Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Euro konsulttina / koko Suomi asuttuna

Tolkun politiikkaa, eli mitä se on? Laskelmat osoittavat, että Pelson vankila kannattaa sulkea ja rakentaa Ouluun yksi iso yksikkö. Tolkun poliitinen kysymys kuuluu, missä on koko Suomi asuttuna politiikka nyt?

Vaalaan ei paljoa työmahdollisuuksia jää, kun Pelso lopetetaan, eli Vaalan kunta on savijaloilla tämän asian kanssa.

Nyt Oulun vaalipiirin kaikki kansanedustajat ovat Vaalan eli Pelson puolella, mutta taas kysyy tolkun politiikko, että miksi? Eikö euro olekaan kansanedustajan paras konsultti?

Samaan aikaa ajetaan maakuntauudistusta, mutta mitä tehdään maakunnilla, kun kaupunkeja lihotetaan poliittisilla päätöksillä? Pelson sulkeminen on tosi ja päätös vielä tämän kevään lumilla. Oulun, Tampereen ja Helsingin johtajat ovat maakuntauudistusta vastaan, sanovat pontevasti, että suurkaupunkien investointikyky menetetään, mutta kukaan ei osaa sanoa miten maakuntahallinto voisi vaikuttaa Pelson sulkemiseen, eli investoinnit maaseudulle loppuvat joka tapauksessa. Tuli maakuntauudistus tai ei.

Siinä sitä sitten ihmetellään, miksi omakotitalojen hinnat ovat romahtaneet syrjäseuduilla. Sitä ihmetellessä tehdään yhä kiihtyvällä tahdilla päätöksiä, isojen pormestarien tahtipuikkojen tahtiin, kaupunkien vaurastumiseksi.

Suomea juhlapuheissa puolustavat poliitikot, puhuvat kauniisti, että koko Suomi on pidettävä asuttuna. Niitä puheita jopa puolustetaan näennäisesti, kuten nyt Oulun vaalipiirin kansanedustajat tekevät. Ovat olevinaan Pelson ja Vaalan puolella, mutta taloudellinen järki sanoo sitä vastaan, joten loppupelissä vastustuksella ei ole muuta merkitystä, kuin nuoleskella vaalipiirin äänestäjiä.

Kun päätös sitten tehdään voidaan aloittaa uudet kujeet ja menetys unohtuu. Voidaan sanoa, että kaikkemme yritimme. Mitä maakuntapoliitikot voisivat enemmän tai paremmin tehdä, kun alueen nykyiset kansanedustajatkin kävellään ylitse mennen tullen.

Tunteella kun ei tolkun politiikkaa voi johtaa, vaikka se äänestäjiin vetoaakin. Kulut ohjaavat enemmän päätöksiä ja siksi koko Suomea ei pidetä enää asuttuna. Kaupungistuminen on alkanut jo vuosikymmeniä sitten, mutta tyhmät uskovat yhä koko Suomea asuttuna pitämiseen. 

Vaalipuheet ovatkin enemmän valetta kuin totta. Kukaan ei voi oikeasti luvata mitään, koska demokratiassa ei kukaan yksilö tee yksin päätöstä näissä asioissa mitä lupaillaan. Pidetään koko Suomi asuttuna, ei liitytä Natoon, ei rakenneta yhtään ydinvoimalaa jne...

Tolkun politiikka ei siis tarvitse valheellisia vaalitäkyjen sinkoajia, vaan tolkun kansa osaa valita edustajansa tekojen eikä puheiden perusteella, voi osaako?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Yhden vankilan vaihtoehto edellyttää Risen mukaan määrärahan korotusta noin 2,3 miljoonalla eurolla vuodessa. Jos päädytään uudisrakentamaan Oulun vankila ja Pelson vankila erillisinä laitoksina, määrärahaa tulee korottaa vankiloiden käyttöönottovaiheessa noin 4,8 miljoonalla eurolla vuodessa. (Kaleva)

2,5 miljoonaa vuodessa ratkaisee paljon suuremman summan edestä ahdinkoa Vaalan kuntalaisille. Mutta, raha ratkaisee, sillä se säästää 25 miljoonaa kymmenessä vuodessa.

Ja toisesta taskusta Vaalan kuntaan annetaan sitten avustusrahaa, että saadaan pitää koko Suomi asuttuna;)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kerta kerran jälkeen jaksaa yllättää, miten paljon halvempaa rakentaminen ja asuminen on Oulussa, kuin Vaalassa. Jostain syystä yksityishenkilöt eivät ole onnistuneet saavuttamaan vastaavia kustannussäästöjä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Varsinkin kun Pelson vankila on jo olemassa eli rakennettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset