Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Puhutaanpa pakolaisuudesta

Perussuomalaisten lempiaihe, eli puhutaan pakolaisuudesta. Tässä on nyt kymmenisen vuotta vouhkattu pakolaisista, maahanmuuttajista ja monikansallisesta yhteiskunnasta.

Perussuomalaiset peräänkuuluttavat keskustelua, mutta heidän keskustelunsa on tähän saakka ollut eräänlaisen torjuntavoiton eteen punnertamista. Eli ei keskustella kokonaisuudesta vaan yritetään punnertaa läpi harmaan kiven oma agenda edellä.

Ei keskustelu voi , eikä saa olla inttämistä. Eri vaihtoehtoja pitää ensin pohdiskella kiihkottomasti, ensin asiat tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan.

Mietitäänpä mitä pakolaisleiri Lesboksen saarella oikeasti on. Näitä pakolaisleirejä on paljon ja niiden hahmottaminen on herkästi yleistämistä. Eli asia tulee pilkkoa pienempiin osiin joten mietimme nyt Lesboksen noin 7000 pakolaista.

Tuo kreikkalainen saari on melkoinen monikulttuurikeskus. Saaren perinteinen turistivirta ja nykyinen pakolaisleiri tarkoittaa sitä että saarella on reilusti yli viisikymmentä eri kansalaisuutta joka ikinen päivä "sulassa sovussa".

Pakolaisleirin 7000 pakolaista voitaisiin jakaa tasan Euroopan Unionin jäsenmaiden kesken. Tai oikeammin heidät pitäisi jakaa kaikkien maailman maiden kanssa jolloin yksi pakolainen häviäisi helposti miljoonan ihmisen vastuulle.

Jos jako pitää tehdä EU-maiden kesken olisi se Suomen osalta 77 pakolaista Lesbos-saaren 7000 pakolaisesta, kun koko maailman kansojen kesken jaettuna pakolaisia tulisi Suomeen kuusi kappaletta.

Päällimmäinen kysymys on miten taakkaa jaetaan, kantaako koko maailma vastuuta, EU vaiko vain ne  muutamat hövelit maat, joieden pääministeri kutsuu pakolaiset kotiinsa tervetulleeksi?

Toinen kysymys on se, miten pakolaiset kohdemaassa sitten jaetaan tai paremminkin sijoitetaan. Miten heihin suhtaudutaan, ja mikä heille asetetaan tulevaisuuden kuvaksi.

Kun pelisäännöt on ensin keskusteltu ja sen pohjalta tehty päätökset, ei pakolaiset enää voisi olla kenellekään ongelma. Sehän on hieman sama kuin sade tai kuivuus, se tulee jos on tullakseen, aivan kuten rikesakko.

Nyt pakolaiskeskustelu kiertää kehää, itse perusongelmiin ei tiedetä ratkaisua, mutta ongelmakohdista revitellään uhkakuvia paneutumatta kokonaisuuden hallintaan.

Jos pakolaiset halutaan pitää epäinhimillisissä olosuhteissa saarella joka samaan aikaan on erittäin suosittu turistikohde on maailmassa jotain pielessä.

Tulisiko määrätä laki joka määräisi ongelmakohtien kansalaiskeskustelun pakolliseksi, eli maailma pysäytettäisiin jos ongelma ei ratkea, kuten pakolaisuusongelmalle nyt näyttää käyneen.

Sama pysäytys tulisi silloin koskea myös työttömyyttä ja vanhustenhoitoa. Sote ei tarvitse keskustelua enää, koska sen on luvattu valmistuvan keskusteluista huolimatta.

Jos hyvää tahtoa siis pakolaisiin riittäisi, eikä Puolakaan pyristelisi vastaan voitaisiin ongelmaa ratkoa kiihkottomasti, kuten mitä tahansa asiaa. Ei pakolaisuus voi olla mikään kummajainen mistä ei voida keskustella ja mitä ei voida ratkaista. Pistetään persettä penkkin vaan ja ongelmat aina selviää sanoo ay-liike. Eipä ole lakkoja juuri tämän ongelman tiimoilta nähty. 

Politiikka joka aina toitottaa olevansa sen pienen ihmisen asialla on monesti juurikin sitä pientä ihmistä vastaan. Siis muissakin kysymyksissä kuin pakolaisuus, eli työttömyys, vanhustenjoito, eläkeläiset, lastentarhan opettajat, kätilöt ym. tarvitsevat kaikki oman huomionsa.

Siksi ei ole aikaa tai mahdollisuuttakaan puhua jostain ongelmasta yli kymmenen vuotta. Asiat pitää pystyä selvittämään nopeammin.

Tämä ihmetyttää pientä kulkijaa, miksi ihmeessä on aikaa aina tehdä asioita väärin, mutta koskaan ei ole aikaa laittaa niitä kuntoon.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomi voisi ottaa vastaan kaikki 7000 Lesboksen saaren turvapaikanhakijaa, jos ensin ripeästi poistamme maastamme ne 10000 turvapaikanhakijaa, jotka ovat jo saaneet ja joista lähes kaikki tulevat saamaan kielteisen päätöksen.

Nettovähennys Suomen osalta olisi peräti 3000 turvapaikanhakijaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinpä, kääritään hihat ja aletaan hommiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa on edustuksellinen demokratia.

Meidän peruskansalaisten kannalta omien hihojemme kääriminen on aivan turhaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asiaa kun miettii hieman eteenpäin, niin paljonkos se sitten auttaa, jos noita onnettomia mm ssa Lesboksen saarelle jämähtäneitä kuskataan muualla. Tilalle kun tulee heti uusia ja sen jälkeen taas uusia jne. Pahinta sortoa, syrjintää ja epäjärjestystä luonnollisesti lähdetään karkuun. ja lähtijöitä lienee jonoissa matkalukkuineen miljoonia.

Ongelmaan on mielestäni haettava ratkaisua vaikkapa lähtömaiden banaanihallitusten ohjaamisesta demokrattiisempaan ja inhimmillisempään toimintatapaan ja yhteiskunnan kehlttämiseen. Meillähän on toimeenpanevana elimenä mainio YK, nohevine neuvoineen. ( Helppoa, ainakin teoriassa )

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kurjuuden laittamisesta paitsioon voisi aloittaa. Pystyttiinhän tuhkarokkokin laittamaan kuriin maailmanlaajuisesti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä vaan. Menestykseen johtavia toimintatapoja pitäisi käyttää. Nythän näin ei kuitenkaan toimita..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

European Political Strategy Centren julkaisun mukaan suurin osa ns. laittomista maahantulijoista eivät ole pakolaisia, koska 70% heistä tulee maista jotka joissa ei ole väkivaltaisia konflikteja.

Onpa siinäkin tutkimus jossa todetaan että laittomat ovat laittomia, mutta toimenpiteitä ei tehdä laittomuuksien kitkemiseksi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

"70% heistä tulee maista jotka joissa ei ole väkivaltaisia konflikteja."

***********************************
He haluavat parempaa elämää, ja inhimillisesti ajatellen se on järkevää - kukapa ei haluaisi. Pulma tulee siinä kohtaa kun länsimaissa työttömyys vain lisääntyy ja automatisointi kasvaa tekoälystä puhumattakaan. Eikä meillä (valitettavasti) ole kuin yksi planeetta, vaikka Elon Musk ja kumppanit yrittävät ongelmaa lieventää..... Tähän kohtaan anna pakolaisvyöry Afrikasta, Lähi-Idästä jne. ja seuraus on vääjäämättä katastrofi. En erityisesti jaksaisi syyttää ketään, mutta mikäli Eurooppa ja valtionsa eivät osaa valvoa edes rajojaan, niin saavat syyttää itseään. Ideologia on osin korvannut terveen järjen - eikä hyvän haluaminen auta mikäli siihen ei ole edellytyksiä. "Hyvät" ihmiset voivat tuhota paljon.

Euroopan maiden katastrofi on mikäli he ottavat lähes kaikki haluavat maahansa muista maista - kestokyvyn suhteen moinen on mahdotonta ilman totaalisia kriisejä (ja ne voivat ilmetä hyvin moninaisilla tavoilla alkaen äärimmäisten poliittisten liikkeiden nousulla eli päinvastoin kuin "täysin vapaan" maahanmuuton kannattajat haluaisivat). Se on varsin selvää - keinot taas miten tämä estetään elävät omaa elämäänsä. Kyse todellakin on (valitettavasti) eri kulttuurien kohtaamisesta eikä siitä nähtävästikään selvitä ilman ongelmia. Joidenkin mielestä ongelmaa ei ole.. en ole nähnyt mitään järkeä heidän argumentaatiossaan, mutta mieluusti odottaisin edes jotain jatkossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Heh, vai lisää demokratiaa?
Sitä sataa jo taivaalta joka ikinen päivä ja jengi lähtee liikkeelle, kun kaupungit ovat raunioina jne.
Ja tämän virran mukana lähtee sitten muitakin kokeilemaan onnea. Karavaaani kulkee ja koirat haukkuu.
_____________________________

Aikoinaan kirjoitin paljonkin ihmisten auttamisesta lähimmässä turvallisessa maassa ja myöhemmin myös Tossavainen huomasi tämän asian edullisuuden. EU ei moista ymmärtänyt, vaan leikkasi YK:n pakolaisavaustuksia n. 30%. Ja tässä sitä nyt ollaan.
Sitä makaa niiku' petaa.

Henry

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sinne Ouluun voitaisiin heti lennättää vaikka kaikki Lesbos saaren pakolaiset. Jos tämä ei riitä, voitaneen vielä joidenkin muiden saarten pakolaiset lennättää samaan osoitteeseen. Täällä Södertäljessä näitä pakolaisia alkaa olla riittävästi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tyypillinen esimerkki asian sivuraiteelle ajosta tulee tässä Pertti Väänäseltä. Eli kun arvostelen pääministerin viestiä antaa oma asuntonsa pakolaisille käyttöön, tulee vastaukseksi, että Ouluun pitöä ottaa 7000 pakolaista ja mieluiten minun osoitteeseen.

No ymmärrän, että jos Pertille ei ole lusikalla annettu, ei häneltä voida kauhalla pyytää.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Sarkasmi on joskus vaikea laji, varsinkin jos näkee maailman kukkahattulasein eikä halua nähdä omien ideoidensa ongelmia...
Pertti asuu Södertäljessä ja minä Tukholman Tenstassa niin me voimme nähdä maailmaa erilailla kuin etuoikeutettu valkoinen mies jonka kotikaupungissa asuu "tyyliin kolme pakolaista".

Eli sie käytät 7000 pakolaisasemaa haluavaa ihmistä ideasi keppihevosena että kaikille halukkaille jotka vääntyvät joillekkin saarille pitäisi jakaa solidaarisesti kaikkien maiden kesken tai ainakin vähintään EU-maiden kesken.

Pakolaiset eivät lopu islamilaisista maista joiden kulttuurit eivät ole yhtä hienoja kuin esim. meidän skandinaavien. Ja jatkamalla tätä politiikkaa että siirrellään ihmisiä tänne Ruotsiin tämäkin maa alkaa pikkuhiljaa muistuttaa "shithole countryja" mistä näitä pakolaisia tulee.

Sankari poliisi Peter Springare joutui poliisitutkintaan kun hän sanoi totuutta tästä Ruotsin oksettavasta raiskaubuumista. Suomessa on hyvin samanlaiset raiskauslait kun täällä, aino eroa on vain että täällä raiskataan enemmän... Peteriä jos kuunteli ja vertaa Suomen ja Ruotsin muslimiväestön määrää niin ruotsin piikki tulee sieltä (poliittisesti korrekti salaisuus). Muslimeille on sallittua uskonnoliset päiväkodit joissa erotellaan tytöt ja pojat, muiden pitää olla "hen" tai on tyyliin jonkinsortin natsi.

Ja nämä musliminuoret jotka ovat radikalisoituneet ja fanittavat Isistä ovat kuulemma rasismin uhreja, tai jotain vastaavaa, no kumminkaan moskeijoiden tai vanhempien lähtömaiden arvoilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Mitä nyt itse olen kurkkinut muslimeiden ruotsinkielisiä sivustoja niin ei ne halua ainakaan integraatiota lisätä vaan enemmänkin muodostaa rinnakaisyhteiskunnan, ja saavuttaa syntyvyydellä tavoitteensa...

Miksi täällä Tenstassa kukaan ei puhu poliisille, no siksi kun tämä ei ole Oulu vaan Tensta, ja täällä lähtee helposti henki. Sinun näköinen etuoikeutettu valkoinen mies ois paisti.

Miksi täällä pitää maksaa suojel... ei ku en puhukkaan enempää kun asun täällä...

Ja miksi kolmansista maista tulleiden pakolaisten jälkeläiset jotka ovat vaikkapa seksuaalivähemmistöön kuuluvia eivät kuitenkaa saa elää vapaassa maassa niinkuin haluavat, vaan koraani sääntelee heidän elämää täälläkin?

Miksi esim. kun kävin muslimi ystäväni kanssa pizzalla turkkilainen karvaranne ei suostunut myymään mun kaverille kinkkupizzaa niinkuin mulle?

Ja saavatkohan kaikki muslimitytöt nyt aikuisten oikeasti valta käyttävätkö huivia? =)

Miksi ruotsalainen nainen valikoituu puskaraiskauksen(kotona sitten on asia erikseen) uhriksi ennemmin kuin yhdenhengenteltassa elämänsä viettävä nainen? "Kunniallisen naisen" puolesta kostetaan porukalla mutta nää munattomat hurrithan ei sitä uskalla tehdä...

Näillä ruotsalaisilla on 20v päästä isot ongelmat edessä sillä täällä varttuneet, kolmannenmaailman arvoilla varustettujen nuorien määrä tulee kasvamaan entisestään... 50 000sek maksaa enää nyt ostaa ihminen hengiltä. No onneksi ne tappaa enimmäkseen toisiansa mutta tuossa vieressä, Sundbybergissä tapettiin kotiinsa yksi sivullinen todistaja ja toinen pihamaalle koittaessa paeta murhaajia...

Ei täällä Ruotsissa ole kaikki siltä mitä ihmisille kerrotaan... ja tätä listaa vois jatkaa vielä pitkästi... Vaikkapa että miksi Pisatulokset on täällä laskeneet maahanmuuton myötä rajusti, tai että miksipä täältä Tenstasta jouduttiin sulkemaan koulu vaikka lapsia on paljon...

Ps. Ja saa aatella vaikka rasistiksi jos helpottaa omaa oloa, mutta olen kumminkin vaan neekerin kanssa seurustellut realisti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Luin tähän saakka en jaksanut kahlata tahallista väöärinymmärrystäsi loppuun. Anteeksi

- Eli sie käytät 7000 pakolaisasemaa haluavaa ihmistä ideasi keppihevosena että kaikille halukkaille jotka vääntyvät joillekkin saarille pitäisi jakaa solidaarisesti kaikkien maiden kesken tai ainakin vähintään EU-maiden kesken.

Laskin matemaattisesti mietn jakautauvat en ole sanonut enkä sano miten heidät tulee jakaa tai pitääkö jakaa lainkaan. Hyvää vappua vaikka et olsaa lukea sisältöä oikein.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #23

"Pakolaisleirin 7000 pakolaista voitaisiin jakaa tasan Euroopan Unionin jäsenmaiden kesken. Tai oikeammin heidät pitäisi jakaa kaikkien maailman maiden kanssa jolloin yksi pakolainen häviäisi helposti miljoonan ihmisen vastuulle."

Mie oon vissiin asunut liian kauan Ruotsissa kun käsitän tuon sinun tekstin täysin väärin...

Ja vaikka sie pilkkaat minua mun lukihäiriöstä niin se ei muuta tilannetta että maailmassa on yli 40miljoonaa pakolaista... minkälaisen matemaattisen mietintään heidän osalta kykenet?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Isi on konditionaali ja sen jälkeen anna vaihtoehdon jakaa se koko maailmaan. Missään vaiheessa en ole siirtämässä Suomeen tai minekkään muuallekaan yhtään pakolaista, vaan haluan keskustella löytyykö parempia ratkaisuja.

Hyvää asumista sinulle jatkossakin, mutta se että asuu Ruotsissa ei ole syy ymmärtää tahallisesti mitään väärin.

Otsikko jo kertoo mitä avauksessa etsitään, eli puhtaanpa, ei ole esitys tuoda tai olla tuomatta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #32

Konditionaaleista huolimatta tuo minun eka kommentti kertoo siitä kokonaisuudesta mitä täällä Ruotsissa tapahtuu... Ja mitä sillä on saatu kun toisille ei ole annettu "oikeutta" puhua vaan on leimattu rasisteiksi...

Ps. Sua ei oo varmaan ikinä tullu siellä Suomessa, yöllä töistä tullessa neekeri vastaan rengasraudan kanssa?
Hoisin tilanteen vetämällä työhousuissa olevan puukon esille ja tuumasin "haluatko oikeasti leikkiä hippaa suomalaisen kanssa?".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #48

Mitä tekemistä tuolla asialla on pakolaisongelman ratkaisemisen kanssa. Minusta tuo on eri tyylinen ongelma, ehkä sitä voisi kutsua ratkaisemattoman asian jälkitaudiksi.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #58

Asiaa on koitettu ratkaista siirtämällä pakolaisia tänne ja siitä on tullut sitten ongelmia täälläkin... Eli naivin politiikan jälkitauti...
https://youtu.be/aoPWMZd9WhY

Ja ei islamilaisen maailman ongelmia voi ratkoa ulkopuoliset... mutta toivotaan että muslimit ymmärtäisivät islamin aiheuttamansa ongelmat joku päivä...

Mun mielestä kannattaa rahoittaa pakolaisleirejä ja lasten koulutusta, ja toivoa parasta...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #70

Eli unohtaa pakolaiset leireille.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #71

Ei ole oikeasti minun ongelma jos toisten maiden kansalaiset eivät osaa elää uskontoineen sovussa omassa maassansa...

Mutta se on minun ongelma kun nykyisellä politiikalla tänne haalattu neekeri tulee rengasraudan kanssa vastaan. Mie istuisin nimittäin nyt linnassa jos se suttunaama ei ois tajunnu että mie olin tosissani!!!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kerrohan rakas Pertti miksi Lesboksella on velvollisuus ottaa kaikki turvapaikanhakijat vastaan, vaikka tilaa ei oikeastaan ole ollut enää pitkään aikaan?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Uutiskuvien mukaan lerillä olevat henkilöt ovat nuoria miehiä. Missä naiset ja lapset ovat. Onko kyseessä myös taloudelliseen elintasoon perustuvaa exodusta euroopan eldoradoon.
Välimeren etelänpuoleisista maista ilmaston kuivuus ja terveys olojen paraneminen laittaa nuoret miehet tienpäälle etsimään elannon kohotusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seppo Simonen huomaa leireillä ongelmia, mutta ei edes pyri ratkaisemaan niitä. Sen sijaan hän tekee asiasta sukupuoliongelman.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Lesboksen tilanne helpottuisi, jos siellä olevat oikeat pakolaiset lennätettäisiin vaikkapa Ouluun. Tarkoitan pakolaisia. Tietenkin siirtolaiset yms. voisivat jäädä Lesbokseen ainakin toistaiseksi.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Omat silmät näkee tämän sukupuolijakauman. Suomi ottakoon pakolaisia kiintiönsä verran vuodessa taitaa olla nyt 750 henkilöä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari taidat esittää esille nostamasi asian kärjekkäästi, joko tahallaan tai tahtomatta. Nimittäin uutisoinnista ei ensinnäkään käynyt selville oliko nuo leirille saapuneet jo rekisteröity kuten pitäisi tehdä. Kreikka ei ole kaikkia toisten lähteiden mukaan rekisteröinyt vaan haluaa taakanjakoa muihin jäsenmaihin ja niiden käsittelemään turvapaikanhakemukset. Ei siis ole varmaa onko kyse ensinnäkään kaikkien kohdalla pakolaisuudesta vai "onnenonkimisesta".

Kreikka on kertonut päästävänsä saarille tulleet liikkumaan vapaasti manner-Kreikassa. Niinpä jäsenmaat tulevat jatkossakin saamaan turvapaikanhakijoita ihan ilman taakanjakoakin. Tulijat pääsevät valitsemaan mihin maahan haluavat asettua hekemaan turvapaikkaa. Näin siis samanlaiset ongelmat jatkuvat entisenlaisina sisärajavalvonnan puuttuessa. Ainakin Suomelta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tunnustan, että vi**uttaa, kun asioista päättävät elimet eivät näe ongelmaa. Jos ongelmaa ei ole, niin miksi Lesboksella sitten on pakolaiskeskuksia?

Kohta ei ole kenelläkään kivaa;)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olin vielä lisäämässä edelliseen kommenttiini tällaista tietoa, mutta kun olit vastaamassa, niin lisäys sitten tässä.

Mikäli uusin tieto pitää paikkaansa EU:n turvapaikkaa koskevasta uudistamispolitiikasta, niin Kreikasta Suomeen turvapaikanhakijoita, tai Suomesta Kreikkaan rahaa? Tuleva EU-asetus saattaa pakottaa Suomen maksumieheksi.
https://yle.fi/uutiset/3-10116655

Turvapaikkahakemusten käsittely on Kreikassa pahoin viivästynyt.
https://yle.fi/uutiset/3-9130446

Mitä tulee sitten eu:n itse aiheuttamiin ongelmiin turvapaikanhaku mekanismissa, niin kyllä mielestäni tällainen keskus olisi aivan hyvin voitu jästestää jokaiseen ulkojäsenmaahan eu:n toimesta heti alkuunsa, jos järki ja tahtotila vain olisi ollut tallessa. Hakemusten käsittely noissa keskuksissa nopeutetusti. Palautukset hylättyjen hakemusten esittäjille pikapalautuksin kotimaahansa. EU:lla on omia varoja joita olisi voitu hyvin käyttää tähän tarkoitukseen. Näin ei olisi tarvittu edes maksaa Turkille mrd:ja, jotka palautukset mrd vastaan eivät ole estäneet jatkuvaa tulijatulvaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Sirpa avaus kertoo keskustelun puutteista ei sinänsä ota kantaa toimenpiteisiin.

Eli perussuomalaiste yli kymmenen vuotta ovat halunneet keskustella asiata, mutta kukaan ei keskustele. Tämän avauksen ketjukin osoittaa, että omia ennakkoluuloja yritetään ympätä avaajan syyksi.

Yhtään varsinaista ehdotusta keskustelun tervehdyttämiseksi en ole vielä löytänyt.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #26

"Yhtään varsinaista ehdotusta keskustelun tervehdyttämiseksi en ole vielä löytänyt."

________

Keskustelun tervehtyminen on lähes mahdotonta koska ideologia.

Itse pakolaiskriisin suhteen taas on varsin selvät keinot kuten Japanin malli (lievempänä tosin). Eli rajat (pakolaisilta) todellakin voidaan laittaa kiinni mikäli niin vain halutaan. On höpsöä kuvitella etteikö niin voitaisi tehdä, koska se toimii jo monessa muussa maassa. Miten edes autetaan kaikkein hädänalaisimpia ottamalla vastaan 20-40 -vuotiaita miehiä... ne hädänalaisimmat ovat pakolaisleireillä mikäli ovat sinne saakka onnistuneet edes rämpimään.

Ymmärrän että ns. "pakkopalautukset" ovat monien mielestä epäinhimillisiä. Ehdotan että "pakkopalautettava" saa kaksi valintaa (monien hakuprosessien jälkeen hänet on todettu suojelua tarvitsemattomaksi):
1) palautetaan lähtömaahansa
2) mikäli palautettava ehdottomasti pelkää tuota (päätöksissä tapahtuu toki virheitäkin jonkin prosenttiosuuden mukaan), niin annetaan hänelle vaihtoehto palauttaa hänet pakolaisleirille, jossa ei ainakaan joudu tapettavaksi "varmuudella" ( olen seurannut eri someryhmiä, joissa mikä tahansa palautus on yhtä kuin varma kuolema ... näin ei ole, mutta sillä ei ole omassa kuplassaan merkitystä some-sotureille ).

Kotouttaminen hyvin erilaisista kulttuureista ei tunnu tilastojen mukaan pääosin toimivan - ei Suomessa eikä muissa Euroopan maissa (ja olisi todella tyhmää kuvitella että Suomi yhtäkkiä löytäisi viisasten kiven jota muut eivät ole löytäneet). Tämän pitäisi kertoa tarpeeksi jatkoa ajatellen. Mikäli olisi pääosin erinomaisia kokemuksia kotouttamisesta, niin mikäs siinä - näin ei vain pääosin ole, vaikka kuinka sitä haluaisi itse kukin.

Ja suurimmat pakolaiskriisit ovat vasta tulossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #43

Tuskin Suomi sitä ykjsin löytää, mutta ei se ainakaan löydy jos hyväksytään tämä tilanne mikä nyt meillä on.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Mikä hiton merkitys on meidän kansalaisina tehdä minkäänlaisia ehdotuksia, sillä milloin päättäjät ovat kuunnelleet kansalaisten ääntä yksittäisen asian ratkaisuun? En tiedä ainoatakaan päätöstä tehdyn kansalaisen esittämän mielipiteen mukaan. Eikä varsinkaan maahanmuuttopolitiikan kohdalla.

Näyttää olevan vaikeata tehdä yhtenäistä päätöstä EU päättäjienkin taholla.

"Nykyään Dublinissa pakolaisen tai maahanmuuttajan, joka tulee EU-maahan (koskee Italiaa, Espanjaa, Kreikkaa, Kyprosta ja Maltaa ennen kaikkea ulkorajamaina), on rekisteröidyttävä siellä, eikä hän voi hakea turvapaikkaa muualta kuuden kuukauden ajan. Berliinin tukema Bulgarian ehdotus pidentää kyseistä aikaa kymmeneen vuoteen, mikä tarkoittaa, että nämä ulkorajamaina olevat maat voisivat vastata kaikista uusista saapuneista kymmenen vuotta."

https://www.politico.eu/article/eu-migration-crisi...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tänään 7000 Lesbokselta, huomenna 200 000 lähi-idästä, ylihuomenna 500 000 Afrikasta... ja kun kierros on käyty läpi niin aloitetaan alusta lähes samoilla luvuilla, kunnes yksikään länsimaa ei ole enää hyvinvointiyhteiskunta.

Jos katsotaan vain rahaa, niin nykysellään pakolaiset maksavat enemmän kuin tuottavat. Tuo on osaltaan jo tehnyt sen, että työtekijät on pakotettu tekemään pidempää päivää(kiky) ja sosiaaliturvaa on jouduttu karsimaan(aktiivimalli). Tulijoiden lisääminen kiihdyttäisi entisestään tuota kehitystä. Tiedostat itsekin nuo asiat ehkä jossain mielesi kolkassa.

Jos pakolaisista taas saataisiin positiivinen kassavirta, niin heitä kannattaisi ottaa niin paljon kuin olisi tarjolla. Ennenkuin tuo tapahtuu tai kun sosiaaliturva on kaatunut kokonaan omaan mahdottomuuteensa, olen nykyisenlaista pakolaisuutta vastaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin Petri tuo on todellinen ongelma, mutta miten se ratkaistaan on vielä keskustelematta. Tuhkarokkokin saatiin yhteisin toimin kuriin sen enempiä keskustelematta, mutta pakolaisongelmaa ei ole ratkaistu, eikä keskustelua osata käydä ydinkysymyksistä, vaan jauhetaan jotain mututuntumalla.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Eri ratkaisujahan on jo olemassa, mutta niiden vaatimia päätöksiä ei uskalleta tehdä. Esim.

- Hanan voi laittaa kokonaan kiinni kiintiöpakolaisia myöten ja ottaa vain valtiolle hyödylliset ihmiset.
https://yle.fi/uutiset/3-9168077

- Pakolaisena olemisesta voi tehdä vastikkeellista. Eli tänne tulevat tekisivät jotain hommia vastineeksi turvapaikasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #56

Petri nohevana miehenä heittikin pari ideaa, noin se keskustelu saa uusia mahdollisuuksia, kun ei pysähdytä hokemaan sitä samaa mitä on tehty viimeiset kymmenen vuotta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kreikka päästää siirtolaiset vapaasti tulemaan, mitään valvontaa ei ole järjestetty, huolehtikoon ensiksi rajavalvonnasta, senjälkeen voisi keskustella ongelmien kustannuksista ja rikkauksien taakanjaosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kerrohan Jarmo omin sanoin mitä sinä kreikkalaisena itse tekisit. Jotenkin aistin, että syyllistät kreikkalaisia tästä ongelmasta, jota he kuitenkaan eivät ole itse luoneet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen itärajalla on valvonta, siellä on rajavartijat aseiden kanssa valvomassa EU:n ulkorajaa eikä asiattomilla ole tulemista Suomeen. Oletatko ettei kreikkalaiset kykene samaan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Jarmo miten Suomen rajalla tapahtui kun somalit tulivat Suomeen Moskovasta ja mitä tapahtui kun Norjan suljettua rajansa tulijoilta he kääntyivät Suomen Lappiin. Lapin Rajavartioston mukaan Raja-Joosepin ja Sallan raja-asemien kautta ehti tulla loppuvuoden 2015 ja alkuvuoden 2016 välillä 1 741 turvapaikanhakijaa. Suurin osa Suomeen tulleista oli Afganistanista.

Kerro Jarmo kun tiedät.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Jarmo missä Suomen tiukka rajavalvonta oli silloin, kun syntyi pohjoisessa ainutlaatuinen tuhansien turvapaikanhakijoiden pakolaisvirta.

Jarmo miten ratkeaa pakolaisen ongelmat, jos Lesboksellakin on kiväärin piippu otsassa kun pakolainen yrittää maihin? Helppoa on sanoa, että pysykää siellä missä ongelmakin on, mutta se ei ratkaise pakolaisongelmaa.

Ei tarvita kymmenen vuoden keskustelua aiheesta pakolaisuuden haitat, kun rajat kiinni kertomiseen menee noin viisi sekuntia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

Rajavartijat noudattavat poliitikkojen ohjeistusta ja tuossa tapauksessa kokoomus oli kait neuvonut päästämään muslimit sisään koska Suomi on kokoomuksen mielestä rikas maa jossa on jakovaraa eikä näitä lähetetty eteenpäin muiden rasitteeksi. Kreikalla ei ole mitään valvontaa saarillaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #36

Onko sinulla mitään "liimaa" noiden oletuksiesi tueksi? Oli kait neuvonut;))))???

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #38

Mitä itse pidät syynä, venäläiset eivät pääse Suomeen ilman viisumia mutta muslimit pääsevät ilman mitään papereita? Tuossa on pakko olla poliittinen ohjaus takana ja kokoomus on kaikkein innokkain kuluttamaan verovaroja kaikkiin älyttömyyksiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Kerro sinä, kun kehuit, että meidän rajat pitää!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #40

Minähän tuon jo kerroin, kyse on poliittisesta ohjauksesta jota EU määräilee ja kansalliset poliitikot tottelee. Euroopan yhteiskunnat hajotetaan jotta ne voidaan kasata ylikansallisen ohjauksen alaiseksi. Tämä kansainvaellus Eurooppaan on täysin EU-komission käsialaa, ensiksi ulkorajat auki ja sitten valvonta pois.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #34

Pakolaisongelma ei ole oikeastaan ongelma joka on mahdollista ratkaista.
Johtuen juurikin siitä että ongelma lisääntyy ja ruokkii itseään.

Senkin jälkeen kun olemme laittaneet ne rajat kiinni, se ongelma jatkaa kasvuaan aivan niinkuin mitään hyvää ei olisi koskaan tehtykään.

Siinä vaihessa kun joku keksii tämän "huonon rajat kiinni" ratkaisun se on kylläkin aivan turhaa koska vaellus on jo muutenkin vähenemään päin koska ei ole mitään järkeä kävellä ympäriinsä kaaoksesta toiseen kaaokseen ja ongelmia ratkotaan samalla tyylillä joka paikassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #31

Haluaisitko, Makkonen, että kreikkalaiset sotilaat ampuisivat maahanpyrkivät pakolaiset?

Emmehän me Suomessakaan toimisi tuolla tavoin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #42

Ei näitä ampua tarvitse, palauttaminen riittää.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Miksi ongelmia ei ratkaista? Silloin pitäisi tehdä eikä vain valittaa. Tekijöitä on murto-osa valittajiin verrattuna. Suomessa suhdeluku on 1/50.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tekoja tässä vielä, kun ei osata keskustellakaan:)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minun mielestäni Suomen tulisi nostaa pakolaiskiintiötään reilusti. Pakolaiskiintiön tulisi olla ainakin 10 000 / vuosi.

Pakolaisia voitaisiin ottaa Lesbokselta, mutta myös muualta. Sukupuoli- ja ikäjakauma tulisi olla kokolailla tasapuolinen ja erityisesti lapsiperheitä suosiva. Osa paikoista, ehkä se noin 750 /vuosi, pitäisi varata erityisryhmille.

Tärkeintä olisi, että saamme kotoutustoiminnan ylläpidettyä ja että toiminta olisi kokoaikaista ja säännöllistä.

Olen osittain samaa mieltä joidenkin keskusteluun osallistuneiden kanssa siinä, että nykyinen tilanne, jossa turvapaikan hakijat täyttivät vastaanottotilamme eikä palautuksia ole saatu tehdyksi, on ongelma. Sitä tulisi ratkaista kaikin keinoin, osin myöntämällä turvapaikkoja ja osin tehostamalla palautuksia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Osaatko laskea miten paljon tuo 10 000 pakolaisen ottaminen vuosittain maksaa vaikka kymmenessä vuodessa? Ihan heti lukutaidotonta pakolaisnaista ei saada nettoveronmaksajaksi Suomeen.

Toki on heti myönnettävä että ei pakolaisia ole tarkoituskaan haalia eläkkeiden maksajiksi, eikä pidä olettaa että heidät tänne otettaisiin siksi että heistä veronmaksajia tulisi, vaan kyse on humanitäärisestä asiasta.

Mutta jos otamme 3 miljardia vuodessa syömävelkaa elintason ylläpitämiseksi, niin lisätaakka on lisätaakka ja kumulatiivinen lisätaakka on kumulatiivinen lisätaakka. Jos laajemmin ajattelee niin globaalisti ei ole mitään järkeä asuttaa lisää pohjoista pallonpuoliskoa missä eläminen lähtökohtaisesti on kalliimpaa ja maapallolle suurempi taakka kuin etelässä.

EDIT:
Voin sanoa että itse työskentelin eräässä kotoutumistoiminnan sektorissa 13v ja voin sanoa että ihan yksinkertaista ja helppoa kotoutus ei ole ollut ainakaan tähän asti.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Pelkkä turvapaikanhakuajan käsittely maksaa jo satoja miljoonia. Sen jälkeen monien vuosien kotouttamismaksut. Lisäksi ei voida ajatella asiaa vain rahalla, nimittäin rikostilastot ovat nousseet, joillaki tekotavoilla räjähdysmäisesti. Pitää ottaa huomioon myös Suomen kansa. Me emme tarvitse enempää vaikeuksia, niitä on jo omastaki takaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #60

Hetta, puhuin pakolaisista, en turvapaikanhakijoista.

Mitä vaikeuksia sinulla on Hetta? Haluatko avautua niistä?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #82

Pakolaiskiintiö+turvapaikanhakijat. Ihan hullu yhdistelmä. Etkö tajua et se tulva olisi,helvetinmoinen? Ei meillä.riitä resurssit. Meillä ei ole miljardeja rahaa tuhlata eikä me haluta lisää ongelmia tänne.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #104

Turvapaikanhakijoita meillä ei ole ollut viime vuosina kovinkaan merkittävästi. Voimme ottaa vastaan pakolaisstatuksella olevia tuon 10 000. Jos turvapaikanhakijoiden määrä jossain vaiheessa merkittävästi taas kasvaa, vähennämme pakolaisten määrää vastaavasti.

Huomasitko, kuinka vuonna 2015 tuottavuutemme kasvoi ja velanottomme pieneni merkittävästi? Rahat, jota käytimme turvapaikanhakijoiden sijoittamiseen aiheuttivat monella pienellä paikkakunnalla merkittävää talouden elpymistä.

Ketkä ovat ne "te", jotka ovat esitystäni vastaan? Tarkoitatko tällä itseäsi vai Perussuomalaisia vai jotain vielä isompaa ihmisryhmää? Voisitko puhua itsestäsi ja omista mielipiteistäsi ihan omana itsenäsi ilman joukkovoimaa. En usko kenenkään antaneen sinulle oikeutta puhua puolestaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minun työpaikallani on useita pakolaistaustaisia työntekijöitä, ammattikorkeakoulusta tai korkeakoulusta valmistuneita. Vaimoni on hoitoalalla ja siellä on vielä paljon enemmän.

Kotoutustoiminta ei ole yksinkertaista eikä helppoa. Mitä enemmän sitä teemme, sitä enemmän siitä saamme kokemusta ja kokemuksistamme hyötyä. Kokeneen väen lepääminen laakereillaan tulee lopettaa, jatkuvalla vastaanottotoiminnalla saamme ammattitaidon säilytettyä ja maahan uusia tuottavia kansalaisia.

Kolmen miljardin syömävelka vaihtuu muutaman vuoden kuluessa muutaman miljardin ylijäämään. Ja taloutemme kasvaessa isommaksi, suuremmaksi ylijäämäkin voi kasvaa.

Huomasitko vuonna 2015 kuinka tuottavuutemme parani? Saimme uusia työpaikkoja ja liiketoimintaa. Vaikka joku käärikin rahaa omiin liiveihinsä, kansantaloutemme sai piristysruiskeen ja syömävelkamme vuosittainen määrä kääntyi yllättäen voimakkaaseen laskuun.

Ilmastonmuutoksen seurauksena aavikoituminen kiihtyy etelässä ja elinolosuhteet paranevat täällä pohjoisessa. Kantokykymme on jo nyt huomattavasti Lähi-itää paremmalla tasolla, mutta väestöntiheys on edelleen huomattavan alhainen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sinusta hullu, minusta se on järjellisin ehdotus koko tässä keskustelussa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #94

Niin minustakin;) Ja perustelut myös.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #99
Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta Vastaus kommenttiin #94

Mistä rahat? Miten turvallisuus? Tajua jo et Suomi ei voi mitään 15.0000-50.000 elintasopakolaista ottaa tänne riesaksi. Jo viimeksi tulleista vain joka neljäs oli oikealla asialla. Me siis tuhlattiin 2-3 miljardia niihin ihan turhaa, kävivät lomailemassa vaan täällä...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #105

Rahat otamme veroina kansalaisilta, ihan niin kuin tähänkin asti. Suomi on varsin turvallinen maa nykyiselläänkin. Kun otamme pakolaisleireiltä sukupuoli- ja ikäjakaumaltaan hyvän koosteen, turvallisuustilanteemme ei ainakaan heikkene.

Suomi voi hyvin ottaa 10 000 pakolaista vuodessa, juurihan niin sanoin. Jos otamme pakolaisia, meidän ei tarvitse käännyttää ketään. Lomailijoista ei tarvitse siis ehdottamassani mallissa huolehtia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #109

Ja voimme unohtaa vauvatalkoot, josta Rinne sai nuuskaa naisilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Kai osallistumisesta keskusteluun.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ole hyvä, Ari! Ilo on kokonaan minun omalla puolellani!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalaisille tekee hyvää, että tulisi lisää pakolaisia, maaseudulla ja pienemmissä kaupungeissa vielääkin tuijotetaan tummaa ihmistä kuin jallun keskiaukematyttöä pimeässä, joskin kiihotus on silloin vähän toisenlaista.

Aina puhutaan jostain piilorasismista, minusta kyse on rasismisita ja muukalaiskammosta, se on se suomalaisen perusluonne, että kaikki vieras pelottaa.

Ilkka Huotari

Tässä ehdotuksessa ja vastaavissa "taakanjakoehdotuksissa" on se ongelma, että ne toimivat vetovoimatekijänä Eurooppaan. Kaikkia halukkaita ei voida ottaa. Eikä pidäkään.

Ainoa ratkaisu on pakolaisleirit, mutta ne pitää olla kunnollisia kaupunkeja/kyliä, eikä heikkotasoisia telttaleirejä. https://www.dezeen.com/2013/05/02/reconstruction-o...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Pakolaisen oleskelu leirillä tulisi olla tilapäisratkaisu siihen asti, kunnes kriisi on ohi.

Kaupunkitasoisten rakennusten pystyttäminen voi johtaa siihen, että leirittämisestä tulee pysyvä asumismuoto.

Ilkka Huotari

Käytännössä monet leirit onkin melkein pysyviä, useita kymmeniä vuosia olleet käsittääkseni käytössä.

Jos pakolaisuuden aikoo ratkaista pakolaisleireillä, olisi ne oltava sopivia tuollaiseen keskipitkään aikaväliin inhimillisistä ja poliittisistakin syistä (jotta se käy ratkaisuksi kaikille).

Tosin tuo ei välttämättä ole niin helppoa, isäntävaltiot saattavat vastustaa näitä pysyvämpiä leirejä: "Facilities that make a camp look or feel more permanent are often prohibited by host country governments." https://en.wikipedia.org/wiki/Refugee_camp

Yksi pakolaisleiri on ollut käytössä vuodesta 1992: "Kakuma camp in Kenya—established in 1992 and now populated by more than 164,000 people" https://www.fastcompany.com/40441141/refugee-camps...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #72

Voi vain kuvitella miltä tuntuu asua pakolaisleirillä muutaman vuosikymmenen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #74

Minun ehdottamassani mallissa pakolaiset sijoitettaisiin pakolaisleireiltä turvallisiin valtioihin. Kymmenten vuosien säilöminen turvattomissa leireissä on epäinhimillistä.

Kyllä noista turvallisistakin maista pääsee takaisin, kun kriisi helpottaa ja jos ihmisellä vielä on halua palata.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #84

Riippuu leiristä, ei sen välttämättä tarvitse olla epäinhimillistä.

Ja harva paremman elintason maasta halua takaisin huonomman elintason maahan.

Ja jos/kun pakolaisia on useita kymmeniä miljoonia, niin sijoittaminen eri maihin on myös aika vaikeaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #88

Ilkka, olet oikeassa. Jos pakolaisten määrä nousee kymmeniin miljooniin, sietokykyämme totisesti koetellaan. Jo nyt 2014-2105 vähän yli miljoona pakolaista sai aikaan melkoisen kaaoksen.

En ole käynyt ikinä pakolaisleireissä, joten näkemykseni voi olla suppea. Myönnän auliisti tietämättömyyteni ja sen, että olen tässä asiassa täysin median antaman tiedon varassa. Missä voisi olla kuvailemasi kaltainen leiri, joka ei ole asukkaalleen epäinhimillinen? Onko sellainen esimerkki olemassa tai edes suunnitteilla?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #93

Olen tästä keskustellut eri tahojen kanssa ja käsittääkseni ongelma leirien suhteen on tämä:

Leireistä saa kyllä rakentamalla laadukkaita, mutta ongelma, jota ei ole helppo ratkaista on se, että vierailu leirin ulkopuolella ja osallistuminen yhteiskunnan elämään on usein rajoitettua.

Leireistä ulos/sisään kulkeminen ei ole yleensä vapaata. Leirien ihmiset ovat muiden (esim. YK:n) armoilla, heillä ei ole samoja vaikutusmahdollisuuksia kuin meillä muilla. Elämä on siis rajoitettua.

Jotkut katsovat, että tämä on niin merkittävä pointti, että leirejä ei pitäisi käyttää pitempiaikaiseen ratkaisuun. Ja ei niitä varmaan voikaan käyttää ihan pysyvään ratkaisuun, mutta kaitpa tässä jotain ratkaisuja olisi mahdollista löytää, että ne olisivat edes keskipitkä ratkaisu.

(Eihän toki monissa maissa todellisia vaikutusmahdollisuuksia ihmisille ole oikein muutenkaan, joten en nyt tiedä, kuinka todellinen tämä ongelma on. Leireissä pystyy kuitenkin tekemään töitä ja opiskellakin.)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #102

OK Ilkka. osoitus siitä, että olet ajatellut asiaa edes. Vaikea kysymys ratkaistavaksi, se voidaan yhdessä todeta. Koska pakolaisuutta on vaikea hoitaa olisi hoidettava jokaisen valtion omat asiat niin, että mitään pakkoa ei kenellekkään tulisi lähteä omasta maastaan.

Olemme nähneet Saddamin ja Gaddafin jälkeisen maailman, jossa pakolaisuus ei ole poistunut, tulisiko syyttelyn sijaan rakentaa parempi tulevaisuus yhdessä, kuten Trump ja Kim Jong-un?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #106

Kyllä vain, moni on etukäteen Trumpia epäillyt (ja moni epäilee yhä), mutta P-Korea oli hyvä esimerkki, että Trump osaa ratkaista asioita parempaan päin. Näitä rohkeita tekoja tarvitaan ...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #102

Olet, Ilkka varmasti ongelman selvittelyssä pidemmällä kuin itse olen. Lienee siis totta, että voidaan kehittää leirejä, joissa elämä ei ole toivotonta. Kuvailemasi kaltaisissa leireissä pakolaisten asema voisi olla jopa tuottavaa ja elinkelpoista. Hienoa!

Nykyisistä leireistä en tiedä yhtään, joka toimisi kuvailemallasi tavalla. Monet leirit pitäisikin mielestäni tyhjentää. Jospa keskitymme aluksi ottamaan pakolaisia näistä, ei ihan niin hyvin toimivista leireistä?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #112

Pitkän tähtäimen ratkaisu olisi parempi löytää ensin.

Ja sitähän tässä onkin jo hahmoteltu...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #113

Keisari Aleksanteri II määräsi vuonna 1858 Vaasan läänin maaherran suorittamaan Virtain seudulla tarpeelliset tutkimukset kaupungin perustamista varten.

Ilkka Huotari voisi määrätä nyt jonkun suuremman metsäalueen johon Sipilän hallitus tekisi tutkimukset kaupungin perustamista varten.

Kaupunkiin voisivat muuttaa monikulttuuria ihannoivia suomalaisia ja pakolaisia, heidän tulisi sitten elää kuten mikä tahansa kaupunki Suomessa. He taistelisivat työpaikoista ja palveluista itsenäisesti omilla avuillaan. Tietysti alussa EU tukisi, koska alku on aina hankalaa ja EU hyötyisi siitä pilottihankkeesta kuitenkin eniten.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #114

Tiedän jo, miten tuossa tulisi käymään.

Sitä on kokeiltu USA:ssa, ja tulokset ovat sitä, että ihmiset muuttavat etnisesti samanlaisille asuinalueille: https://www.wired.com/2013/08/how-segregated-is-yo...

Eli etnistä segregaatiota ja yhteiskunnan jakautumista olisi tiedossa...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Näin tuon jutun. Sitä mietin että jos Lesboksen saaren pakolaiset jaetaan muihin maihin, kuinka kauan kestää kun saari jälleen täyttyy pakolaisista? Nimittäin aika etäisistä kohteista sinne pyritään, uutisissa haastateltiin Burkina Fasolaista pakolaista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän siinä Mikko käy, että leirit täyttyvät sitä mukaa kun joku pääsee sieltä pois. Nyt etsimmekin ratkaisuja miten ne eivät täyttyisi ja miten jo siellä oleville saadaan uusi kotiosoite.

Jos heidät palautetaan lähtömaihin, niin siellä ehkä myöls pitää jotain ensin tehdä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mikko, burkina fasolainen kirjoitetaan pienillä alkukirjaimilla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kiitos kai. Mutta kannattaa suodattaa nuo kielioppivihreet, muuten netissä keskustelusta ei tule mitään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #90

Kun pysymme asialinjalla ja sovussa, pystymme keskustelemaan monenlaisista asioista, Mikko-hyvä.

Jopa kielioppivirheistä syntyy keskustelua, kuten huomaamme.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"uutisissa haastateltiin Burkina Fasolaista pakolaista."

Eli nyt kierretään Afrikasta Turkin kautta Eurooppaan kun välimeren reitti Libyasta on katkaistu. Aiemmin Libyasta lähteneet kuljetettiin EU:n toimesta Italiaan, nyt palautetaan Libyaan. Italiassa taitaa nyt olla hallinto muuttunut, Kreikkaa voidaan helpommin kiristää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

EU maksaa miljardeja euroja Turkille, jotta se pidättelee maahantunkeutujia omalla puiolellaan. Mitäs siellä nyt oikein tapahtuu?
Merkel, soita Erdoganille!

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

EU;n pakolaispolitiikasta määrää eniten salakuljettajat ja mafiosot jotka matkan eurooppaan järjestää,-,ei mikään kreikan tai italian lainsäädäntö saati eu;n byrokratia,ja jälki on sen näköistä sitten !

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Totta tuokin, jos pakolaisilla ei kukaan rahastaisi eivät he juurikaan tulvisi pakolaiskeksuksiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU;n pakolaispolitiikasta määrää eniten salakuljettajat ja mafiosot"

Ennen EU:ta ja Shengeniä kaikilla EU-mailla oli toimiva rajavalvonta, kaikki tämä on EU:n taholta romutettu ja annettu salakujettajien toimia vapaasti. Ainoa tehokas valvonta on lentokentillä joissa rehelliset veroja maksavat eurooppalaiset matkustavat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jarmon mutugeneraattori taas vauhdissa, ei pakolaiset tule Shengenmaista, joten ei sillä ole nyt mitään tekoa asian kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ei pakolaiset tule Shengenmaista"

Yli 90% Suomeen tulevista pakolaisista tulee shengenmaasta eli Ruotsista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #69

Ei tule pakolaiset Ruotsista vaan he tulevat Ruotsin läpi. Montako ruotsalaista hakee Jarmo meiltä turvapaikkaa? Haloo!!!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #73

"Ei tule pakolaiset Ruotsista"

Aivan todistettavasti nämä tulevat Ruotsista, Ruotsin ongelma on mistä sinne tulevat. Alsio taitaa luulla että hallituksella on jokin taikaseinä mitä revitään rahaa kaikkii järjettömyyksiin mitä hallitukset keksivät. Voin sanoa ettei ole vaan veroja nostetaan näitten älyttömyyksien rahoittamiseksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #75

Pakolaiset eivät ole ruotsalaisia usko nyt Jarmo huviksesi. Minä en luule taikaseinistä mitään, mutta faktat pitää olla Jarmo asioissa. Pakolaiset eivät ole lähtöisin Shengenmaista, joten on aivan sama mistä ne rajan ylitse tulevat.

Itse juuri edellä kerroit, että Suomi pitää rajansa kiinni, toisin kuin kreikkalaiset tai nyt jälkeenpäin sanoit ruotsalaiset. Miten ne pakolaiset pääsivät Suomeen jos kerran Suomi osaa pitää rajansa toisin kuin naapurimaat?

Pakolaisuus ei todellakaan johdu vapaista rajoista, vapaat rajat voivat olla mahdollisuus liikkumiseen, mutta eivät syy pakolaisuuteen. Jos vapaat rajat olisivat syy pakolaisuuten Shegenmaat olisivat pakolaisten lähtömaina nykyisiä pakolaismaita paremmassa asemissa, eli meidän eurooppalaisten kuuluisi sen mukaan olla noiden pakolaisleirien asukkaina, jos Jarmon kirjoituksia uskomme.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #76

Ei tarvitse olla ruotsalainen tullakseen Suomeen Ruotsista. Ja Ruotsi on Schengen-maa, ymmärtääkseni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #75

Jarmo hyvä, taas tuli omaa hömppää. Eikös veroprosenttia juuri laskettu? Helsingissä päätettiin lisäksi kustantaa ilmainen terveydenhoito myös kielteisen turvapaikan saaneille ja lisäksi laskettiin kunnallisveroa.

En itse ole palkkapäivänäni huomannut käteenjäävän osuuden vähentyneen. Päinvastoin!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, sinulla on puutteellista tietoa etteikö Schengenmaista turvapaikanhakijat matkusta toiseen eu-maahan. Nimittäin hiljattain tuli tv:stä ohjelma, jossa osoitettiin monien Kreikassa olevien turvapaikanhakijan matkustavan lentäen eri välittäjätahojen kautta (väärennetyt asiakirjat, kuten passista lähtien), joita näytti Kreikassa olevan monia. Rahasta ei noilla lentomatkustajilla ollut puutetta, sillä välittäjät ottivat luonnollisesti maksun. Mukana noissa edelleen lentomakustamisissa oli järjestetty tietyt portit jonka kautta tuli mennä, joten mukana järjestelyssä oli lentokenttähenkilöstöä.

Muistelen ainakin lentoreittiä käytetyn Saksaan. Ohjelmaa oli tietenkin kuvattu rajallinen aika, joten voi vain arvailla miten yleistä tuo järjeteleminen mm. Kreikasta käsin on. Myös linja-auto ja henkilautot ovat olleet yleisesti käytössä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #95

Ei minun tiedoissani tuossa kohtaa puutetta ole. vapaa liikkuvuus ei edelleenkään tee pakolaisongelmaa, Pitää olla ensin pakolainen joka käyttää Schengen aluetta hyväkseen. Pakolaisuus syntyy ennen kuin se saapuu Schengenmaahan.

Vapaa liikkuvuus voi olla ongelma pakolaisten liikkumisen estämisessä, mutta ei todellakaan syy pakolaisuuteen. Ymmärtääkö Sirpa, Jarmo ei ymmärtänyt, eikä Harri.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #100

Ari ei ilmeisesti ymmärrä mikä ero on Dublin ja Schengen-sopimuksilla. En minä ole puhunut pakolaisuuden syystä vaan eu:n itse aiheuttamista ongelmista ja sitä myöten sopimusten noudattamisista. Siis jos Dublin-sopimuksia olisi noudatettu, niin siirtolaisongelmaa ei olisi ollut ympäri jäsenmaita. Aivan sama koskee myös schengen-sopimuksen noudattamista vapaan liikkuvuuden kohdalla. Se turvapaikkahakemus kun on tullut käsitellä siinä ensimmäisessä EU-maassa johon saapui, eikä pääse matkustamaan ihan miten kukin haluaa.

Nyt ei ensinnäkään kannata puhua pelkästään pakolaisista, sillä vain murto-osa on todellisia pakolaisia. Kyse on ennenminkin siirtolaisuudesta, jonka taas ei pidä aiheuttaa kustannuksia veronmaksajille vaan siirtolaisen on itse kustannettava oleskelunsa ja elämisensä, kun on ensinnäkin matkustanut tarvittavat asiakirjat mukanaan, viisumit mukaan luettuna.

EU:ssa ei ole siirtolaisuutta käsitelty siten kuin kuuluisi vaan on sovellettu samoja sääntöjä pakolaisuutta ja vainoja kohtaavien turvaa hakevien sääntöjä. Ei ole ihme, että siirtolaisuus Eurooppaan tulee kasvamaan suuresti, sillä sana kulkee vapaasta asumisesta ja saa vielä käteistä rahaakin joissakin maissa, kuten Suomessa.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Pakolaisuus on asia, mista ei saa keskustella, jos sinulla on liian ikäviä faktoja esittää heistä. Silloin tulee vihervassarit huutamaan kuinka rasistisia kommentit ovat. Sius ne faktakommentit. Miksi he aina ottavat tuon rasistikortin esiin tai sensuroivat faktatiedon levittäjiä? Sensurointiin kuuluu estäminen heidän kohallaan tai poistetaan epämieluisa kommentti.

Jos siis asioista voisi keskustella oikeilla faktoilla, niin tästä voitaisiin saada ratkaisukin, joka olisi hyvä. Esimerkiksi laittomasti maassaolevat, siis he jotka ovat saaneet jo käännytys- tai karkotuspäätöksen, pitäisi saada ottaa talteen. Paikan ei tarvi olla saari.
Ulkomaalaislain mukaan heillä ei ole täällä vapaata liikkumisoikeutta. Miksi siis lakia ei noudateta?

Heitän vielä linkin aiheesta partalapsi ja mistä se tulee. Iän valehteleminen on heille enemmän sääntö kuin poikkeus. Tästäkään ei saa keskustella.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001933104.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä partalapsistakin pitää saada keskustella. On jo liikaa niputettu asiota yhteen ongelmaan. Ongelmaa pitää alkaa purkamaan niin, että pilkotaan asiat pienemiksi osioiksi. Nyt voidaan esimerkiksi puhua partalasten eitoivotusta olemassaolosta. He siis valehtelevat ikänsä, eikö?

Nyt pitää vaan purkaa asiat erilleen ja katsoa joka asia läpi, yleistyksillä ei päästä puusta pitkälle. Sitähän me olemme tässä taivastelleet jo yli kymmenen vuotta.

Mielipiteet eivät ole muuttuneet siinä ajassa mihinkään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Puhummeko pakolaisuudesta ja pakolaisista vai turvapaikanhakijoista? Hetalla asiat näyttävät olevan kokolailla sekaisin.

Jos ottaisimme pakolaisleireiltä pakolaisia, taustat ja henkilöllisyystiedot olisi selvitetty ja vastaanotettavilla olisi jo valmiiksi hyväksytty pakolaisstatus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muutamat eivät näe mitä otsikossakin kerrotaan, vaan heille on henki ja elämä päästä puhumaan partalapsista tai epäterveestä turvapaikan lunastuksesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tässä on yksi ratkaisumalli, kuinka hän onnistuikin sanomaan, että Suomi voisi olla kohdemaa?

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/milj...

anita frisk

Lesboksella 50 eri kansalaisuutta "sulassa sovussa"? Varsin aiheelliset lainausmerkit.

Kreikka haluaa täysin ymmärrettävästi päästä eroon näistä tulijoista. Maalla ei mene muutenkaan taloudellisesti hyvin, ja turismitulot ovat muutamien itäisten saarien osalta romahtaneet. Kukapa haluaisi mennessään lomalle Kreikkaan joutua keskelle lähi-itää? Olin 2015 kesäkuussa muutaman viikon Samoksella silloin kun tuo varsinainen kansainvaellus Turkista alkoi. Helsingin Sanomien toimittaja - kuulemma paikalla olleena - kirjoitti säälijutun näistä kiikkerillä kumiveneillä myrskyn läpi tulleista ressukoista. Totuus oli toinen; tulivat aivan samoilla reittilaivoilla kuin turistitkin. Yhtään kumivenettä ei merellä eikä hylättynä rannoilla näkynyt. Maahanmuuttovirkailijat sanoivat satamassa, että menkää Ateenaan rekisteröitymään, mitään kontrollia ei sen jälkeen ollut. Naisia ja lapsia en tulijoiden joukossa nähnyt yhtäkään, nuoria puleerattuja miehiä jotka valloittivat ravintolat ja kadut. Kreikkalaiset hotellinpitäjät kieltäytyivät majoittamasta heitä koska yksi maksoi huoneesta ja 10 majoittui, meteli sen mukaista. Vastaiskuna valtasivat sitten myöhemmin hotelleita.

Voisiko joku kuvitella, että tällaisen "pakolaisuuden" jälkeen lesboslaisetkaan haluaisivat tulijat pitää jos on mahdollisuus työntää heidät muiden EU-maiden niskoille? Toisaalta Kreikka saa syyttää itseään surkeasta raja- ja maahanmuuttovalvonnastaan. Kuten Suomikin. En oikein ymmärrä tätä rajat kiinni/rajat auki-keskustelua. Jokaisella suvereenilla valtiolla on oikeus päättää kunkin yksilön maahantulosta. Jokaisella valtiolla on rajat ja rajavalvonta - tai pitäisi ainakin olla. Tämä "asylum"-mantran hokeminen kaikki rajat sesam aukene-periaatteella olisi syytä todellakin lopettaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muistutan kuvattomuudesta, muuten joutuu jonottamaan kommentin julkaisua, eikä se ole aina varmaa julkaisenko kuvattomia lainkaan.

Ratkaisua ei sisältänyt tämäkään kommentti, mutta ei se mitään ei ole muillakaan mitään viisatenkirjaa ollut ulottuvilla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    Lesboksella 50 eri kansalaisuutta "sulassa sovussa"?

Rantojen ylikansoitus häiritsee jo sitä naistenkeskistä toimintaa, joka on nimetty saaren nimen mukaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Tässä on nyt kymmenisen vuotta vouhkattu pakolaisista, maahanmuuttajista ja monikansallisesta yhteiskunnasta."

Eikö se jo riitä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vouhkaaminen riittää, tässä avauksessa sitä juuri hieman vitsillä tuodaan esille.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lesboksen saaren ja muiden saarten leiriläisiä taitaa vituttaa epäoikeudenmukainen Kreikan oikeuden päätös, jonka mukaan uudet maahan tulevat voivat liikkua maassa vapaasti ja myös maasta pois.

Asioita voi googlailla sanoin greek reporter refugees.

Turkista tulijat tulevat tänä päivänä keskellä kirkasta päivää rauhallisessa merenkäynnissä ja yhä paremmin organisoidusti Kreikkaan " isoilla lautoilla kiikkeriev veneiden sijaan". Kreikan rannoilla vastassa ovat vain hämmästyneet turistit Kreikan biranomaisten kadottua maan alle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset