Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Puhu suoraan!

Cochise ("Like Ironweed") - Chiricahua Chief:"Sinun on puhuttava suoraan - ihan kuten auringonsäteet menevät suoraan sydämeesi!" 

Petra Laiti puhuu suoraan, koska hän on suora. Hän puhuu, kun on aktivoitunut. Miksi haluamme kivittää häntä hänen omista mielipiteistään, sillä ilman niitä hän ei olisi nyt mitä hän on.

Petra Laiti on sitä paitsi oikeassa puolustaessaan saamelaisten ja intiaanien oikeutta närkästyä heidän perinneasujen tai sulkapäähineiden naamiaiskäytöstä.

Kotkansulkapäähinettä l. sotapäähinettä olivat oikeutettuja käyttämään vain kaikkein urhoollisimmat soturit ja päälliköt.  Ja nyt kaiken maailman heinähatut käyttävät tuota päähinettä huolettomasti kuin eivät tietäisi niiden arvoa.

Suomessa nousisi melkoinen haloo jos Suomen lippu olisi naamiaisasuna vaikkapa Venäjällä.

Suomen lipusta annetun lain (380/1978) mukaan se, joka julkisesti turmelee Suomen lipun tai käyttää sitä epäkunnioittavasti taikka luvattomasti ottaa paikaltaan yleisesti nähtäville asetetun Suomen lipun, on tuomittava Suomen lipun häpäisemisestä sakkoon.

Edelleen se, joka oikeudettomasti käyttää tasavallan presidentin lippua tai muuta valtiolippua tai käyttää sellaista Suomen lippua, johon vastoin säännöksiä on sijoitettu lisäkuvioita, tai Suomen lippuna pitää kaupan sellaista lippua, joka väreiltään tai mittasuhteiltaan selvästi poikkeaa lain tai sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaisesta lipusta, on tuomittava Suomen lipusta annettujen säännösten rikkomisesta sakkoon.

Intiaanien sulkapäähineet ovat heidän arvomerkkejä, tunnuksia ja heidän omia, joten ei meillä ole lupa niitä käyttää surutta.

Aika pellemäistä olisi käyttää Mannerheim-ristiä naamiaisissa sellaisen henkilön joka ei sitä ole koskaan ansainnut.

Neljän tuulen lakki ei ole lippalakki, jota voi ostaa liukuhihnatuotantona. Neljän tuulen lakki on tehty persoonakohtaisesti osoittamaan henkilön kuuluvuutta yhteisöön. Sehän on sama kuin varastaisi henkilön identiteetin laittamalla hänen päähineensä. Ethän käytä kenenkään toisen Kela-korttiakaan.

On annettu lukuisia esimerkkejä, mitä kaikkea eri kulttuurien ryöstöä on sallittu ja miksi myös näitä Laitin kiukutuksia pitäisi kuunnella oppien niistä mitään. Ehkä muovisen viikinkikypärän käyttöä ei ole kukaan viikinki pitänyt itselleen tarpeellisena kritisoida.

Se ei tarkoita, etteikö Petra Laitilla olisi oikeus sanoa oma mielipiteensä. Sitten on arvosteltu Yle:n käyttäytymistä, koska on kuunnellut Petra Laitin perusteluja. Eikös tämä ole esimerkillinen teko, että kuuntelee kritiikkiä ja toimii oikeaan suuntaan.

Petra Laitia on arvosteltu oman asemansa korostamisesta ja toisten asioihin puuttumisesta. Minusta aivan turhaan. Petra Laiti on toiminut sydämensä ja oikeustajunsa mukaisesti. Suomessa on sananvapaus ja myös Yle:llä on vapaus toimiin jos saa kritiikkiä.

Mikä tässä on nyt niin vaikea ymmärtää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Minua ärsyttää suomalaisten valehtelu.

Virolainen puhuu aina nettopalkastaan. Siihen suomalainen säälivästi kertoo bruttopalkkansa.

Muutaman kaljan jälkeen suomalainen ruikuttaa, että olisi minullakin tuollainen auto, jos ei olisi niin törkeät verot.

Suomi valmistautuu melkoiseen sensuuriin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Joskus todella hävettää olla suomalainen, mutta onneksi ei niin usein;)

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Minua ei tippaakaan haittaisi, vaikka Suomen lippu painettaisiin vessapaperiin. Symboli on vain symboli, ei itse asia.

Lipun puolesta kiihkoilijat ovat samaa sakkia kuin jonkin päähineen takia päreensä polttavat. Siis lapsellisia fanaatikkoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos ei haittaa lipun poltto, niin miksi haittaa jos joku pitää kiinni mielipiteestään olla inkkaripäähineen suojelija? Kyllähän mielipiteitä maailmaan sopii. Minua ei haittaa vaikka Petra Laiti olisikin oikeassa.

Enemmän minua nyppii, kun vouhkataan asiasta, vaikka ei lopulta ole edes omaa mielipidettä, kunhan vain jotain haukutaan porukalla.

Haukut lapselliseksi fanaatikoksi, vaikka et välitä??? Omituinen juttu.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Missä sanoin, etteivät poliittista korrektiutta poliittisen korrektiuden vuoksi uskontonaan pitävät ja uskollaan ympäristöään saastuttavat ihmiset haittaisi minua? Ovatko he mielestäsi pelkkiä symboleja, vai mikä mahtaa olla logiikkasi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Entä oma logiikkasi? Et välitä joistain asioista ja toisita välität, vaikka asia ei sinulle mitenkään edes kuuluisi. Mielestäni Petra ei mitenkään vetänyt uskontoa tähän enkä minä, joten jos haluat puhua uskonnon saastuttamisesta perusta oma avaus sille aiheelle. Minä en uskontoihin puutu.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #14

Jokainen välittää joistakin asioista ja toisista ei, joten minulla ei ole nyt suoraan sanottuna hajuakaan siitä, mitä yrität sanoa.

Puhuin poliittisesta korrektiudesta uskontona, en uskonnoista yleisemmin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä blogissa ei olisi ehkä pitänyt sotkea englannin kieltä intiaanipäällikön nimeen. En tosin tiedä, mitä "ironweed" on suomeksi tai mikä on päällikön nimi alkuperäiskielellä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei olisi, mutta se on siellä ja pysyy. Konekäännökset eivät ole aina käytännöllisiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Iron weed voidaan kääntää vaikka piharatamoksi, vert. rautalehti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Missä menee raja? Ikäraja inkkaripäähineelle vai ei ollenkaan? Joogakurssit pannaan?

Intiaanipäähineen ongelma

Oletko käynyt joogassa? Onko lapsesi käyttänyt “inkkaripäähinettä”? Kiiluuko sympaattinen Buddha-patsas kirjahyllyssäsi? Jos vastaat myöntävästi, olet saattanut syyllistyä kulttuuriseen appropriaatioon eli kulttuurin omimiseen.

https://antroblogi.fi/2017/09/intiaanipaahineen-on...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minusta raja menee siinä, elijos joogakurssi on arvostelun kohteena alkuperäisväestön taholta niin sitten ei joogata, mutta jos ei kukaan välitä niin joogataan siihen saakka kunnes kielletään.

Saamelainen ei kuitenkaan voi tietysti esittäää kuin mielipiteensä intiaanien päähineistä, mutta se toki on hänelle sallittua.

Voiko kukaan antaa lupaa sivuuttaa Suomen lipun säädökset? Mutta varmaan paheksuntaa tulisi jos vaikkapa japanilaiset alkaisivat käyttää Suomen lippua pöytävaatteenaan.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Minusta raja menee siinä, elijos joogakurssi on arvostelun kohteena alkuperäisväestön taholta niin sitten ei joogata, mutta jos ei kukaan välitä niin joogataan siihen saakka kunnes kielletään."

Eli siis jonkin asian joskus keksineellä kansalla on mielestäsi ikuinen patentti ja tekijänoikeus siihen asiaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hätävarjelun liioittelua joidenkin saamelaisten taholta, sanoisin. Lastenohjelmassa tuskin oli kotkansulkapäähinettä ja intiaanit valmistavat niitä matkamuistoiksi itsekin; mies osti aikanaan jenkkilästä pojalle hienon nahkapantaisen sulkapäähineen ja tyttärelle helmin koristellun mokkapukuisen intiaaninuken. Minä sain kauniin käsinmaalatun intiaanien tekemän maljakon, joka pitää huonosti vettä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tarkoitatko siis, että jos joku Kroaatti keksisi pöyristyä, niin sinulta lähtisi tuosta kuvasta kravatti? Selkeää kulttuurista omimista tekeytyä kroatialaiseksi palkkasoturiksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos suomalaisten kansanperinne eli puukkohippastelu olisi kielletty muiden maiden kansalaisilta olisi Turun tapauksesta selvitty ilman puukkoa ehjin nahoin.

En tiedä voiko ratsastusta tai joogaa rinnastaa päällikön päähineen arvoon ja muuhun tunnistettavaan heimomerkkiin? Tuo linkin takainen juttu on yksi osoitus jeesustelusta jossa ei lopulta muisteta mistä alussa olikaan kysymys.

Ensin on tuohtumus, ja sitten esitetään puutaheinää sen tuohtumuksen tueksi.

Petra esitti oman mielipiteensä ja nyt sitä sitten joukot yrittävät ampua alas keinoilla millä tahansa.

Voiko voimistelua tai mietiskelyä pitää omana erikoisoikeutena vaikka olisi kuinka alkuperäiskansalainen? Mutta jos teet itsellesi virallisen isännänviirin, niin tekijänoikeutesi on turvattava.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Niinpä niin. Miten joku voi sotkea "Made in China"-intiaanipäähineen ja aidon sellaisen toisiinsa ja väittää, että edellisen käyttäminen häpäisee jälkimmäisen? Ylipäätänsä ihmisten ajattelutavat ovat Suomessa eriytymässä vahvasti ja tässä omituisessa päähine-keskustelussa se tulee jälleen kerran esiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin myydäänhän ansiomerkkejäkin kirpputoreilla. Kysymys oli Petran mielipiteen sanomisen oikeudesta. Minusta hän saa sanoa mielipiteensä ja lisäksi hän on oikeassa omasta mielestään. Sinun yritys vesittää se päähinen kopiolla on taas aivan eri asia mistä Petra puhuu. Tahallisesti et edes yritä käsittää Petran sanomaa, vaan alat puhua aiheen vierestä. Suomen lippu, vaikka se olisi Kiinassa tehty on aina Suomen lippu.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #18

"Kysymys oli Petran mielipiteen sanomisen oikeudesta."

Mielipiteenvapauteen kuuluu myös oikeus mielipiteisiin mielipiteistä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #29

Olenko kiistänyt oikeuttasi?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Tämä maailma kaipaisi kyllä ehdottomasti lisää South Parkia. Siitä pitäisi tehdä pakollista katsottavaa kouluissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Taisi olla paras mahdollinen promo Herra Heinämäen Lato-orkesterille. Ehkäpä nyt keikkaa pukkaa ja levytkin menevät kaupaksi. Tai sitten jälleen kerran täällä Puheenvuorossa saa täysin väärän kuvan siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä.

Muuten tuolla arkistoon siirrolla ei ole suurta merkitystä. Vie ehkä 5 sekuntia kaivaa se netistä. Ilman kohua joku löytäisi sen silloin tällöin Areenasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on Yle:n reaktio asiassa. Areenasta sen voi katsoa jopa helpommin, kun voi katsoa silloin kun huvittaa, eikä tarvitse tuijottaa lähetysaikoja.

Itse en aio mennä tämän kohun takia sitä katsomaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eiköhän tuo ole taattua Kummelia sovitettuna lasten maailmaan.

"Kerran 40-luvulla Thor Heyerdahl rakensi vaasan näkkäreistä ison lautan. Näkkäriä oli jäänyt tähteeksi Vasa-laivasta, kun Thor oli aikaisemmin törmännyt siihen ihan Tukholman edustalla ja siitä jäi paljon näkkäriä kellumaan pinnalle."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomen lipusta annetun lain (380/1978) mukaan se, joka julkisesti turmelee Suomen lipun tai käyttää sitä epäkunnioittavasti taikka luvattomasti ottaa paikaltaan yleisesti nähtäville asetetun Suomen lipun, on tuomittava Suomen lipun häpäisemisestä sakkoon.

Mikä tässä on niin vaikeata ymmärtää?"

--------------------------

Lippu on vain lippu, se on pala kangasta.
Kankaanpalan häpäisemisestä joutuu sitten oikeuteen ja tuomituksi.

Eikö tämä nyt vähän muistuta jotain primitiivistä pakanallista epäjumalanpalvontaa.

Tai, eihän tässä nyt ole edes uskonnollisuudesta kyse,
vaan kyse on jostain muusta ...... isänmaallisuudestako??? Kenties.

Kangaspala on nostettu asemaan jossa sitä kunniotetaan kuten muinoin kunnioitettiin jotain reliikkejä, pyhimysten kynsiä, tai ehkä pakanat jotain jumalankuvaansa.

---------

Miksi meillä tänä päivänä on yhä tällaisia reliikkejä?
Onko isänmaallisuus itseasiassa sama kuin uskonto?

Kyllä .... on tämä kovin vaikeata ymmärtää.
Järjellä sitä ainakaan ei voi ymmärtää

Mutta ehkä siihen liittyy jotain mystistä ja salaperäistä ..... ihmisyyteen liittyvää .... sellaista jota ei voi järjellä ymmärtää ..... eikä edes sanoilla ilmaista ..... se vain on .... niinkuin joku henki .... tai jumala .... sellainen jonka olemassaolon voi vain tajuta ..... mutta ei aistimin havaita.

Kuka tajuu ..... ja kuka ei?
Minä en.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Arto selventävästä kommentistasi, joka ei kyllä minulle ole yllätys;)))

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kiitos Arto selventävästä kommentistasi, joka ei kyllä minulle ole yllätys;)))"

Sinäkö olet sitten sellainen joka ymmärtää näitä kummallisuuksia, joita ei edes voi järjellä tajuta eikä sanoin kuvata?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

- joka ymmärtää näitä kummallisuuksia

Kuten sinua, jees!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"- joka ymmärtää näitä kummallisuuksia

Kuten sinua, jees!"

:)

Kerro mitä ymmärsit minusta.

Senkö että olen kummallinen siksi että asetan kysymyksenalaisiksi asioita joita ihmiset eivät havaitse, mutta vaistoavat jotenkin ja siksi pitävät niitä itsestäänselvinä, vaikkei niistä asioista ole olemassa mitään fyysisiä todisteita eikä faktoja?

Jes .... tunnenkin itseni kummalliseksi juuri siksi.

Ihmiset eivät yleensä edes hoksaa näitä,
saati sitten että ihmettelisivät, tai kyseenalaistaisivat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #27

Halusitkin sitten vastata itse;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Halusitkin sitten vastata itse;)"

Minua kiinnostaa jostain kumman syystä,
tiesitkö vastauksen ihan itse,
vai hokasitte sitten vasta kun kerroin sen?

:)

Pekka Pylkkönen

Suomen lippu on painettu suklaapatukoihin, kaljatuoppeihin, kondomeihin ja jääkaappimagneetteihin. Hui hai. Itse asiassa se on painettu Ruotsin lippuunkin, väärän värisenä vain. Kulttuurit ovat vapaata riistaa ja jokainen luo symboleille merkitykset vain omalla kohdallaan.

Elämä menisi mahdottomaksi jos kaikilla olisi samanlaiset oikeuden omia kulttuureja kuin saamelaisilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän saamelaiset omi kulttuureita, pitävät vain omasta kultuuristaan ylpeinä huolta.

Pekka Pylkkönen

Minun näkökulmastanihan tuo on juuri kulttuurien omimista. Kulttuurit ovat yhteistä omaisuutta tai eivät kenenkään omaisuutta.

Jos Petra luo jotain omaperäistä ja ainutlaatuista, hän voi hakea sille patenttia, mallisuojaa tai tavaramerkkiä. Sitten hän voi suojata sitä haluamallaan tavalla. Mutta neljän tuulen hattuun tai inkkaripäähineeseen hänellä on aivan yhtä vähän osaa ja arpaa kuin minulla.

Tuossa keskustelittekin jo tummaihoisen Mannerheimin kunniamerkeistä mutta jumituitte ihonväriin. Oliko näyttelijällä asiaa pukea ne? Mieti nyt oikeasti kuinka paljon maailman kulttuurihistoriasta pitäisi heittää romukoppaan jos toisista kulttuureista ei saisi kertoa fiktiivisesti haluamallaan tavalla. Jules Verne, William Shakespeare ja Herman Hesse katoaisivat kokonaan. Liki pelkkää "kulttuurista omimista". Cheek, Eminem ja Paleface. Jne yms.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Siitä huolimatta Petralla on oikeus esittää mielipiteensä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #40

No siinä olet kyllä tietysti oikeassa, mutta olihan tyyli eksoottinen. Aivan kuin "vuosi 2018" tekisi hänen mielipiteistään jotenkin itsestäänselvästi 'oikeita'. Myös YLE:n reaktio ja perustelut olivat melkoisen käsittämättömiä. Päätöksen taustalla oleva logiikka köyhdyttää yleisesti sovellettuna kulttuuria valtavasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Jules Verne, William Shakespeare ja Herman Hesse katoaisivat kokonaan."

Niin myös Runeberg, Aleksis kivi, Mika Waltari, Sibelius, suomalaiset kuvataiteilijat ja muotoilijat, Alvar Aalto.

Ne kaikki plagioivat menneiden vuosisatojen ja vuosituhansien kansainvälistä kulttuurituotantoa.

En ymmärrä mitä yksinoikeutta intiaaneilla ja lappalaisilla on omiin kulttuureihinsa, kun ei mihinkään muihinkaan kulttuureihin mitään yksinoikeuksia kenelläkään ole.

Eikö kreikkalaista kulttuuria saa vapaasti plagioida, tai ranskalaista, puhumattakaan jenkkiläisestä kulttuurista joka leviää maailmalla ja myös lappalaisten ja intiaanien keskuudessa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #47

Kreikkalainen kulttuuri tosiaan lienee maailman anastetuin, joskin vaikuttaa siltä että eivät ne ota siitä juuri nokkiinsa. Voihan se olla että Hollywood työntää Kreikkaan niin paljon turisteja ettei viitsi. Tai sitten oman konkurssin kanssa on liikaa tekemistä.

Silti olen sitä mieltä että jokainen spartinialainen elää vain sotimista varten ja ateenalaiset ovat harppua soittavia homoseksuaaleja.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #48

"Silti olen sitä mieltä että jokainen spartinialainen elää vain sotimista varten ja ateenalaiset ovat harppua soittavia homoseksuaaleja."

Kannattaa tutustua spartalaisten historiaan hiukan tarkemmin. Saa termi "taistelupari" ihan uuden merkityksen :-)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ylelle ei kuitenkaan ollut ongelmallista esittää mustaa marsalkkaa arvomerkeissään, joka loukkasi ja jonka tarkoitus mitä ilmeisimmin olikin loukata. Oikeutus riippuu siitä mitä etnistä tai uskonnollista ryhmää loukataan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ketä se loukkasi, minusta musta marsalkka oli hauska.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Se mikä sinusta on hauskaa ei liity tähän mitenkään. Hauskahan se oli intiaanipäällikkökin jonkun mielestä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #38

Minusta on edelleenkin hauskaa, mutta minä en olekaan mielensäpahoittaja.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #41

Pitäisi noiden saamelaisten ja intiaanien ottaa sinusta oppia. Kun Jari Tervo heittää televisiossa Raamatun lattialle niin sehän vasta onkin hauskaa. Mutta Koraania Jari Tervo ei lattialle heitä. Se on loukkaavaa. Niiden mielensäpahoittajien mielestä nimittäin.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #41

Musta marsalkka on selvästi taiteellinen tehokeino. Kyllähän se vavahduttaa katsojaa joka on varmasti nähnyt Mannerheimin muotokuvia jossakin. Aivan kuten Jeesuksen kuvaaminen sellaiseksi miltä hän todennäköisesti olisi näyttänyt ajanlaskun ajan juutalaisena. Katselin tässä juuri Troija-sarjaa Netflixistä ja jopa musta Akilleus oli eksoottinen veto.

Asia joka poikkeaa paljon odotuksista on varsin haastavaa aivoille. Faktan puolella tälläiset asiat vaativat hemmetinmoisen evidenssin, fiktion puolella ne taas ovat vain yksi keino ravistella kuluttajaa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #44

Pylkkösellä erittäin hyvä näkökulma asiaan ja olenkin pitkälti samaa mieltä. Lähinnä kritisoin kaksoisstandardeja.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #44

Tuotanoin, eikös sen mustan Mannerheimin idea ollut lähinnä kuvastaa sitä, miten me kaikki muodostamme omat mielikuvamme aiemmin kokemamme ja näkemämme perusteella. Siis että Afrikassa tummaihoisten keskellä elänyt tummaihoinen lapsi kuvittelee ikään kuin automaattisesti myös suomalaisen marsalkan tummaihoiseksi? Vähän kuin eurooppalaisen taiteen kuvaama eurooppalaisen näköinen Jeesus.

Oma lukunsa oli toki se jo ennakkoon tiedossa ollut pöyristyminen ja siitä tehty dokumentti.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tuosta Suomen lipusta: Ihmettelenkin, kun urheilijat käyttävät lippuamme hikisen vartalonsa pyyhkeenä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset