Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Muovin tie mereen

Nyt tämäkin on selvitetty, lukekaa linkistä.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4006698/Kierratysmuovia+viedaan+tonneittain+Kiinaan++sita+ei+kuitenkaan+pystyta+kasittelemaan+ja+muovi+dumpataan+lopulta+mereen

Suomessa muovia kierrätetään ja kehotetaan näin suojelemaan luontoa. Vastuu luonnosta on kuitenkin siirretty Kiinaan ja me vain pesemme omaatuntoamme täällä Härmässä.

Sama asia on hiilipäästöjen kanssa, Suomen puhdas teollisuus maksaa sakkoja, ja kiinalaiset savuttavat hiiltä minkä ennättävät. Suomalainen on höynäytetty muka olemaan puhdas pulmunen, mutta oikeasti ongelma on globaali ja näin myös suomalaiset ovat vastuussa merien heitteille jätöstä.

Me täällä luulimme, että muovikassien poikotilla selvitään, mutta lukekaa artikkelista miten väärässä me olemme, ja miten tyhmä on globaali maailma, jos emme kanna viisautta siihen omilla ajatuksillamme.

Ensiksikin Suomessa on muovin kierrätys aivan lapsellisella tasolla, mutta miksi sitten muovimme viedään holtittomaan Kiinaan jossa sille ei voida tehdä mitään. Kauppamiehillä ei taida olla vastuuta mistään, kun meno on kuin maailmanlopun peijaisissa.

Mikä autuus se Kiina meille nyt on? Metsämme hakataan kiinalaisten peräpyyhkeiksi, muovimme "kierrätetään" kiinalaisella tekniikalla, eli suoraan mereen vain kaikki.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Minä vein vähän aikaa sitten muovia Rinki-muovinkeräyspisteeseen. Sen jälkeen kun Mikko Paunio kirjoitti tästä Uusi Suomi verkkolehdessä niin olen laittanut muovipakkaukset taas poltettavaksi menevään sekajätteeseen. Haluaisin tästäkin asiasta parempaa tietoa. Muovin kierrätyksellä voisi periaatteessa säästää öljyä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä, mutta jos se on hoidettu noin huonosti niin en halua viedä muovia muovinkeräykseen. Suomessa toimii kuitenkin hyvin panttillisten muovipullojen kierrätys raaka-aineena. Miksi ei myös esimerkiksi mehuja ja juomatiivisteitä pakata pantillisiin pulloihin?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kierrätys on kierrätystä vasta sitten, kun yksikään pää ei vuoda meriin saakka. Turha puhua kierräytksestä jos vastuuta ei ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aika hyvin pantu: "Raportin kirjoittaja Mikko Paunio puolestaan on epidemiologian dosentti. Se on lääketieteen ala, joka tutkii tautien levinneisyyttä ihmisissä. Hänen tieteellinen asiantuntemuksensa ei liity muoviin ja valtameriin mitenkään. Tässä aihepiirissä epidemiologia lisää uskottavuutta yhtä paljon kuin teologia tai musiikkitiede lisäisi."

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-valeuuti...

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Kierrätystalousvouhotuksessa näyttää käyvän samoin kuin tuuli/aurinkosähköhullutuksessa on jo käynyt : "tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Heti kun katse välttää, niin vilunki tapahtuu. Ihmisille tulisi juottaa vastuuta eikä kieltoja ja uhkavaatimuksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu samaa luin ja ajattelin itsekin, eli pestään omat pienet kädet puhtaaksi ja unohdetaan koko asia, vaikka ei ne merten muovit tuolla itsepetoksella mihinkään katoa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomessa Vihreät pyrkivät välttämään yhteiskunnallisten vastakkainasettelujen mainitsemista ja torjuvat omistukseen perustuvan luokkayhteiskunta-anayysin. Vihreät pyrkivät olemaan kaikkien kavereita, paitsi tietysti rasistien...

On erittäin mielenkiintoista ja merkillepantavaa, että vaikka moni Vihreissä keskeisessä asemassa oleva poliitikko on aikanaan ollut mukana Vasemmistoliitosta vasemmalla olevissa liikkeissä, nykyään Vihreät eivät tunnusta yhteiskunnan luokkajakoa. Tuloksena tästä on populistinen politiikka ja kapitalistisen talous- ja yhteiskuntajärjestelmän pönkittäminen ja käytännön politiikassa varakkaiden suosiminen.

Vihreiden haittaverojen epäsosiaalinen profiili

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei kuitenkaan taida koskea Suomessa tehtävää muovin kierrätystä, onneksi.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Ketunhäntä kainalossa mennäänn kuitenkin, se saa joskus huvittaviakin piirteitä.
Esimerkki:
Vaaralliset jätteet ryhmään kuuluvia myrkyllisiä jäteöljyjä hävitetään pelloille ja metsiin kiertotalouden nimissä.
Pannaan purkkiin ja pläjäytetään komea etiketti ja myydään, siis se on tuote.
Niitä ei regeneroida (puhdistaminen, esim. myrkkyjen poistaminen) koska reach kemikaaliasetus ei koske jätettä, eli nyt se on tässä kohti jäte.
Koska jäteöljystä on mahdoton tehdä käyttöturvatiedotetta käy jostain joskus tuodusta uudesta voiteluaineesta tehty käyttöturvallisuustiedote.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa tilanne toinen, täällä toimii paremmin, ei lähde täältä Kiinaan muovijäte.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180704220105310...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Montako oletusta saa yhteen juttuun mahtumaan..

Paunio ei ole henkisesti ihan tasapainoinen ja suoltaa siksi tunnepohjalta analyysia. Kannattaa siis jättää tulkinnalle varaa..

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Älkää nyt hyvät ihmiset uskoko, mitä Paunio sanoo. Hän ei ole muovinkierrätyksen eikä ympäristönsuojelun asiantuntija. Edellä (#11) tulikin aika nätisti sanottua melko hyvä arvio hänen uskottavuudestaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#11: Mikään ei viittaa siihen, että sinulla olisi minkäänlaista pätevyyttä tai kykyä arvioida kenenkään henkistä tasapainoa.

#12: Yhtä hyvin voi todeta, että älkää nyt ihmiset uskoko, mitä Esa Mäkinen sanoo.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minulla on kokemusta kertynyt Paunion käsittelystä ja ajojahdista sekä hänen salaliittoteorioiden kohteena olemisesta.

Vai oliko sinulla jokin pätevyys johonkin arviointiin kohdallani?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onhan tuota mikro- ja nanomuovia jo meillä sisävesissä. Eivät ne kunnat ja kaupungit putsaa jätevedestä pois pieniä muovipartikkeleta esim. fleece pusakan pesuvesistä tai hammastahnoista sun muista.

On olemassa jo tiedepiirien nättöä, että pienimmät muovipartikkeit voivat läpäistä ihmisen ja eläinten solukalvot - ja jopa päätyä aivoselkäydinnesteeseen, jossa lienee kaikkein paras puskuri mm. ihmisellä asiattomia mikro-organismeja vastaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Uutista haukutaan ankaksi, mutta se on vain pään työntämistä pensaaseen.

Jos Suomessa on toimittu vasta vuodesta 2016 eikä Suomesta viedä muovia ulkomaille tuhottavaksi niin ei se poista sitä tosiaasiaa, että eurooppalaisina hyväksymme Euroopan jäsenmaista vietävän muovin Kiinaan, jossa se artikkelin mukaan työnnetään mereen.

Osataan me olla tekopyhiä.

Jos ruotsalaiset keräävät henkeä kohti 8 kiloa muovia ja me suomaliset vain kilon, niin mihin se meidän seitsemän kiloa henkeäkohti joutuu?

"Muovijätettä kerätään vuodessa noin kilo jokaista suomalaista kohden. Ruotsissa lajittelua on tehty pidempään, ja siellä eriteltyä muovia kertyy henkilöä kohden noin kahdeksan kiloa vuodessa". (Yle)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suomessa se 7 kiloa/per poltettaneen sekajätteen mukana. Hyvin poltettu muovi on kuin hyvin poltettu öljy.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Paitsi, että osa kiikutetaan muualle esim. Ruotsiin poltettavaksi, kun Suomessa ei ole tarpeeksi kapasiteettia polttamaan omia roskia.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Suomalainen muovijäte kuulemma jalostetaan Suomessa. Lähde: Anni Sinnemäki.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lännen Mediakin menee joskus vipuun, mutta onneksi laatumedia korjaa virheensä:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4007406/Keraysast...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset