Uganda vaiko propakanda

 

Kuolema jossain kaukana on hyvä ja otollinen maaperä kaikenlaiselle propakandalle. Totuutta ei tarvitse juurikaan olla, kunhan vain sanoo, että jossain Ugandassa se tapahtui. Erilaisia teorioita tapahtumista voidaan viritellä ja kaikki kiinnostaa epätietoista lukijaa.

Asia voidaan koota vähistä faktoista ja omista väitteistä, niistä saadaan jo jonkinlainen puolitotuus joka voidaan julkaista. Tässä yhteydessä voidaan lyösä oikeastaan ketä tai mitä tahansa, jos joku epäilee riittää tieto siitä, että kenelläkään ei ole varmaa tietoa, kun asia on hyvin epämääräinen.

Kirjoittaja voi siis lyödä aseella aseetonta tai aseettomana aseellista. Kaikki väittämät on helppo pukea savuverhon taakse. Salaliittoteoriat poikivat uutta hämminkiä ja uutta tarinaa voidaan lykätä sitten taas liikkeelle.

Kaikki keskittyvät kuumeisesti ratkaisemaan mysteeriä, eikä kukaan jaksa ajatella laajemmin. Propaganda on yksipuolista, eikä sen sanomaa epäillä sen enempiä, kunhan vain vouhotetaan.

Mistä kaikki alkoi?

Kaikki alkoi kuolemasta, ilman kuolemista ei tätäkään kirjoitusta olisi. Ei myöskään kukaan olisi eronnut tai erotettu, kukaan ei myöskään olisi kuollut.

Patria on tehnyt virheen joka paljastui nolosti. Patrian käytävillä on huhuiltu Ugandasta, mutta johto ei ole kuullutkaan. Myyntimies on nimetty varapresidentiksi, mutta kun tulee aika kantaa vastuuta presidentti erottaa varapresidentin esimiehet, jotka eivät kuitenkaan ole presidenttejä.

Omistusohjauksesta vastaava ministeri puuttuu asiaan epätietoisena siitä mistä tulisi olla huolissaan. Ehkä huoli olisi pitänyt olla hieman aiemmin, niin olisi ehkä tuo ikävä kuolemantapaus voinut jäädä tapahtumatta.

Propakandaa tietysti kuuluu, että mystisen tapahtuman kaikki sivullisetkin politisoidaan ja kohta kai Ugandassa joskus liikkuneet satunnaiset matkailijatkin hirtetään asiayhteyteen jotenkin.

Propakanda ja Uganda, kauan eläköön poliittinen salamyhkäisyys, joka vapauttaa salaliittoteoriat kerta toisensa jälkeen valloilleen. Jokainen hallitus lupaa toteuttaa avoimempaa keskustelua ja asioiden hoitoa, mutta hommat menevät aina vain mystisemmiksi.

Elämä on tosiaan tarua ihmeelisempää. Kukaan tarinanikkari ei kuuna päivänä olisi keksinyt tuollaista tarinaa, että mies menee Patrian konttoriin ja lähtee sieltä nippu esitteitä mukanaan kohti Ugandaa. Tarkoituksena hänellä on hyväntahtoisesti vain auttaa Patriaa, koska on muutenkin menossa siihen suuntaan voi hän samalla hoitaa tämän pienen palveluksen Patrialle, ihan vaan epävirallisesti.

Ei aivan jokaiselle tarinankertojalle tulisi päähän tehdä noin mahdotonta asiaa, mikä on kuitenkin nyt oikeassa elämässä tosi, jos uskotaan tarinankertojia, sillä kukaan ei tunnu tietävän totuutta. Mikä sekin on kieltämättä omituista.

Pitääpä aamulla syödä kaurapuuroa, sillä kerrotaanhan mainoksessa, että totuus löytyy kaurapuurosta.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu