Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Totuutta voi aina pohtia

Totuutta on aina kiva pohtia, jos ei ole aikomuskaan tehdä mitään muuta. Mitä väliä sillä mikä valuutta meillä on jos kukaan ei ymmärrä miten markkinat toimivat. Pohditaanko kokonaisuutta, vai pohditaanko osatotuuksia, sillä on merkitystä.

Aktiivimalli puhuttaa, mutta se on vain pintaa kokonaisuuden kannalta. Järjestetään suuri mielenosoitus ja nauretaan Juhana Vartiaiselle, ministereitä ei edes haluta paikalle. Ainoa mitä saadaan aikaan, on suuri nauru Vartiaiselle. Sillä ei pidennetä ikää hyvin paljoa.

Paavo Väyrynen haluttiin mukaan presidenttikisaan, sanottiin että toinen kierros on demokratiaa, vaikka todellisuudessa toista kierrosta ei tarvita, jos ensimmäinen riittää. Demokratia ei kärsinyt.

Paavo oli miettinyt etukäteen, että ratsastaa julkisuudessa ensin pressan vaaleissa ja sitten Suomen Keskustan puheenjohtajavaaleissa kesäkuuhun saakka. Se on Väyrysen totuus ja nyt hän laittaa meidät pohtimaan sitä totuutta.

Kevät menee kivasti ja mitään ei saada totuuden vastineeksi. Aivan kuten on mennyt kaksi vaalikautta pohtiessa erotaanko eurosta vai tehdäänkö sote?

Suomi on hauska maa, täällä voi joku nostaa metelin ja olla poliisina totuudessa ja toiset peesaavat, eikä kukaan välitä kokonaisuudesta. On kiva ottaa perustotuus jostain asiasta ja alkaa jauhaa sitä koko ajan. Osatotuus jota ei voi kumota on hyvä keskustelunaihe, mutta ei vie kokonaisuutta kumpaankaan laitaan saati perille saakka.

Euron osatotuus on jo kaikille selvää, mutta siitä yhä jaksetaan kamppailla. Maahanmuutto on ollut keskustelussa yli kymmenen vuotta, ja sen osatotuus on terrorismi ja raiskausten lisääntyminen. Sekin asia on jo märehditty moneen kertaan, mutta kokonaisuutta ei ole haluttukaan kenellekkään hahmottaa.

Jos suomalainen haluaa elää rehellisissä osatotuuksissa niin siitä vaan, mutta onko meidän kaikkien elettävä sitä samaa osatotuutta, kun joku voisi ratkaista oikeita ongelmiakin?

Paavo Väyrysen totuus on laittaa keskustalaisuus kuntoon, vielä tämä yksi yritys, please hän sanoo. 

Paavo vie meitä kuin litran mittaa, saman tekee Jussi Halla-aho Laura Huhtasaaren suulla ja kynällä. Mies pysyy itse taustalla. Mikä on tämän kaksikon oikea kokonaisuus totuudeksi? Mikä on Paavo Väyrysen todellinen pyrky?

Tämä on vain pieni osa politiikkaa , mutta jauhamme tyhjää koko ajan, eikä muut asiat nouse keskusteluun.  Sillä aikaa kun jantamme eurosta, mamuista, tai keskustan viimeisestä pelastusyrityksestä voisimme tehdä ihan oikietakin asioita. Voisimme ratkaista aktiivimallin ytimen. Rakentaa Soten ja purkaa maakuntamallin. Voisimme panostaa markkinointiin ja laittaa painopisteitä Suomen kartalle, mitä aluetta kehitetään ja mistä joudutaan tinkimään.

Paskakasaa ei kannattaisi pöyhiä loputtomiin, se vain haisee kun sitä pöyhii. Paska pitää käsitellä ja mennä eteenpäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Paavo on ankkuroinut maailmankäsityksensä historiaan, jota ei ollut ja halunsa tulevaisuuteen, joka ei toteudu. Elon yrttitarhassa kauneimmatkaan kukat eivät kuki joka hetki ja jopa rikkaruohotkin kukkivat siinnä tuotantopanosten siivellä eläen joskus, mutta Paavo on jo nuppunsa pudottanut. Tosin saa aikaan varmasti hämmennystä kepulaisten kesken lähitulevaisuudessa.

Muuten Ari! Vassarit tekee välikysymyksen aktiivi-/passiivimallista. Mitä veikkaat, pitääkö hallituksen rivit enää?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Veikkaaminen ei ole paras lajini, mutta aktiivimalli ei kaadu enää mihinkään, koska kesti mielenosoituksen. Minua huolestuttaa nuo vastuuministerit jotka eivät uskaltautuneet torille. Kantavatko he enää mistään vastuuta?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kokkarit pakotti Lindströmin ja Mattilan kurmottamaan työttömiä. Muuten olisi lähtenyt hommat alta. Niin sitten ei oikein motivoi suoltaa puutaheinää. Vartiainen jaksaa edelleen siteästi kuitenkin... entinen sosialisti kumminkin...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllä Ari nyt kuvasi kokonaisuuden ja "totuuden" varsin näpeästi. Jussi vie ja Laura vikisee. Paavo yrittää viedä, mutta kukaan ei vikise...Mitä enemmän euroja on kukkarossa (tai haavemaailmassa) sitä mukavammalta tuntuu. Jopa minusta. Seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee uusi ryhmä äänestämään, jolla ei ole koskaan ollut markkoja taskussa. Eikä tule.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Syy ei ole masterissa joka manipuloi, vaan meissä jotka menemme siihen retkuun ja jauhamme samaa skeidaa masterin kanssa. Olo tuntuu, kuin marionetilta kuunan, kun puhe viedään sivuraiteelle niin että kiskot kirskuvat.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Syy ei ole masterissa joka manipuloi, vaan meissä jotka menemme siihen retkuun ja jauhamme samaa skeidaa masterin kanssa"

Juuri näin. Minäkin. Ajanvietteen valinta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Se on niin helppoa mennä mukaan, osa ei edes ymmärrä että jauhaa tyhjää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Äänestetään ja katsotaan, äänestetään ja katsotaan.

Välillä voi kirjoitella mielipiteitään julki ja kertoa mitä minun mielestäni pitäisi tehdä.

Sitten taas äänestetään ja katsotaan.

Näin se menee, ja tulevaisuudesta tulee historiaa, asiat menevät eteenpäin tai taaksepäin, kauheasti siihen ei yksi ihminen vaikuta.

Parempi vain äänestää ja katsoa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Turhautuminen tulee jossain vaiheessa yleisemmin mukaan, nyt vain 30 prosenttia on siirtynyt äänettömiksi eli nukkuviksi.

Äänestämällä ei voi juurikaan vaikuttaa nykytilanteessa, koska äänestäjien suuri enemmistä jauhaa tyhjää ja äänestää sirkushuveja, eli heille on tärkeämpää poliittinen kinastelu, kuin asioiden edistyminen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Demokratia = äänestä ja kadu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Äänestetään ja katsotaan on käyttökelpoinen menetelmä. Ei se ole täydellinen, mutta parempaa ei taida olla herlposti löydettävissä ja toteutettavissa. Huonompia on kyllä tarjolla kosolti. Ja se äänestyksen tuottama todellisuus on monta kertaa ollut paljon tolkullisempi kuin esimerkiksi mediajulkisuuden ja erilaisten pulinapalstojen esittämä todellisuus.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

”Suomi on hauska maa, täällä voi joku nostaa metelin ja olla poliisina totuudessa ja toiset peesaavat, eikä kukaan välitä kokonaisuudesta. On kiva … jauhaa sitä koko ajan … mutta ei vie kokonaisuutta kumpaankaan laitaan saati perille saakka”.

Oikeata puuta haukut, mutta ei tämä ongelma taida rajoittua Suomeen. Eiköhän se ole suorastaan globaali. Lienee eräänlaista twitter demokratiaa, vai miksikä sitä nyt sanoisi. Muutamat syyt ovat ilmeisiä. Yksittäisillä asioilla deklamointi on helppoa mutta kokonaisuuksien hahmottaminen ja syy-seuraus-suhteiden arviointi vaikeaa. Väitteiden esittäminen on helppoa mutta asiallisten puolesta ja vastaan perusteluiden kokoaminen vaikeaa. Tuloksena on sitten runsain mitoin erilaista meetoo –spämmäilyä, joka rikkaruohon tavoin hukuttaa vakavammin otettavan fundeerauksen. Ilmankos sitä pyritään kehittelemään erilaisia tekoälyautomaatteja joiden avulla sen spämmin seasta voitaisiin seuloa niitä vähän varteenotettavampia juttuja. Tässä mielessä tämä Usarin nimellä ja kuvalla tapahtuva kommentointikin on jonkinlainen ratkaisu, se kun nopeuttaa tätä seulontaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Globaali-ilmiö on, mutta rajataan nyt Suomeen, kun Suomessa ollaan. Voisimme olla se ensimmäinen kansa, joka pääsee tuosta tavasta ulos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset