Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Onnea Sale!

Vaalit on pidetty ja onnittelut Sauli Niinistölle ja tukijoukoille.

Vaaleissa ei ollut häviäjiä, mutta ei myöskään torjuntavoittajia. Sauli tuli ja lunasti jatkopaikkansa kuten ennakkoon oli jo tiedossakin.

Kerrataanpa hiukan ehdokkaita, eli Pekka Haavisto piti viimekertaisen kakkospaikkansa ilman suurta suosiota. Pekka jäi naftisti vihreiden gallup-kannatuksen alapuolelle. Onnea vaan Pekalle hyvin meni siitä huolimatta.

Laura Huhtasaari saa minulta onnittelut, sillä Laura kasvoi parina viimeisenä päivänä siihen mittaan mikä hänen kannatuksensakin on. Onnittelut pitää tässä vaiheessa antaa myös Jussi Halla-ahon taktiikalle. 

Tuula Haatainen lunasti myös demareiden ehdokkaana paikkansa, PÖÖ ei ole mitään syytä häpeään.

Paavo Väyrysen kannatusta arvailin paremmaksi, mutta protesti ei noussut lentoon. Paavo saa olla siitä huolimatta tyytyväinen itseensä, ja taitaa myöskin olla. Hyvä näin.

Matti Vanhaselle myös onnea, vaikka ei se onnelta ehkä näytä jos tekee kolme vuotta töitä ja lähes 400 tapahtumaa ympäri maata. Asiakysymyksissä aivan ok ja sitten puolue tavallaan luistaa Niinistön taakse. Sipilä voisi nyt perustella hiukan missä meni vikaan, sillä varsin voimakkaasti hän pisti itseäänkin likoon asiassa.

Merja Kyllönen onnea Merja, asiat ovat vain nyt vastaan, mutta vain kolmen kymmenyksen tappio Haataiselle kertoo menestyksestä.

Nils Torvalds oli ainoa joka näytti pettyneeltä, mutta ehkä sekin pettymys huomiseksi sulaa. Nils lähti Nato-asialla mahtipontisesti liikkeelle, mutta jos seuraavalla viikolla pamautti aluksensa karille arvostellessaan Jussi Niinistön linjaa suursotaharjoituksen kanssa, jota Sauli Niinistökin tuki. Uskottavuus sellaisessa menee jos mies ei tiedä mitä mieltä lopulta on. Se nyt näkyy Nils lopputuloksissa. Sorry!

 

Onnea kuitenkin myös Torvaldsille, vaikka Nato-keskustelu meni huonommin, kuin ajattelit, niin toit sen kuitenkin  keskusteluun näyttävästi.

Onnitella pitää myös Suomen kansaa, sillä saitte parhaan mahdollisen presidentin . 

 

Kiitos kaikille.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ehkä tässä kuitenkin hiukan negatiivistakin tuntoa on?

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20180128021520...

Aika lyhyt ja hiljainen kannanotto.

Ja Juha Sipilä käänsi huomion itseensä.

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä sanoo asettuvansa ehdolle keskustan puheenjohtajakisassa. Sipilä kertoi asian Ylelle keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen vaalivalvojaisissa. (Yle)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mielestäni presidentin vaalit pohjustivat todella paljon seuraavia eduskuntavaaleja. Vaikka ykköstykistö (puheenjohtajat) eivät olleet ehdokkaana. Jokainen sanominen, haastaminen ja uhkailu ovat taltioitu. Ei pelkästään medialle vaan suoraan äänestäjille. Niitä tullaan peräämään. Oletko edelleen sitä mieltä? Miksi et ole? Jne.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin se mene, KD oli Salen takana ja näkyvyys jäi todella vähäiseksi. Kukaan ei nyt hehkuta Sarin voittajalinjaa. Vaikka minä kyllä Saria arvostan. Hän oli vaalivalvojaisissakin kokoomuksen kanssa rintamassa, Petteri ja Sari eivät juurikaan saaneet näissä vaaleissa muuta näkyvyyttä.

No seuraavat vaalit ovat sitten omansa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juha Sipilältä hyvä taktinen veto ilmoittaa juuri nyt jatkoaikeistaan, sillä hän väistää Matin tappiomielialaa ja omaa lataustaan Matin taakse. Spekulaatio siirtyy nyt muualle.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

Eiköhän Sipilän pelisilmä ollut Vanhasen kanssa jo "tuumailtu". Hyvä veto. Medialle ei jäänyt kuin luu käteen tässä suhteessa.

Mutta se mikä oli (taas mielestäni) merkittävä asia. Kansan (kaksi ehdokasta) nuoleskelu EU vastaisuudella ja erolla saivat täystyrmäyksen. Tälläinen populismi ei enää kanna. Missä EU - siellä ongelma - on väljähtynyttä historiaa. Sillä teemalla voi päästä max 10 prosenttiin ja taata itselleen pysyvän oppositiopaikan. No monelle se kansanedustajan hillotolppakin riittää. Ja hyvä niin. Ja ovatpahan poissa "pahanteosta".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

No marginaalissa pysyivät, mutta kyllä Jussi Halla-aho sai hieman balsamia haavoilleen kesäkuun tapahtumia muistissa pitäen. Laura hoiti homman kotiin niin sanotusti.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri

Vaaleissa syntyi muuten uusi Suomen ennätys. Koskaan aiemmin ei ole yhdelle numerolle annettu näin paljon ääniä. 1 874 334.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikä uusintavaalia tarvittu. Suosio on suuri, mutta siitä seuraa myös nöyryyttä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ja siihen nöyryyteen (mutta ei nöyristelyyn) Sale jos kuka pystyy. Siitä saimme jo esimakua kun kysyttiin suhteesta Venäjään. Paavon vastaus koskien Krimiä ja Itä-Ukrainaa olisi ollut aivan toisenlainen (suorastaan puistattava).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Kyllä Saulikin on kasvanut vuosien varrella, ja se osoittaa vaan, että kehityskykyä hänellä on. Ihastuin myös Laura Huhtasaaren kasvamiseen kampanjan aikana. Paavo ei ole kasvanut enää vuosikymmeniin, miksi ihmeessä hänestä jotkut hakevat uutta messiasta Suomen politiikkaan???

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mielestäni selviä häviäjiä oli. Haavisto sai rökäletappion. Hastaisen kannatus oli suorastaan naurettavan alhainen. Vanhasen touhuilu oli myös valtava tappio kepulle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ennakkoon uhonnut Väyrynen hävisi nuorelle Huhtasaarelle. Imagotappiokin, ja PS:n "uusi normaali" vaikka myös Väyrysen äänet laskettaisiin mukaan 13,1 %.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin, voi sen noinkin ajatella. Väykkä otti nollista aika moisen tuloksen ja huhtasaarella ei ole aiempaa historiaa pressanvaaleissa ja silti veti tuplat mahtipuolueen haataiseen verrattuna. Mielestäni heillä meni ihan kohtuullisesti. Väyrysen puheet tietenkin on aina väyrysen puheita. Teloittajakin jäi viimeseksi mikä oli ihan oikein hänelle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

SDP:stä kuului jo viime keväänä kannanottoja että kannattaisi mennä Niinistön taakse ja varmaan melkoinen määrä vaaleissa menikin kun puolueen ykkösketjua ei saatu ehdolle, joten siinä mielessä tuloksessa ei ollut ihmettelemistä. Toki Huhtasaaren tulos oli hyvä puolueen viimeisimpään galluplukemaankin, 8,6 %, verrattuna, mutta ennakko-odotukset vaikuttivat olevan korkeammalla. Eikä sillä 6,9 % kannatuksella suuntaa muuteta vaikka jonkin verran nousisikin.

Ja selityksiä näiden vaalien jälkeen on kuultu ennätysmäärin, ainoastaan Vanhanen osasi hävitä ilman selittelyjen makua.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #15

Siinäpä sitä oli Ritalamaista analyysia. Kannattan. Lähetetään olympialausiinkin pelkkä voittaja. Eihän muulla ole lainkaan merkitystä. No joo. Voisin kuvitella melkoisen määrän potentiaslisia persy/väyrysläisiä myös kompanneen saulia. Haavisto, vanhanen, haatainen flopoasivat. Sikäli, kun tuossa oli alkujaankaan muuta jaossa, kuin henkilökohtaisia pisteitä ja ilmaista eduskuntavaalimainosta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Seuraavia eduskuntavaalejahan Huhtasaarikin kävi, eikä muuhun olisi ollut edellytyksiäkään. Ja seuraavat eduskuntavaalit mainitsi myös Väyrynen heti Säätytalolla.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #19

No en väykkää ja huhtasaartakaan erityisen voittajan asemaan nostaisi. Kyllä tämä oli Saulin kierros. Tosin itse en olisi häntä äänestänyt. Jos olisi tullut toinen kierros ja riippuen vastaehdokkaasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Väyrynen ei oleisi kiroillut ennakkoäänille, jos olisi kokenut voittaneensa. ( Kts. ekan kommentin Iltalehden video.)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Väyrynen näytti todella pettyneeltä. Niin näytti muuten Antti Rinnekin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

Antti Rinne oli aika väsähtäneen näköinen, ei todella tiennyt missä mennäään. Samoin Tarja Halonen, mutta Tuula Haatainen jaksoi hymyillä ja vei omaa politiikkaansa täysillä. Pisteet Tuulalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Niin no, nämä nyt ovat vaalit, joissa retostellaan voittajina muutaman prosentin äänisaaliilla kun muilla meni vielä huonommin. Lipponen ei sentään kehuskellut että sai enemmän ääniä kuin Arhinmäki, ja enemmän kuin Biaudet ja Essayah yhteensä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Lipponen osaa hävitä, mutta paras häviäjän pitämä puhe kuultiin Ilkka Kanervan suusta Seinäjoella, kun hän hävisi puheenjohtajuuden Jyrki Kataiselle. Se puhe nosti hänet hetkeksi ulkoministeriksi. Nyt katsotaan nouseeko Ike puhemieheksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Tai nostetaanko Haatainen demareista varapuhemieheksi, eikös se paikka siirry sinisiltä SDP:lle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

SDP ilmeisesti saa kyllä yhden varapuhemiehen, mutta puhemiehen paikka menee kokoomukselle, eli toiseksi suurimmalle, koska perussuomalaiset jakautui. Demarit eivät ole toiseksi suurin puolue eduskunnassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Varapuhemiehestä kirjoitinkin ja Haatainen taitaa saada palkinnon.

STT: Tuula Haatainen nousemassa toiseksi varapuhemieheksi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005544080.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #32

Ei huono valinta, ehkä se oli jo sovittu, mutta ei haittaa minua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Varmaan viisas veto huonon vaalituloksen jälkeen, siitähän arvostus kohenee.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Niin sinisten paikkaa ei kai edes ole, vaan siniset istuvat persujen paikalla. Nyt kun siirtymä tulee, niin sinisten Lohela joutuu jättämään paikkansa ja demarit saavat varapuhemiehen sisään, mutta Lohelan paikkaa demarit eivät saa.

Tuula Haatainen on hyvä ehdokas varapuhemieheksi, häntä kai on vaikea ohittaa, kun Juttakin on jo ennättänyt kieltäytymään.

Jännitys kohdistuu nyt Kokoomuksen ehdokkaaseen. Onko hän Ike, joka on samasta vaalipiireistä Petteri Orpon kanssa, vaiko kenties Virolainen joka myös taitaa olla samasta vaalipiiristä? Itse oululaisena kannatan Mari-Leena Talvitietä, joka ei ole Orpon kanssa samasta vaalipiiristä. Näin alueellisuusnäkökulma toteutuisi paremmin, mutta pesti mennee Ikelle elämäntyöpalkinnon omaisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Aika vaikeaa Kanervan ohittaminen taitaisi olla vaikka Huuskokin kirjoitti metoo kampanjasta, ja minä kyllä haluaisin nähdä että pitäisi puheen yhden kauden kansanedustajalle;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #36

Niin sehän tässä oliskin ainoa juju mielestäni.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Onnea presidentti Saulille ja onnea Suomen kansalle. Ymmärsin Saulin puheesta, ettei Suomea viedä Natoon (ainakaan näissä oloissa) eikä EU-liittovaltioon (missään tapauksessa) ja se riittänee minulle.

Reunahuomiot: Matti ón valtiomies ja Nilsistä sekä Merjasta pidin erityisesti. Paavolle pisteitä sisusta sekä sinnikyydestä ja muille tikkari palkinnoksi.

Viipurin maalaiskunnan Johannes Virolaisen sanoin: "Pulinat pois". Näillä mennään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ilmari minä pidin kaikista, mutta eniten tietysti hänestä josta niin monet muutkin taisivat pitää. Kaikkihan oli jo alussa selvää. Väyrysen kuiskaama "vi**u", kun ennakkoäänet selvisi kertoo hänen tyylistään ajatella.

Matti ei ole valtiomies, mutta hyvä kolkkapoika kuitenkin. Nils oli hetkittäin hyvä, mutta ei ollut Nato-kannassaan aidosti mukana, joten kansa huomasi vilpin ja se näkyy tuloksesssa.

Merja oli täysin samoista syistä mukana kuin Laurakin, eli eduskuntavaalit tähtäimessä. Sai vapaasti heittää herjaa ja naurattaa toimittajia, ei muuta. Silti pidän hänestä, mutta en presidenttinä häntä näe Suomessa.

Jälkipyykki on parasta katkaistakin aina tuohon pulinat pois teemaan, kun ensin itse on puhunut;))

No ei pulista enempää, vaikka voittajana onkin helppoa hymyillä, suuren arvon annan kaikille ehdokkaille, he lähtivät ottamaan turpaansa hymyssä suin, ja kaatuivat siksi, koska Sauli oli ylivoimainen vastus heille tällä kertaa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Ari

"Nils lähti Nato-asialla mahtipontisesti liikkeelle, mutta jos seuraavalla viikolla pamautti aluksensa karille arvostellessaan Jussi Niinistön linjaa suursotaharjoituksen kanssa, jota Sauli Niinistökin tuki."

Ei Nils ammattimaisena merenkulkijana alustaan karille aja.

Minusta hän oli ainoa, joka uskalsi tuoda keskusteluun suoraviivaisesti Nato-asian. Muutenkin hän erottui monessa mielessä tiedoiltaan ja päästään pidemmäksi muista. Moskovan kirjeenvaihtajana, toimittajana ja monikielisenä meppinä, mutta myös nuoruuden katutappelijana niin kuin Vapaavuorikin.

Mm. Nils piti puheen puhtaasti saksaksi Angela Merkelille fb-sivuillaan Saksaan hallituksen saamiseksi.
Englanninkielisen haastattelija oli kusessa, koska Torvalds äkkäsi paremmin kuin toimittaja itse omat kysymyksensä, ja puhui parempaa englantia kuin toimittaja itse.
Sujuva venäjäkin häkellyttää monet.

Olen kiinnostunut hänestä ajattelijana ja toimijana:

https://www.facebook.com/search/top/?q=nils%20torv...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nuo positiiviset luonnehdintasi Torvaldsista pitävät sinänsä paikkansa, mutta kyllä tuo Arin toteamus:

"Nils lähti Nato-asialla mahtipontisesti liikkeelle, mutta jos seuraavalla viikolla pamautti aluksensa karille arvostellessaan Jussi Niinistön linjaa suursotaharjoituksen kanssa, jota Sauli Niinistökin tuki. Uskottavuus sellaisessa menee jos mies ei tiedä mitä mieltä lopulta on."

...on aivan validi toteamus. Ei siihen voi lakonisesti todeta, että "Ei Nils ammattimaisena merenkulkijana alustaan karille aja." Kyllä hän tuolle karille sen vain onnistui ajamaan. Ilman moista episodia olisin voinut häntä jopa äänestää.

Blogissaan täällä Puheenvuorossa perusteli kritiikkiään Jussi Niinistöä kohtaan menettelytapavirheen arvosteluna. Se on hvyin ontuva selitys eikä ollut uskottava lainkaan. Mielestäni oikea syy hänen erittäin rajuun kritiikkiin oli huomion tavoittelu ja virhearviointi siitä, mikä saa äännestäjien sympatian puolelleen. Äänestäjä, joka kannattaa NATO:a, kannattaa kyllä ilman muuta USA:n kutsumista sotaharjoituksiin Suomeen eikä siinä mistään sisäpiiriläisestä "menettelytavasta" piitata. Nils vaati jopa puolustusministerin eroa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Heikki, Juha ennättikin jo vastaamaan, juuri tuosta on kysymys. Nato ei ollut Nilsillä sydämessä, vaan se paljastui ontuvaksi vaalitäkyksi. Ei Suomen kansa ole hämättävissä.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Juha kirjoitti hienosti: "Uskottavuus sellaisessa menee jos mies ei tiedä mitä mieltä lopulta on". Juuri se oli minun ongelmani erään ehdokkaan osalta..

Mitä "pulinat pois"-hokemaan tulee, niin kaikista tämän päivän kannanotoista hienoiten kirjoitti filosofi J.Sakari Hankamäki: "Oluttuopin hinnalla kansalaiset saivat pulinaa ja pölinää ulkopolitiikasta ja sisäpolitiikasta ja niiden laittamisesta tehosekoittimeen. Hinta kannatti maksaa, mikäli sitä kautta saatiin sanotuksi jotain sopimatonta ja puhuttua asioita halki".

Hävisin vedon, Kinnusen Einon kanssa, yhdestä oluttuopista (vaikka muuten ennustin yhtä kierrosta, 53 %:lla). Löimme siis vedon siitä, että tarvitaan kaksi kierrosta, omasta ennustuksestani huolimatta. Tarjoan mielihyvin tuopin Einolle (Suomussalmen kirkonkylän Vanhan Kalevan baarissa) ja juon itse sen toisen. Heips.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokainen saa lyödä vetoa sen kuin huvittaa. Itse en yleensä lyö ketään.

Jocke Rantanen

Tämä ei suoraan liity blogikirjoitukseen mutta.

Kuinka se menikään kun suomalainen törmäsi norsuun Afrikassa, oliko se niin että suomalainen kysyi norsulta että mitäs tykkäät Suomesta?
Meillä suuri osa presindentinvaalikeskusteluista, ns. tenteistä, käytetään siihen että viisaat median toimittajat kyselevät vielä viisaammilta ehdokkailta että mitä Suomi tekee tai mitä Suomen ei pitäisi tehdä jos Ruotsi liittyy tai ei liity nyt tai myöhemmin Natoon.

Yritin löytää kolmesta Ruotsin suurimmasta, Aftonbladet, DN ja Expressen, kommentteja Suomen presidentinvaaleista tänään. Ei ensimmäistäkään tai en ainakaan löytänyt.

Ovatkohan ruotsalaiset kovinkaan kiinnostuneita Suomen Natoon liittymisestä tai liittymättömyydestä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kas tässä:

Niinistö solklar vinnare i Finland

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJ3o4G/niinis...

Historisk valseger för Niinistö

https://www.dn.se/nyheter/varlden/historisk-valseg...

Finlands president vinner presidentvalet: "Det känns"

https://www.expressen.se/nyheter/finlands-presiden...

Jocke Rantanen

Kiitoksia, etsin maanantain lehdistä.
En huomannut katsoa sunnuntain uutisia.

Ovat sentään huomioineet.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#20 Ari
Minusta on aiemmin hämätty ainakin osaa. Vrt. Soinin ja puolueensa viimevuosien toiminta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset