että sieltä löytyy muutamia Trumpia kritisoivia ääniä. Pyrkivät sillä tavoin keräämään hajaääniä välivaaleja varten.

Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto

Täällä ei olekaan tiedusteluorganisaatiota korruptoitu isolla rahalla kuin siellä on tehty ! Kunhan hakkerit saavat Muellerin ja ‎Christopher A. Wray:n tilit auki, on kumppaneilla valtion leipä pitkäksi aikaa turvattu, leipä ei kylläkään ole siitä makeimmasta päästä !

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Meidän suomalaisten on syytä muistella omaa historiaamme.

Itse tuomitsimme kahdeksan huippupoliitikkoamme mukaan lukien entisen tasavallan presidenttimme vankilaan useiksi vuosiksi vuonna 1946 sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä.

Jälkipolvet ovat pitäneet kyseistä oikeudenkäyntiä näytösoikeudenkäyntinä, mikä ei täyttänyt länsimaisen demokratian oikeusperiaatteita.

Suomen sisäisiin asioihin puuttui tuolloin Neuvostoliitto.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Länsimedia tai ainakin Suomen on koko ajan ottanut Trumpiin negatiivista kantaa. Aina on löytynyt jotain vikaa ja samalla myös kriittiset asiantuntijat.

Ari löysit sen jyvän mitä ilmeisimmin heinäsuovasta, joka on Trumpin taka-ajatuksena saada supervaltojen välit taas jollaiseenkin kuntoon. Kauppamiehellä on kauppamiehen keinot käytössään ja tuota eivät toimittajat taida sisäistää.

En ihmettele laisinkaan Trumpin suhtautumista puheissaan eurooppalaisiin johtajiin, etupäässä Merkeliin, sillä ainakin vasemmistolaiset toimittajat ympäri Euroopan vain suitsuttavat Trumpista kaikkea negatiivista. Kyllä kannattaisi ajatella "nokkaa" pidemmälle, sillä kauppamieheltä löytyy keinoja kampittaa eurooppalaisia "kaikki tietäviä" ja itseään erinomaisina pitäviä politiikkoja. Amerikka on ollut selvästi kahtiajakautunut Trumpin aikana selvemmin kuin aiemmin, sillä demokraatit näyttävät olevan kovaäänisiä uhoojia.

Uskon maailman muuttuvan Trumpin kaudella ainakin sotien suhteen parempaan suuntaan. Yhtään sotaa ei ole vielä aloittanut, eikä liiemmin osallistunut Syyrian sotaankaan. Auttanut isisin poistamisesta Irakista. Taisipa vähentää sotajoukkoja Afganistanistakin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Uskon maailman muuttuvan Trumpin kaudella ainakin sotien suhteen parempaan suuntaan. Yhtään sotaa ei ole vielä aloittanut
.............

Trumpin avustajien mukaan hänellä oli kova hinku lähettää sotilaansa Venezuelaan pistämään maan asiat kuntoon mutta he saivat tämän pään käännettyä.

Ja täytyy sanoa, että kyllä minua ihmetyttää kovasti nämä ihmiset jotka eivät ymmärrä, että Trump on rasisminsa lisäksi myös täysi ääliö joka puhuu mitä sylki suuhun tuo, kuten eilinen kommentti "Luotan enemmän Putiniin kuin meidän CIA:han".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Trumpin lausuman kovimmat arvostelijat eivät suinkaan ole mitään ’vasemmistolaisia’. Nyt herätys, ei se teikäläisten ainainen ulina vasemmistolaisesta mediasta toimi, ei Euroopassa, ei varsinkaan Yhdysvalloissa eikä kyllä edes Suomessa.

Kommentin lopussa on selviä asiavirheitä Trumpin aikaansaannoksista Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ulina? Onkos vasemmisto-vihreiden suunnalta tuleva ulina sitten parempaa?

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #31

Montako sotaa "vasemmistovihreät on aloittanut? Ja mikä ihmeen vasemmistovihreät. Uusi uhkaava ideologia jota vastaan täytyy käydä sotaa monella rintamalla. Salaliittoteorioita kuinka vasemmistovihreät aikoo vallata maailman ja muuttaa sen kaiken hyväksyväksi ym.....ym.?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #47

Pasi Anttila lähti sitten sotaiselle laukalle. Sellaiselle josta ei ollut puhetta kommenteissani eli vasemmisto-vihreiden sotimisista. Lukutaito on äärimmäisen tärkeä kun lähtee asialliseen keskusteluun. Kysehän oli ulinasta ja siitä onko se parempaa vasemmisto-vihreissä.

Käyttäjän MarkkuKoivisto kuva
Markku Koivisto

Venäjän kanssa ystävyyden saavuttaminen on aika lailla divisioonien laskentaan perustuvaa kuten Neuvostoliiton romahduksen yhteydessä. Selvä alivoima itäpuolella ja maailmanrauha kukoisti.
Vähän samaan tapaan kuin pohjalaisissa naimakaupoissa, jossa kosintaan vastattiin, että se riippuu siitä, montako manttaalia omistaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olen samaa mieltä. p.s kohta uutisoidaan Trumpia vastaan on nostettu maanpetos syyte. Nokkamiehenä tietysti ex-cia pomo ja se hullu akka. Demokraatit on maailman vaarallisin sakki sanotaan ja olen samaa mieltä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ensi vuonna on kansalaisopistossa varmaan Putin-ikonien maalauskursseja tarjolla...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Amerikkalaisille on (suomalaisen median mukaan) ihan hirvittävä kauhistus se että Trump veljeilee vihollisen kanssa.

Milloin nämä vihollisuudet alkoivat? Uhkasiko Venäjä jotenkin Yhdysvaltoja? Mten? Missä?

Itse asiassa Trumpin veljeily Putinin (ja vihollisen) kanssa on perin vähäistä. Bill Clinton veljeili paljon enemmän ja näkyvämmin. Puhumattakaan Ronald Reaganista, joka oli ihan tipalla luopua kaikista ydinaseista jutellessaan Gorban kanssa, mutta Britannian kova täti ehti hätiin.

Tiettävästi tuo USA:n viholinen on, ainakin sometietojen mukaan, romahtamisvaarassa oleva valtio, jossa asukkaitakin on vain kolmasosa siitä mitä Yhdysvalloista löytyy.

Vihollisen sotilasmäärärahat ovat nekin murto-osa USA:n vastaavista.

Mutta vielä kerran; milloin Venäjästä tuli USA:n vihollinen, ja miksi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kysyt milloin Venäjästä tuli USA:n vihollinen ja miksi? Ehkäpä viimeistään juuri ennen Trumpin ja Putinin tapaamista Suomessa. Ainakin Zeit Onlinen uutiskirjoitus, joka pohjautuu USA:sta tulleisiin uutislähteisiin, antaa ymmärtää Amerikassa olleen Maria B-nimisen henkilön. Maria B.:n epäillään aikovan suunnitella korkea-arvoisen venäläisen hallituksen virkamiehen tilauksesta heikentää Yhdysvaltojen poliittisia järjestöjä. Maria B. pidätettiin juuri sunnuntaina ennen huippukokousta. Vuodesta 2015 ainakin vuoteen 2017 hän pyrki rakentamaan suhteita amerikkalaisiin ihmisiin ja tunkeutumaan organisaatioihin, joilla oli vaikutusta amerikkalaiseen politiikkaan. Miksi vasta nyt pidätettiin?

Mitä sitten tulee noihin 12 henkilöön, joista huippukokouksessakin puhuttiin vaaleihin sekaantujina, niin ihmeellistä miksi heidätkin on otettu kiinni juuri ennen huippukokousta. Zeit kirjoittaa; "Yhdysvaltain oikeuslaitos nappasi 13.7 . Venäjän salaisen palvelun GRU:n palveluksessa olevat 12 henkilöä. Heitä syytetään siitä, että he ovat vastuussa hakkereiden hyökkäyksistä vuoden 2016 vaalikampanjan aikana."
https://www.zeit.de/politik/ausland/2018-07/russin...

Jollain tapaa ymmärrän Trumpin tiedotustilaisuudessa sanoneen että hakkeritapahtumat olevat epäilemisen alla vielä hänelle itselleen, sillä hän taisi suomeksi tulkattuna sanoa jokseenkin niin, että haluan uskoa maamme tutkijoita vai sanoiko peräti oikeuslaitosta.

Petri Hämäläinen

Ei tietenkaan napannut ketaan. Heita syytetaan poissaolevina.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

No onhan tämä Trump melkoinen mies, ensin haukkuu liittolaiset ja sitten hän kehuu "vihollis maan" johtajan parhaaksi ystäväksi ja samalla haukkuu oman maansa johtavat virkamiehet,ystävänsä Venäjän vastaisuudesta.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Täytyy huomata että Trump kykenee haukkumaan vaan Twitterissä ja muuten seläntakana. Kehut hän antaa tunnin kuluttua kasvokkain. Kumpaa mieltä hän on. Onko hän pelkuri joka ei uskalla sanoa oikeaa mielipidettään kasvokkain?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Viitanneen tähän

Ulkomaat | HS-analyysi
Trumpin Euroopan-vierailu oli lopulta nöyryytys, josta jää jälki maailmanhistoriaan

Ei siinä mitään, mutta otsake hs - analyysi on humoristinen, koska sen tulisi olla mielipide tms. ja lopussa tulisi seistä

Annamari Sipilä

ja hipipediä linkki

http://hikipedia.info/wiki/Annamari_Sipil%C3%A4

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Martti Ahtisaari, Iltasanomat 26.9.2017
https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170926220041...
"Hän tosin harmittelee Yhdysvaltojen poliittista tilannetta. Hän ei ymmärrä, kuinka Yhdysvaltain presidentinvaalit menivät niin pieleen Hillary Clintonin osalta.
- Ei Trumpin tarvinnut venäläisiä avukseen siinä. Yleinen tyytymättömyys oli demokraattiseen hallintoon Obaman aikana".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei amerikkalaisten olisi tarvinnut valita Hilarya, kunhan vain olisivat valinneet jonkun muun republikaanin ...... tai jonkun muun kuin Trumpin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No voi voi.... Trumpin tilalle siis vaikka ääriuskova Ted Cruz tai uusi Bush ja ihmiset olisivat iloisempia... tai aivokirurgi-ihmemies Ben Carson.

Ainakin Trumpin valinta on tehnyt maailmasta paljon ihmeellisemmän maailman kuin aikaisemmin.

Siitä olen positiivisesti yllättynyt että hän on ollut vähiten sotaisa USAn presidentti pitkiin aikoihin. Mutta paremman arvion voi antaa vasta presidenttikautensa/kausien jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

Kyllä hän jonkin sodan tarvitsee hyvin pian. Sen verran painetta on kotimaassa, että pitäisi saada massat puolelleen.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #21

Luulen että kauppasota (minkä hän häviää) riittää tällä erää. Sen jälkeen kun se on hävitty tulee sotilaallisen sodan vuoro jolla pyrkii esittämään itsensä päättäväisenä ja lujana johtajana. Kohde tod.näk jokin "banaanivaltio" jolla ei ole edes armeijaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olisiko Hillary ollut parempi:

"Ulkoministerikautensa aikana Clinton pyrki painottamaan ihmisoikeuksia ja tasa-arvokysymyksiä Yhdysvaltain ulkopolitiikaan avainasioina. Hän oli myös Libyan sotilasintervention keskushahmoja vuonna 2011." (Wikipedia)

Taisipa Hillary polkea sotaisuudellaan niin ihmisoikeudet kuin tasa-arvotkin pohjamutiin Välimeren etelä- ja itäpuolella.

Libyakin taantui vähintään 1000 vuotta, ja ihan Hillary Clintonin ansiosta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan ok kirjoittelua. Se vielä että USAssa suuri osa on ollut täysin kyllästynyt kumpaankin puolueeseen. Monien vihaama Hillary vietiin väkisin demokraattien ehdokkaaksi, vaikka puolueessa oli yhtä suuri halu kuin republikaaneissa valita ei-perinteinen ehdokas (Sanders). No kun täysin elinikäinen poliitikko ilman periaatteita (Clinton) oli vaihtoehtona... niin moni Sandersinkin kannattaja jätti joko äänestämättä tai äänesti Trumpia. Ja harvemmin fuck-U ääntä voi antaa noin hyvin poliitikoille...

Kaiken lisäksi Trumpia on järjestään aliarvioitu, ja syystä tai toisesta se vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... vaikka tulokset aina ovat suht hirveitä niille, jotka moista metodia noudattavat. Valtamedian ~90% anti-Trump painotteisuus ei ainakaan haitannut häntä ennenkään - ei välttämättä jatkossakaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kannattaa vilkaista linkin tarina.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Tällä alustalla on nyt ollut kolme "erilaista" blogia Trumpista ja hänen käytöksestään. Tämä Arin, "kaikenmaailman dosentin" ja Pekka Siikalan blogit.

Ne ovat kaikki erilaisuudessaan mielestäni muita parempia sillä ne lähtevät eri ajattelutavasta. Pitää uskaltaa kyseenalaistaa USA: n demokraattien politiikka. Jos se olisi ollut hyvää, makaisi maapallo aivan eri asennossa.

Jos he olisivat uskaltaneet ottaa riskejä omasta möhlimisestä, he olisivat käyttäytyneet kuin Trump. Mutta se on ollut heille liian riskialtista.

He ovat nähneet itselleen varmemmaksi asettaa pommin tarjottimelle, haukkua vastaneuvottelijan ja jutella kuin risukarhi näissä neuvotteluissaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Keskustelussa Trump ja Putin onnistui Sauli Niinistö ehkä sittenkin kaikkein parhaiten luovimaan näiden molempien mahtimiesten alitajuntaan. Sauli Niinistö sai omia ajatuksiaan läpi molempiin suuntiin ja siksi tapaaminen Suomessa oli Suomelle onnistunut."

Ari, avaisitko asiaa hiukan? En ole lukenut mistään, mitä ajatuksiaan Niinistö olisi suurvaltajohtajien tietoisuuteen tuonut tai edistänyt.

Itse ajattelen Niinistön pyrkivän toimimaan suurten kysymysten sijaan pikkuasioiden parissa. Niin että suuret kysymykset saadaan haudattua. Krimin miehitys hyväksytään, jos transponderit? USA:n vaaleihin sekaantuminen, jos arktisen alueen suojelu?

Presidentin ajatukset eivät ole jääneet itämään eikä niistä mitään valmista näytä syntyvän. Ajatukset ovat jääneet uskotteluksi meille suomalaisille, että jotain hyötyä tästä (sooloilevasta?) seikkailusta Suomellekin seuraa.

Minusta presidentin aktiivisuus palkittiin sillä, että tapaaminen järjestyi. Se oli hieno saavutus niin presidentillemme, Helsingille ja Suomelle.

USA:lle tapaaminen osoittautui presidentin totaalilseksi epäonnistumiseksi. Ei se pehmittämällä parane. Eikä pehmittelemisemme amerikkalaisyhteiskuntaan vaikuttaisi muutenkaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kai, eikös Sauli itse sanonut pohjoisen mustasta hiilestä ym.

- Venäjä on pahin nokipäästöjen aiheuttaja niin sanotun soihduttamisen vuoksi. Nokea syntyy kun kaasukentillä poltetaan ylijäämäkaasua, jota ei saada tuutattua putkeen ja energiakäyttöön.

- Venäjän osalta päästöjen vähentäminen on helpommin sanottu kuin tehty. Siellä tarvitaan kokonaan uutta infrastruktuuria, isompia kaasuputkia joita pitkin kaasu pystytään siirtämään kaasukentiltä muualle. Soihdutuksesta luopuminen ei tapahdu nopeasti.

Lainaukset YLE

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Siihen ei Niinistön Saulin puheet paljoa paina. Venäjä soihduttaa niin pitkään kuin tarvitsee. Saulin puheilla ei ole yhtään mitään vaikutusta. Niinistön esiin ottamilla asioilla on sisäpoliittinen vaikutus. Muunmuassa Alsio kokee presidenttimme kovin paljon hyödyllisemmäksi, kun presidentti julkistaa keskustelleensa maailman johtajien kanssa tärkeistä asioista. Ensin transponderit, sitten arktisten alueiden suojelu ja soihduttaminen. Mikään näistä ei johda mihinkään, mutta onhan niistä nyt puhuttu.

Mitäpä, jos presidentti olisi käyttänyt ajan hyödykseen ja jutustanut vaikka Krimin palauttamisesta, venäläisjoukkojen vetämisestä Ukrainasta tai Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista maidemme välisiin suhteisiin. Eivätpä nuokaan olisi toteutuneet yhtään enempää, mutta olisi nostettu esiin, että maidemme välillä on todellisia ongelmia. Niihin ei sotilaskoneiden transponderit paljoa auta.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #40

Niinistön mustan hiilen höpinät on sisäpoliittista mielikuvapolitikointia. Ulkopoliittisesti hyödyllistä siinä mielessä, että Moskova ja Washington tietää Suomen ongelmattomaksi maaksi, mikä ei keskity moraalisesti kiusallisiin asioihin.

Toimii vain siinä tapauksessa, että mitään kiusallista ja Suomen kannalta oleellista asiaa ei nosteta pöydälle. En ole kuullut tiedotustilaisuuksissa tai muissa päättäjien haastatteluissa ainuttakaan kiusallista ja Suomen kannalta hyödyllistä tavoitetta, mitä päättäjämme ajavat ja edistävät. Suomi ei siis edistä mitään tavoitetta, mitä muut jo edistäisivät.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #40

Älä Kaitsu puhu paskaa minun päähäni, minä en usko että Niinistön ehdotus olisi mitenkään suuri. Lienee näpertelyä, mutta kirjoitin että sai läpi omia ajatuksiaan.

Krimin palauttamista ei tule, eikä Karjala palaudu Niinistön puheilla, ei vaikka Sale seisoisi päällään.

Transponderit olivat hauskaa huumoria, kun ei taida venäläisissä koneissa sellaisia kaikissa koneissa edes olevan.

Niistä on puhuttu ja sen kerroin, eli jos sinulla on minua vastaan kotain hampaanolossa niin sano suoraan, mutta älä ala ajattelemaan mi un päähäni mitään paskaa. eli Alsio ei koe Niinistä nyt paljon hyödyllismmäksi, tuliko viesti perille.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #42

Älä nyt hyvä mies suutu.

Sanoit, että Niinistö olisi saanut omia ajatuksiaan läpi. Luulin, että tarkoitit sanojasi.

Olisitpa todennut, että presidenttimme näperteli omiaan. Olisimme olleet yksimielisiä. Sitähän se Sauli, tälläkin kertaa.

Enhän itsekään tiedä, valikoituiko Suomi kokouspaikaksi oikeasti Niinistön ansiosta. Niinistön ansioksi voi lukea ainakin sen, ettei hänen toimintaansa katsottu sellaiseksi, että se olisi poissulkenut mahdollisuutta kokousisännyyteen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #57

Olisin voinut kirjoittaakin, mutta halusin olla hiueman kotiseuturakas ja kirjoitin mitä kirjoitin, eikä minulla mopo keuli. En vain tykkää, että joku luulee tietävänsä paremmin kuin minä itse mitä ajattelen.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto Vastaus kommenttiin #40

Pitää olla totaalisesti ulkona kartalta, kun luulee aina venäläisenä alueena säilyneen (Muutamia neuvostoliiton aikoja lukuunottamatta, millä ei ollut mitään merktystä, koska tärkeimmät määräykset tulivat Moskovasta) Krimin tulevan edes neuvottelupöytään ! Putin on sanonut, että asiasta EI neuvotella ! Länsimaissa Krimin ukrainalaisuutta puolustellaan sillä, että se oli Neuvostoliiton lopetusvaiheessa lipsahtanut hetkeksi Ukrainan hallintoon. Siitä on olemassa myös sellainen sopimusketju, jossa Krim kuuluukin loppujen lopuksi venäjälle, mutta näitä sopimuksia ei ryssävihainen media eikä meidän hyvät länsihallitsijamme löydä, vaan perustavat väärän näkemyksensä täysin yksipuoliseen paskapaperiin, jonka allekirjoittivat muutamat länsimaat ja Ukrainan silloinen hallitus, mutta pääsopijapuoli Venäjällä ei ollut edustusta! Tuollainen sopimus pitäisi todellakin painaa ihoystävällisellä musteella kapealle pehmopaperille, niin olisi jotakin hyväksyttävää hyötykäyttöä ! Jotenkin hymyilyttää puheet ja kirjoitukset Krimin "valloituksesta"! Riemuitsevat ihmiset kukittivat venäläisjoukkoja, jotka pelastivat krimiläiset ryssävihaaja Poroshenkon sorrolta. Sama tilanne on Itä-ukrainassa, jossa sorron alle joutunut venäläisväestö nousi kapinaan. Täällä ei Poroshenkoa syytetä mistään, vaikka haä on ehdottomasti pääsyyllinen Itä-Ukrainan tilanteeseen !

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #51

"...aina venäläisenä alueena säilyneen Krimin..."

Krim päätyi Venäjän haltuun vuonna 1783. Sitä ennen siellä hallitsi kolmensadan vuoden ajan tataarien kanaatti, joka jo aiemmin oli vallannut niemimaan pohjoisosan. Etelässä hallitsivat gootit, jotka olivat liittoutuneet Bysantin kanssa. Gootteja oli Krimillä yli tuhannen vuoden ajan, paljon pitempään kuin tähän mennessä venäläisiä. Goottien ja kanaatin aikoina siellä asui paljon muutakin väkeä, mahdollisesti myös joitakin slaaveja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Rauhoitu sinäkin. Tuollaisesta paatoksesta saat vielä aivoinfarktin!

Kansainvälisten sopimusten mukaan toimien olisi Krimistä voitu sopia. Venäjä toimi yksipuolisesti ja on siksi syyllinen. En minäkään usko Krimin palautumiseen ennen kuin Venäjän valtio romahtaa. Korruptio, varallisuuden keskittyminen ja valtion varallisuuden hupeneminen ajavat valtion uudelleen samaan tilaan. Siihen kulunee muutamia kymmeniä vuosia.

Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto Vastaus kommenttiin #58

Voi tuota pykälänikkareiden naiivia viisautta ! Mitkä kansainväliset sopimukset ?Venäjän ja Ukrainan välillä on tehty monenlaisia sopimuksia, mutta vain yhdenlaiset miellyttävät verisen Maidanin vallankaappauksen organisoijia ! Taisi olla se kiltti Barac Hussein Obama, joka lukuisten aloitettujen sotien lisäksi ehti järjestää tämänkin keikauksen :Satakunta ihmistä kuoli, mutta hänen mitoissaahan se ei ole yhtään mitään, pääasia, että sai oman puudelinsa johtajaksi! Ukrainalaiset väittävät toisin, mutta jos Janukovits oisi aloittanut ammuskelun, olisi hän vielä vallassa. Ja tosiaan se yksi yksipuolinen paperi, johon vedotaan ei kestäisi minkäänlaista laillista tarkastelua, vaan joutaisi WC:n seinään. Krimiläiset eivät halua olla missään tekemisissä Ukrainalaisten kanssa, kaikkein vähiten ryssävihaaja Poroshenkon !

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #59

Rauhoitu edelleen. Ei noita kansainvälisiä sopimuksia sinun iloksesi tehdä. Niillä on ihan muu käyttötarkoitus. Muuten missä vaan voisi käydä kuten Krimillä. Venäjän kanssa vaan näyttää olevan ihan turha yrittää sopia mistään, niille sopimukset näyttävät vessanseinän koristeilta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #59

Älä Seppo halkea kiukkuusi :). Mene vähän haukkaamaan sitä Pietarin raitista ilmaa, että rauhoitut!

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #58

Uskomatonta tama syva usko omaan moraliseen ylemmyyteen.

Usko on jopa niin vahva omaan erinomaisuuteen etta sen nojalla voi tosissaan uskoa toisen tahon vaistamattomaan ja valittomaan tuhoon.

Sama kuin jos ex-mies uskoisi etta ex-vaimon uusi mies sairastuu satavarmasti kohta syopaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #66

Hassu kommentti.

Kukapa ex-mies haluaisi ex-vaimon uudelle miehelle muuta kuin pelkkää hyvää. Onhan tämä pelastanut itsensä niin kovin paljosta.

Hommaa äähän pisteet, muuten luullaan trolliksi.

Käyttäjän KariKeto kuva
Kari Keto

Jos nyt vielä nukuttaisiin yksi yö lisää ja katsottaisiin mitä maailmalta kuulu,olemme saanet vasta paikallislehtien toimittajien yksittäiset kannanotot tapaamisesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Joo, kyllä kohtapuoliin kuullaan taas pauketta ja rytkettä, sillä EU alkaa neuvottelemaan kauppasuhteista Trumpin kanssa ja etenkin kun EU:n puolesta neuvottelijana on pääkomissaari Juncker. Mahtaa olla amerikkalaisilla hauskaa neuvottelujen lomassa.

Kyllä maailmalta kuuluu jatkossakin kaikenaista. Näin ainakin meidän uutistuutit lykkäävät jo ihan kyllästymiseen asti Trumpista sitä sun tätä. Miksi Junckerin toilailut eivät saa aikaan samanlaista hulapaloota?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maailma tarvitsee Trumppia, ja puuheenvuoro tarvitsee trumpin kannattajia, mukavaa kiertelyä ja kaartelua helteen keskellä.

Hyvä, että Suomessa Trumpin tuki on eräillä vankka, sillä republikaanileirissä tuolla Trumpin kotopuolessa valuu jo kylmä hiki, kun vaalit ovat ovella.

Mihinköhän kellariin Trump siirretään vaalikeskustelujen ajaksi :)

Niin tai sitten se sota, Venezuelaan kannattaisi nyt kohta rynnnätä.

Petri Hämäläinen

Sivuun jo siirretyt Republikaanit haukkuvat omiaan.

Kommareille he ovat Vichyn hallitus.

Heitä siksi kommarimediassa siteerataan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ihmeen vähän Venäjän mediassa on hehkutettu sitä, kuinka Putin pyyhki pöytää Trumpilla, kuinka Yhdysvaltain presidentti on nyt Putinin taskussa ja kuinka Putin on maailmanvaltias.
Luulisi tuollaisen voiton innostavan otsikoihin.
Vai ovatko kaikki lööpit kyrillisten kirjaimien takana?

Nikolai Holopainen

Väärin sanoa, että Trump olisi nuoleskellut. Ennemmin jalat maassa lähestymistapa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Arilla täysin oikea käsitys tapahtumista.

Jenkkien sisäpolitiikka on ajautunut omituiseen tilaan, jossa ei edes kullan arvoiseksi määritelty demokratia merkitse mitään.

Yhdysvaltain demokraattisissa vaaleissa valittua presidenttiä ja perustuslaillisia vastuita ei enää kunnioiteta perusjenkkipiireissä, josta nyt välttämättä tulee vaikutusvallaltaan historiaa Kiinan noustua numero ykköseksi maailmassa sekä taloudellisesti, teknisesti ja poliittisesti.

Putinin Venäjä ei ole edelleenkään muuta kuin autoritaarinen diktatuuri Pohjois-Korean tapainen kiristysase ydinpommein ja energioin.

On aivan hurjan jännittävää, milloin Kiina pistää näille kahdelle presidentille jauhot suuhun, sillä maailman taloudellinen valta on jo todellisuudessa siirtynyt sinne ilman sen kummempaa väittelyä jo ajat sitten.

EU:n johdolla pyyhittiin Helsingissä maailman demokratian kehotyksessä sitä itseään, josta kunnia Niinistölle ja Suomelle. Pyyhittiin siis .....ä.

USA on aina ollut aivan täydellisen typerä ja hötky kärsivällisen kommunistijohtajien tai muiden opportunisten etuja ymmärtämättömänä. Pääasia on, että Mr. President saa edes joitakin otsikoita virkakautensa aikana.

Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon jo etuajassa tekemättä mitään ja vain Marlboroa poltellen.

Helsingin kokous oli katastrofi EU:n asemalle, ja varsinkin sen NATO-johtoiselle puolustuksen haaveille aikohin.

Linnut lensivät nyt ohi Suomen tasavallan presidentin hurratessa vaimoineen ja tyhmine kansalaisineen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuinka näkemätön voi olla, kun maailmanjärjestys pistetään nyt uusiksi ?

Sauli Niinistö oli kutsuvana isäntänä kokouksessa, joka saattoi siirtää sekä EU:n ja rahaliiton historian menneisyyteen.

Helsingissä v. 2018 Trump ja Putin sopivat pääosin EU:n tulevaisuudesta ja nähtävästi sen hiljaista
johtajaa Kiinaa silmälläpitäen ?

Missä sitten olivat valta-asemansa kanssa taiteilevat Merkel ja Marcon, joista ei ole kuulunut Helsingin jälkeen yhtään mitään ?

Britithän ovat jo haistattaneet pitkät Euroopan Sosialistiselle Unionille sen tavoitteiden valossa.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #46

Kun oikein uhkaa ja haastaa voi joutua uhatuksi ja haastetuksi. Tämä tulee vain vahvistamaan Unionia ja sen yhtenäisyyttä. Epäilkää toki mutta tulette vielä yllättymään. Ei unionia ole kuoppattu, siihen tarvitaan enemmän kun yksi Trumppi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #50

Ja varsinkin Britannian liki Sakasa maksosuuksin ylläpidettyä puolustusta. Voit toki jatkaa paskanjauhamista, mutta minä menen nyt uimaan.

Milloin luulisit Merkelin ja Macronin nouseva pöntöltä paskomasta tämän asian tiimoin huolimatta näistä helteistä ?

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #52

Voit toki jatkaa paskanjauhamista.
nouseva pöntöltä paskomasta.

Kukahan täällä jauhaa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #46

Olihan se Macron kuvioissa mukana jo ennen Trumpia...
https://www.rt.com/news/433221-putin-meets-macron-...
http://www.foxnews.com/world/2018/07/15/french-pre...

Merkel taas on edelleen kova ämmä, jota Putinkin kunnioittaa. Miksi hänen ja Macronin pitäisi jotenkin reagoida tapaamiseen, jossa todellisuudessa ei tapahtunut mitään?

JK. Sekin, että Trump puhuu, mitä sylki sattuu tuomaan suuhun, ei ole enää mikään uutinen. Joten niiden takiakaan ei kannata heti hyppiä seinille.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #62

Juho, ongelma onkin, että nämä kaksi johtajaa eivät puhuneet EU:sta tai Venäjän ja EU:n välisistä suhteista tiettävästi sanallakaan. Hyvässä muistissa on viime viikkoinen NATO-kokous, jonka lopputulos oli EU:n kannalta täydellinen fiasko, jos nyt ei oteta lukuun Junckerin hyviä kännejä tilaisuudessa, jossa kunniavieraana oli NATO:n suurmman nettomaksajamaan presidentti.

Jenkit ja britit nyt vain tekevät pesäeroa Saksa - Ranska ylivaltojen ylläpidettyyn Euroopan Unioniin - syystä tai toisesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #69

EU:n vastaavasti kannattaisi tiivistää rivejään kohti liittovaltiota. Sen jälkeen se olisi Venäjän kannalta Kiinan kanssa tasaveroinen neuvottelukumppani. Nythän Venäjän kannattaa tietenkin hajottaa hajanaista EU:ta mutta siitä sekään ei pääse mihinkään, että kun taloutta aletaan elvyttää, Saksan apu on tarpeen.

Ja kyllähän saksalaiset tulevat. Aivan kuten entisiin itäblokin maihinkin. Saksalaisella rahalla niin Puola, Unkari kuin Tsekkikin ovat nousseet sen, mitä ovat nousseet. Ja jokaisesta noista maista parhaat aivot ovat jo siirtyneet länteen. Osa läntiseen EU:hun, lähinnä Saksaan ja Ranskaan, osa jopa valtameren yli Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Ja osa aivoistahan tuli länteen jo itäblokin aikaan. Osa sitten palasi Neuvostoliiton hajottua. Vaikea sanoa, kuinka moni on jo nostanut uudelleen kytkintä. Ukrainakin menettää parasta porukkaansa länteen. Sitäkin tapahtui jo paljon ennen nykyistä kriisiä.

Jos britit eivät halua leikkiä EU:ssa, se on heidän oikeutensa. Ellei Yhdysvallat halua toimia tasavertaisesti EU:n kanssa, sekin on heidän oikeutensa. Mutta ei EU:n pidä ryhtyä anelemaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #70

EU: n liittovaltion este on Saksa, joka ei aivan varmasti halua olla muun Unionin sosiaalitoimiston pankkina.

Toinen mahtimaa Ranska on lyhistymässä sosialismiinsa ja on todellisuudessa säilyttänyt imagonsa yli 1.000 miljardin julkisen velan lisäämisellä viimeisen vuosikymmenen ajan, eikä ihmepoju Macronin tuleminen tätä kurjaa totuutta miksikään muuta.

Britit olivat aivan hurjan fiksuja omassa päätöksessään ja epäluottamuksessaan EU:n jatkosta. Ylipäätään ei-demokraattisesti valittu EU:n johto on kummajainen 2000- luvulla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #71

Jules Verne kirjoitti romaaninsa 'Maailman ympäri 80 päivässä' vuonna 1873. Nyt, 150 vuotta myöhemmin, maailman voi kiertää 80 tunnissa. Siis maailma on kutistunut yli dekadilla siitä, kun kansallisvaltiot olivat voimissaan.

Se vaatii silloin myös ylemmän hierarkiatason ohjauksia.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #46

Näin juuri.

Maailmanpolitiikka menee uusiksi ja viherkommarit jäävät pyörimään ympyrää, jankuttavat mantraa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Onhan Suomessakin kokemusta vaaleihin puuttumisestä.
Neuvostoliitto SKDL ja muistaakseni erään toisen puolueen asiamies jäi tullissa kiinni salkullisella CIA rahoja.

Juha Hämäläinen

Kaikki meuhkaa Trumpin ja Putinin kahvihetkestä, vaikka iso pommi ammuttiin jo Lontoossa kun May pusersi ulos, että pehmo-brexittiä ei tule teki EU mitä tahansa ja perustaa tulevaisuuden omien kauppasopimuksien tekemiseen......ja kultakantaiseen finanssisysteemiin.....

Onko sinulle kultaa kotona vai euroja pankissa (Hämiö)

Tuo tiedotustilaisuus löytyy tuubista. Etsikää ja katsokaa, jos ette muuten usko. kolme minuuttia riittää että tulevaisuus maalataan sinunkin verkkokalvoille ja korviin!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mayn enemmistö on hiuskarvan varassa.Mikä tahansa hetki voi tulla luottamusäänestys.
Ja jos huonosti käy, niin silloin on aika pyyhkiä persettä kaikilla niillä valtakirjoilla, mitä May on saanut vaivoin kasaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jopa Labourin johto Corbyineen taitaa olla tänään brexitin kannalla virallisesti, joten mikä on hiuskarvan vara ?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #73

Voe,voe Kiiski.Tällä viikolla alahuoneessa oli lähellä madollisuus,että soft Brexit tulliunioneineen olisi jäänyt vaihtoehtojen joukkoon.Ero taisi olla 4 ääntä.Corbyn oli vähemmistössä. Mikäli ylähuone haluaa (ja luultavasti haluaa) muutoksia niin alahuoneessa äänestetään uudelleen koko jutusta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #74

Voe voe Lindgren, sekoitat taas omapäisesti, hölmösti,
ja tarkoituksella brexitin tulevan laadun ja käytännön tietämättä siitä tai sen vaikutuksista sen enempää, kuin hölynpölyä. Hard or soft...

PS. Olen itse epäileväinen ja ehkäpä jopa brexitvastainen, mutta huonolta todella näyttää EU:n nykyinen Saksa-Ranska hegemonia vailla päätä tai järkeä talousvaikutuksineen.

Britannian brexitiä ovat tukemassa ilmiselvästi myös muut ulkomaiset merkittävät vaikuttajat EU:n ulkopuolella.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #78

En tiedä ja tiedän myös, että kukaan muukaan ei vielä tiedä laadusta tai vaikutuksista.

Sensijaan uskon, että Corbyn tulee voittamaan vaalit,jos May häviää luottamusäänestyksen oli syy siihen mikä tahansa . Siinä tapauksessa mentäisiin tulliunioni edellä,mutta tietenkään sekään ei ole varmaa

Saarivaltakunta on sössinyt tulevaisuutensa kauaksi eteenpäin.Se on varma.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #79

Lontoon saarella on kultaa kyllin pitämään talous pyörimässä. Onko Suomessa tai Brysselissä kultaa euron takau...anteeksi takuutukseksi?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #79

Saarivaltio voi hyvinkin menestyä tai olla menestymättä muuhun unioniin verraten, mutta eihän sinulla Mauri ole kompetenssia lausua asiasta yhyään mitään - mikäli et sattuisi olemaan Delfoin ennustaja tms. Jotka nekin ovat olleet aina väärässä.

Joka tapauksessa maailma muuttuu nyt nopeammin ja enemmän, kuin koskaan aiemmin 2000- luvun alusta lähtien, joka hankaloittanee ennestään ennustajan rooliasi. Trump ja Putinkin olivat perin outoja ja salamyhkäisiä männä viikolla ja Trump yksin Nato-tapaamisessa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

On kait selvää, että kertomasi on se, mihin Trump pyrki ja epäilemättä hänen valitsemansa pehmeä linja tapaamisessa niin Putinin kuin Kim Jong-Unin kanssa saattaa toimia parhaiten sen kaltaisten hahmojen kanssa, joiden valta-asema riippuu kasvojen säilyttämisestä. On ehkä totta, että vaikkapa Hillary Clinton olisi Venäjä-haukkana saattanut sulkea mahdollisuuden keskustelulle pyrkimällä alistamaan ja pakottamaan Putinia, joka ei voi sellaiseen taipua.

Ystävällinen linja on kuitenkin täynnä sudenkuoppia, joista Trump näytti astuneen aivan jokaiseen. Hänen suurin ongelmansa on jatkuvasti ollut kyvyttömyys myöntää Venäjän sekaantumista presidentinvaaleihin. Sekaantuminen nakertaa hänen asemansa legimiteettiä ja narsistin haurasta itsetuntoa, minkä Trump refleksinomaisesti kääntää hyökkäykseksi, tässä tapauksessa siis oman maan tiedusteluväkeä vastaan. Huolimatta ehkä hyvästä neuvottelutaktiikasta, tämän heikkouden aiheuttama sokeus sai Trumpin tekemään ratkaisevan virheen.

Toisena ongelmana on, että Trump on ilmeisesti käytännössä täysin ummikko maailmanpolitiikassa ja Venäjä-politiikassa. Hän ei vain kykene näkemään niitä lukuisia symboleita, kirjoittamattomia etikettisääntöjä ja historian merkityksiä, joiden sudenkuoppia täytyisi osata välttää. Elefantti lasikaupassa ei nähnyt, että USA:n arvostettujen tiedusteluinstituutioiden haukkuminen Venäjän presidentin edessä on pyhäinhäväistys. Omia saa haukkua sisäisissä kiistoissa, mutta ei ulkoisen uhan hetkellä, eikä varsinkaan kaveerata vastapuolta enemmän kuin omia.

Lopullinen ongelma on, että tapaamisessa ei keskusteltu eikä varsinkaan sovittu mistään mainitsemisen arvioisesta, toisin kuin Kim Jong-Unin tapaamisessa. Uutisista saa suorastaan vaikutelman, että tapaaminen järjestettiin vain sen vuoksi, että neljä tuntia kahdestaan makuuhuoneessa viettäneiltä osapuolilta voitaisiin kysellä, ovatko he olleet sängyssä keskenään.

Miten olisikaan voinut saada mitään aikaiseksi, kun kokousta ei oltu suunniteltu mitenkään. Kaikissa aiemmissa USA:n ja Venäjän/NL:n johtajien tapaamisessa on tehty pitkät valmistelut ja tapaaminen on ollut enää vain muodollisuus. Tässä ei ollut mitään sellaista, Trump vain kävi bissellä kaverinsa kanssa.

Trumpin neuvottelustrategian riskit olivat korkeita, mikä epäilemättä sopi hänen tapaansa. Hänen ongelmakseen strategia floppasi ja riskit toteutuivat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mitkä riskit siis ovat toteutuneet?

Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto

En kyllä Trumppina luottaisi pätkääkään arvostettuihin tiedusteluinstituutteihin, kun USA:n aseteollisuusmörkö haluaisi uusia sotia, ja olisi siitä hyvästä valmis maksamaan muutaman miljardin asioiden järjestämisestä, ja sitten tämä toinen jokapaikan mörkö George Soros, joka menetti mahtavat ClintonDiilit väärin menneiden vaalien takia, ja nyt on ilmeisesti oikea aika kostaa ja järjestää asiat paremmin! George lahjoitti joku aika sitten 18 miljardia dollaria hänen unelmaansa ajavalle NWO-organisaatiolle. Rahat on tarkoitettu maailmanjärjestyksen horjuttamiseen lähinnä lahjuksien voimalla. Kyllä tämä 12 venäläisen agentin tapaus vaikuttaa niin tehdyltä sisäpiirin jutulta. Sitten yksi hyväntahtoinen hieman naiivi venäläistäti, joka on siellä USA:n puolella tehnyt omaa työtään ja yrittänyt järjestää parhaansa mukaan supervalloille parempia suhteita, pidätettiin juuri ennen Trumpin matkaa. Kyllä mätä haisee pitkälle, minä kyllä Trumpina tekisin arvostetuissa tiedusteluorganisaatioissa perusteellisen kesäsiivouksen !

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei suinkkaan tässä ollut mahdollisuutta tai tarkoitusta mihinkään siivoustilaisuuteen, korkeintaan lakaisemaan roskat maton alle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ehdin vasta äsken katsoa Putinin ja Trumpin tiedotustilaisuuden. Tietenkin Putin hallitsi tilannetta suvereenisesti; otti tilaa pitkillä puheillaan, mutta Trump ei mitenkään nolannut itsensä vaan pysyi nahossaan ja korosti yhteisymmärrystä nyökkäyksillän.Hän osasi tällä kerta vastata harvinaisen asiallisesti. Ihan toimiva yhteispeli. Tietenkin puheet oli kirjoitettu etukäteen. Luulen ettei kahdenkeskisessä "keskustelussa" ole paljonkaan asiosta keskusteltu vaan käyty asialistat läpi ja sovittu jostain esityksen yhteispelistä. Ehkä hiuorru käsiksen jotain yksityiskohtia.
Yleisönäytös sujui loistavasti ottaen huomioon, että mainittiin niin monia vaikeita ristiriitoja.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kiitokset Laura ja Saska Saarikoskelle Helsingin Sanomissa 15.7. julkaistusta erinomaisesta avoimesta kirjeestä Trumpille ja Putinille englanniksi ja venäjäksi. Kiitos myös Hesarin hienosta kampanjasta sananvapauden ja lehdistön vapauden puolesta:
http://timouotila1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuu...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Facesta poimittua:

"Kim Ribacka:
Mä en oikeasti ymmärrä että kun Obama pudotti pommeja joka päivä pressana ollessaan, lähetti sotilaita Afganistaniin, rahoitti jihadisteja, murhasi droneilla ihmisiä, lietsoi rotutaistoja jne jne niin se saa Nobelin ja kaikki hurraa. Trump purkaa kylmän sodan jäänteitä, avaa rauhanneuvotteluja Pohjois-Koreaan, Venäjälle, purkaa ydinarsenaaleja, ei aloita sotia jne jne niin jengi sihisee kun myrkkykäärmeet ja toitottaa kuorossa kuinka vaarallinen Trump on maailmanrauhalle. Onks jengi tosiaan näin median aivopesemää??? Ihan uskomatonta."

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset