Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Mummoille myös oma saari, kun vaarillakin on

Vaarilla on saari se ikioma on! Mutta saako naisilla olla oma saari Suomessa? Amerikkalainen yrittäjä Kristina Roth on saanut suurta vastustusta, kun haluaa järjestää saarellaan ohjelmaa vain naisille. Suomalaiset urhoolliset urokset ovat kyseenalaistaneet sen valittamalla tasa-arvon toteutumisesta.

Valituskäsittely on murentamassa hanketta järjestää turistimatkailua Suomeen. SuperShe -konseptin mukaisesti saarella olisi tarkoitus tarjota ”vain naisille” mahdollisia rentotumis- ja rauhoittumisriittejä.

Onko naistenhuone ja miestenhuone tasa-arvon vastaisia yksiköitä, kun Suomessa ei saa yhtä saarta varata pelkästään naisten käyttöön? Kuka jaksaa tehdä kiusaa aina kun on kyse naisten omista jutuista. Muistan kuinka Pohjois-Karjalassa naiset saivat EU-rahaa hankkeelle nimeltä Karelli-keskus. Voi mikä ajojahti siitä alkoikaan.

Kansainvälinen SuperShe -konsepti toimii ja voi ilmeisen hyvin, mutta Suomessa järjestelmämme on hyvää vauhtia tuhoamassa Raaseporiin tulossa olevan hankkeen.

Yrittäjä Kristina Roth on saanut ideansa ilmeisesti ilman miesten lupaa. Tyhmä ämmä kun ei ymmärtänyt kysyä suomalaisilta änkyrämiehiltä saako saarelle sijoittaa miljoonia euroja omia rahojaan joka poikisi varmasti myös jotain hyvää miehillekin.

Konsepti on yksinkertainen, että olisi sellainen paikka jossa ei miehet naisia inspiroisi, vaan naiset saavat inspiroitua aivan itse. Tämähän ei tietenkään kaikkivaltiaille äijänkörilöille Suomessa sovi, vaan siitähän pitää tehdä ”numero” tasa-arvon nimissä.

Karelli-keskuksessa häiritsi sama asia, eli naiset saivat naiseuden varjolla EU-rahaa. Sitähän ei suomalainen mies ymmärtänyt, että joku saa rahaa vain sen takia että on nainen. Sehän on tasa-arvon vastaista.

Kristina Roth on nyt närkästynyt saamastaan vastaanotosta Suomessa, siitä kertoi Kauppalehti pari päivää sitten.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/miljoonia-suomeen-investoinut-supershe-saaren-kristina-roth-pettyi-suomalaisiin-kielteinen-maa--joka-imee-energiaa-ja-rahaa/HyCBfbpG

 

Suomi on paska maa naisille, senhän huomasivat myös Finlaysonin markkinointivastaavat, kun tarjosivat alennuksia vain naisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

”Olen kaatanut maahanne jo miljoonia euroja. Olin suunnitellut investoivani lisää Suomen saaristoon ja Lappiin, mutta tätä menoa se ei tule tapahtumaan.” ( Kristina Roth Kauppalehden artikkelissa)

Minä kysyn vaan yksinkertaisesti, miksi tämä on miehille Suomessa niin kova pala antaa naisille oma saari, oma tila, oma keskus tai jotain muuta omaa, kuten pussilakanat alennuksella vain naisille? Naiset ne pussilakanat perheisiin kuitenkin ostavat, eli etu olisi tullut heti miehille myös.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Koska naiset huutavat "TASA ARVOA", "TASA ARVOA" mutta itse tekevät mitä huvittaa.. siis suoraan sanottuna on sitä kuuluisaa kaksoistandardia..

Painotan vielä, että itse en välitä. Kunhan kaikki menee lakien mukaan, eikä verorahoja käytetä.

Ja naiset ostavat pussilakanat? Mites me sinkku miehet? Ei ole naista joka ostaa..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sinkkumiehille ostaa tietysti äidit;)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Unohdetaan vähäksi aikaa muut hankkeet ja tasa-arvo..
Tämä on nimittäin mielenkiintoinen aihe siitä kun tasa-arvo menee yli.. Eihän ravintolat/kaupat mitkään saa syrjiä sukupuolen perusteella? Ravintola ei voi sanoa että tänne ei saa tulla kuin naiset? Tai homobaareihin vain homppelit.

Työnantaja ei saa palkata vain naisia tai vain miehiä, sukupuolen perusteella..

Mulle on sinänsä ihan sama mitä nuo yksittäisen naiset tekevät tai yritykset Kunhan ei verorahoja tälläisiin tuhlaannu..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän Kristina Roth omia rahojaan sano valtion verorahoiksi, vaan omikseen. Ymmärrän, että tuo tasa-arvokysymys jota naiset usein painottavat voi ärsyttää miehiä kostamaan, mutta HALOO! Onko pakko hypätä naisten perässä kaivoonkin?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En tiedä onko se kostamista, ehkä enemmän siihen että miehet pakotetaan tähän tasa-arvon palvomiseen ja miehet vain sitten odottaa myös naisilta samaa käytöstä.. Ihan loogista minusta. Rajat olisi jo pitänyt minusta vetää jo ajat sitten.. Silloin kun ihminen sai samat mahdollisuudet menestyä sukupuolesta riippumatta, mutta femmarit ynm. muut pakottivat sen rajan yli menemään, joten tässä on seurauksia siitä...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Just joo, minä olen mies ja minulla on vara viisampana antaa periksi tuossa asiassa. Kuka kusipäämies on mennyt moisesta valittamaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Miesten tasa-arvossa on vielä niin paljon korjaamista: allakassakaan ei ole kansainvälistä miestenpäivää eikä miestenviikkoa, jolloin sataa..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Eihän se tasa-arvo sellaista ole, että naiset ja miehet ovat samasta puusta tehtyjä, eli miestenviikolla tulisi sataa paskaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Tuohon en ota kantaa, enkä siihenkään pitäisikö järjestää ukonkantokisoja.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Törkeätä kiusantekoa. Saari on hänen yksityisomaisuuttaan ja yrityksellä on ollut omaperäisiä matkailuideoita, jotka eivät vaikkapa Naisten kympistä olennaisesti poikkea.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos, että huomasit tuoda tuon Naisten kympin, eli ennakkopäätöskin jo on. Ja onhan naisten sauna ja naisten iltakin jo arkipäivää.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin, olen joskus kuullut puhuttavan sellaisesta ihan yksityisissä tiloissa kokoontuvasta, sanotaan nyt vaikka osakemarkkinoista kiinnostuneille miehille suunnatusta kerhosta. Kovasti siitä on oltu näreissään ja valituksia tehtailtu. On se vekkulia miten sellainen kerho on kovasti eri asia, kuin tämä Alsion mainitsema.

Itseäni voisi vähemmän kiinnostaa millaisia saaria ja kerhoja Suomessa on, mutta kaksoisstandardeilla pyörivän kitinän voisi lopettaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Juuri samaa tarkoitan ylemissä kommenteissa! Kiitos hyvästä esimerkistä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan noita.

Nyt puhuvat herrainklubit: Naisten jäsenyydestä ei juurikaan keskustella – "Tilat ovat täynnä, ei tänne mahdu"

Keskustelu Helsingin Pörssiklubin miessäännöstä ei ole johtamassa muiden vain miehille tarkoitettujen klubien sääntöjen muuttamiseen. Helsingin Suomalainen Klubi ja Mikkelin Klubi estävät naisilta jäsenyyden, mutta klubeissa käydään johtajien mukaan hyvin vähän keskustelua jäsenyyden avaamisesta naisille.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nyt-p...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin on. Tässä olikin kysymys siitä, miten "herrainklubit" ovat väärin, ja niiden pitäisi avata jäsenyytensä myös naisille, mutta naisille rajatut kerhot ovat vain hienoja paikkoja naisten keskinäiselle verkostoitumiselle.

Edelleen, ei ne kerhot, vaan kitinän kaksoisstandardit.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Mitähän naisten verkostumiskerhoja mahtaa olla, mieleen tulee vain Zontat ja Martat, joista kumpikaan ei kuulu niihin. Olisiko esimerkkejä?

https://yle.fi/uutiset/3-5561141

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #17

esimpuolueiden järjestöt/liitot.. On Kokoomusnaiset ynm.. Eipä niistä ole pahemmin paheksuttu mediassa/lehdistössä..

Totean taas etten välitä onko naisilla ja miehillä omia juttuja.. Itse kannatan niin vapaata ajattelua, että päättäkööt ravintolasta lähtien ketä ottaa asiakkaakseen, tai yrittäjä palkatkoon 10 nais- tai mies työntekijää, vain siksi, että ovat sukupuoleltaan yrittäjän mieleen.

Mutta kaksoistandardeja en hyväksy,jos niillä ajetaan omaa etua..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Niinpä onkin, ei tullut mieleen kun niistä ei saa sellaista vastakkaiselta sukupuolelta suljettua, pääsy verkostoitumaan liike-elämän huipulle kuvaa kuin esim. Pörssi- ja Suomalaisesta klubista - siinäkö syy että naisia ei liiemmin ole pörssiyhtiöiden johdossa. Niin että pieniä ne on silakat joulukaloiksi mitä naisten verkostoitumisjärjestöihin tulee.

Lionseihin tuli ladyt joskus 1900-luvun loppupuolella, vain miehille taitaa olla jäljellä enää vapaamuurarit ja Odd Fellows.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Napina siitä, että kun naiset vailttavat niin miestenkin pitää napista täysin turhasta on idioottimaista. Niin kauan kun on naisten- ja miesten vessat on turha valittaa tasa-arvonvastaisista kerhoista.

Tasa-arvoahan juuri on, että naisilla on oma saari, onhan eläimilläkin omansa, niin miksi ihmeessä ei naisilla voisi olla omaa privattisaarta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Miehet vaatikoot mitä tahansa tasa-arvoa kunhan eivät vaadi pääsyä uima-hallissa naisten suihkuhuoneeseen, enkä minäkään ymmärrä miksi yksityistä saartaan ei saisi käyttää mihin haluaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Ja perustelu, että siksi kun naiset vaativat tasa-arvoa ei minulle riitä.

Eihän se ole mikään perustelu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Aina niitä valittajia riittää, valittihan joku saamelainenkin lastenohjelman intiaaniasusta.

Ei tässä silti muu harmita kuin että en ehtinyt korjata uimahallin kirjoitusta, eikä sekään paljon;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Minusta on harmillista, että ei harmittaisi enää mikään. Sitä kutsutaan tylsyydeksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

Petri puhuu kaksoisstandardeista, mutta onko se jo vanhentunut käsitys tasa-arvosta? Onhan sukupuolettomiakin olemassa.

Nykyään kun tiedetään, että transsukupuolisuus ei ole oma valinta vaan ihmisen identiteetti, jonka löytyminen ehkäisee mielenterveysongelmia ja ahdistusta tehokkaasti.

Naiset pakenevat juurikin etsimään omaa identiteettiään paikkaan, jossa ei miehet häiritse, tuleeko se Petrin mielestä edelleenkin olla ainoastaan naisten WC?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #21

vastaan kysymykseesi. en vastusta tälläistä saari juttua, kuten sanoin aikaisemmi , ihan sama mitä tekevät kunhan ei meidän verorahoja sinne laiteta. Mutta edelleen vastustan kaksoisstandardeja. Enkä ihmettele jos jotkut miehet eivät tykkää tälläisistä kun samaan aikaa miehien pitää antaa kaikessa miehille pelkästään kuuluvissa asioissa periksi. Tai puolustella niitä viimeiseen asti..
Jopa nykyisin tahdotaan viedä vessat miehiltä. kyllö miehet tarvii paikan ilman naisia jossa piereskellä ja paskoa niin kovaa kun lähtee.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kristina Rothin tilanne on sikäli hyvä, että hänen ei ole mikään pakko investoida Suomeen. Arvelisin, että ruotsalaiset tarjoavat ilomielin mahdollisuuden. Sieltäkin löytyy niin saaristoa kuin Lappiakin.

Voi olla, että hekin vähän diskuteeraavat tasa-arvosta ja toteavat, että ei se nyt ole hyvä juttu, että miehiä ei päästetä saarelle. Mutta aletaan katsomaan tilannetta tarkemmin sitten, kun 1980 kansanäänestyksessä tehty päätös ydinvoimasta luopumisesta on saatu valmiiksi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset