Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Uganda vaiko propakanda


 

Kuolema jossain kaukana on hyvä ja otollinen maaperä kaikenlaiselle propakandalle. Totuutta ei tarvitse juurikaan olla, kunhan vain sanoo, että jossain Ugandassa se tapahtui. Erilaisia teorioita tapahtumista voidaan viritellä ja kaikki kiinnostaa epätietoista lukijaa.

Asia voidaan koota vähistä faktoista ja omista väitteistä, niistä saadaan jo jonkinlainen puolitotuus joka voidaan julkaista. Tässä yhteydessä voidaan lyösä oikeastaan ketä tai mitä tahansa, jos joku epäilee riittää tieto siitä, että kenelläkään ei ole varmaa tietoa, kun asia on hyvin epämääräinen.

Kirjoittaja voi siis lyödä aseella aseetonta tai aseettomana aseellista. Kaikki väittämät on helppo pukea savuverhon taakse. Salaliittoteoriat poikivat uutta hämminkiä ja uutta tarinaa voidaan lykätä sitten taas liikkeelle.

Kaikki keskittyvät kuumeisesti ratkaisemaan mysteeriä, eikä kukaan jaksa ajatella laajemmin. Propaganda on yksipuolista, eikä sen sanomaa epäillä sen enempiä, kunhan vain vouhotetaan.

Mistä kaikki alkoi?

Kaikki alkoi kuolemasta, ilman kuolemista ei tätäkään kirjoitusta olisi. Ei myöskään kukaan olisi eronnut tai erotettu, kukaan ei myöskään olisi kuollut.

Patria on tehnyt virheen joka paljastui nolosti. Patrian käytävillä on huhuiltu Ugandasta, mutta johto ei ole kuullutkaan. Myyntimies on nimetty varapresidentiksi, mutta kun tulee aika kantaa vastuuta presidentti erottaa varapresidentin esimiehet, jotka eivät kuitenkaan ole presidenttejä.

Omistusohjauksesta vastaava ministeri puuttuu asiaan epätietoisena siitä mistä tulisi olla huolissaan. Ehkä huoli olisi pitänyt olla hieman aiemmin, niin olisi ehkä tuo ikävä kuolemantapaus voinut jäädä tapahtumatta.

Propakandaa tietysti kuuluu, että mystisen tapahtuman kaikki sivullisetkin politisoidaan ja kohta kai Ugandassa joskus liikkuneet satunnaiset matkailijatkin hirtetään asiayhteyteen jotenkin.

Propakanda ja Uganda, kauan eläköön poliittinen salamyhkäisyys, joka vapauttaa salaliittoteoriat kerta toisensa jälkeen valloilleen. Jokainen hallitus lupaa toteuttaa avoimempaa keskustelua ja asioiden hoitoa, mutta hommat menevät aina vain mystisemmiksi.

Elämä on tosiaan tarua ihmeelisempää. Kukaan tarinanikkari ei kuuna päivänä olisi keksinyt tuollaista tarinaa, että mies menee Patrian konttoriin ja lähtee sieltä nippu esitteitä mukanaan kohti Ugandaa. Tarkoituksena hänellä on hyväntahtoisesti vain auttaa Patriaa, koska on muutenkin menossa siihen suuntaan voi hän samalla hoitaa tämän pienen palveluksen Patrialle, ihan vaan epävirallisesti.

Ei aivan jokaiselle tarinankertojalle tulisi päähän tehdä noin mahdotonta asiaa, mikä on kuitenkin nyt oikeassa elämässä tosi, jos uskotaan tarinankertojia, sillä kukaan ei tunnu tietävän totuutta. Mikä sekin on kieltämättä omituista.

Pitääpä aamulla syödä kaurapuuroa, sillä kerrotaanhan mainoksessa, että totuus löytyy kaurapuurosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kampala - Helsinki 6578 km linnuntietä.
Tarpeeksi pitkä matka totuuden muuttaa muotoaan.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Miten on mahdollista, että kyseenalaista mainetta nauttinut ex-ministerimme sotkeutuu ties minkä YK:n mandaatin turvin ja oman firmansa ja vielä valtio-omisteisen Patrian toimintaan ja vielä samassa hotellihuoneessa "löytämänsä" kuolleen bulvaanin kanssa ? Ja, kun hänen osaamisensa laaja-kaista asioissa on asiantuntijoiden mukaisesti =0.
Selitetään muka sillä, että konsultin pitää olla korkeasti korruptoituneen maan silmissä "korkea ministeri" ja myyntijätkän "varatoimitusjohtaja"- HUH-HUH.
Tässä on kyllä perusteellisen selvityksen paikka, jota varmaan ei päästetä julkisuuteen.
Taitaa Sipilä ja Saulikin puristella nyrkkejään housuissaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Heikki, sitä voidaan vain ihmetellä. Kysymyksiä on niin paljon auki, että ei erkkikään ota selvää. Ja kaikki vain sen takia, että kävi hiukan toisin kuin strömsössä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

”Taitaa Sipilä ja Saulikin puristella nyrkkejään housuissaan.”

Voi olla, mutta voi taas olla niinkin, että ovat olleet täysin tietoisia ex - ministerin touhuista. Taas kerran.
Tiiesivät todennäköisesti mm ssa että Lindén on hallituksen puheenjohtaja NxtVn Finland issa, joka osti vuonna 2015 lakkautetun Hallin varuskunnan kasramin Jämsässä. Näiden tilojen vieressä on Patrialla tuotantoa.

Liittyykö tuo sitten mihinkään ? Arvailua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hedelmätöntä arvailua kaikki tyyni, mutta voisihan sitä avointa keskustelua käydä, jos olisi edes joku asia varmaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Avointa keskustelua ???? Hahahahaaa.

Herkkisieniteoria toimii aina.

Pidetään pimeässä ja syötetään pashaa. Kun putkahtaa pää pinnalle, niin vedetään kaula poikki.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

;P) juuri tuota tarkoitan, nuppi jos nousee liian korkealle on mono jo lähtenyt lärviä kohden. Tässäkin jutussa on salaamisen meninki aistittavissa, mutta ilman avointa keskustelua ei Suomi selviä. Puliveivaajien ote kun ob menossa väärään suuntaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jämsään yhtiö päätyi sähköverkon ja kuituyhteyksien sekä turvallisuuden vuoksi on virallinen selitys, joka on yhä voimassa.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Se mitä ei tarvitse arvailla, on se että kaksi konsulttia halusi vaikuttavia referenssejä matkalleen, mitä nyt sitten olivatkin myymässä tai ostamassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Enemmän kiinnostaisi taustahenkilöiden nimet kuin sumuinen kuva Ugandasta.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Ne tietää Suvi Lindén, vaan eipä taida kertoa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Ei tietysti kerro sehän olisi kardinaalivirhe, joka suistaisi hänen elämänsä aivan toiseen laitaan.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka Vastaus kommenttiin #13

HS oli tehnyt paljon työtä ja tänään oli aika selkeä juttu, paitsi että juuri tähän toimeksiantaja-kysymykseen ei ollut vastausta.

Liikemies kertoi Ugandan turvallisuuspalvelulle edustavansa useita eurooppalaisia puolustusteollisuuden yhtiöitä. Hän tarjosi turvallisuuspalvelun johtajalle kyberturvallisuuden palveluja liittyen ”valvontajärjestelmiin, mediakontrolliin ja salaukseen, hallituksen kontrolloimiin valvontajärjestelmiin, anonyymien verkkojen ratkaisuihin, tarkkailuohjelmistoihin”.

Teknologiaa käytetään tuossa maassa opposition murskaamiseen. Tässä tulevat vähän moraalikysymyksetkin vastaan.

Valvontateknologian kauppaamisessa Ugandan hallitukselle on selviä riskejä. Myös kapinalliset ovat varmasti soluttautuneet ISO:n virkailijoihin ja siellä on valtataisteluita.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #14

Mediakontrollia ugandalaisittain voisi olla tapahtuneesta ensimmäisenä kirjoittaneen toimittaja Charles Etukurin kidnappaus.
Hänen kirjoittamansa artikkeli on hieman sekava, mutta se lienee primääritietoa.
Meillä jos toimittaja esiintyisi poliisina ei siitä hyvä seuraisi. Ugandassa saattaa seurata hyvääkin pahempi. Mies tietää liikaa.
Onneksi Suvi Lindén saatiin pois maasta. Hän tietää vielä enemmän liikaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #13

Sopeutumattomuus Suomen työmarkkinoihin on jo saanut Suvi Lindenin hakemaan turhaan töitä Ugandasta.

Seuraukset ovat olleet inhimillisesti katsoen vähintään dramaattiset.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Ehkä hän yrittää, kun on yrittäjä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset