Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sinisten oma tie vailla äänestäjiä

Sinisten tulevaisuus on äänestäjien käsissä. Siniset ministerit ja kansanedustajat ovat nyt perussuomalaisten äänillä kuninkaita. Omia äänestäjiä ei heillä ole, heidän gallup-kannatuksensa on prosentin luokkaa, joka sekin on saavutus.

Yleensä puolueet edes yrittävät niiata ja kumartaa äänestäjiensä puoleen, mutta sinisillä ei ole ketä kumartaa. Siksi he ovat täysin omien mielipiteidensä vankeja. Jos tuntuu siltä että hyvin menee niin sitten menee, kukaan ei opponoi.

Perussuomalaisista lohjennut kannattajakunta on aika ohut siihen verrattuna miten paljon sinisten henkilökohtaiset yhteenlasketut äänet viimeisissä vaaleissa olivat. Jos  äänestäjät ovat yhä näiden henkilöiden takana niin gallup-tulokset näyttävät  isosti häränpyllyä.

Jos kannatusta on enemmän mitä en oikeasti usko, niin ihmettelen miksi he eivät anna painetta hallitukseen päin tai edes tukea. Äänestäjät ovat odottavalla kannalla, katsovat kehen voi luottaa, eli kuka pysyy sinisissä loppuun saakka.

Sinisten taktiikka tuntuu olevan kehua itseään hallituksen omatuntona olemisessa, ilman heitä kepu tai kokoomus tekisi ihmisten elämän vaikeaksi yleislakkoineen ja muine veijaritekoineen. Mutta onneksi on hallituksen oma sininen omatunto joka ainoana pitää ihmisten puolta.

Pääministeri Juha Sipilä kehui joskus hallitustaan, että hallitus ei ole kolmen kopla, vaan yksi eheä hallitus homogeeninen tiimi. Ja sitten siniset menivät ja kertoivat, että he saivat parannuksia aikaan toisin kuin muut. Eritoten kokoomus on sinisten hampaissa.

Puoluesihteeri Matti Torvinen (sin) tai Juha Sipilä puhuu omaa totuutta, mutta kumpi jää äänestäjien harkintaan.

- Sotea ei saa vaarantaa. Erityisesti ministeri (JariLindström huomioi todennäköisen yleislakon vaikutukset erittäin hyvään talouskehitykseen, sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen sanoi Oulussa.

(Sanomalehti Kaleva)

– Sinisen tulevaisuuden ollessa nyt ensi kertaa hallituksessa on työllisyysaste korkeimmillaan 90-luvun laman jälkeen, Terho sanoi. (Yle)

– Nykyhallituksen kolmen vuoden aikana jo lähes 90 000 suomalaista on päässyt töihin. Työministeri Lindström voi tosiaankin ansiosta juhlia vappuaan, Terho jatkoi. (Yle)

Kunniaa siis itselle otetaan reilusti, vaikka hallitus on tiivis yhtenäinen yhden "hallituspuolueen" hallitus eikä kolmen kopla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Toivotan onnea ja menestystä sinisille ja kaikille muillekin vastasyntyneille.
Ihmisten puolue olisi tarpeen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siniset saavat menestyä, mutta pitääkö se tehdä omissa nimissä, vaikka yhdessä hallitus päättää?

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Sepä se ja vielä persujen hyväksymän hallitusohjelman mukaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pakkohan se on kun loikkaa kesken pelin ja jättää perussuomalaiset tylysti oppositioon niin vie heidän hallitusohjelmansa edes loppuun kunnialla.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

... josta Siniset ovat antaneet kaikessa periksi. Eli ei voida sanoa: persujen hyväksymän hallitusohjelman mukaan.

Ja täysin ilman äänestäjien kannatusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Reino, ei aivan kaikessa ole siniset periksi antaneet, hehän ovat pitäneet hallitusta pystyssä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

No tuota hallituksen pystyssä pitämistä ei kuitenkaan ole sovittu ja kirjattu hallitusohjelmaan 2015. Toki siitä lienee sovittu loikkausvaiheessa 2017 kesäkuussa (ehkäpä joa aiemminkin) Sipilän ja Orpon kanssa ja siis ilman minkään valtakunnan kirjauksia. Se taitaakin olla se ainut kohta, jota viedään eteenpäin sinisen tulevaisuuden nimissä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Protestipuolueen polku hallituksessa on helpostikin aika kivinen. Unkarissa Kokoomuksen veljespuolue on siinä asemassa, jossa protestipuoluekin ehkä pärjäisi hyvin hallituksessa, kun ei tarvitsisi tehdä liikaa kompromisseja.

Itse ainakin elättelin toivetta, että Perussuomalaisille tärkeät asiat hoidetaan jälkipainotteisesti, kun kipeitä päätöksiä tuli etupainotteisesti. Nyt ei enää oikein usko riitä. Vaan tässä se yksi tärkeä syy Sinisten nykyiseen suosioon on.

Niin Sinisethän eivät taida olla erityisen protestipuolue, eikä oikein populistinenkaan. Ehkä heitä voisi pitää uudistuspuolueena, joka pyrkii uudistamaan vanhan vennamolaisuuden ihan kunnon kokoomuslaiseksi pienin keskustalisin. Soinilta hävisi kentän kannatus hallitustaipaleen alkupuoliskolla, eikä näyttäisi oikein palanneen uuden puolueen mukanakaan. Jos em. uudistusarvioini on oikeansuuntainen, niin Sininsten haittanahan on jo olemaassaolevat puolueet, jotka ajavat sininistenkin asiaa.

Muuten, RKP pienehkönä puolueena toimii lähes aina porvarihallituksen (mikseipä vaikka vasemmistohallituksenkin?) tukipuolueena, muttei menetä kannatustaan. Miksei käy siniset heillekin? RKP:llä on vain yksi selkeä asia ajettavanaan ja äänestäjäkunta arvostaa tätä. Se riittää. Sinisiltä vain yhtä puuttuu.

Mitään Sinisten kivitystarvetta minulla ei ole. Harmittihan se aikansa, mutta nyt voi jo ajatella, miten julmaa olisikaan kivittää sinisenä syntynyttä vauvaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ristolla kieli keskellä suuta, taitaa olla kavereita kummallakin puolella? Oikeasti siniset ovat vielä ilman ääniä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Risto mikä on sininen ja sätkii hallituksessa? Juhan hallitusvauva sote- ja maakuntakapalossa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sininen_hetki

Nimensä mukaisesti on kyseessä auringonlaskun puolue. Nomen est omen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Siniset ovat persuja, jotka pettivät lupauksensa äänestäjilleen ja sen päälle vielä omivat paikat hallituksessa hyvin epäilyttävällä tavalla. En usko, että ainakaan vanhat äänestäjät ovat kovinkaan kiinostuneita heitä kohtaa. Itse ainakin pitäisi heitä todella epäluotettavina, jos olisin äänestänyt heitä tai persuja. Tuskin uusiakaan äänestäjiä he saavat joko nukkuvista tai muiden puolueiden äänestäjistä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siniset ovat tehneet kaikki loikkarin ja takinkääntäjien metkut, mutta ne on osittain myös tehty kokoomuslaisten ja keskustalaisten tuella.

Vaihtoehdoksi noin äkkiä laskettuna tulee Li Anderssonin hallitus, koska Antti Rinne on niin epäsuosittu ja kukaan ei enää muista kuka on vihreiden uusi pj;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sinisiä ei oikeasti ole edes olemassa paitsi nykyisessä hallituksessa haamupuolueena.

Näille haamuille ei ole tilausta tulevaisuuden politiikassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sampo Terho on Juha Sipilän varjo, hyvä hyvä. Aidot perussuomalaiset odottavat vuoroaan, ja haluavat piilottaa puheenjohtajansa rivikansanedustajien joukkoon.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tommi Parkkonen twiittaa sinisten vapputapahtumasta. Melekonen hulabaloo.

https://mobile.twitter.com/tommiparkkonen/status/9...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Joukkotapahtuma, väenryntäys!

Pekka Iiskonmaki

IPU:n äänikuningas sai yli 1000 ääntä.

Tuollaisia löytyy Sinistä muutama.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja minä sain paljon vihapuhetta kun kerroin miten IPU:n käy, eipä ole nyt enää ipulaiset paljoa uhonneet. Siniset voivat tehdä persujen kanssa vaaliliiton;)))

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kunnia uusien työpaikkojen syntymisestä Suomeen kuuluu pääosin kansaiväliselle taoudelle, joka elää noususuhdanteessa ja juuri tästä ilmiöstä vientivetoinen Suomi hyötyy. Toki ansionsa on myös telakka- ja autoteollosuuden suomalaisilla osaajilla eikä hallituksella tai politiikoilla yleensäkään ole tähän ei osaa ei arpaa, joten annetaan kunnia sinne minne se kuuluu, kv. taloudelle ja suomalaiselle osaamiselle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä hallitukselle kunnia myös kuuluu, mutta miten se kaikki kunnia on onnistunut nyt sinisten vastuulle tulemaan, eikös koko hallitus ole kunniansa ansainnut?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hallitukselle kuuluu kunnia siitä, että eivät estäneet kansainvälistä taloudellista nousubuumia ulottumasta Suomeen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Via Crucis kulkue eteni pääsiäisenä Senaatintorille Suomen Pankin kautta - omaisuusarvot ensin - Paavin pyytäessä Rooman Colosseumilla anteeksi kansojen nuorilta koska ovat saaneet perinnöksi jakautuneeen ja riitaisen maailman - ihmisarvo ensin.

Minkä teet yhdelle pienimmistä, teet myös minulle.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomalaisen ajattelun jäätymispiste on 1918, kun taas lännessä kaikki perusteet menivät uusiksi holokaustin seurauksena.

Yhdeksi eduskunnan paksulompsaisimmista sanottu, Suomen Pankin pääjohtajan poika Erkki Tuomioja istui muiden kulttuurivaikuttajien mukana UKK:n lastenkutsuilla -60-70 luvuilla ettei ehtinyt seuraamaan miten ajattelu kehittyi Etelä-Euroopassa. Eilen hän piti 50-vuotisvappupuheensa, vain kerran se on jäänyt pitämättä hänen osallistuessa Allenden tilaisuuteen Chilessä -70 luvun alussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset