Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vihatkaa minua raukat

Mukavaa iltaa istuvan presidentin vihaajat, te jotka luulette, että suosio on sellaista, että sitä pitää kynsin hampain vastustaa. Vihaa saa kylvää, jos jollain on isompi vaalipörssi kuin toisilla. Jopa sellaista saa vihata joka selittää vaalipörssin vain jakautuvan yhteisunktaan eli vaikuttavan meidän kaikkien hyvinvointiin. Vihatkaa vain minua, minä käännän teille puhtaat peräposkeni.

Silmä silmästä ja kaksi pakaraa parhaasta vihasta.

Minä en tee vastarintaa sellaiselle joka minua solvaa sen tähden että olen sanonut äänestäväni Sauli Niinistöä. Minä poistun ja poistan sellaiset ystäväni, menkööt minne menevät minä en ole huolissani. Kesä on tulossa ja kärpäset, en siis jää yksin.

Jos jollakin on pulaa vihan kohteesta voi vihata minua, eli miksi vihata presidenttiä kun voi vihata minua?

Sitä voi repiä paitansa Margareetan kaivolla ja polkea hattunsa maahan. Sitä voi leikata korvansa irti tai puraista kieleensä, mutta miksi ihmeessä vihata suosiota. Demokratiassa on vaalit joiden jälkeen pulinat pois. Miten on käynyt Trumpille, Vaalit olivat jo vuosi sitten, mutta pulina jatkuu yhä. Mitä demokratiaa se sellainen on?

Sama meillä, kuusi vuotta sitten oli vaalit ja Sauli Niinistö valittiin laillisesti Suomen Tasavallan Presidentiksi. No nyt kun hän on hoitanut pestinsä moitteetta ja on jopa nostanut suosiotaan, niin häntä pitää nyt vihata siitä syystä. Vihata sen takia, että muut eivät pärjää, pitää jopa mennä ”heikomman” puolelle. Demokratian paradoksi siis on, että valittua ei sa äänestää, jos hän hoitaa hommansa hyvin ja saa siitä hyvästä suosiota.

Mutta minä rakastan teitä vihaajat, rakastan vaikka sielua riipoo teidän tyhmyytenne. Jos teillä olisi valtaa, niin ette olisikaan oikeamielisiä, vaan olisitte aina kieroilemassa menestystä vastaan. Antaisitte vapauden Barabbaalle ja ristiinaulitsisitte Sauli Niinistön. Sitähän se on kun suosikki pitää loata keinolla millä tahansa, jotta vihaajien oikeus toteutuisi.

Demokratian nimissä huudatte toista kierrosta, demokratian nimissä äänestätte ehdokastanne jotta oikeus tapahtuisi. Tapahtuuko oikeus jo äänestätte vain kiusataksenne suosikkia, näyttääksenne voimanne jota teillä ei oikeasti edes ole kuin vaaleissa.

Te vihaajat jäädytätte maanne jalkojenne alla, ja huudatte sitten itsellenne oikeutta, mutta oikeus on juuri nyt käsissänne, mutta ette sitä ymmärrä, vaan poljette sen maahan kuin täin.

Sauli Niinistö voi olla teille vihanne alttari jota vaalitte, mitä teille jää, kun viha otetaan pois? Mummoni opetti, että mies tulee räkänokastakin, mutta ei tyhjän naurajasta. Jos laitan naurun tilalle vihan saan seuraavan aforismin: Mies tulee räkänokastakin, mutta ei tyhjän vihaajasta.

Raamatussa Jeesus opettaa meitä kääntämään toisenkin posken vihaajalle. No antakaa sitten paukkua minulla on molemmat posket kuulolla ja voin paljastaa sen jälkeen myös peräposkeni potkittavaksi. Saatte potkia vihanne kyllyydestä, Vihatkaa minua, mutta jättäkää demokraattiset vaalit demokratian haltuun. Dempokratia ei kaipaa vihaanne. Järjestelmä joka on luotu kansaa varteen ei ole luotu syljettäväksi.

Minkä sille vihalleen tietysti mahtaa, kun ei ole koskaan ollut itse suosittu voi hyvinkin alkaa viha nousta suosikkeja kohtaan. Jos ei koskaan ole itsellä ollut isoa vaalibudjettia voi nousta viha suurta vaalipottia vastaan. Vihaa voi nostattaa vaikka niillä kaikilla syillä minkä vuoksi Jeppekin juo, eli vihalle löytyy kyllä tekosyitä, on vain valittava oma ja sillä hyvä.

Onko teille vihaajille tullut koskaan mieleen mistä vihanne johtuu, ihan niin kuin aikuisten oikeasti?

Onko pienenä lie ollut liikaa tai liian vähän leluja?

Vihatkaa minua raukat, ja kyllähän te vihaattekin;)))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Maailman paras vihapuhe. Respectiä.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Eipä kestä. Tuleva toinen kierros on mielenkiintoista seurattavaa. Toinen kun haastaa suomeksi ja toinen puhuu klingonia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jaa. En ole vihaamassa. Itse todennäköisesti äänestän Nilsiä tässä maailmantilanteessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vihaan sinua Taru, kun et vihaa minua;)))

Juha Kuittinen

Perseelle potkaisin ja pitkin poskia vetelin- Minä raukka vihaan sinua Ari.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos vihasi maistui kyllä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ilta on pitkällä.

"Mies tulee räkänokastakin, mutta ei tyhjän vihaajasta"? Onko Sauli Niinistö "tyhjä"?

Pedro`s Heavy Gentlemen aikoinaan lauloi "Miljoonan markan pakarat". Sua noin paljon pakarat kiinnostavat.

https://www.musixmatch.com/lyrics/Pedro-s-Heavy-Ge...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Varmaan tyhjäkin, sillä kukaan ei ole ehjä jos viat puuttuvat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Niinistöstä tosiaan tulee mieleen vähän kaikuja Kekkosen viimeisimmästä vaalikamppailusta (siis julistuksesta).

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Rakkautta Ari, rakkautta. Mie kettään vihhaa, sinnuu ainakaan. Rehti mies mielipiteinensä!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei kai kaikki vihaakaan, jos heillä on hyvä ehdokas itsellä. Sellaiset kai vihaavat eniten, kun ei ole omaa ehdokasta ja pitää äänestää sitten sellaista jota vähiten vihaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kateuttahan se taitaa enemmän olla, kuin vihaa. Eikö kateus ole katoamaton luonnonvara Suomessa? Kumpaa sitä enemmän voisi kadehtia, sitäkö joka on suosittu vai epäsuosittua?
Meinasin kirjoittaa leikilläni, että väärin äänestetty, mutta ehdinpä pyyhkiä pois. Nimittäin eihän se voi olla kovin väärin äänestetty, jos äänestää kuten enemmistö tai lähes enemmistö. Jos ei näin tehtäisi koskaan, niin saataisiinko ketään valituksikaan?

Mutta toisaalta: jos äänestää Niinistöä, ei oikein kunnolla potkaise ketään. Vaan jo Väyrystä äänestämällä pääsee monottamaan Sipilää nilkkaa, jossei vieläkin ylemmäksi. Mikäli Huhtasaari valittaisiin, miten moni nauttisikaan muka suvaitsevaisten järkijättöisestä vihakampanjasta kuten Trumpin valinnan jälkeenkin kävi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Riston viha ei ole pahaa vihaa vaan analyyttistä. Ristollakin on oma ehdokas, ei tarvitse vihata ketään, kun on oma ehdokas.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tuskin kateutta, kaunaa kylläkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinistö valitaan joka tapauksessa ja juuri siksi toivonkin toista kierrosta. Siis viihteen vuoksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sirkushuvia ja leipää, sitä kansa todella kaipaakin vihaansa.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Kuten Ari jo tietää aiemmista yhteydenpidostamme, minä en vihaa Niinistöä enkä etenkään Aria. Sauli voittaa ekalla kierroksella. Ei siis syytä huoleen. Kyllä se siitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä minulla poskia Ilmarille riittää. Voin kertoa Ilmarille yhden anekdootin. Minulla oli työkaveri, joka haukkui aina Paavo Väyrystä. Kerran kun hän oikein kävi kuumana ja ajoin autoa, kaveri kimpaantui apukuskin penkillä niin, että heristeli nyrkkiä leukani alla. Kieltäydyin haukkumasta Paavo Väyrystä, koska minusta se oli tyhmää. Pysäytin auton ja sanoin ystävyyteemme irti.

Mikä ihme se vetää haukkumaan jotain henkilöä ihan vain tavan vuoksi. Minun ei ole pakko osallistua sellaiseen. Vain onko?

Minusta vihanpito tavan vuoksi on typeryyttä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Vaikka jo toivotin hyvää yötä,on pakko kertoa tämä :

Määrätyllä luennolla yliopistolla takanani istui aina sama poikaporukka.
Jokin pirullinen sattuma toi heidät aina siihen.

Yksi heistä puhui a i n a pahaa Paavo Väyrysestä. Sekä ennen , aikana että jälkeen luennon.
Yritin ensin kääntyilemällä ja mulkoilemalla viestiä.

Lopulta käännyin ympäri ja sihahdin : " Mä r a k a s t a n Paavo Väyrystä!"

Tänään tuntuu kyllä, että joidenkin äänestyskäyttäytyminen saattaa olla kuin tuo minun sihahdukseni.
Mutta sen ajatteleminen ehkä pilaa Arin ihanan blogin tunnelman.
Joten ei ajatella sitä nyt.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Ari: "Mikä ihme se vetää haukkumaan jotain henkilöä ihan vain tavan vuoksi. Minun ei ole pakko osallistua sellaiseen. Vain onko?"

Oletan, että Ari puhuu tässä Paavosta. Sitä miestä on todella haukuttu kyllästymiseen asti. Saulin saaman lievähkön kritiikin takia ei pidä pahoitella mieltä. Ethän?

Nyt on välitilipäätös ja hän on ehdokas muiden joukossa, vaikka hän on tulevakin presidentti.

Vihan ja eri mieltä olemisen välillä on valtava ero, ainakin minulla. Siltä osin en ymmärrä Arin vihablogia, mutta se olkoon lukijan vika. Arin blogit ovat blogistanin suolaa.

Hyvät ja tunnepitoiset vaalit tästä on sittenkin tulossa! (kaikki ennustivat harmaat ja aneemiset sellaiset...)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

Ilmari ei ymmärrä, mutta eihän kaikkea pidäkään heti ymmärtää. Ilmarikin ymmärtää basta vaalien jälkeenja se on hänelle oikein. Tuo juttu Paavosta vielä, eli tarina on tosi ja kyseessä oli yhtiökumppani, ja tiemme erosivat siis Paavon Haukkumisen takia, vakka en silloin ollut edes koskaan tavannut Paavoa. Nyt olen eikä mikään asia muuttunut siitä.

Eli minun viha on ääretön turhaa vihaa kohtaan, joka sinänsä on paradoksi sekin.

Olenpa tässä yön aikana miettinyt, että missä kohtaa suosikin viha laantuu? Silloinko kun hän jää alakynteen ja tämä vihan völikappaleena toiminut saa suosion. Kaiken ymmärryksen mukaan Suomessa kun ei saa kukaan olla muita päätä pidempi.

Hyvää huomenta vain, ette te oikeasti ketään osaa edes vihata, jos ette ensin opi rakastamaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Erityisesti tämä " molemmat posket kuulolla" sulatti sydämeni !

Oi, mikä retoriikantutkijan unelma !
Ja mikä kukka keskellä nettisodan juoksuhautoja !

Sen huumaavan tuoksun lempeässä syleilyssä menen nukkumaan luottaen vihan laineiden laantuvan ja hyväilevän hellästi kaikkia neljää poskeasi !
Ikuinen ihailijasi tästä edes .

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Helenan sanoihin on hyvä nukahtaa. Kiitos Helena rakastan sinua.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Minäkin rakastan sinua !
( En vain kehdannut sanoa ..)
Hyvää yötä!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä vihaan sinua, Ari. Ja kai vähän Sauliakin.

Haluan Saulista pressan, mutten ekalla kierroksella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vihaa vaan, mutta minusta demokratia sitten näyttää tarvitaanko toista kierrosta, eikös se ole sellainen kierros, jossa sitten ratkaistaan vain kahdesta parhaasta. Jos Kaisa Mäkäräinen ammuntapaikalla ajattelisi noin hän ampuisi aina ensimmäisellään ohitse.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itse olen perinteisesti ampunut molemmat ohi, varmuuden vuoksi. Toisen toiselta puolelta ja toisen toiselta. En ole koskaan äänestänyt molemmilla kierroksilla samaa ehdokasta enkä ikinä ole kummallakaan kierroksella äänestänyt ehdokasta, joka on tullut kyseisellä kerralla valituksi presidentiksi. Näin olen aina saanut presidentin, jota en ole itse ollut valitsemassa.

Ja jos luet kommenttini oikein, olen minä joskus saanut äänestää (tai joutunut äänestämään) Sauliakin. Minusta on tärkeintä, ettei presidentti edusta koko kansaa. Koko kansan presidenttiä emme tosiaankaan ole ansainneet. Itse jättäydyn mielelläni presidentin edustaman kansanjoukon ulkopuolelle.

Näin siis siihen saakka, kunnes joskus saamme ihan oikeasti hyvän presidenttiehdokkaan. Yhden kerran suoran presidentinvaalitavan aikana meillä on sellainen ollut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #37

Ja hei, Ari, kyllähän sinä tiedät, etten oikeasti sinua vihaa. Tykkään sinusta niin paljon, että sanoin toteuttavani pyyntösi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Tarkoittaa Ahtisaarta? Koska Tarja oli kaksi kertaa ja Sauli ei ole suosiossa;)))

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

Meillä on ollut yksi hyvä presidenttiehdokas: Uosukaisen Riitta. Häntä olisin äänestänyt toisellakin kierroksella, jos olisi sinne edennyt.

Hyvää presidenttiä ei taida olla olemassakaan. Kekkonen on ollut vähiten huono. Toisin sanoen paras kaikista.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ei tässä mitään vihata. Kyse on siitä, kuka on kakkonen. Hänen esiintymisensä ja kytköksensä on Wirallinen Tuulahdus oppositiosta. Suomi on ajanut yhden vaihtoehdon raiteella niin pitkään, että juuri tämä vaali on poikkeuksellisen merkittävä henkireikä muotoilla muita vaihtoehtoja pakolaispolitiikan, EU:n, euron, Naton yms. suhteen.

Kyse ei siis ole Niinistöstä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä kun olen uskonut, että vaaleissa annetaan ääniä ja katsotaan onko kukaan kelvollinen ensimmäisellä kierroksella valituksi, jos ei tarvitaan toinen kierros. Mutta yleinen käsitys taitaa ollakin, että tässä äänestetään kakkoseksi tulevaa ja hänelle pedataan jonkinlaista lohtupalkintoa, kun pääsee ottamaan turpaansa toisella kierroksella.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Ari! Kuka sinua vois vihata? Olet mukava, huumorintajuinen suorasanainen mies. Minä ainakin kunnioitan sinua, niin kuin Sauli Niinistöäkin. Olisin tosi surullinen jos viha meidän välillämme kummittelisi.

Ilman kynsiä ja hampaita Paavossa on jotakin se panee minut kirjoittamaan äänestyslappuun numero 7. Onko se suomalaista sisua, itsepäisyyttä taistella omien näkemyksiensä puolesta, ihailen sellaista, kyllä hänen ajatuksissaan on sitä mihin uskonkin.
Puhuttiin pojan kanssa, hän kysyi eikö Paavo ole vähän vanhanaikainen Suomen julkikuvaksi maailmalle. Sitäkin on syytä miettiä.

Siitä toisesta kierroksesta. On vähän Putinimaista jos presidentti valitaan äänten vyöryllä eka kierroksella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Elle on aivan eri asia perustella ääntä ansion mukaan kuin sen mukaan että hän on alakynnessä. Viha ja rakkaus kun ovat sellaisia, että ilman rakkautta et osaa vihata, mutta vihan yli ei usein näe rakkautta.

Minua ei häiritse jos äänestät Paavoa, mutta se häiritsee, että samalla kun ilmoittaa äänestävänsä Paavoa ilmoittaa tekevänsä sen säälistä tai siksi, että yksi on ylitse muiden.

Kuten tuolla kammenteiisa Ilmarille kerron, olen myös puoliustanut Paavoa ehkäpä jopa tanakammin kuin nyt Niinistöä. Innoitukseni kohde ei siis ole Niinistö, vaan turha viha ja kalvaminen. Ei ole tyylikästä toimintaa vihata turhaan.

Tunnustan kyllä, että tämän blogin ajatus kiehahti ylitse juuri sinun blogia lukiessa. Mutta en vihaa sinua, vihaan asioita en ihmisiä. Siksi en myöskään vihaa Ilmaria tai Väyrystä. Oikeasti olen kiitollien sinulle, sillä tämä asia nousi nyt esille, eikä jäänyt mieltäni painamaan. Kiitos Elle.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiitos Ari. Oikeassa olet, asiat pitää ruotia niin ku särki ja varmistaa ettei ruotoa jää kurkkuun. En minä Paavoa säälistä vaan aatteesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #32

Anna palaa jos kerran siltä tuntuu, minä en ole vielä äänestänyt ketään, joten ei Paavokaan poissuljettu ole. Ehkä kuitenkin äänestän Saulia, kun olen hänen tukijoukoissaan;)))

Marja-Leena Kuronen

En vihaa ketään, enkä kadehdi ketään, en edes tiedä miltä kateus tuntuu.
Sauli Niinistöä en äänestä, mutta toivotan onnea hänelle ja perheelleen.

Juha Hämäläinen

Viha ja rakkaus ovat vahvoja tunteita, joihin on helppo vastata, mutta välinpitämättömyys se vasta sattuu............

Ja välintpitämättömyys on myös ympäristöystävällistä, kun ei käytä paljoa energiaa, eikä säteile lämpöä!

Siis en vihaa ketään vaan olen.....ja Hämistelen vastavirtaan virtaa säästämällä...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hieno hämiö, kertakaikkiaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset