Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Media ei halua ratkaista presidenttiä

Mediaa ei kukaan voi syyttää tällä kertaa vaaleihin vaikuttamisesta. Tänään päättyi Ylen yksittäisten ehdokkaiden tenttaus. Kaikki haastateltavat saivat saman kohtelun, kaikkia kehuttiin kaikkia kannustettiin tasapuolisesti.

Iltalehden arvosteluissa kaikki saivat yhden leijonan ja pari lammasta, mediaa seuraamalla ei siis eroja saa yhdenkään ehdokkaan eduksi.

Kaikki on niin tasapuolista mössöä, kuin ikinä saattaa olla. Media on siis päättänyt järjestää Väyryselle yhtä sileän tien, kuten kaikille ehdokkaille.

Jos paskaa on heitetty tuulettimeen, on siellä takana joku muu kuin media. Laura Huhtasaaren plagiointisyyte on varsin heitetty juuri vaalien alla tutkittavaksi. Media ei kuitenkaan tämän tapauksen taustalla ole.

Mediasssa saa näkyvyyttä myös itse ostamalla mainostilaa ja ostetut mainokset tietysti vaikuttavat, mutta se ei ole median aiheuttama muutos vaan mainostoimisto tai ehdokas tukijoukkoineen joko onnistuu tai epäonnistuu. Medialle kyllä raha kelpaa.

On varsin hyvä ja reilu päätös medialta olla vaikuttamatta liikaa presidenttipeliin. Nyt on jäänyt kenttä tukijoukoille näyttää kykynsä.

Ennakkoäänestys on alkanut vilkkaasti, eli resepti toimii, kun tukijoukot saavat olla aktiivisempia on myös yleisö aktiivista. Media on onnistunut tehtävässään, eli ei nosta ketään suosikiksi, toimii puolueettomasti kaikkia kohtaan.

K I I T O S !

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja mitä tästä kaikesta saamme paitsi Niinistön toiselle kaudelle, ainakin toistaiseksi: Todennäköisesti Haaviston toiselle sijalle, Huhtasaaren vanhusten hammashuoltoineen ja Väyrysen mukeineen väittelemään keskenään, Torvaldsin ja Naton, Haataisen ja soten, Kyllösen ja mantraseksin, seuraavalle kaudelle ehdokkaaksi Vanhasenkin, josta ei jäänyt mieleen juuri mitään. Unohtuiko joku?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Just noin Seija, tehdään näistä vaalit ja äänestetään Sauli ekalla kertaa;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kivahan se talvikaamoksen ja kylmyyden keskelle on saada pientä "äkshöniä". Siksi toivon, että mahdollisimman moni kynnelle kykenevä Saulin kannattaja äänestäisi seuraavaksi parasta ehdokastaan. Saataisiin vielä jatkoa tälle showlle. Katsovathan jotkut salkkareitakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

En Juha provosoidu tuosta;))) Miksi ihmeessä jollekin pitäisi antaa säälipisteitä sen takia, että saadaan toinen kierros?

Naurettavaa touhua. Hirmuinen hinku päästä toiselle kierrokselle ottamaan turpiinsa oikein kunnolla.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vasemmiston asennetta presidentinvaaleihin ihmettelen. Toinen harrastaa standup-komiikkaa ja toinen haluaa edustaa vain feminististä itseään? Onko pyyhe heitetty kehään jo ehdokasvalinnoissa? Voitaisiin todeta yhtäläisesti: Tulkaa pois sieltä kentältä, siellä on peli....

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

"Mediaa ei kukaan voi syyttää tällä kertaa vaaleihin vaikuttamisesta. Tänään päättyi Ylen yksittäisten ehdokkaiden tenttaus. Kaikki haastateltavat saivat saman kohtelun, kaikkia kehuttiin kaikkia kannustettiin tasapuolisesti."

Täydellisen käsittämätön lausunto. Kenelle tahansa, joka on katsonut Ylen ja MTV:n presidenttitentit, pitäisi olla hyvinkin selvää, miten järkyttävän epätasa-arvoisesti eri ehdokkaita toimittajien taholta kohdeltiin.

Alsion kirjoitusta en tyylillisesti tunnista huumoriksi, joten koko näkemystä on mahdotonta käsittää. Minulle nyt nähty median toiminta on ollut äärimmäisen luokatonta ja tuottanut suuren pettymyksen sekä Yleen että MTV:een. Enkä suinkaan ole ainoa näin ajatteleva. Median epätasa-arvoinen käytös on ollut järkyttävä osoitus epädemokraattisesta asenteesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tasapuolista se on ollut, minun mielestäni.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Arton toteamus viittaa frustraatioon siitä, ettei media ole pystynyt nostamaan kärkeen jotakuta itse kannattamaansa ehdokasta. Muutoin kaipaan kyllä konkreettisia esimerkkejä siitä epätasapuolisesta kohtelusta, jota en itse ole havainnut.

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

Juha, ei suinkaan.

Konkreettisia esimerkkejä on helppo löytää. Vertaa esimerkiksi Väyrysen ja Huhtasaaren kohtelua Ylellä siihen, miten haastattelivat Torvaldsia. Tai MTV:n peräkkäisiä Huhtasaaren ja Torvaldsin haastatteluja - välissä vain mainoskatko ja asialla samat toimittajat.

Tuossapa kaikkein selvimmät esimerkit. Joka väittää eron johtuvan vain haastateltavan omista kyvyistä tai ettei koko kohtelueroa olisi edes ollut, voi kyllä perustellusti kyseenalaistaa kykynsä analysoida nähtyä median käytöstä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kaikessa muussa olen Blogistin kanssa samaa mieltä paitsi Maikkarin tenteissä. Niissä tuli historian kaamein tentti. Oikein sekoilujen sekoilu.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Perussuomalaisten riemukuplassa on lasit pahasti huurteessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset