Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Suomi-neidon dekoltee

Suomi on sata, mitä näyttäää satavuotiaan Suomi-neidon dekoltee? Suomi-neito on käsite jostain kaukaa. Aiemmin Suomi-neito oli nimeltään Aura. Aura niinkuin Aura-joki, silloisen pääkaupungin mukaan. Nykyisin Suomi-neidon pitäisi olla Vantaa, jos se olisi periaate.

Suomi-neito on kaunis vaaleahiuksinen sinisilmäinen inehmo.

Suomi-neito on meille suomalaisille hyvin rakas, yhtä rakas kuin isänmaa tai Maamme-laulu.

Nyt Suomi on sata, miltäpä mahtaa näyttää Suomi-neidon dekoltee?

Dekolteen molemmin puolin tulisi olla tasa-arvo, koska Suomi on tasavalta. Dekolteen molemmin puolin yhtä pulleat purjeet, yhtä rikas yläluokka kuin alaluokkakin, mutta näinhän ei tasavalta ole. Suomen dekoltee on sybvään uurtunut ja vasenta rintaa hallitsee SAK demareiden ja vassareiden kanssa. Oikeaa rintaa pullistavat EK, ja porvaripuolueet.

Molemmilla puolilla mahtavat maitorauhaset. Miksi ne eivät siedä toisiaan?

Suomi on sata, mutta Suomi on varsin nuori valtio.  Mitä Suomi näyttää nykyisin ulospäin?

Onko Suomi sinivalkoinen ja voiko sen näyttää ja kerrtoa maailmalle, kuten Jukka Kuoppamäki aikoinaan? Eipä paljoa sinivalkoisttutta ole meidän politiikassa, eikä meidän linjaa voi kutsua sinivalkoiseksi.

Onko Suomella mitään linjaa enää olemassa? Missä on pohjoismainen yhteistyö? Voi mitä paskaa, sanoi Alex Stubb, kun joutui istumaan hiljaa koko päivän turhaakin turhemmassa kokoussessiossa. 

Paljon puhuttu Euroopan ydin, on meiltä ollut vain kaukainen haave. Paavo Lipposen suuri kusetus, jos suomeksi sanotaan.

Mitä muut katsovat kun Suomi-neito purjehtii sisään globaalissa maailmassa, ei ainakaan Nokia enää ole se juttu, mutta Kone Oy voisi olla.

Ja onhan meillä Slush, Saara Aalto ja Bottas. Mäkikotkat ovat joskus olleet samoin kuin Paavo Nurmia ja kestävyysjuoksut. Millä meidät nyt juostaan maailmankartalle? Kumparelaskukin taisi pyllähtää?

Leo-Pekka Tähti näyttää suomalaisille, mistä kana pissii ja asuu ulkomailla. Keke Rosberg ja Nico ovat olleet joskus mahdollisuus, nyt ei merkitse mitään.

Suomen linja eli dekoltee ei puhuttele maailmalla tai maailmaa. Meistä on tullut entinen Kekkosen kultamaa, jossa Kalevi Sorsa teki liiton tulevaisuuden kanssa, joka ei sitten koskaan toteutunut. Valcko suljettiin ja siitä tehtiin pienyritysten Mecca. Sitä eivät demarit koskaan hyväksyneet, vaan heidän mielestään hyvä yritys on sellainen jolta voi pummata saunailtoja ja talkokaljoja miten vain ilkeää pyytää. Pienyrityksillä ei ole varaa maksaa edes henkilökuntansa pilkkikisojen palkintoja, siksi pienet yrittäjät saavat kaikki sanktiot.

Siinä on Suomen tasa-arvo ja tasavalta. Poliitikkojen linjattomuus on niin kauhea, että siitä ei näin joulun alla viitsi sanoa mitään. Vain miltä kuullostaa, Juha Sipilä, Timo Soini, noin niinkuin arvostuksen keskipisteenä?

Suomella tulisi olla suunta, sellainen dekoltee että sitä kehtaisi näyttää ja sitä tuijotettaisiin. Missä ovat suomalaiset valtiomiehet? He ovat pilkkeenä isänmaansa silmäkulmassa. Heitä odotellessa, on meidän tulevaisuutemme aina vain kauempana edessäpäin.

Meidän tulisi rakentaa hyvinvointiyhteiskuntamme uuteen asentoon, entinen asento on vääristynyt, niin vääristynyt, että sitä ei voi enää korjata. Pitää tehdä uusi asenne ja uusi linja.

Hyvää Joulua ja linjakasta uutta vuotta 2018.

 

Nallekin jo Ruotsiin sousi,

pääministerin IVA-kalja kauppaan nousi,

Hurstin poika köyhät ruokki ja puki,

valtaväestö Hesarista sen taas luki,

täysistuntoon kun eduskunta kokoontuu

pikkujouluissa kostuu silti Hakkaraisen suu

kun loistaa poissa puolekuri ja kuusipuu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi sana tule sanasta suo mia. On latvian kielellä edelleen Suomi muodossa Suomija.

Suomia suota (piestä, ruoskia, piiskata, hutkia, hakata.)

Se on liiviä, josta nykysuomi on jalostunut turunmurteen kautta. Itäinen suomi taas jalostui etelä-Viron murteesta.

Nykyviro on saanut paljon vaikutteita saksan kielestä ja siten monen suomalaisen on sitä vaikeaa ymmärtää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suosta sinä olet tullut ja suoksi olet jälleen tuleva. Hyvää joulua Pekalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset