Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vain rakkaudesta politiikkaan

Rakkaus politiikkaan estää minua uskomasta kempeleen Jungneriin ja Hjallikseen. Eihän politiikkaa voi muuttaa, eihän Hjallis muuttanut jääkiekkoakaan, pelasi vain itsensä pussiin.

Toisaalta se Kempeleen oma mies asuu Sipoossa ja on oikeasti syntyisin Vetelistä. Juhalla ja Harryllä on tosin yhteinen harrastus, eli jääkiekko, mutta ymmärtääkö kumpikaan mitään politiikasta?

Politiikka kun on yhteisten asioiden hoitamista, niin että siitä hyötyvät kaikki muutkin, eikä vain itse.

Juha hihkuu onneaan poskin pullein, kun kasvua on saatu ja työllisyystavoitekin on enää prosenttiyksikön päässä. Tavoite on asetettu liian matalalle jos se saavutetaan.

Mutta menkäämme takaisin tuohon Liike Nyt konseptiin.

Liike Nyt on saanut vajaassa viikossa yli 7000 yhteydenottoa. Ihmiset siis ovat odottaneet jotain tämänkaltaista, mutta mitä tekee perinteinen politiikka? Tuomitsee ja vähättelee tapahtumaa hyvin monilla eri tavoilla.

Tuntuu, että jokainen kokoomuslainen ministeri on jo tyhjentänyt sanallisen pajatsonsa vähätellessään Hjalliksen eroa ja uutta liikettä.

Mitä politiikkaa, eli yhteistyötä se on, kun Hjallis uhrautuu yhteisen hyvän eteen, ovatkin poliitikot häntä ensimmäisenä teurastamassa. 

Vain rakkaus politiikkaaan estää meitä uudistumasta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

7000 yhteydenottoa on minustakin varsin paljon vain vajaassa viikossa. Minäkin olen se yksi noista muiden mukana:) Minulta oli vain kannustuspuheenvuoro, koska ihailen rohkeita ja muutosta vanhoihin kaavoihin ja asenteisiin haluavia ihmisiä.

Julkisuuden henkilöiltä se vaatii myöskin rohkeutta alistua kaikenlaisen vähättelyn, ja jopa pilkankin kohteeksi. Suomessa on liian usein tapana yrittää latistaa kaikki, jotka yrittävät nousta turvallisen keskinkertaisuuden yläpuolelle ja ajatellakin ihan itsenäisiä ajatuksia ja toimintatapoja.

Ehkä kaikki menee ihan pieleen ja mitään muutosta ei saada aikaiseksi, mutta on ainakin yritetty ja sekin on jo puoli voittoa. Siemenet on ainakin kylvetty!

Elina Lepomäki teki ensimmäisen rohkean siirron valtavirtaa vastaan, tietäen ehkä kuitenkin, että suuri osa kansaa on hänen kanssaan ihan samaa mieltä sote-uudistuksen liian monista riskeistä ja sen toimivuudesta näin keskeneräisenä. Kiire on kova, vaikka ehkä sutta vain syntyisikin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin se vain on rakas Kaija, että me ihmiset olemme tapojemme orjia, mitään mullistavaa emme hyväksy.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lepomäen ulostuloa pidin itsekin rohkeana - aluksi. Myöhemmin havaitsin, että Lepomäki on jättänyt puheenvuoronsa käyttämättä ajallaan. Kampittamisyritys on liian helppo ja laiskan ihmisen tapa tulla huomatuksi.

Liike Nyt! on hieno ajatus. Siinä on ripaus Väyrysen Kansalaispuolue-ideologiaa, mutta lähinnä Liike Nyt! on ravisteleva voima. Poliittisen eliitin hurraa-huudoista päätellen se on ollut tarpeen. Yhtä tarpeen kuin potku munille. Osui ja upposi ainakin.

Liityin Kaija minäkin. Yhdessä muistuttassa olemassaolostamme.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ytä tarpeen kuin potku munille?

Enpä juuri ole sitä tarpeellisena asiana koskaan pitänyt. Kyllä asiota tulisi saada eteenpäin keskustelun voimin demokratisassa, itkupotkuraivarit ovat surullista kuunneltavaa ja munille potkiminen sattuu. Auts!

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Ei nyt kannata innostua vielä pullasorsien pulinoista. Katsotaan ensin, mitä Kehä III:n Strindberg- eliitti saa aikaan muuta kuin puheita. Politiikassa tarvitaan yhteistyötä = ”lehmänkauppoja”= kompromisseja. Eli joitakin muitakin mukaan. Yksin he eivät saa aikaan yhtään mitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei innostua, mutta ei dissata.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sipoon naapurukset varmaan ovat vaihtaneet kokemuksia myös rakkaudesta äfääreihin ja, miten turvata ylim. varoja

Sipilä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031121253117_u...
Harkimo
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/jokerit-teki-ja...

------

P.s Lasse Lehtinen sanoi eilen MTV:n Huomenta Suomi ohjelmassa, että HH:n jääkiekkoseuralla olisi jotain vippiä -eikä niin pientäkään itänaapurin oliarkeilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Jokerit on rahanpesua niin onko Liike Nyt sitten politiikan pesua?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Politiikan pesu.. ei huono :D !

https://www.verkkouutiset.fi/li-andersson-oli-jaak...

P.s. On ilmeisesti valittava kirjopesu ja linkous päälle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Minä tunnen tuon Laakson rakennusliiton ajoiltani, muistan kun hän naama punaisena puhui kokouksissa. Aika muuttuu ja punannaamoista tulee isäntiä ja he toimivat samalla tavoin kuin isännät ovat aina toimineet.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Muutos on Suomessa niin kovin vaikeaa. Vasemmistokin on edelleen v. 1918 vuoden ja ay-liikkeen lähtökuopissaan työväki - kapitalisti argumentein.

Nuori kansainvälistynyt kouluttautunut sukupolvi ei piittaa tämän päivän politiikasta pätkän vertaa katsellessaan puhuvien poliittisten broilereiden päitä telkusta omin puoluepoliittisin argumentein.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Radikaalit muuttuvat kyllä hetkessä konservatiiveiksi kunhan pääsevät ensin valtaan, vert. Erkki Tuomioja.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Monet kadehtivat Harkimoa sekä Sipilää heidän varallisuuten vuoksi. Varallisuus on antanut heille toimintavapauden politiikassa.

Tulee kysyneeksi itseltä mitä tekisi jos olisi siunatunut reilusti maallista mammonaa, miksei no sijoittamalla sopivasti mammona vain lisääntyy.

Harkimon eroaminen Kokoomuksesta mutta jäi kuitenkin kiusaksi pitämään pallinsa eduskunnassa osoittaa kyllä omaa itsekkyyttä ja epäkunnioitusra puoluegolleegoitaan kohtaan.

Rakkaus politiikkaan on osoitettavissa aatteen palona jonka Juha Sipilä on kyllä omaksunut positiivisesti. Hjallis Harkimolla on taasen vain bisneskuva päässä ja politiikka on vain väline uuteen bisnekseen.

Harkimon ja Jungnerin lanseerama elitistinen intellektuelien Liike idea on ihan OK sillä aina uusia ajatuksia kaivataan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mammonalla on sellainen kirous, että jos sitä on määrätyn rajan ylitse se tekee sinusta kitupiikin, joten ajatus mammonasta ja sillä vaikuttamisesta kumoutuu heti kun sinulla on sitä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Savolaisuutta ymmärtävänä Savon Sanomien kolumnistiksi kutsuttu Hjallis Harkimo nostaa osinkoja Sorsakoskella 1800-luvulta toimineesta Hackman-yhtiöstä jonka omistajiin hänen äitinsä suku kuuluu.

Edustaja Virolainen puhuu ruotsia, perusteli Hjallis Harkimo ratkaisevan kantansa erääseen nimityskysymykseen eduskunnassa.

Jyrki Kataisen nimissä kulkee ohje itäsuomalaisille turvata aina päältä ruotsalaisen asia Suomessa jos haluaa menestyä elämässään. Martti Ahtisaari, Paavo Lipponen, Lasse Lehtinen, Olli Rehn allekirjoittavat todistuksen.

Alkuperäisempänä sipoolaisena Harkimo ilahtui saadessaan Juha Sipilän naapurustoonsa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei ilman suvun rahoja olisi varmaan voinut suorittaa noita purjehduksia, koska sponsoreita tai sponsorirahaa ei tyhjätaskuille siihen aikaan olisi hellinnyt.

Yhtä kaikki eihän ole Hjalliksen vika, että on syntynyt.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ihan kaikki eivät olisi nimenneet purjevenettään röökiaskin mukaan - silloinkaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kaikissa yhteiskunnissa sanotaan esiintyvän sellaisia, joita ns. presidenttikysymys kiihottaa.

Mikael Jungnerin äidin puolen pohjalaisiin lähisukulaisiin on kuulunut maalaislittolainen ministeri jonka suhteilla Mikael joutui, tai pääsi, pikkuisena istumaan Urho-sedän polvella. Täällä mainituista myös Erkki Tuomiojalla on samanlainen ikimuistoinen kokemus niiltä ajoilta kun pääministeri-suurlähettiläs-isä Sakari oli vielä hyvää pataa Urho-sedän kanssa.

Talvella Niinistön tultua valituksi heräsi "presidenttiainesmiehissä" kiinnostus seuraavasta vaalista kuuden vuoden päässä. Koko sivun HS:n alustuksessa Mikael Jungner pani roponsa likoon Jan Vapaavuoren puolesta.

Selaillessani Jungnerin omakirjaa kirjastossa sattui silmään toteamus ruotsinkielisyydestä valttikorttina työhaastatattelussa Suomessa, jos sitä ei muuten haluakaan pitää esillä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin se politiikka tarttuu joihinkin jo hyvin nuorena. Myös demreiden poliittinen äidinmaito juotetaan lapsille hyvin nuorena, samoin keskustalaisuus, joka ei ole puoluepolitiikkaa, vaan se on jo lähempänä uskonnollisuutta;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Paljon puhetta, vähän villoja.

Missä on pihvi?

Tätä se on tähän mennessä ollut, tämä "Liike Nyt"

Tulevaisuus näyttää onko se vain tyhjää retoriikkaa, vai onko se Harkimon rahankeräysprojekti, vai onko siitä suomalaisen politiikan uudistajaksi.

Toistaiseksi se mitä on tapahtunut, on paljon puhetta, ilman mitään konkreettista sisältöä.

Ja mikäs sen mukavampaa että ihmisillä on puhuttavaa ja ihmiset saa puhua.

Niin blogisti kuin kaikki kommentoijat ja minä itse, voimme ottaa kantaa johonkin missä ei ole mitään sisältöä, mutta puhetta piisaa. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän se konkretisoidu, kun asettavat ehdokkaita vaaleihin, sillä ilman sitä kyseessä on vain keskustelukerho.

Sitten kun ne tavoitteet ja suuntaviivat selkeytyvät, niin sitten vasta voi oikeastaan arvostella.

Antaa poikien yrittää, kaikki uusi on mahdollisuus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sitten kun ne tavoitteet ja suuntaviivat selkeytyvät, niin sitten vasta voi oikeastaan arvostella.

Antaa poikien yrittää, kaikki uusi on mahdollisuus."

Toki annan mielelläni poikien yrittää. Olen poikein mielissäni siitä että kansalla riittää puhumista ja vielä parempi olisi jos tästä kehkeytyisi joku uusi oikea vaihtoehto äänestäjille.

Pahoin kuitenkin pelkään ettei tästä mitään vaihtoehtoa tule ja jos tämä hanke menestyy, siitä tulee vain uusi puolue muiden puolueiden rinnalle, puolue joka ei pysty erottautumaan juuri muulla tavoin kuin että siellä puolueessa onkin keulakuvina Harkimo ja Junger.

Puheet on puheita ja retoriikkaa piisaa, mutta onko nykysysteemille olemassa toimivaa vaihtoehtoa?

Se jää nähtäväksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Keskustelukerho voi nostaa esille näkyvää kritiikkiä päätöksentekoa kohtaan, kuten nyt Hjallis on nostanut esim. Soten kepin nokkaan. Tällä tavoin vaikuttamiselle on Suomessa tilausta muun valtamedian ollen kovin laiska kritiikkiin tai vallan vahtikorina olemiseen, joka rooli niillä tulisi demokratiassa kuitenkin olla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Keskustelukerho voi nostaa esille näkyvää kritiikkiä päätöksentekoa kohtaan, kuten nyt Hjallis on nostanut esim. Soten kepin nokkaan."

Todellinen pihvi, eli liikkeen päämäärä ja tarkoitus, saattaakin olla soten torppaaminen ja takapiruna saattaa olla itse pääpiru, eli Helsingin pormestari.

Helsingin pormestari saattaa hyvinkin olla oikeassa, vaikka minä hänet piruksi nimesinkin.

Kaavailtu Sote uudistus, maakuntauudistuksineen ja valinnanvapauksineen saattaa olla poliittisen kähminnän tahmeaa hyytelöä joka olisi syytä hylätä.

Minun on itse jäävättävä itseni, koska minulla on itselläni vain sellainen tunne, eikä mitän kovia evidenssejä, mutta pormestarilla luultavasti on niitä kovia evidenssejä puheidensa pohjana ja minä olen tottunut luottamaan Jan Vapaavuoreen.

Valitettavasti en voi luottaa poliittisen kähminnän keskellä toimiviin puoluejohtajiin. Minulla ole mitään Orpoa tai Sipilää vastaan sinänsä. He eivät vain puoluejohtajina toimi yksilöinä vaan joutuvat toimimaan puolueenjohtajan ominaisuudessansa omien puolueidensa tahdon toteuttajina.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

#22

Saattaa olla, eli aivan pelkkää aavistelua siununkin kommentti Arto hyvä.

Puhut kähminnästä, vaikka äsken jo totesit, että mitään ei ole tapahtunut. Miten mitään tekemättömyys muuttui kähminnäksi seuraavassa kommmentissasi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Puhut kähminnästä, vaikka äsken jo totesit, että mitään ei ole tapahtunut. Miten mitään tekemättömyys muuttui kähminnäksi seuraavassa kommmentissasi?"

Puheeni kähminnästä tarkoitti puolueita ja pueluejohtajia ja sotea, eikä Harkimon puljua.

Tämä ei siis tarkoita sitä etteikö tämä "Liike Nyt" voi olla myös kähmintää, toisenlaista kähmintää, en vain ole sellaiseen puheessani viitannut, kuten väitit.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan siellä naisiakin mukana.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Arto, jos sinulle tulisi tänään 7000 sähköpostia ja lupaisit vastata niin jokaiseen asiallisesti, et olisi itsekään täällä päätäsi aukomassa kahteen viikkoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto, jos sinulle tulisi tänään 7000 sähköpostia ja lupaisit vastata niin jokaiseen asiallisesti, et olisi itsekään täällä päätäsi aukomassa kahteen viikkoon."

Minulle ei juuri tule söhköposteja, mutta jos noin kävisi kuten esitit, minun olisi hommattava apua siihen vastaamiseen, sillä minulle jo kymmenenkin sähköpostia olisi liikaa.

Jos olisin kansanedustaja ja rikas liikemies ja saisin 7000 sähköpostia, joihin pitäisi kaikkiin vastata, luultavasti jättäisin homman avustajilleni ja avustajien paimentamisen eduskunta-avustajalleni ja keskittyisin itse keskustelemaan puheenvuorossa. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Eihän se ole henkilökohtaista palvelua kuten he ovat luvanneet. Ja ovat palkanneet apuvoimia. Ja keskustelevat ainakin facessa jatkuvasti. Mitä muuta heidän tulisi tehdä, jotta Arto saisi itselleen rauhan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Mitä muuta heidän tulisi tehdä, jotta Arto saisi itselleen rauhan?"

Minä en käytä facea, en siksi että pelkäisin tietotutvani puolesta, tai että annan tietoja jotka auttavat populistipolitikkoja, tai saan itse mainontaa asioista joista olen kiinnostunut.

En vain pidä facesta, enkä siksi käytä sitä ja toivoisin että he esittäisivät asiansa täällä US:ssä.

Luulisin kuitenkin että jos ne juttelee jotain tärkeitä asioita siellä facessa, niin pian se on uutisissa ja kohta myös täällä, joten oletukseni on ettei mitään tärkeää ole sanottu ja että kaikki on toistaiseksi pelkkää hölinää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #29

Ja nyt ne onkin hölisseet, vaikka äsken eivät olleet puhuneet mitään?

Mitä istuva hallitus teki, kun päiväkodinväki valitti huonoa palkkaansa koulutukseen ja työmäärään nähden. Hallitus nosti koulutuksen määrää, mutta ei palkkoja;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Mitä istuva hallitus teki, kun päiväkodinväki valitti huonoa palkkaansa koulutukseen ja työmäärään nähden. Hallitus nosti koulutuksen määrää, mutta ei palkkoja;)"

Päiväkotiväen palkat on kehnot, mutta niitä ei voi korottaa ilman valtion lisävelanottoa, ellei joku luovu omista eduistaan, joko lisäverotuksen, kalliimpien palvelumaksujen, muiden etujen menetyksien, tai julkisen palvelun työntekijöiden osalta palkan alennuksen muodossa.

Tämä pitäisi aina ottaa huomioon siinä yhteydessä kun puhutaan julkisen palvelun työntekijöiden palkankototuksista, mutta niin ei valitettavasti tehdä, eikä kukaan myöskään halua luopua omista eduistaan päiväkotiväen palkkojen parantamiseksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #34

Kyllä voi!

Yksityistetään kaikki päiväkodit kerralla. Silloin ei valtio tai kunnat tarvitse ottaa lisävelkaa. Toinen keino on nostaa taksoja, ja taaskaan ei tarvita lisävelkaa.

Suomalaiset ajattelevat, että kaikkeen tarvitaan lisävelkaa, kun ei osata muuta keinoa enää hyväksyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"Suomalaiset ajattelevat, että kaikkeen tarvitaan lisävelkaa, kun ei osata muuta keinoa enää hyväksyä."

Kyllä minä hyväksyn sen että lasten vanhempia rokotetaan, mutta onko se nyt laitaa että lasten vanhemmat joutuvat kantamaan yksin raskaan vastuun uusien kansalaisten kasvattamisesta.

Ensinnäkin, houkutus lasten tekoon pienenee edelleen, jos päivähoito tulee maksulliseksi.

Toiseksi, paljon osaavia työntekijöitä menetetään monilla aloilla, jos lapsen toinen vanhempi päättää että on edullisempaa kasvattaa lapsi itse, kuin antaa kasvatettavaksi. Urasuunnitelmat menevät pieleen ja osa kotiin jäävistä vanhemmista saattaa syrjäytyä työelämästä kokonaan.

Jokatapauksessa tämä johtaa siihen että lapsia tehdään entistä vähemmän, kun ihmiset päättää satsata rahansa mieluimmin omaan uraansa ja mukavuuteensa, kuin lapsiinsa. Lapsethan eivät aina edes onnistu elämässään, eivätkä tuota vanhemmilleen iloa missään vaiheessa, vaan pelkästään surua, joten sekin on riskisijoitus.

Toki riittävän työvoiman saannista voidaan huolehtia myös tuomalla työvoimaa ulkomailta, jos sitä on saatavissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Artolle ikioma kymysys?

Henkilökohtaiseen sähköpostiin palkataan avustaja vastaamaan. Avustajalla ei ole mitään tietoa Liike Nyt arvoista, koska avustajaa ei ennätetä kouluttamaan.

Haluaisitko sellaisen vastauksen itsellesi omaan kysymyksessi, jonka ummikko vastaa vain saadakseen palkkansa?

Eihän tuo asia selviä apulaisten niskaan kysymyksiä vierittämällä, vaan keskustelu tulee käydä kysyjän ja vastaajan välillä, jotta se olisi aitoa ja hedelmällistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eihän tuo asia selviä apulaisten niskaan kysymyksiä vierittämällä, vaan keskustelu tulee käydä kysyjän ja vastaajan välillä, jotta se olisi aitoa ja hedelmällistä."

Epäilen ettei Hjalliksella ja Jungerilla ole aen parempia vastauksia antaa kuin mahdollisilla avustajilla, vaan vastaukset jokaiseen kysymykseen on tyypillistä politiikan kieltä, eli sanoja kyllä laitetaan paljon peräkkäin, mutta mitään käytännöllistä ajatusta niistä sanoista, tai niiden yhdistelmistä ei kyllä saa irti.

Sanottakoon vielä ettei minulla yleensä ole ollut mitään niitä ajatuksia vastaan joita , vaikkapa Harkimon puheissa on ollut enemmän kuin politikkojen puheissa yleensä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan että niitä ajatuksia esiintyisi "Liike Nyt" ohjelmassa.

Mutta.

"Liike Nyt" piti perustua ihmisten ajatuksille, eikä Harkimon ajatuksille ja luulen että Harkimo pitää omat ajatuksensa tässä vaiheessa piilossa ja tyytyy tyhjänpäiväiseen poliittiseen jargoniin sen sijaan että toisi omia ajatuksiaan vahvasti esiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Älä Arto aina epäile, anna liikkeen näyttää hampaansa ja ota kantaa vasta sitten;)))

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"Älä Arto aina epäile, anna liikkeen näyttää hampaansa ja ota kantaa vasta sitten;)))"

Kaipa sitä nyt saa omat epäilynsä julkituoda.

Ei näillä minun epäilyilläni ole lopputulemaan mitään vaikutusta.

Eikä minulla ole mitään sitä vastaan että olisin väärässä. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pintakohinan alla tulva vie vanhan pois. Timo Soinilta lähti mies kokoomukseen, plokissaan hän näkee vanhojen puolueen lopun koittavan vaaleissa.

Mitä Italia tänään, sitä meillä huomenna. Heillä puoluekenttä on mennyt kokonaan uusiksi. Vanha arvokas kristillisdemokraattinen puoluekin on hajonnut ajat sitten.

Perässsä tulemme. Jukka Relander Yle:n kolumnissaan taivastelee kirkon menettäneen otteensa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Rakennusliiton Kyösti Suokas näkee nyt melkoisia palkankorotus mahdollisuuksia Suomessa. Uutista ajetaan läpi YLE:llä totuutena kaikissa uutislähetyksissä.

Suokkaan näkemys perustuu siihen, että sekä Ruotsissa ja Norjassa on nyt paremmat palkat kuin Suomessa...

Millä tällaisia tolloja torjutaan ?

Nyt Liike on hyvä tällaisten tollojen intohimojen julkituomisessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyt Liike on hyvä tällaisten tollojen intohimojen julkituomisessa."

"Nyt Liike" on yksi hyvä esimerkki tällaisten tollojen intohimojen julkituomisesta.
Tämä ei tarkoita sitä että olisin tätä liikettä vastaan, päinvastoin, olen sen puolesta ja tollouden puolesta.

Tolloa "Nyt Liikkeessä" on se kuvittelu että ihmisten hyvin erilaisten mielipiteiden perusteella voitaisiin rakentaa poliittista agendaa. Se on vaikeampaa kuin rakentaa sitä agendaa puolue-eliittien välille, se on siis mahdotonta.

"Nyt Liike" on siis lähtökohtaisesti täysin tollo, paitsi siinä tapauksessa että sen tarkoitus ei olekaan muu kuin Harkimon profiilin nosto poliittisena vaikuttajana.

Harkimon profiilin nosto poliittisena vaikuttajana ei ole tolloa, sillä Harkimolla on paljon hyviä ajatuksia politiikassa toteutettaviksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset