Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Syyrian salibandy jatkuu sekavana

Syyrian kansannousu vastaan presidentin joukot alue laidattu koko Syyrian alueelle. Peli alkanut noin seitsemän vuotta sitten ja nyt ei ole enää kellään kivaa. Toisin kuin Tahko Pihkalan pesäpallossa tässä ei kuole kolmesta kopista tai mistään hutista. Tässä sodassa kuollaan oikeasti.

Ja vaikka sodassa on jo kuollut 500 000 ihmistä puolia ei ole vielä vaihdettu. Bašar al-Assad on viuhkan kanssa kotipesän takana ja sali hiljenee. Tuomarit kuten yleensä peleissä eivät ymmärrä mitään ja suosivat omia näkemyksiään viimeiseen mieheen. Ihmisoikeusmurhat ovat pientä tämän pelin panoksissa, tässä on kyseessä lännen provokaatio vastaan idän ihmeellinen luonto.

Pelin tuoksinassa kukaan ei tunnusta, että olisi väärässä. Sunnat vastustavat kiihkeästi alaviittejä se riittää selitykseksi meille kentän laidalla, mutta kentällä ei selityksiä sulateta Bašar al-Assad hallitsee ja kansa napisee molempien joukkue pienenee ja vain vainajien läjä kasvaa.

Lisävahvistusta on otettu ensin Isis ja sitten Hizbollah. Eli ensin yksi ja sitten toinen sen jälkeen peliin on liittynyt yksi jos toinenkin.

Pelin tiimellyksessä joku päästi ison pierun ja sitä tutkitaan nyt kaasuhyökkäyksenä, josko se olisi ladattu silpoydinherneellä? Turkkilaiset keksivät että Syyriassakin on kurdeja ja hyökkäsivät heitä vastaan.

Ja jenkkejä ei pidättele mikään jos jossain on vain peli menossa sinne mukaan pitää päästä, vaikka ei tiedetä kummalle puolelle tukeansa antaa, valitaan kapinalliset omaksi joukkueeksi, koska sitä ei ylhäältä johdeta. Helpompi puhua omalle puolelle.

Venäjä liittyi mukaan peliin hallituksen tueksi. Saksa ja Iso Britania liittyivät vastustamaan Isis-joukkoja mutta eivät anna suoraan tukea Venäjälle.

Siellä sodassa ovat siis keskenään poliisit ja aseistakieltäytyjät, yhdessä kiihkouskovaisten ja ammattitappajien kanssa. Kukaan ei tunnu tietävän missä on pallo mutta mailat heiluvat kuin tuulimyllyn siivet Brysselin syysmyrskyissä.

YK huomasi, että pelissä on sisällisodan piirteitä jo vuonna 2011, mutta peliä ei ole sen pikkuasian takia vielä keskeytetty. Saudi-Arabia ja Qatar lähettivät vaan lisää mailoja entisten katkenneiden tilalle ja peli jatkui.

Peli on aina tasan vaikka jopa katsomosta on haettu kentälle lisää kuolleita. Heinäkuussa 2012 Punainen Ristikin huomasi otelussa sisällissodan piirteitä ja YK:n pääsihteeri Kofi Annan heitti pyyhkeen kehään ja säntäsi pelikentältä housut nilkoissaan.

Pari vuotta myöhemmin Geneven sopimuskaan ei saanut kaikua hallituksen strtegiassa vaan hyökkäystä ykköspesälle jatkettiin kunnes Aleppo olikin vallattu joulukuussa 2016.

Syyrian armeja siis pelaa keskushyökkääjänä omaa kansaansa vastaan. Ulkomaailmasta on joukkoja Iranista, Venäjältä ja ties mistä.? On Isis, Yhdysvallat, Turkki, Iran, Saudi-Arabia, Libanon, Al-Nusran rintama, Al-Qaida, Hizbollah, Kurdien kansanpuolue, Qatar, Kurdistanin työväki, Syyrian Kurdistan, Jaysh al-Islam, Ahrar al Sham, National Coalition for…, Hutnit, Naiset, Miehet,Lapset, sivulliset, sivuttomat, Shabiha, Islamic Front, Kansalliset puolustusvoimat, Sham Legion ja sukulaisia sieltä sunni täältä alaviitti, älä viitti, viittimpäs ja lopeta.

Peli siis jatkuu ja nyt se on paitsi hermokaaasusotaa samalla myös feikkisotaa, eli laitetaan huhu liikkeelle, että kohta meitä provosoidaan todella. Sitten kun jotain tapahtuu sanotaan, ähä kutti tästä juuri varoitimme, mutta asiaa ei saa kukaan tutkia jatketaan vaan hutkimista.

Missä on Allah, missä on jumala? Missä on järki ja missä on rauha?

Peli jatkuu haen lisää perunalastuja ja popcornia…

En pidä kiirettä sillä eihän peli ole vasta kuin alussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Osalle Syyria on jo ollut onnistunut operaatio.

Syyria ollut Venäjän armeijan koekenttä: "Lähes kaikkia aseita kokeiltu taisteluolosuhteissa"

Venäjä sanoo surmanneensa yli 50 000 taistelijaa, siviileistä ei puhuta mitään.

- Suhoi-35 mallikin on nyt valmis markkinointiin.

https://yle.fi/uutiset/3-9922300

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aseteollisuuden koekenttiä tarvitaan ja se mahdollistaa monikulttuurin muodostumisen joka maailman kolkkaan, kun pakolaiset vyöryvät kohti lihapatoja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos jenkit päättävät tänään liittyä kaasuiskun kostotoimiin, niin suurvallat kokeilevat kolmannen maan maaperällä taisteluaseitaan toisiaan vastaan. Lopulta ei jää syyrialaisia jäljelle kuin al-Assad.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Taloussodassa kun rupla vahvistuu liikaa tehdään uusia pakotteita Venäjää vastaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Tuli kyllä mieleen että Putinin omistuksista eri firmoissa on huhuttu, osuikohan vai vältettiinkö ärsyttämästä liikaa.

50 Richest Russians Lose Close to $12Bln After Latest U.S. Sanctions

https://themoscowtimes.com/news/50-richest-russian...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Oleg Deripaska tietää, että rahalla saa ja hevosella pääsee. On se jännä miten neukkulasta tuli nopeasti öykkylä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Neukkulassahan valtio omisti kaiken ja sen luhistuttua aika moni päätti että valtio olen minä, mitä nyt sitten myöhemmin annettiin tovereille ja sukulaisille hillopitoisia urakoitakin kuten Sotshissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Niin omaisuuden uusjako oli selviö tietysti, mutta miten nopeasti se ajautui yksiin käsiin on maailmanennätys.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Venäjän ilmoittama surmattujen määrä on noin 10 % koko tuhosta, joten Venäjä on iso tekijä sodassa, jossa sillä ei pitäisi olla mitään roolia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olisiko suomalaiselle pesäpallolle haavoittumisineen ja kuolemisineen petattu paikka syyrialaisten sydämissä sodanjälkeisessä Syyriassa ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pesäpallo on unelmapeli harjoitella kranaatin heittämistä, mutta ei taida vastapuolella olla koppareita tai sieppareita.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Missä on Allah ja missä jumala ? Ari Alsio, missä sinä olet ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset