Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Euroluutio rulaa

Eurooppa on nyt Macron. Eurooppa on nyt Kaj Turusen kokoomuslaisuus, Eurooppa on pop.

Meillä Suomessa euroluutio on voimistunut, kun vanha vastustaja yhä useimmin liittyy euroluution linjaan. Ei olisi uskonut vielä kuusi vuotta sitten, että impivaaralaiset loikkivat kokkareihin.

Enää ei puhuta omasta markasta ääneen, korkeintaan käsi puristuu nyrkkiin taskussa, mutta julkisivu pitää olla tänään eurooppalainen, koska äänestäjät niin tahtovat.

Pidän suorastaan mahdottomana, että Timo Soini pitäisi Eurooppa vastaisen puheen tänään ja sanoisi, että uskoo Venäjään enemmän, kuten hän takavuosina vielä vauhkosi.

Evoluution tapaan euroluutio etenee polveilevien vaiheiden kautta, mutta suunta on kehitys - ei taantumus.

Hassuakin tämä kehitys välillä on, sillä persut ja siniset vielä persuina ollessaan vastustivat tiukasti liittovaltiokehitystä, mutta tänään kiikkuvat kynsin hampain kiinni maakuntamallissa;)

Mitä muuta maakuntamalli on kuin liittovaltiomalli?

Macron hurmasi Yhdysvallat, Timo Soini ei sano poikkipuolista tai edes vihjailevaa sanaa hallitusta vastaan, eikös tämä palvele euroluutiota jos mikä?

Missä on IPU? Missä on venäläiset trollit? Euroluutio on laulanut heidät suohon. Portugali selvisi kriisitä, Espanjan kriisistä ei kukaan enää puhu ja Kreikasta ei ole kuulunut mitään kokonaiseen vuoteen. Saksassa on muukalaisvastaisuus laantunut ja demareilla nainen lipunkantajana istuvat yhdessä Merkelin kanssa ja hallitsevat maata. Kohta tarvitaan mieskiintiöt politiikkaan;)

Olemme ohittaneet yhden typerimmistä välivaiheista ennen liittovaltion perustamista. Aikakauden jossa jytkyt tuli ja rikkoi politiikan, koska nyt kaikki hokevat että se on rikki. Mutta mikä menee ylös tulee myös alas, eikä mitään mikä menee rikki kannata korjata, vaan tehdä uusi.

Tehdään uusi politiikka, unohdetaan Timo Soini ja hänen hallitsematon hallintansa, eihän siitä mitään olisi kuitenkaan tullut. Moni tiesi sen jo vuosia sitten, mutta nyt sen tietää jopa Kaj Turunen. Ja se on paljon se.

Liittovaltio tulee ja se on meille oikein. Jytky tuli ja meni ja sekin on oikein. Oppia ikä kaikki.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ihan kuin kerjäisit ex-persuja jälleen ulos perunakellareistaan. Nykyisinhän siellä ei vastusteta kuin islamilaista maahanmuuttoa.

Sinänsä olen samaa mieltä, että on mukava havaita EU:n kriisipesäkkeiden hieman rauhoittuneen. Viimein ollaan kehittämismoodissa. Etelä-Euroopan työllisyys tosin pitäisi vielä saada paremmalle tolalle varsinkin nuorten osalta.

Liittovaltioon meillä lienee vielä pitkä siirtymä, mutta suunta on oikea. Voi olla, että joitain Itä-Euroopan maita joutuu pudottamaan kokonaan ulos. Puola ja Unkari ovat nykyisin melko haasteellisia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Politiikan rikkoi persut
repi riitaisa ristiretki
halki Suomen suksitteli
tämä Soini persuin valta
hillotolppa hiiviskeli
politiikan pippaloissa
rikkoi politiikan portahia
jyrisi maahanmuuttajille
kerskui pakkoruotsin pakolla
puhui vanhasta rahasta
devalvoinnin tarpehesta
saikin paljon kannatusta
osti sillä hillotolpat
takapenkin toppauksille
ministeritä virpoi viisi
tuli tuoreeks turparulla
persuille pesä korea
säätiön rahoilla ratsastettu
puoluetuella puolustettu
ratkesikin lopulta persus
peri Jussi Halla-aho
kaiken otti itsellensä
pakeni valta ministeriltä
mitä nytten tekisi Soini
pisti sormet soittamahan
takakontit kolisemahan
potki Jussia persuksille
lenteli Juhakin juhlalennon
Saulin luokse luimistellen
korskui taasen Soinin Timppa
ministerinä uljasteli
sinisenä siitä selvitteli
tiensä löysi hillotolppa
Jussille puolet pettäjistä
toinen puoli takapenkille
Juhan tanssia tanssimahan
hillotolppaa vaalimahan,
mutta jo mureni ryhmä
lähti tuima Kaj Turunen
ottopojaksi odotetusti
siiryi sylihin syytetyiden
palkitsi pahan pahalla
tuosta suuttui Sampo Terho
sätti sällin säälimättä
kokoomuksen koijjariksi
pettäjäksi persumahdin
ei muistanut mitä tekivät
vuosi sitten selkien takana.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

" Timo Soini pitäisi Eurooppa vastaisen puheen tänään ja sanoisi, että uskoo Venäjään enemmän, kuten hän takavuosina vielä vauhkosi."

Lieneekö arvon ulkoministeri ilmoittanut julkisesti katuvansa lausuntojaan. Soini pelasi itselleen kannatusta rekrytoimalla Tony Halmeen porukoihin ja siten kansakunnan hiljaiset vaaliuurnille. Minkä pelin aloittaa, se peli on pelattava loppuun ja se on nyt loppu Soinin osalta. Persut on nyt limaklöntti, joka elää omaa elämäänsä aikansa. Soini saa kirjoittaa vielä muistelmansa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sinänsä arvoton ja turhakin näytelmä on kohta pulkassa. Taivaan kiitos siitä, en vain teidä kenelle kiitokseni osottaisin, kun itse hajottivat pesänsä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Varmaankin näin kuten blogisti kirjoittaa, ja ilman sarkasmia.

Sitten se mitallin takapuoli,, ja ihan ilman persuiluja. Ei ne oikeat ongelmat ja valuvait ole mihinkään hävinneet. Siellä ne kelluvat pinnan alla. EU on käsittelemässä ja sulattelemassa Brexitin aiheuttamaa taloudellista tappiota, eikä Brysselissä millään haluta myöntyä vähenevän tulovirran malliin. Samaa rataa EU n oma virkamieskunta jatkaa vääjämättä kulkuaan. Hyvissä hommissa ja oikein pienillä veroilla. Tehottomasti ja täysin vailla järkeä. Mm ssa maksettu turismi kaupunkien välillä kuukausittain jatkuu edelleen.

Toisaalla, ts. Visegrad maissa ja myös Balttiassa taas vastaavasti samanaikaisesti vastustetaan lujasti EU n federaatiomalliin johtavaa kehitystä ja paheksutaan EU n puuttumista maiden sisäisiin asioihin. Keskushallinnon komentomekanismi kun on vielä tuoreessa muistissa. Ilmassa onkin selvä uhka, kestääkö Brysselin virkamiesten selkä ja muiden maiden talous, jos uudestaan n. 10 % EU n kansalaisista katoaa ja muodostaakin oman liittouman. Potentiaaliahan noilla mailla kyllä on, kuten hyvin tiedetään. Toistaiseksi em. maiden hallitukset saavat vielä EU lta tukirahaa ja siis tyytyvät tilanteeseen. Entäs kun tilanne muuttuu ? Se muutos tulee muuten aivan varmasti.

Kansallismielisten kovaan kohteluun on EU saa suhtauduttu vaikenemalla. Vrt. Katalonia. Kuinka mikään liittouma voi jättää omat kansallisuutensa tylysti heitteille, ja uskoo saavansa samalla 100% tuen ?

Maahanmuuttopolitikassa taas on otettu askeleita oikeaan suuntaan, mutta EU ei vieläkään kykene kustannustehokkaasti noudattamaan itse laatimaansa Schengen sopimusta, vaan ne pirun rajat vuotavat edelleen. Merkelin ja Sipilän holtittomuuden seurauksista maksettavat kulut ovat edelleen isona kivenä EU n kengässä. Eikä se Erdoganin lahjominen ole oikea ja kestävä ratkaisu, sitä halpatyövoimaa kun olisi omastakin takaa. Eikä näistä ’ humaanisin syin ’ kutsutuista tulijoista ole valitettavasti ollut sitä työvoimapulaa paikkaamaan, vastaavasti EU venettä kyllä ovat keikuttaneet. Mm ssa Ruotsissa suunnitellaan nyt oikeasti verotuksen kiristämistä ja Saksassa on puhuttu eläkeiän nostosta. Rahat kun eivät muuten riitä.

Mutta noin muuten, kaikki nuo pienenpienet laineet kyllä aikanaan lopettavat liikkeensä ja jos/ kun EU n johto ( siis EU itse ) korjaa valuvikansa, niin se loistava tulevaisuus voi olla edessä. Ei takana, niinkuin nyt joiltain osin harmillisesti näyttäisi olevan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Täysin totta, se aika mikä meni persujen kanssa puljatessa olisi pitänyt käyttää paremmin ja tehdä juuri kertomiasi asioita paremmaksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä vaan, mutta Vennamolaisuus ja ns. rötösherrat kiikkiin - politiikka nyt vaan osuu jokaiselle sukupolvelle ikäänkuin itse tilattuna.

Muuten kepulointi, pekkasrointi, suhmurointi, sipilöinti ja 1,8 miljoonan työvoimavaje olisi lähtenyt ihan lapasesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Niin onhan se meidän äänestäjien vika, siksi siitä kirjoitankin. Eihän populisteille loppua tule, jos ei lopeteta heitä äänestämästä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #9

Se on se miesmuisti vaan kovin lyhyt. Samaan ’vipuun’ menee jokainen sukupolvi vuorollaan. Itse asiassa muuten, luulis että vihdoinkin näiden puolueiden itsensä kikkailema harvainvalta olisi jo tiensä päässä ja siirryttäisiin oikeaan demokratiaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ei noista asioista edes puhuttaisi jollei persut ja muut vastarannan kiiskit olisivat niitä esiin repineet. EUn byrokraatille listatut ongelmat ovat noloja ja mielummin ne lakaistaisiin maton alle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #32

Höpö höpö ei persut ole niitä asioita ainoina pöyhineet. He olivat vain perälautavuotaa puheillaa josku ilmaherruudessa. Mitä siitä tohinasta oli hyötyä nyt?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Meillä Suomessa euroluutio on voimistunut, kun vanha vastustaja yhä useimmin liittyy euroluution linjaan. Ei olisi uskonut vielä kuusi vuotta sitten, että impivaaralaiset loikkivat kokkareihin."

Onhan meillä vielä näitä Arto Luukkasia. Mitähän sekin mahtaa oikeasti puuhata. Kirjoittelee täällä persutyyliin päättömiä, mutta ei pysty kokonaan peittämään että ihan fiksu ja järkevä mieshän se on, nimittäin silloin kun esiintyy muualla kuin US:ssä tai alffa.TV:ssä.

Jonnekin ne kovimmat totiset euro- ja EU- kriitikot on vain hävinneet, Jonkinlaista maahanmuuttokritiikki-trollausta vielä esiintyy, mutta puheet on kääntyneet enemmän puolustuspuheiksi ja hyvökkäävyyttä esiintyy vähemmän.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Häpeä heidät on ajanut perunakellareihin, jos Börjen kommenttia oikein tulkitsen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Häpeä heidät on ajanut perunakellareihin, jos Börjen kommenttia oikein tulkitsen?"

Tulevat vielä kolisten takaisin, niinkuin luurangot kaapista.

Suomessa tehdään taas suurta hölmöyttä, kun noususuhdanteessa kiristetään työnantajilta lisää palkkaa.

Kyllähän niillä nyt on rahaa maksaa, mutta kun laskusuhdanne tulee, niin ne korotukset on peruuttamattomia ja sitten ollaan taas kilpailukykyongelman edessä ja tuotantoa alkaa siirtymään pois Suomesta.

Tämähän voitaisiin välttää muuttamalla rakenteita joustavammiksi, mutta taisivat jäädä muuttamatta.

Sitten kun laskukausu taas tulee, populismin luurangot tulevat esiin kaapeista ja kellareista ja ne väittää että EU, euro ja globalisaatio, sekä ulkomaalaiset on syypäitä kurjuuteen, vaativat että "vieraat" pitää ajaa pois maasta ja rajat pitää panna kiinni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Timo Soini saa potkia penkkejä nurin aivan rauhassa. Hän teki populismille suuren karhunpalveluksen tarrautumalla kynsin hampain omaan hillotolppaansa. Se teko on kaukana Veikko Vennamon ajoista, jolloin Eino Puotiainen ajeli mopolla eikä Audilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Kukapa nyt hillotolpastaan vapaaehtoisesti luopuisi. Jouduttiinhan Vennamokin välillä kantamaan pois eduskunnasta, kun ei vapaaehtoisesti lähtenyt.

Mutta varmaan Halla-aholla oli tarkoituskin puhdistaa puolue vähemmän puhtaasti kriittisistä voimista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #12

Juuri noin. Poutiainen ja kova T. Mopona Tunturi, jos ihan oikein muistan.

Soini törkeällä sikailullaan nolasi myös oppi-isänsä. Soini on sellainen ukko, jonka jätöstä ei löydä sieltä mihin kyykistyi.

Kansallismielisyys sinänsä ei kuitenkaan ole Soinin yksinoikeus ja uusia kansallisuuteen nojaavia liikkeitä kyllä syntyy. Aivan kuin syntyy uusia valtioliittojakin. Onneksi. Tylsäähän tämä olis, jos maailma olis nyt valmis. Vaan ei hätää ! Ei tämä nykyinen liittouma ole kiveen hakattu, nyt vaan ei tiedetä sen huomisen mallin nimeä. Se tulee kuitenkin, aivan yhtä varmasti kuin kaikki muukin. Ajallaan ja omalla painollaan. Jos ei muuten usko, niin historia opettaa :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Kiitos, lohduttava kommentti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei tämä nykyinen liittouma ole kiveen hakattu, nyt vaan ei tiedetä sen huomisen mallin nimeä. Se tulee kuitenkin, aivan yhtä varmasti kuin kaikki muukin."

Joo, ei mikään ole pysyvää, voi olla että aate nimeltä kansallismielisyys katoaa historian aikakirjoihin ja voi olla että jotain pahempaa tai parempaa tulee tilalle.

Kehitys ei koskaan pysähdy, se menee joko eteenpäin tai taaksepäin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, tähän asti koetun perusteella Euroopan Unionia ravistelee jatkuva sisäinen erimielisyys rahasta ja vallasta. Lisäksi ulkoisena uhkakuvana on kasvava invaasion riski sekä kustannuksia lisäävä integroitumiskyvyttömyys ja kasvava pikkurikollisuus lieveilmiöineen, kuten on saatu lukea.

Vaikeita asioita ovat nuo, ja epäilen kyllä pystyykö EU n johto nuo olennaiset perusongelmat mitenkään ratkaisemaan. Kun eivät muuten ole päässeet edes sopuun t. eroon siitä omasta ympäristöä härskisti kuormittavasta ja hyvin maksetusta kuukausittain toistuvasta turismististakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kun eivät muuten ole päässeet edes sopuun t. eroon siitä omasta ympäristöä härskisti kuormittavasta ja hyvin maksetusta kuukausittain toistuvasta turismististakaan."

Eivät nämä ns. kansallisvaltiotkaan toimi ongelmattomasti, kuten viimeaikaiset tapahtuvat Suomessa osoittavat. Ongelmia on, se on normaalia, sekä kansallisessa päätöksenteossa, että EU:n tasolla.

Pitää otta myös huomioon se että EU:n tasolla ollaan hallinnon osalta vasta opetteluvaiheessa.

Mitä "turismiin" tulee, niin vaikeatahan siitä on EU:n päättää mitä tehdään, kun kaikesta mitä tehdään pitää olla täysin yksimielisiä.

Yhteiseen päätökseen kuitenkin jossain vaiheessa tullaan ja siihen mennessä pitää tulla toimeen kansallisella ja erilaisiin kansainvälisiin sopimuksiin perustuvalla päätöksenteolla, kuten tähänkin asti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #19

” Jos se näyttää ankalta, liikkuu kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka. Niin se on ankka. ”

Isot ongelmat ovat vaan pöydällä vuodesta toiseen ja aikaa ja tupakkaa kuluu. Ratkaisuja ei vaan näy, ei kuulu. Ajasta siis ei ole kysymys, vaan päätöksen teon kyvyttömyydestä ja välinpitämättömyydestä.

Siinä se juttu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ranskan Macron piti hiljattain innostuneen liittovaltiopuheen, ei saanut kannatusta mistään päin Eurooppaa, Merkel sanoi että Ranskan pitää itse laittaa taloutensa kuntoon, Saksan solidaarisuus ei tule apuun. Suomen poliitikot ovat hiljaa, mutta kokkareet nyt jakaisi edelleen miljardeja velkarahaa ympäri Eurooopaa kun niillä saisi palkkiovirkoja oman puolueen pyrkyreille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin se menee, kaikki aikanaan, mutta tulevaisuus ei löydy pakittamalla, vaan historian opeista oppia ottamalla eteenpäin, kuin mummo lumessa hitaasti mutta varmasti tarpoen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Emmanuel Macron ja liittokansleri Angela Merkel tapasivat Berliinissä ja sopivat laativansa yhteisen suunnitelman EU:n kehittämiseksi. Nyt on vain meistä kiinni olemmeko mukana vai intämmekö vastaan.

Eikö se olisi nyt se aika vaikuttaa, eikä sitten kun päätökset on tehty ja paska housussa? Aika on mennyt sisäpoliitiikassa ja meppimme ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sitä suurta joojoojengiä, heitä sopii tusinaan 13. Jos ette usko laskekaapa;)

Sirpa Abdallah

Ilmeisesti 2019 vuoden vaaleista eteenpäin tusinaan sopii 14 meppiämme. :D

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Macronilla on puhetta, mutta vähän tekoja. Macron on tehnyt hyvän teon. Hän puhui englantia USA:ssa. Tämäkin on suurta edistystä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mikäli minä mitään Englannin kielestä ymmärrän, niin Macron puhui englantia yllättävän selvästi ja sujuvasti ja vain pienellä pikantilla ranskalaisella korostuksella.

Lisäksi Marcon puhui rohkeasti totuuden sanoja maassa jonka asukkaat olivat valinneet hirviön presidentikseen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Hieno "hirviö", varsinkin kun hän ja Marcon ovat niin kavereita, että se saisi jotkut piirit kyseenalaistamaan heidän seksuaalisuutensa.

Pirut pois seiniltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

Ei ole mukava katsoa kun miehet halailee ja pussailee.

Voisivat vaihtaa vaimoja, niin saisivat samanikäiset vaimot joita voi pussailla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Teot voivat olla vähäiset, mutta onko kuka saanut sinusta enemmän aikaan? Ja voitko nimetä hänet?

Merkel on saanut paljon aikaa kulumaan ranskalaisten päämiesten kanssa, mutta yhteistä säveltä ei ole oikein koskaan löytynyt, halauksia pidemmälle. Onko aika nyt kypsä tekoihin?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pisteet menevät Miterandille, mitä Ranskaan tulee. Hänen jälkeensä Ranskassa on ollut hiljaista kuin houpatossutehtaalla. Hän ja Helmut Kohl panivat pystyyn EU:n nykyisessä muodossaan.

Aika ei ole ilmeisesti kypsä kehittää EU:ta eteenpäin. Ukraina tulisi ottaa EU:n jäseneksi, jotta federaatiojuna menisi eteen päin.

Sirpa Abdallah

Merkelistä ja saksalaisesta mentaliteetistä tulee huomioida ainainen kottinpäin vetäminen. Aina kuin se suinkin on mahdollista. Noin kävi myös Kreikan eurokriisissä, kun niin Merkel kuin François Hollande vetivät kaikki euromaat maksumiehiksi pelastamaan heidän pankkejaan Kreikalta olleista lainasaatavista.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

En tiedä pitäisikö minun avata suutani tällaisissa keskusteluissa, tai tällä jonkinlaiseksi puoluepoliittiseksi ompeluseuraksi muuttuneella palstalla ylimalkaan, mutta aina kun aiheena on eurooppalaisuus, erehdyn avamaan blogin -- vain todetakseni, ettei ainoatakaan itse eurooppalaisuutta koskevaa kommenttia ole esitetty.

Eurooppalaisuus on nimittäin ihan jotain muuta kuin nykyinen valikoima aatteita ja puolueita. Ja jos eurooppalaisuudesta puhutaan, pitäisi jossakin mielessä tai muodossa aina tuoda kuvaan mukaan myös se ihan oikea eurooppalaisuus -- historiallinen eurooppalaisuus.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"pitäisi jossakin mielessä tai muodossa aina tuoda kuvaan mukaan myös se ihan oikea eurooppalaisuus -- historiallinen eurooppalaisuus."

*Historiallinen eurooppalaisuus on yhteistä ponnistelua kohti edistystä, mutta toisaalta kansallisia ristiriitoja ja verisiä sotia.

Tuo jälkimmäinen osuus voitaisiin unohtaa ja keskittyä siihen mikä myös osataan, eli siihen yhteistomintaan edistyksen hyväksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei historiaa kannata unohtaa, mutta siitä voidaan ottaa opiksi katkeruuden sijasta.

"Siltä varalta, että joukossamme on niitä jotka eivät ymmärrä mistä ylläolevassa kirjoituksessa puhuttiin, lisään tähän vielä, ettei kyseessä ollut vain puolustuspuhe eurooppalaisuudelle. Kyseessä on hätähuuto. Emme ymmärrä mitä on eurooppalaisuus". (Seppo Oikkonen)

Tuota hätähuutoa kannattaa jokaisen lukea ajatuksella.

Se on kuin parahin iltarukous.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvää tekstiä Oikkosen linkin takana:

"Eurooppalaisella uudella ajalla tapahtunut yksilöminuuden herääminen oli merkillinen historiallinen ilmiö, jota emme todellakaan tarpeeksi toistaiseksi ymmärrä. Psyykendynamiikan elpyessä sen projektiona sielutettiin ulkomaailma esimerkiksi syysuhteilla. Niissä ajantaju sai objektivoidun ilmauksensa. Empirismin, luonnontieteiden kehittymisen, tekniikan ja teollisen hyvinvoinnin maailma syntyi. Eurooppalaisen uuden ajan ajatusaseet ovat muuttaneen maailmaa ja ihmisen elinehtoja nyt kahden viimeisen vuosisadan aikana tuhat kertaa enemmän kuin mitä ne muuttuivat lajin aiemman miljoonan vuoden kehityshistorian aikana yhteensä. Meillä ei ole mitään syytä olla korostamatta eurooppalaisen ajattelun erityislaatuisuutta".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Antaa tulla vaan liittovaltio, oishan semmonenkin aikakausi vaihtelua, tulisiko meistä sitten yhtä sivistyneitä kuin Macron?

Kunhan saa maitoa ja tupakkia lähikaupasta, ja aurinko nousee aamulla, niin kyllä se mulle sopii.

Tuskimpa meidän leipäjonot ainakaan pitenevät, jos liittovaltioon mennään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Leipäjonot loppuvat sinä päivänä kun ilmaista ruokaa lakataan jakamasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset