Liikkuuko Nyt?

Katsoin juuri Harry Harkimon haastattelun, jossa Jari Korkki yritti politisoida Liike Nyt – liikkeen. Ei onnistunut.

Oikeasti Harkimon ajatus on juuri se mihin nyt pitäisi kaikkien muutosvoimien tarrautua, mutta pelkään pahoin, että tämä liike yritetään mitätöidä myös muutoshakuisten keskuudessa.

On vaikka minkälaisia tekosyitä jättäytyä pois, eikä sekään riitä pitää vielä mollata Liike Nyt kaiken tavoin.

Itsekin näen siinä monta asiaa joka ei innosta, mutta ne ovat pikkuseikkoja muuttaa, ja muutostahan he nyt ovat tekemässä, miksi eivät heti muuttaisi omaa toimintatapaansa. Kun kerran uhoavat kuuntelevansa ja toimivansa vastuuttajana kansaan nähden.

Yksi asia joka minua hiertää on jo selventynyt, eli Risto E. J. Penttilä on toiminut vain asiantuntijana, eikä ole liikkeen ytimessä, kuten ei myöskään Jethro Rostedt ei ole ytimessä mukana.

Hyvä niin, heillä on vain olemassaolon oikeus, kuten meillä kaikilla.

Ilmastonmuutos on kuitenkin sellainen asia, joka ei ole arvo. Arvo on toimia vastuullisesti luonnon kanssa yhdessä. Olisinkin valmis hyppäämään Harkimon kelkkaan jos tuo ilmastonmuutos poistetaan arvoista. Se tuntuu tekopeliltä ohjelmassa, ei ilmastonmuutoksella ole mitään tekemistä poliittisen muutoksen kanssa.

Jos Harkimo ja kumppanit haluaa toimintatapamuutosta ei he voi varastaa vihreän politiikan keppihevosta eli ilmastonmuutosta, jonka jo kaikki muut puolueetkin ovat omineet. Ilmastonmuutos on juuri samanlainen asia kuin mikä tahansa poliittinen veivaus, eli se ei poliittisin päätöksin ole juurikaan nytkinyt eteenpäin.

Harkimon pääidean pitää olla politiikan ehjääminen, kun politiikka ehjäytyy, voi politiikka tehdä päätöksiä niin ilmastonmuutoksen, kuin yrittäjyydenkin eduksi tai haitaksi, riippuen politiikan suunnasta.

Nyt politiikalla ei ole suuntaa, ei tahtotilaa, eikä liioin kykyjäkään tehdä muutosta. Harry Harkimon Liike Nyt on osoitus tahtotilasta muuttaa jotain. Sitä ennen on ollut jo monia yrityksiä, jotka ovat vesittyneet. Viimeisin selkeä yritelmä oli Muutos2011, eli seitsemän vuotta on mennyt siitä, eikä muutosta näkynyt.

Nyt Liike rikkoi taas peilin ja katsotaan seuraavat seitsemän vuotta, tuoko Liike Nyt onnea vaiko onnettomuutta?

Tekisi mieli liittyä Liike Nyt – liikkeeseen, mutta liian paljon on auki asioita, ehkä liityn myöhemmin, mutta en halua mollata heitä jotka siellä jo ovat tai harkitsevat siihen ryhtymistä.

Politiikan suurin muutos tarvitaan uskottavuuden luomiseksi, jos Harkimon liikkeeltä viedään heti kättelyssä uskottavuus se on epäonnistunut, siksi sitä uskottavuutta juuri nyt yritetään kaikin keinoin horjuttaa.

Jari Korkki yritti saada poliittisen pyrkyryyden Hjalliksen niskoille, mutta Harkimo sai pudistettua sellaiset ajatukset kuin veden hanhen selästä alas.

Liike Nyt on julkistettu ja lähiviikot antavat näyttöä siitä mikä sen uskottavuus tulee olemaan. Nyt ei ole aika etsiä lopullista totuutta, vaan nyt on aika kritisoida rakentavasti. Koska Liike Nyt kivijalkaa on muurattu jo jonkin aikaa pimennossa pitää ne perustukset nyt tarkastaa, voiko niille mitään rakentaa.

En siis ole heittämässä lasta pesuvesien mukana, vaikka tuon ilmastonmuutoksen heittäisinkin pois liikkeen arvoista, koska se ei ainakaan ole minun juttuni. Minä toimin ilmastonmuutosta vastaan jo nyt omalta osaltani, enkä kaipaa siihen Harkimon tai Jungnerin apuja, mutta politiikan ehjäämiseen olen valmis kyllä heidän kanssaan talkoisiin.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu