Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

”Ideologisesti työtön” on median keksimä torakka!

Ideologisesti työtön on nyt noussut jotenkin esiin uudelleen. Oikeasti se on median keksimä torakka, jota on hyvä kaikkien hiukan tai paljon vihata. Lyödään työttömälle leimoja otsaan lisää, ei ideologisesti työtön ota vastaan tukia tai avustuksia. Minä olen ideologisesti työtön, en ota vastaan mitään tukia tai notku työkkärin tai sossun ovessa.

Ideologisesti työtön on omillaan tuleva, eikä kyttää mitään tukia. Sellainen joka kaivaa kaikki mahdolliset yhteiskunnan tuet elääkseen ilman töitä on loinen, ei idologisesti työtön.

Nämä asiat pitäisi pitää erillään toisistaan, eli työtön voi olla työtön (lomautettu), koska työnantajalla ei ole tilapäisesti antaa työtä tarjottavaksi työntekijälle. Silloin on tuet tarpeen ja ne ovat sitä varten kehitetty.

Työtön voi olla myös pitkäaikaistyötön jolloin hän ei ole työllistynyt monista yrityksistä huolimatta, eikä hänellä ole enää ns. työnantajaa. Hänestä on tullut tuella toimeen tuleva, mutta ei hän ole idologisesti työtön.

Työtön voi olla myös nuorisotyötön joka ei ole vielä koulun jälkeen saanut ensimmäistäkään työpaikkaa.

Työttömäksi voi myös monesti ilmottautua sellainen henkilö joka on oikeasti maatilan emäntä tai isäntä, mutta toiselle vain riittää toimeentulo maatilalta. Hänkään ei ole idologisesti työtön, vaan hän on järjestelmän varassa, aivan kuten kumppaninsa maataloustukien varassa.

Miten sitten on työssä käyvien laita, ovatko he idologisesti työssä, vai ihan vain henkensä pitimeksi? On paljon ihmisiä jotka käyvät ansiotyössä vain saadakseen itselleen työssä käyvän statuksen tai ovat työssä säilyttääkseen hekisen ja ruumiillisen tasapainonsa. Moni rikas joka voisi elää pelkillä koroilla käy työssä, koska se sopii heille.

Hekö ovat ideologisesti työssäkäyviä, koska heillä ei ole varsinaista tarvetta käydä töissä, miksi media ei heitä syyllistä?

Mitä se kenellekkään edes kuuluu, jos joku on olevinaan niin fiksu että elää työttömyys ym tukien varassa ja jättää näin työpaikkansa jollekiin enemmän sitä tarvitsevalle. Sellainen ihminen saa siitä korvauksen, että ei häiritse muita työmarkkinoilla. Nyt hallitus sitten haluaa pöyhiä nämä aktiiviseksi, vaikka samalla ei ole huomioitu lisää työpaikkoja. Kansalaiset laitetaan haukkumaan toisiaan laiskoiksi, loisiksi tai ahneiksi, mutta itse järjestelmää ei olla valmiita muuttamaan iinhimilleseksi ihmisen elää.

Työtön on eri asia kuin työnhakija. Ideologisesti työtön on eri asia, kuin tuilla elävä.

Ihminen voi olla työtön eli lomautettu, eikä hän silloin hae töitä vaan odottaa, että työnataja kutsuu takaisin töihin, kun yrittäjälle kalliit joulunpyhät ovat taas takana. Tämä hyvin yleinen työntekijän ja työnantajan keskenään sopima järjestelmän hyväksikäyttö, ei nouse otsikoihin. Se on samaa luokkaa kuin pimeä tai harmaa talous, siitä ei puhuta, koska sitä tekevät kaikki.

Meillä on laillista verosuunnittelua, ja on laillista järjestelmän väärinkäyttöä, eli sellaista josta ei kukaan puhu. Puheenaiheita sitten haetaan työttömien ideologioista ja muusta muka hyvin tärkeistä epäkohdista, kuten raiskauksista, joukkoitsemurhista jne...

Kukaan ei keskity ratkomaan todellisia ongelmia, kuten miten saadaan työ jaettua kaikille, niin, että myös idologisesti työtön olisi arvoksa lisä yhteiskunnalle, koska hän ei riistämässä muilta kaikille niin rakasta työtä. Sellainen henkilöhän on sankari ei pilkan kohde.

Keskitytään jatkossa asioiden ytimiin, eikä tehdä työttömistä naurunalaisia, koska työttömyydessä ei ole mitään naurettavaa.

Minä toivotan teille oikein hyvää loppuvuotta ja lupaan mennä heti loppiaisen jälkeen taas töihin. Ideologisesti työtön ei siis ole absoluuttisen työtön, hänelle työ on elämäntapa. Hän voi olla vaikka kirjailija, taiteilija, eläimenhoitaja, puunhakkaaja, vaimonsa hakkaaja tai ihan vaan oloneuvos. Hän on tietoisesti ulkoistanut itsensä sossun tai työkkärin palveluista. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Näin on.Vanha konsti."Hajota ja hallitse".Aseta kansa vastakkain toisiaan.
Saat "luvan" Aktiivitoimille ja työttömien kyykyttämiselle "kansalta"!
Unohtuu se että me kaikki olemme 100v Suomen kansalaisia.Myös Ex-palkansaajat ,työttömätkin.

Hyvää uutta-Vuotta!

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Olipa hieno kirjoitus, kiitos.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kerrassaan mainio selkeytys kiitos ja kumarrus.
Tästä on hyvä jatkaa tätä vuotta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu, hieno kirjoitus - laitoin jakoon.

Henry

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Ruotsin kuningatar Kristiina = ideologisesti työtön.

Vuoden vaihtuessa televisiosta tuli Kaurismäen ohjaama elokuva Tyttökuningas. Kustaa II Adolfin tytärtä Ruotsin kuningatar Kristiinaa kiinnosti filosofia, taiteet, tieteet, erityisesti Descartesin sanat 'muuta koko ajatusjärjestelmäsi'. Kristiina kutsui Ranskasta Alankomaihin paenneen filosofin Ruotsiin opettamaan. Hän teki serkustaan ottopojan ja heilautti valtakunnan kruunun Kaarle-pojan päähän, muutti itse pysyvästi Roomaan, Villa Lanten rinteelle. Siellä hän harrasti koko loppuelämänsä älyllis-taiteellisia harrasteita.

Tuohan kuulostaa tämän päivän Ossi Nymannilta.

Me ideologisesti työttömät.

Juha Hämäläinen

Aidosta ideologisesti työttömänä olemisesta saa lopuksi rangaistuksen, jos päättääkin hakea jotain tukea, koska "on laiminlyönyt oman elatuksensa"........

Ole tässä sitten jotain ideologiaa myötä tai vastaan aina tulee keppiä!

Suomi on paranoia!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Onko Jari Tervo "ideoloogisesti" työtön kun saa Kelasta kaikki etuudet mihin kulloinkin on oikeutettu ja on kirjailija?

Siis kaikki muut ovat työttömiä paitsi duunarit? Vai missä menee raja työnteolle?

Tiina Teittinen

Virkistävä näkökulma. Kiitos!
On ollut silmiä avaavaa nähdä, miten aktiivisen pakolaisongelman hiljennyttyä suomalainen on kääntynyt maanmiestään vastaan. Pahaa oloa, kurjuutta ja voimattomuutta ei aiheutakaan enää tuntematon rajanylittäjävihollinen, vaan syöpäkasvain joka nakertaa hyvinvointiamme sisältäpäin. Työtä vaille oleva suomalainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset