Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Terve! Varmista ratkaiseva toinen kierros

Paavo Väyrynen haluaa toiselle kierrokselle. Eikös nyt valita presidenttiä Paavo, eikä sitä ketkä pääsevät toiselle kierrokselle?

Ratkaisevaa ei ole jalo kilpa, vaan mukana olo, tietysti vaalikaudesta toiseen.

Milloinkohan se ratkaiseva toinen kierros sitten Paavolle tulee, ei ole Paavolle vielä tullut.

Nyt olen kuullut, että Touko Aalto salaisesta lomapaikastaan on viestittänyt Pekka Haaviston tukijoukoille, että antavat äänensä Sauli Niinistölle. Näin vihreät väistävät sen häpeän, että Pekka ei pääse toiselle kierrokselle, koska sinne ei sitten pääse kukaan, paitsi tietysti Sauli joka menee toiselle vaalikaudelleen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei vihreät sentään tyhmiä ole, ainoastaan Haavistoa äänestämällä voi vaikuttaa Suomen hyväksi. Kokoomuslaisethan nyt rientävät äänestämään Pekka Haavistoa, ettei vain Väyrynen pääse toiselle kierrokselle. Hyvä, että järki sarastaa sinne kokoomusleiriinkin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Nämä presidentinvaalit ovat Nato-kansanäänestys. Ainoat kaksi ehdokasta, jotka vastustavat uskottavasti Suomen Nato-jäsenyyttä, ovat Merja Kyllönen ja Paavo Väyrynen. Heistä kahdesta vain Väyrysellä on mahdollisuus menestyä toisella kierroksella Niinistöä vastaan.

Toisin sanoen, jos vastustat Suomen Nato-jäsenyyttä, äänestä Väyrystä. Jos kannatat Suomen Nato-jäsenyyttä, äänestä ketä tahansa muuta ehdokasta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eikö Väyrynen vastustanut Lissabonin sopimustakin ja sitten äänesti sen puolesta?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kumman uskot tosipaikan tullen alistavan Suomen USA:n vasalliksi tai pitävän Suomen riippumattomana: Niinistön vai Väyrysen?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #4

Molempien yhtä paljon kumpaakin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Minun mittani on vaalikampanjoiden suhteen IHAN täysi. Ja syksyllä joku meni arvostelemaan Niinistöä, kun tämä ilmoitti aloittavansa vaalityönsa vasta 6.12. jälkeen. Kyllä puolitoista kuukautta varmasti riittää tämänkokoisen maan valtionpäämiehen ajatusten esittelyyn, ja oikeastaan siinä on pari viikkoa LIIKAA!

Jos olisin viime kesänä ollut presidentti, olisin ehdokkuuspyyntöihin vastannut: "Asetun ehdolle mutta en kampanjoi. Kiertäkööt kenttää ne ketkä viitsivät; minun näyttöni on tähänastinen viranhoito - ota tai jätä."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuomolta papukaijamerkin arvoinen kommentti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Haa - kiitos! Ykkösellä (Yle Tv1) ehdokkaat jaarittelevat suorassa lähetyksessä jälleen kerran, vaikka puolet äänistä on jo annettu. Jostain syystä en saa kanavaa vaihdetuksi...!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Minä katson neloselta standuppia. En jaksa enää nauraa poliitikoille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä se äänestyspäätös kannattaa tehdä tähänastisten näyttöjen perusteella. Ainakin minä tein niin ja valinta oli helppo. Vaaliohjelmia olen vilkuillut sen verran, että olen voinut todentaa ennakkoluulojeni pitävän paikkansa. Huttua ja höttöähän ne ovat ja mitä lähemmäs vaalipäivä tulee, sitä kauemmaksi presidentin tehtävistä ne jutut harhautuvat. On se hyvä, että tämä touhu on sunnuntaina ohi ja media täyttyy uusista tympäytymisen aiheista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aika mitääntekemätöntä porukkaa olivat, Paavokin oli kuin kuiskaus siitä miten paljon jaksoi alussa keuhkota. Laura ei taida muuta osata kuin maahanmuuttopolitiikan ja Kyllösen lääkkeet ovat hyvin ihmisläheisiä, mutta ei presidentin toimiaalueeseen kuuluvia.

Saulikin selitti ihan mitä sattuu, lupasi jopa rahaa syrjäseutujen noin 800 000 arvottoman kiinteistön omistajalle. Paavo ehdotti samaan ongelmaan yrittäjyyttä. Miten syrjässä voi yrittää kun ei pankkikaan edes myönnä lainaa vakuudetonta taloa vastaan ja missä ostajat? - Kaupungeissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Osaa se Laura muutakin, Kyllönen kun sanoi männeellä kerralla että luuli jo istuvansa vain koristeena niin otti vinkistä vaarin ja pukeutui viimeisen tentin koristeeksi. Valkoinen tiara päässä olisi kruunannut asun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Ei Paavo ja Pekka aivan eri laidoilta ole, sillä noin 40 minuutin kohdalla Paavo totesi: "Minä kyllä yhdyn mielelläni Haavistoon ..."

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Oho! Väyrynen lupasi 50 000 euroa Hurstin kassaan ensimmäisenä presidenttivuotenaan, koska Paavo "on tänään kiertänyt Helsingin lähiöt ja nähnyt köyhyyden".

Jos tuo täky ei ollut puhtaan populistinen, niin mikäs se oli?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sallittakoon nimipäiväsankarille pieni pullistelu.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Oho! Väyrynen lupasi 50 000 euroa Hurstin kassaan ensimmäisenä presidenttivuotenaan, ..."

Mutta ei varmasti omasta pussistaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lupasi rahan ensimmäisenä presidenttivuotenaan omasta palkkiostaan! Onkohan sellainen Väyrysen ensimmäinen presidenttivuosi joskus?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset