Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hah hah haa koko metoo

Hah hah koko jutulle, eli Me too-kampanja on osoittautunut haperoksi.

Päivi Räsäseltä kysyttiin tässä taanoin onko häneen kohdistunut häirintää ja vastaus oli että ei. Tänään kuitenkin saamme lukea, että vuosi sitten edustaja Hakkarainen oli tukistanut Päiviä normaalia lujemmin. Edustaja Hakkarainen oli ollut Päivin kertoman mukaan sellaisessa kunnossa, että ei ilman saattaja olisi pystyssä pysynyt.

Häpeä ei ole Hakkaraisen, vaan hänen toimiensa sivusta seuraajien, heidän jotka yrittävät salata tämän henkilön tyhmyyksiä.

Alkoholismi on kai sairaus, kertokoon kuka tietää, mutta mikä sairaus on antaa häirikölle sellaista tukea, että hän saa häiriköidä vuodesta toiseen. Jopa Päivi Räsänen salasi kysyttäessä tapauksen, vasta nyt kun Mikael Jungner ja muutamat muut tapaukset tulivat ilmi, uskaltautui Päivikin kertomaan tapauksen julki.

On ollut esillä tapauksia joissa asiaa on tuotu julkisuuteen 40 vuoden jälkeen, mitä tälläinen salailu ketään auttaa?

Päivi Räsäsen kokema tapaus on jo vuosi sitten saatettu eduskunnan puhemiehen tietoon ja perussuomalaisten eduskuntaryhmään, mutta metoo- kampanjan aikaan kaikki kielsivät mitään koskaan  tapahtuneen.

Teuvo Hakkarainen ei minua naurata, minua naurattaa ne, jotka häntä tukevat niin, että parannusta ei tule. Kuinkahan monta kertaa on Teuvo jo luvannut, että ei koskaan enää?

Työnantajan työturvallisuuslain mukainen yleinen huolehtimisvelvollisuus  velvoittaa työnantajan tarvittaessa poistamaan päihtyneen työntekijän työpaikalta. Mutta mutta, jos eduskunnan käytävillä onkin pikkujoulu täysistunnon aikana ei tämä poistaminen tulekaan yhdellekään lainsäätäjälle mieleen, vaan annetaan humaltuneen hölmöillä miten tahtoo, "metoo:sta" on tullukin "kuten tahtoo"!

Iljettävää on seurata kun edustaja Hakkaraista nyt hämmästellään ja nöyryytetään, kun teot olisi pitänyt jo alkuunsa saada hoidettua niin, että hoitoa olisi mahdollista saada.

Hävetköön he, jotka ovat olleet kainaloista humalaista miestä kannatelemassa ja nyt pysyvät sivussa hiljaa, kun yhtä miestä mediassa ruoskitaan. Ilman heidän "toveruutta" suurin osa tyhmyyksistä olisivat jääneet tekemättä. Kun yhdessä remutaan, niin yhdessä tulee myös jakaa vastuu häpeästä. Päivi Räsänen voisi nyt nimetä ne henkilöt jotka tätä Teuvo Hakkaraista on kannatellut, jotta häiriön teko on mahdollistunut.

Tuntemattomassakin Lehto ei seissyt yksin kovennettua vaan kaikki mukana olleet seisoivat, mutta nykyiseesä systeemissä muuta jäävät tuntemattomiksi, kun yhtä ruoskitaan.

Olisi asiallista, että Hakkaraista "huoltaneet" tulisivat itse esiin ja pyytäisivät eduskunnassa hekin anteeksi sitä, että eivät ole olleet asiallisia edustaja Hakkaraisen kanssa, kun ovat antaneet hänen häpäistä yksin itsensä, vaikka kaikki on tapahtunut  omien silmien alla.

Yhdessä tehdään ja yhdessä kannetaan vastuu. Kuka kantaa jatkossa vastuun, siitä että Teuvo Hakkarainen saa tarvittavan huolenpidon tulevaisuudessa, vai odotammeko jatkossakin näitä pikkujouluaikoja suurilla odotuksilla uusista hölmöilyistä.

Päivi Räsänen laukaisi tämän kirjoituksen, kun ei hän lääkärinä ole huolehtinut tätä asiaa sen paremmin, kuin siirtämällä asian eduskunnan puhemiehen tietoon.

Eduskunnan puhemies on siirtänyt vuorostaan vastuun perussuomalaisten eduskuntaryhmälle, eli sille samalle ryhmälle joka ainakin osittain on ollut noita hölmöilyjä auttamassa sekä todistamassa. Onko meillä pukit kaalimaan vartijoina?

Kansalaisia varotetaan alkoholin vaaroista, mutta itse eletään kuin siat vatukossa.

Me too, on naurettava kampanja Suomessa, kun näin selviä tapauksia löytyy jopa eduskunnasta, vai onko niin, että eduskunnassa tiivistyy kaikki valtakunnan hölmöilyt?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Häpeä ei ole Hakkaraisen, vaan hänen toimiensa sivusta seuraajien, heidän jotka yrittävät salata tämän henkilön tyhmyyksiä."

Näin juuri, koskee myös muita kuin persuja.

"Alkoholismi on kai sairaus, kertokoon kuka tietää, mutta mikä sairaus on antaa häirikölle sellaista tukea, että hän saa häiriköidä vuodesta toiseen."

Näin, ongelmiin ei uskalleta puuttua. Ihmettelen miksi?

Jos kyseessä olisi ollut eräs kasvi, niin siitä olisi tullut kyllä huutia ja puuttumista.

Suomessa ei oikeasti päihdeongelmista puhuta oikein, saatika tehtäisi järkevää politiikkaa sillä. Koskee ihan kaikkia päihteitä.

Suurin osa ihmisistä osaa käyttäytyä hyvin ja käyttää päihteitä järkevästi.

Hakkarainen on vain väline persuille, niinkuin Tony Halme aikoinaan. Ongelmaisia hyväksikäytetään surutta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Hakkarainen on vain väline persuille"

Äänestäjät tuossa jäi mainitsematta.

2011: 3 371 ääntä

Neljän vuoden kohuotsikoiden jälkeen

2015: 5 557 ääntä

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

2019 on siis odotettavissa noin 8500-9000 ääntä. Hyvä!

Perustelut kommentilleni. Jos yhtä kovan haloo ja pöyristys tulisi jokaisesta raiskauksesta, ja eliitin suojeluksessa tapahtuvasta mamu raiskauksesta, niin ehkä jotenkin ymmärtäisin tämän shown!

Mitä opimme tästä? Emme muuta kuin sen, että naisten, tyttöjen ja lasten raiskaus on julkisuuden valossa mitätön rikos kännissä örveltämiseen nähden!

Juha Hämäläinen

Näitä häiriköitä hakkaraisia ja nykäsiä tai kanervia on ollut aina ja tulee olemaan. Mutta ei tämä ole näin ison kohun ansaitseva asia. On kosolti tärkeämpiä huomion kohteita maailmassa.

Jolleivat lähentelyn uhrit nosta ajallaan näitä juttuja julki ja työyhteisö hoida niitä eteenpäin niin ihan on turhaa vuosien tai vuosikymmenten päästä valittaa julkisuudessa jonkin kanervan tai hakkaraisen tekemästä seksuaalisesta ehdotuksesta tai pepun taputtelusta.

Jokin tolkku oltava.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Minulle ei ole aivan selvää, että hiuksista repiminen olisi varsinaisesti lähentelyä tai seksuaalista häirintää. Ehkä sikäli sukupuolista, että kohdistuu naispuoliseen kansanedustajaan hiusten repimisenä, jos miespuolista olisi vaan vetänyt lättyyn?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

[Kansalaisia varotetaan alkoholin vaaroista, mutta itse eletään kuin siat vatukossa.]

Venäläinen sanonta : Kala mätänee päästä!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihan samaa mieltä tuosta että eniten ärsyttää se kun nyt otetaan julki jotain vuosia sitten tapahtuneita juttuja.. oikein odotetaan sopivaa hetkeä jolloin on hyvä lynkata ihminen pahimmalla hetkellä.. esim. Junger

En puolusta hakkaraista.. minusta hänet tulisi erottaa koko hommasta ja pakottaa hoitoon ja sitten uusien vaalien kautta uudestaan hommaan jos ihmiset hänet äänestää..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tukistaminen ei välttämättä ole tulkittavissa seksuaaliseksi häirinnäksi vaan silkaksi väkivallaksi. Mutta tosiaan Suomessa suojellaan idiootteja, mikä on syvää masokismia. Tyhmyys, varsinkin humalaisen tyhmyys, on pyhä tabu vaikka ihan kaikki kärsii.
Minkä ihmeen vuoksi persut sitten tyhmyyttä erikoisvarjelee vielä muita enemmän on kai että koska pohjimmiltaan ovat kunnon ihmisiä vastaan. Onhan altrightideologian keskeinen pointti vihata sjw'tä eli social justice warriorireita tai gutmenschejä tai hyviä ihmisiä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Joo tukistaminen todellakin kuulostaa ennemmin väkivallalta kuin seksuaaliselta häirinnältä, vaikkakin se varmasti riippuu yksityiskohdista. Sinällään esimerkiksi kiusaamiseen liittyvä "väkivalta" voi olla hyvinkin viatonta, kuten vain tökkimistä sormella ärsytystarkoituksessa.

    «Mutta tosiaan Suomessa suojellaan idiootteja, mikä on syvää masokismia.»

Idioottien suojelua kait kutsutaan anteeksiannoksi ja välittämiseksi, sen sijaan että oltaisiin heti kutsumassa poliisia ja vankilaa mistä tahansa virheestä, joka muodollisesti tarkasteltuna voisi olla rikos.

Anteeksianto ja välittäminen ovat sosiaalisia siloituskeinoja, joiden avulla päästään yli epäoleellisuuksista ja annetaan ihmisille mahdollisuuksia – myös olla erilaisia.

Perussuomalaisen kansanedustajan suhteen näiden soveltaminen on epäilemättä haasteellista sikäli, että kyseisessä puolueessa ollaan ehkä äänekkäimmin oltu vaatimassa jyrkkyyttä ja kovia tuomioita seksuaalirikollisille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta välittäminen on myös sitä että annetaan kritiikkiä sen sijaan että naureskeltaisiin 'tuo nyt on tollainen '. Suomessa siedetään ihan turhan pitkälle vietyä epäsosiaalisuutta.
Viinalla saattoi olla joskus hyviä vaikutuksia kun se oli perjantaipullo. Nyt kun se on kaikkialla se vaan vetää kuramattoa todellisuuden päälle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Väkivaltaa humalaisen taholta, ihan miten vain, mutta lääkärinä Päivi Räsäsen olisi pitänyt ohjata tekijää paremmin hoitoon kun vain ylimalkaisesti sivuuttaa asia . Ilmoitus puhemiehelle oli oikein, mutta muu jälkihoito on jäänyt tekemättä. Teuvoa ei oikein voi syyttää toisten välinpitämättömyydestä. Teuvoa on ilmeisesti oikein hyysätty ja paapottu hyssytteölemällä vain asiaa, vaikka hänenkin tulisi saada apua asiaansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Tietysti olisi Räsäsenkin siinä missä kaikkien muiden pitänyt asettua koko ällöttävää asennekulttuuria vastaan juuri sillä hetkellä kun se omalle kohdalle aiheuttaa loukkausta ja harmia.
Kristillinen puolue on pelaamassa samaa peliä kuin persut kankaanniemineen. Häiriköt pääsevät korkeisiin asemiin ja heille annetaan sitten kaikki anteeksi. Kansakunta oikein velvoitetaan sietämään tyhmyyttä.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Alkoholismi on sairaus. Se että myötäeletäänkö sairauden mukana ja hyväksytään sen puolustaminen jossain mielessä oikeutetuksi. Hoitoon lähtö ei ole työntekijän oikeus, työantajan velvollisuus on ohjata hoitoon, eikä se poista sanktiomahdollisuutta.
Nykyään missään työpaikalla ei hyväksytä työntekijää alkoholismin ehdoilla, paitsi ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"työantajan velvollisuus on ohjata hoitoon"

Mutta kun kyse on luottamustehtävässä olevasta kansanedustajasta niin työnantajaa ei ole, ellei siksi lasketa äänestäjiä. Ja äänestäjäthän ovat ainakin tähän mennessä vain taputelleet selkään ja kehuneet Hakkaraista äijäksi.

Juha Hämäläinen

Työnantaja on eduskunta, joka palkankin maksaa. Ja Hakkarainen on aito suomalainen äijä. Mutta alkoholisti, joka kuuluu hoitoon.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #11
    «Ja Hakkarainen on aito suomalainen äijä. Mutta alkoholisti, joka kuuluu hoitoon.»

Alkoholisti tarkoittaa kyllä muuta kuin sellaista, joka silloin tällöin vetää kovatkin p*eet.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Kansanedustajan avustajan työnantaja on eduskunnan kanslia, kansanedustajan ei, eikä kansanedustajalle makseta palkkaa vaan palkkio.

Aitona suomalaisena äijänä Hakkaraista ovat pitäneet kannattajansa taputtaen karvaisia käsiään aina kun Hakkarainen on töpeksinyt. Ja alkoholiongelma Hakkaraisella on, mutta alkoholistiksi määritteleminen on toinen asia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #15

Hakkarainen on kuitenkin turvallisuusriski, joka tulisi eliminoida jollakin tavalla. Parasta olisi, että hän luopuisi eduskuntapaikastaan varamiehensä hyväksi.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Eipä niin mene kieroilla politikoilla ! Ne s*****than nauraa kun yksi heistä on humalassa tomppelina sekä pahempaa. Ei nyt pitkien-, mutta muutamien puukkojen kohtauksia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täytyy muistaa että Hakkaraisen hyödyntämisen aloitti Timo Soini. Halla-aho jatkaa sitä esittämättä kristittyä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hannun kommentti on selventävä, juuri tuota yritin sanoa. Seijan lisäys on vielä täydentänyt Hannua. Hyvä me.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ettäkö Teukka vaan "hoitoon" niinkuin auto korjaamolle ja tulee ulos ihan uutena miehenä? Mikähän sellainen hoito mahtaisi olla? Pysyisi siellä Viitasaaren sahalla, josko siellä ei olisi ainakaan naispuolisia kiusattavaksi kun viinanhimo yllättää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Vähänpä Konttinen asioista tiedät, jos kysyt, mikä sellainen hoito on.
katsopa netistä joutessasi vaikkapa myllyhoidosta. Sieltä on tullut takaisin paljon "uusia" miehiä ja naisia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuskin mikään hoito auttaa jos ympäristö tarvitsee alkoholistia Niinkuin persut tarvitsevat. Ja Iltasanomat. IS julkaisi Hakkaraisen nyyh- facebooksulkemispostauksen, mikä oli täydellinen aioin jatkaa sikailusjulistus ja persumaista uhrisoopaa. Juuri tuolla tavalla alkoholistien annetaan rulettaa. Ja jotkut hyötyy tästä. Hakkaraisella on faniryhmä joka pitää Hakkaraista miesten sankarina.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #25

Kerrankin suht samaa mieltä... vaikken postauksia tsiigaakaan... Siis kokonaisuus, mutta pahempia tapauksia oli ja on... katsos jokin hetki sitten... Cable News Network iltä Jean-Clauden painiote... YLIOTE Brittein pääministeri May hin kohdistuneena. Tuli monelta muultakin kanavalta... juoppo tai ei... haldaus onkin vapahdus kun sen osaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juha-Pekan kommenttiin on helppoa antaa suitsutusta. Hoitoja kyllä on, jos vain lopetetaan niille naureskelu ja aletaan hoitaa itseämme. Tiedän tapauksen lähipiiristä, jossa juoskausia jopa vuosikymmeniä jatkunut alkoholin käyttö on nyt toistaiseksi loppunut, yhden kuukauden hoidolla, johon tosin kuuluu jokaviikkoinen jälkihoito.

Kyllä ainakin asianomainen ihminen on hyvin muuttunut, eli haamusta on kasvanut immeinen immeisten joukkoon.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Huomenta Ari. Se metoo on ihan eri asiaan liittyvä. Hiuksista kiskominen ei vaikuta kovinkaan seksuaaliselta, kaipa siksi Päivi on vaiennut.

Toni Rintala

"Hiuksista kiskominen ei vaikuta kovinkaan seksuaaliselta, kaipa siksi Päivi on vaiennut."

Ei se suutelukaan kovin seksuaaliselta vaikuttanut.. vaikka miehekäs ja elokuvista tuttu tapa onkin.

Suomalaisia miehiä on aina haukuttu aloitteen puutteesta ja rohkeudesta sekä kyvyttömydestä ottaa mitä haluaa. Nyt kun sit joku tekee kuten on kaivattu, niin näin siinä käy ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ei se suutelukaan kovin seksuaaliselta vaikuttanut.."

Olitko paikalla? Ja kenen luulet kaipaavan että joku umpihumalainen mies tulisi työpaikalla suutelemaan. Mieti nyt edes vähän mitä kirjoitat.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #20

"Ja kenen luulet kaipaavan että joku umpihumalainen mies tulisi työpaikalla suutelemaan. "

Nimenomaan. Mitä seksuaalista siinä umpihumalaisen suutelossa on? Edes sille umpihumalaiselle?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #20

Rintala on ottanut tavakseen alittaa rima joka päivä. Eikä se rima ole edes korkealla. Korkeushypyssä rimaa nostetaan ylöspäin. Rintalan tapauksessa toiseen suuntaan. Mutta kukin edellytyksiensä ja arvomaailmansa mukaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #40

"Mutta kukin edellytyksiensä ja arvomaailmansa mukaan."

Jos homo suutelee naista, onko teko seksuaalinen? Tai kun ihminen pussaa koiraansa? Tai kun vanhempi pussaa lastaan suulle?
Eli mikä tekee suutelosta seksuaalisen?
Suuteleminen on todettu terveyttä edistäväksi ;)

Suutelemisen uskomattomat terveyshyödyt
https://askelterveyteen.com/suutelemisen-uskomatto...

4 tutkittua syytä, miksi suuteleminen on terveellistä
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015030219287567_t...

Eikös H:n suutelo ollut lähinnä terveysteko? Miksi ei?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #44

Toni Rintala ei nyt ole pysynyt asiassa lainkaan. Asia on nimittäin se, että metoo-kampanjasta huolimatta lääkäri Päivi Räsänen on krisitllisestä katsomuksestaan huolimatta unohtanut vuodeksi erään tapauksen joka olisi vaatinut hänen huolenpitoaan. Tämä siitäkin huolimatta, että väkivaltaisuus ilmoitettiin eduskunnan puhemiehelle, mutta jälkihoito on jäänyt huolehtimatta.

Välittämisen puute on siis kyseessä. Eikö kansanedustajan tehtävä ole juuri välittää ja huolehtia yhteiskunnasta. Teuvo Hakkarainen on osa yhteiskuntaa, jos hän tarvitsee apua on sitä yritettävä hänelle antaa. Kaiken lisäksi ilman ilkkumista.

Meidän mielestämme on oikein ilkkua jos joku kansanedustaja käyttäytyy kuin Teuvo Hakkarainen? Kovin ihmettelen sellaista asennetta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #50

"Toni Rintala ei nyt ole pysynyt asiassa lainkaan."

Otin esiin vain eri asian. Se suutelo tosin ei taida kuulua tämän blogijulkaisun aiheeseen.

"Meidän mielestämme on oikein ilkkua jos joku kansanedustaja käyttäytyy kuin Teuvo Hakkarainen? Kovin ihmettelen sellaista asennetta."

Tuota en ymmärtänyt. On oikein ilkkua mutta samalla ihmettelet ilkkumista?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #50

Se tästä nyt vielä puuttuu, että sotketaan metoo-kampanja ja Päivi Räsänen jonkun käänniääliön örvellykseen. Päivi Räsäsen vastuu!!

Äänestäjät ovat tämän Hakkaraisen eduskuntaan halunneet. Pitäkööt hyvänään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #84

Onko Marjalla nyt asenne omasta mielestä aivan kohdallaan? Mitä jos sepelvaltimotautia sairastavallekin osoitettaisiin vain, että itse ole syönyt mitä sattuu, kärsi nyt nahoissasi.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri Vastaus kommenttiin #50

Ei toista ihmistä ihan noin vain pysty ohjaamaan hoitoon, vaikka olisi tarvetta ja vaikka huomaisi asian. Räsänen taisi tehdä jota kuinkin voitavansa ja oman osuutensa, kun ilmoitti asiasta eduskuntaryhmän puheenjohtajalle ja eduskunnan puhemiehelle. Silloin asia ja vastuu siirtyi eteenpäin. Ei myllyhoitoon tai mihinkään muuhunkaan hoitoon voi ketään väkisin kantaa. Hakkaraisella on lehtitietojen mukaan jo sen verran pitkä ura alkoholistina, että hoitopaikat ja -tavat ovat varmaan käyneet selviksi. Puuttuu vain tahto, ja ilman sitä ei kukaan voi sivusta auttaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #44

Viittaan kommenttiini nro 40.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #51

Minua ainakin kiinnostaa miksi eläimen pussaaminen ei ole seksuaalinen teko ja miksi ihmisen pussaaminen ei ole terveysteko, kun se kuitenkin on terveyttä edistäväksi todettu?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #40

Seppo, rima kannattaa aina asettaa niin korkealle, että mies voi sen selkä suorana alittaa;)))

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #40

Rintalan tapauksessa se rima on niin alhaalla ettei siihen edes pitäisi voida kompastua mutta sen hän kuitenkin näyttää tekevän joka päivä. Mahtaakohan Rintala hyväksyä että hänen vaimonsa tai naisystävänsä käyvät känniset miehet suutelemassa milloin vaan ja missä vaan?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #60

"Mahtaakohan Rintala hyväksyä että hänen vaimonsa tai naisystävänsä käyvät känniset miehet suutelemassa milloin vaan ja missä vaan?"

En hyväksy. Enkä hyväksy Hakkaraisenkaan tekoa.
Kysyin vain teon nimikkeestä..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rakkaudesta se hevonekin potkii. Ellen nyt haluaa vierittää asian pilkkuvirheiden maailmaan. Kyllä lääkärin olisi pitänyt alkoholismin oireet nähdä tuosta hiuksista tempomisestakin, seuraava vaihehan olisi ollut halaaminen. Humalainen kun tekee ihmeellisiä valintoja, mutta selvinpäin olevat kanssaihmiset ovat syyllisiä, kun eivät näe mistä on kysymys. Turha yrittää kammeta asiaa seksuaalisuuden ja väkivaltaisuuden erotteluun. Se vain johtaa asian pois raiteiltaan. Metoota voi arvostella sen takia, koska haastattelija varmastai tiesi kysyessään Päivi Räsäseltä tuosta tapauksesta ja kysyi sen takia häirinnästä, ei seksuaalisesta häirinnästä ja Päivi kielsi kuin Pietari kolmasti.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Lääkäriä sitoo ankara vaitiolovelvollisuus, vaikka hän toimisi muissa tehtävissä. Me maallikot voimme kyllä analysoida julkisesti ja "ohjata" äänekkäästi hoitoon. Lääkärin kädet ovat todella sidotut, mikäli sairas ei anna itse siihen lupaa. Edes toisen organisaation lääkäri ei saa mitään tietoa potilaan/asiakkaan aikaisemmista sairauksista ja analyyseistä jos asiakas julistaa tiedot salattavaksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #47

Ymmärrän toki vaitiolon, jos lääkäri hoitaa potilasta, mutta miksi lähimmäinen on vaiti silloin kun potilas tarvitsee hoitoa.

Tässä viittaan nyt siihen, että varmasti Päivi tajusi mistä tuossa tapauksessa oli kyse, mutta hänen toimensa olivat poliittiset, eivät lähimmäisen.

Viittaan myös niihin henkilöihin, jotaka ovat "tukeneet" hoippuvaa miestä. Tuollainen äijätuki ei ole lähimmäisen rakkautta, vaikka se yritetään naamioida sellaiseksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eduskuntaa vaivaa jonkinlainen vääristynyt kaveria ei jätetä ajattelu. Eduskunnan tulisi uudistua moderniksi työyhteisöksi, jossa alkoholistit ohjataan hoitoon ja jossa väkivaltaa ei siedetä missään muodossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ugh, Pertti on puhunut, ja asiaa kuten aina.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Alkoholistin työpanos, vastuun kanto ja velvollisuuksista kiinni pitäminen on heikompaa kuin ei-alkoholistin. Tällaiseen ei ole varaa edes eduskunnassa. Voidaan siis perustellusti sanoa, että dokaava kansanedustaja ei pysty hoitamaan työvelvoitettaan eikä myöskään toimimaan tehtävässään, johon hänet on vaaleilla valittu.

Hoitoon, ja nopeasti, tai ukko äkkiä vaihtoon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Perussyy kuitenkin on eduskunnan tiloissa tarjoiltu alkoholi ko. tapauksessa. Miksi pitää eduskuntatiloissa olla tarjoilua tai pikkujouluja? Jokainen puolue voi varata erilliset ulkopuoliset tilat pikkujouluun tai muihin kekkereihin. Veronmaksaja maksanee eduskuntaryhmille erillistä rahaa toimintaan?

Huomauta täällä ainakin yhdessä kommentissa olevassa yleistyksessä loukkaavassa tarkoituksessa. Loukkaa/kunnianloukkaus kaikkia persuja perusteettomasti. Mitä sitten tulee H:n alkoholin käyttöön, niin lieneekö kuitenkaan kyse "puhtaasta" alkoholismista? Alkoholisti on käsittääkseni sellainen henkilö, joka käyttää sitä melkeinpä päivittäin. Eiköhän H. ole enemmänkin ns. tuurijuoppo. Näissä tapauksissa taitaa olla avun hakeminen henkilölle vaikeaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Perussyy kuitenkin on eduskunnan tiloissa tarjoiltu alkoholi ko. tapauksessa."

Olen eri mieltä. Perussyy on Hakkaraisen oma persoonallisuushäiriö. Jotkut nimittävät sitä alkoholismiksi, mutta vaikkakaan alkoholismia ei ole pystytty milloinkaan yksiselitteisesti määrittelemään, niin yleisesti ottaen sillä on syytä tarkoittaa henkilöä, joka on riippuvainen alkoholista. Tässä tapauksessa huomioon ottaen pitkät selvät kaudet hän ei liene riippuvainen alkoholista, vaan juo niin sanotusti "rähinäviinaa", mikä on se kuuluisa Suomessa yleinen "geenimuunnos" mannermaan ihmisiin verrattuna.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Totta kai syy on myös Hakkaraisessa. Enhän ole sitä kieltänytkään, mutta pitääkö ylipäänsä eduskuntatiloissa tarjoilla alkoholia? Mielestäni ei.

Sivullisen taitaa vain olla hyvin vaikea puuttua kenenkään käyttäytymishäiriöihin, jollei siihen puututa lain suomin keinoin, jota käsittääkseni nyt ollaan tekemässä rikosilmoituksella.

Kansanedustajan erottaminen tehtävästään on vaikea monitahoinen juttu. Tästä on kirjoitus mm Ksml-nettilehdessä.
"Suomen perustuslain mukaan kynnys kansanedustajan erottamiseen on korkea. Perustuslain mukaan jos kansanedustaja on tuomittu täytäntöönpanokelpoisella päätöksellä tahallisesta rikoksesta vankeuteen tai vaaleihin kohdistuneesta rikoksesta rangaistukseen, eduskunta voi tutkia, sallitaanko hänen jatkaa tehtävässään. Jos rikos osoittaa, ettei tuomittu ansaitse edustajantoimen edellyttämää luottamusta ja kunnioitusta, eduskunta voi erottaa kansanedustajan määräenemmistöpäätöksellä (vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä). Ennen päätöstään eduskunnan pitää hankkia perustuslakivaliokunnalta kannanotto asiaan." https://www.ksml.fi/kotimaa/Voiko-tuomittu-Hakkara...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #35

Sirpa, eihän ketään tarvitse erottaa, yksi kuukauden mittainen hoito, voisi kyllä olla paikoillaan. Milloin eduskunta alkaa itse toimia säätämiensä lakien mukaisesti, eli holhoaa edustajan hoitoon silloin kun siihen selvää tarvetta ilmenee?

Tuurijuoppo on myös alkoholisti, eli alkoholin nauttiminen aiheuttaa aivoissa sellaisen tilan, että hän ei kontrolloi itseään. Siihen kyllä löytyy enemmän viisautta kun ihminen ohjataan hoitoon, kuin se että asiasta kiistellään ei alkoholistien kesken siitä, onko tuurijuoppous alkoholisimia ja peroonallinen häiriö.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #39

Ari, en olekaan itse vaatimassa erottamista, mutta sellaistakin on näkyvissä. Kuukauden mittainen hoito auttaa joitakin, tuskin kaikkia. Onkohan Hakkarainen ollut hoidossa aiemmin?
Kysymykseesi vastaaminen on minulle vaikea tehtävä, sillä en tiedä minkälainen on eduskunnassa ohjeistus työsuojelu- ja työterveysasioissa etenkin hoitoonohjauksessa. Eikös edustajilla ja työntekijöillä liene työterveyspalvelut käytössä, joten sitä kautta hoitunee, edellyttäen Hakkaraisen itse hakeutuvan mainitun syyn vuoksi työterveyteen ja jopa vaatien hoitoonohjausta. Tämä on omaa tulkintaani sivullisena, eikä ole varmaa tietoa. Kas kun varsinaista työsuhdetta ei taida olla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Eduskuntaryhmän asia se hoitoonohjaus lähinnä lienee ja eihän siihen voi pakottaa. IS:n uutisen mukaan Hakkarainen oli hoidossa 2012, ja ilmoitti sitten myöhemmin että ongelmaa ei enää ole.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000483599.html

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #58

Olen eri mieltä tuosta eduskuntaryhmän hoitoon ohjauksesta. Toki voi suositella, mutta ryhmä siihen ei voi pakottaa, kuten toteat.

Kun kerran on ollut hoidossa aiemmin, niin osoittanee vain sen ettei se ole ollut pysyvään raittiiseen olotilaan saava.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #61

Moni tauti voi uusia ja silloin suoritetaan uusi hoito, vai kuvitteleeko Sirpa, että kerran syöpää hoidettu on ikuisesti syövätön.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #65

Höh Ari, en kai kuitenkaan sanonut etteikö voi mennä hoitoon uudelleen? Totesin vain ettei kertahoito välttämättä auta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #72

Anteeksi Sirpa, tulkitsin sinua ilmeisesti väärin, kun luulin, että olet nostanut tapauksen edessä kätesi pystyyn. Teuvo elää ongelmansa kanssa koko lopun ikäänsä, siinä joko onnistutaan yhdessä tai sitten ei. On meistä kiinni mitä haluamme. Haluammeko väitellä epäolennaisista vaiko ohjaammeko voimamme Teuvon auttamiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

En ymmärrä miksi valtion jonkun ihme pykälän turvin pitäisi erottaa kun ei edes PSpuolue erota. Sehän on lähin taho joka Hakkaraisen voisi erottaa. Vaikka mitä minä noille hyviä neuvoja jakamaan. Menköön vaan Hakkaraisen perässä kaivoon ja vieköön vaan siniset mukanaan Terho etunenässä kun on omalta osaltaan syyllinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Samaan aikaan kun alkoholisäännösten lievennys on Suuri Isänmaallinen Voitto ja Vuosisadan Tärkein Kysymys yrittää persu syyttää eduskunnan alkoholiliberalismia Hakkaraisen vuosikausia jatkuneesta töppöilystä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko Hakkaraisen syy sekin, että eduskunnassa oli käsittelyssä alkoholilainsäädännön lievennys? Kommentoija osaa kyllä vetää mutkat aina suoriksi, kun kyseessä on joku ps:ään kuuluva henkilö. Kannattaisi lopettaa tuollainen vouhottaminen ennen kuin joku ps-henkilö nostaa kanteen jatkuvasta kunnianloukkauksesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Aivan sama minkä puolueen edustaja tarvitsee apua alkoholin kanssa, sitä on eduskunnankin annettava. Jos sydänleikkauksiakin tehtäisiin tai arvioitaisiin puoluekannan mukaisesti olisihan se koomista. Puouekannalla ei tässä tapauksessa ole todellakaan merkitystä alkoholisteja löytyy kyllä joka puolueen kannattajista tai luottamushenkilöistäkin mahdollisesti. Tärkeintä että apua saa silloin kun apua tarvitaan.

Ja apua tarvitsevan henkilön lähipiiri ymmärtäisi sitä nyt vain antaa, eikä retuuttaisi humalaista miestä omaksi huvikseen ympäri eduskuntaa öykkäröimässä. Nämä ns kaverit nyt esiin, miksi he toimivat niin kuin ovat toimineet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Ari vastasin tuohon kommenttiisi mielestäni edellä olevassa vastakommentissani.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Ai miksi "kaverit" ovat toimineet Niinkuin ovat toimineet retuuttaen alkoholistia... No koska ideologia. Siihen kuuluu nimenomaan normidekadenssi ja vahvimman oikeus ja heikkojen halveksiminen. Ja sitten oudot teoriat erilaisten (esim etnisesti) poistamisen yhteyttä luovasta ylösnoususta.

Toni Rintala

"Miksi pitää eduskuntatiloissa olla tarjoilua tai pikkujouluja?"

Ei se mikään pakollinen ole. Eikä kaikkien tarvitse osallistua. Itse en ole vuosiin osallistunut firman pikkujouluihin.

"Alkoholisti on käsittääkseni sellainen henkilö, joka käyttää sitä melkeinpä päivittäin."

Alkoholisteja on monenlaisia. Monet käyttää alkoholia päivittäin olematta alkoholisti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ihminen on alkoholisti vaikka ei käyttäisi pisaraakaan alkoholia, se vain ilmenee silloin kun ihminen käyttää sitä, eli jos olet allerginen koivun siitepölylle, olet allerginen myös silloin kun sitä ei ole ilmassa. Olet vain oireeton kun ilma on puhdas. Alkoholisti joka pystyy olemaan ilman on siis oireeton ja oireet tulevat sitten kun nautitaan sitä alkohoolia.

Viittat siihen että kaikki eivät ole alkoholisteja vaikka nauttivat alkoholia, eivät kaikki myöskään saa oireita siitepölyistä vaikka hengittävät samaa ilmaa.

Onko meidän maallikkojen pakko antaa ohjeita ja omia teorioita, sen sijaan, että antaisimme lääkäreiden ja asiantuntijoiden hoitaa tapaukset. Meidän tehtäväksi jää vain huolehtia, että ihmiset saavat hoitoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #43

Alkoholismin määrittely on hiukan vaikeampaa kuin tuossa sinänsä hyvin vertauksin esitetyssä kannanotossasi ilmaiset.

Lähtökohtasihan oli, että kaikki sellaiset ihmiset ovat alkoholisteja, joille alkoholin nauttiminen milloin tahansa aiheuttaa ongelmia. Mutta jos ajattelee teekkarien vappubileitä, niin kyllä niissä kaikenmoista tapahtuu, vaikka suurin osa heistä olisi loppuelämänsä luotettavia puurtavia ryppyotsaisia insinöörejä, silloin tällöin saunaoluen ottavia sellaisia.

No, määritelmäähän voisi tietysti muuttaa siten, että alkoholisti on ihminen, jolle aina tulee eteen ongelmia alkoholin nauttimisen yhteydessä. Mutta olen melko varma, että esimerkiksi tuon määritelmän mukaan Teuvo Hakkarainen ei olisi alkoholisti.

Toisaalta on olemassa paljon ihmisiä, jotka teknisesti ovat tulleet "riippuvaisiksi" päivittäisestä alkoholinkäytöstä, mutta koska heillä on siihen aina mahdollisuus eikä se milloinkaan ole aiheuttanut minkäänlaisia muita onglemia, niin hekään eivät sitten ole alkoholisteja.

Kyseessä on siis veteen piirretty viiva ja vaikeasti määriteltävissä oleva moniulotteinen käsite. Joka tapauksessa on selvää, ettei kuukauden hoitokuuri Hakkaraisen tapaislle töpeksijälle ole välttämättä mikään ratkaisu. Hän voisi tuntea olonsa turhaksi sellaisessa hoidossa, koska ajattelisi, ettei sen kyseisen kuukauden aikana muutoinkaan olisi juonut mitään. Sellaiset hoidot ovat tuloksellisia lähinnä alkoholiriippuvaisille, jotka katkaisun ohella saavat terapiasta uutta näköalaa elämäänsä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #56

Mielestäni löysin netistä hyvän kirjoituksen alkoholisnista. Kirjoituksen tekijän omakohtaiseen kokemukseen perustuvaa käsittelyä asian tiimoilta.

"Itseä vaikea mieltää alkoholistiksi". Läheisen painostus ei riitä. Raittiiksi vie nimenomaan oma tahto.

– Ei riitä, että läheinen potkii takapuoleen. Toisten painostuksesta ennuste raitistumiseen on aika pieni. Noin sanoo terapeutti Nyman-Janatuinen. Vielä hän huomauttaa "Retkahtamisesta, että alkoholisti tarvitsee säännöllistä keskustelutukea, joskus jopa koko loppuelämänsä ajan."
https://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/tera...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #63

"Vielä hän huomauttaa "Retkahtamisesta, että alkoholisti tarvitsee säännöllistä keskustelutukea, joskus jopa koko loppuelämänsä ajan.""

Ja motivoituminen retkahtamatta olemiselle voi tulla ainoastaan sitä kautta, että iskee päätään seinään riittävän paljon ja riittävän usein. Alkoholin käytöstä kaikissa mahdollisissa tilanteissa tulee siis tyystin ehdollistua pois. Sellainen ehdollistuminen tapahtuu nimenomaan oman oppimisprosessin tuloksena, ei toisten ihmisten moittimisen vuoksi.

Eli niin makaaberia kuin se onkin, jokaisen töpeksijän pitää antaa saada itse aiheuttaen nenilleen niin paljon kuin mahdollista ilman estämistä, auttamista tai myötävaikuttamista. Rottakin oppii olemaan painamatta vipua, josta saa sähköiskun.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #64

Juha pääsi asian ytimeen nopeasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64

Mutta netissä on vieläkin näitä Teuvo on kova jätkä jonka lähestymistä Veera haikeana kiikkustuolissa muistelee - hurraajia nimenomaan jarruttamassa Hakkaraisen omaa jarrustavetämistä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #64

"Rottakin oppii olemaan painamatta vipua, josta saa sähköiskun."

Rankaisemalla oppiminen kestää vain hetken aikaa ja unohtuu hiljalleen, kun rangaistusta ei tule. Sen sijaan palkitsemalla oppiminen kestää paljon pidempään.

Tuosta sähköiskulla opettamisesta kertoi armoitettu opettaja Armo Pohjavirta tarinan. Olisivatkohan ne juuri neuvostoliittolaiset tiedemiehet olleet kiinnostuneita näistä opetusmetelmistä, sitä en nyt tarkkaan muista. Jossain päin maailmaa kuitenkin. Tai sitten hyvän tarinankertojan hyvä tarina.

Joka tapauksessa rottien piti oppia kulkemaan labyrintin läpi.

Kun väärästä reitinvalinnasta sai sähköiskun, ne oppivat hiljalleen oikean reitin. Mutta kun sähköiskut lopetettiin, reitti unohtui nopeasti. Sen sijaan, kun oikean reitin päässä oli rottatyttö, opittu reitti pysyi mielessä, vaikka sieltä ei tyttöä enää löytynytkään.

En tiedä, miten tämä olisi sovellettavissa Hakkaraisen tapaukseen...

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #92

"Rankaisemalla oppiminen kestää vain hetken aikaa ja unohtuu hiljalleen, kun rangaistusta ei tule."

Rottalegenda.
Rankaisua käytetään armeijassakin. Hyvin toimii. Ja muistaa kyllä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #63

Juuri noin Sirpa, eli oma tahto ratkaisee, mutta silloin yhteisön pitää myös antaa täysi tukensa, oma tahto kuin ei aina yksin tahdo riittää sekään.

Siksi he joiden kannattelemana tapauksia on tehty olisi syytä katsoa peiliin. Haluammeko tukea humalaista hölmöyksiin, vai haluammeko tukea häntä pois alkoholismin kiroista.

On kahdenlaista tuke on kannustusta ryyppäämiseen ja on kannustusta selvänä olemiseen, kumpaan ryhmään haluat kuulua siitä päätät sinä itse.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #66

Ari, en tiedä, mutta arvelen ryhmän pitäneen viimeksi kovankin puhuttelun käyttäytymiseen liittyen. Hakkaraisesta on itsestään paljon kiinni kuinka jatko hoituu. Tämä vain on mielestäni ainoa relevantti asia tässä. Itse kannustaisin raittiuteen alkoholistiksi todetun kohdalla. Ei silloin pidä ottaa pisaraakaan. Työpaikalla alkoholin nauttiminen kenenkään toimesta ei ole mielestäni hyväksyttävää. Ei eduskunnassakaan, vaikka ovatkin vallankäyttäjiä.

Tuohon hoitoonohjaukseen liittyen mm. EK:n sivulla on työsuhteeseen liittyen ohjeistusta. Se ei mielestäni ole pätevä eduskunnassa tuollaisena. Varsinainen työsuhde puuttuu ja edustajan erottaminen tulee kyseeseen vain oikeuden päätökseen perustuvana ja sekin tietyin ehdoin. Kansanedustajan alkoholismiin puuttumiseen taitaa olla aika vähäiset eväät, jollei se lähde kohteesta itsestään.

https://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2014/02/12/saa...

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #43

"hminen on alkoholisti vaikka ei käyttäisi pisaraakaan alkoholia, se vain ilmenee silloin kun ihminen käyttää sitä,"

Miten se ilmenee? Tulee elämään vaikuttavia ongelmia?
Moni meistä on saanut ensi kerran kännissä. Olis varmaan jääny saamatta ilman alkoholia.. onko se sitten alkoholin hyötypuoli?

Edit: Juha tuossa yllä vastasikin jo hyvin :)

Pekka Iiskonmaki

Tässä casessa hulluus on progressiivista. Nauran monia idiootteja maha kippurassa.

Eräskin seinästä reväisty kertoi joutuneensa kopeloinnin kohteeksi.

Totta. Lentokentän turvatarkastuksessa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Naurettavinta tässä tosiaankin on kuten, Ari kertoo, että kun oikein tikistää, alkaa tulla näitä ulostuloja 1-30v takaa. Mikä helvetti ihmisiä vaivaa, erityisesti naisia? Jos joku sinua kourii, tukistaa, käy käsiksi, miksi asiaa ei HETI nosteta esiin. Tee rikosilmoitus, kerro esimiehelle. Vihjaillaan jonkun tehneen joskus jotakin. Mielestäni tämä tekee vain ja ainoastaan hallaa tälle "rohkealle" miituu kampanjalle. Edelleen pääasia tulisi olla, että tilanteisiin puututaan heti eikä vuoden päästä muistellen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Outin asenteella on tulevaisuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nainen joka puuttuu vallankäyttöön ahdistelun muodossa joutui ennen miituu-liikettä heti vaan pahempaan jamaan.
Esim Hanna Wigh Ruotsidemokraateissa ajautui itsemurhayritykseen kun puolue joka oli hänen henkinen kotinsa harrasti systemaattista ahdistelua häntä kohtaan ihan ylimmän johdon puolelta.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Ai yritys. Jos haluaa tehdä sen tosissaan SE ONNISTUU AINA ja onnistuikin eräs tunnettu. Johan On Markkinat: Ala - siis poliittinen on sekä 'hyväsisko-zydeemi' ja enemmän, kuin Suomessa ehkä ymmärretään, kuten potkut saanut pahoinpitelystä tuomittu Kuuskoski, mutta palkaksi suojatyöpaikka.... JA sitten muistetaan, että ex-miehensä Vikatmaa sitten toteuttikin sen noin kolmekymppisenä... itsemurhan.

Hannu Töyri

Joo, kyllä Ari on oikeassa. Kyllä mekin käytiin sanomassa kaverin vaimolle, että hauku meidät myös, kyllä mekin ollan ihan yhtä syyllisä - ja kyllä se haukku.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä että kävitte, sehän oli hienosti tehty.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No nyt tihkuu enemmän tietoa jo asiasta, eli annetaanpa Päivi Räsäselle synninpäästö asiassa. Hän on toiminut oikein.

Räsäsen puheista saa sen käsityksen, että hän on toiminut Hakkaraiselle eräänlaisena tukihenkilönä.

- Hänellähän on alkoholiongelma ja olen nähnyt sitä hyvin läheltä, koska hänen työhuoneensa oli työhuoneeni vieressä. Olen käynyt siellä hänen kanssaan pitkiä keskusteluja ja rukoillut hänen kanssaan, Räsänen mainitsee.

- Räsänen painottaa, ettei hän halunnut tuoda vuoden takaista tapausta julkisuuteen, mutta teki sen Hakkaraisen luvalla sen jälkeen, kun alkoi liikkua huhuja, että Hakkarainen olisi tarttunut Räsästä rinnoista kiinni.

- Soitin hänelle tiistaina ja sovimme, että kerron avoimesti, mitä tapahtui, ettei jää vääriä käsityksiä. Tänä aamunakin hän soitti minulle. Yritän edelleenkin tukea ja auttaa häntä, minkä pystyn. Yritän auttaa häntä pääsemään palvelujen piiriin. (Iltalehti Olli Waris)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Niin. Tai IMF:n Dominique Strauss-Kahn.

Pieniähän ne ovat nämä tuttujemme tukkanuottaset niiden sikailujen rinnalla joihin todelliset maailmanmahtajat ovat syyllistyneet.

Juha Hämäläinen

Storsskaanin juttu on mielenkiintoinen, koska siihen liittyy myös linjaerimielisyyksiä, kuten tähän kotimaiseenkin.......

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

"Niin. Tai IMF:n Dominique Strauss-Kahn" Hänethän lavastettiin dollari vallan alla. Sytteistä tietysti luovuttiin !

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Teuvo Hakkarainen on moderni luolamies, retro.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Kansanedustajan työnantaja on vaikea henkilöidä, mutta hänen esimiehensä löytyvät helpommin. Olisiko puolueen puheenjohtajiston ja eduskuntaryhmän pj:n pitänyt puuttua asiaan tiukemmin ja suositella hoitoon hakeutumista.

Eri asia on kysymys alkoholitarjoilusta eduskunnassa. Mikäli siellä ei tarjoilua voida sallia, missä sitten? Alkoholi- ja muukin lainsäätäminen tapahtuu juuri noissa tiloissa ja tietääkseni siellä on vahtimestareita ja muutakin henkilökuntaa valvomassa toimintaa. Mikäli edes siellä ei pysy alkoholin käyttö sopivaisuuden rajoissa, pitäisikö harkita kieltolakia koko maahan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kapakoissakin annetaan porttikieltoja joillekuille. Olisihan mahdollista myös eduskunnassa tehdä määräaikaisia porttikieltoja häiriköille kahvilan alkoholitarjoilun osalta. Jos määräsikaisten kieltojen jälkeen toistuvasti jonkun yksilön kohdalla järjestyshäiriöt jatkuvat, niin sitten voisi saada lopullisen tarjoilukiellon.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Mikä mahtaa olla alkoholin" HIILIJALANJÄLKI",kun ilmastoaktivistit siitä aiheesta nyt tuntuva paljon puhuvan?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kova on vääntö Jaakolla puhua kaikesta muusta kuin aiheesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No niin. Taas uusi uutinen. Pekkarinen kertoo että on estänyt puhemiehenä humalaisen Hakkaraisen sisäänpääsyn. Koko eduskunta on ollut hoitoonohjaamatta Hakkaraista koska pelkäävät Halla-ahon joukkoja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Älä ole typerä! Tuohan kertoo vain ja ainoastaan siitä peittelyn kulttuurista, joka "paremmissa" piireissä on. Täysin käsittämätöntä ja välinpitämätöntä!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eduskunta on kansanvallan instituutio. Älä itse yritä tehdä itseäsi ja puoluettasi joksikin sopivassa tilanteessa paremmiksi piireiksi leimattavaksi kameleontiksi.
Olet muuten väärässä puolueessa. Mitä sanavalmis, urhea ja räväkkä nainen tekee tuolla missä valtaa pidetään yllä naisia pelottelemalla. Se alkoi Astrid Throrsin jahdista. Se jatkui ja maalitaulujen lista on pitkä. Kaarina Hazard, Eva Biaudet, Li Andersson, demarien joku, Rebekka Härkonen, jne jne sekä fyysisesti päällekäydyt Räsänen ja Ruoho.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #97

Heh, nyt on ihan pakko kysyä, mitäs eroa on sinun jatkuvilla persuihin kohdistamilla osin epäasiallisilla mielipiteillä? Ihan samantasoiseksi "pelottelu/vihaa pursuaviksi" sanomisiksi ne moni katsoo. Onko Hakkarainen syyllinen mainitsemiesi hankilöiden maalitauluna pitämiseenkin, kun laitat vertailukohteiksi Räsäsen ja Ruohon? Onko sinulla osoittaa persujen olleen syyllisiä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #97

Koen olevani juuri oikeassa puolueessa. Itse olen paikallisesti räjähtänyt "vain" asiattomasta tytöttelystä. Tästä saimme aikaan oikein hyvän keskustelun, joka johti yhteiseen sopimukseen, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti ja samoin periaattein. Kuukautisverellä maalaavien ja vaginassaan ketsuppipulloja kantavien feministien uhriutuminen on ällöttävää. Samaan aikaan kun katseista täytyisi saada vähintään vankilatuomio, kun olet pukeutunut tissit esillä olevaan asuun, naisia, miehiä ja henkilöitä oikeasti pahoinpidellään ja raiskataan. Hohhohhoijaa....

Pointtini on, että suu auki naiset, miehet ja henkilöt, kun teitä kohdellaan epäasiallisesti. Asiat tulee käsitellä HETI eikä vuosien päästä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #97

Taitaa näkyä naamasta, kun...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Huolestuttavinta tässä minusta on perussuomalaisten lieventynyt kanta seksuaalista häirintää kohtaan. Aiemminhan heiltä on tullut vaatimuksia mm. ihmisten karkottamisista samanlaisista rikoksista. Ollaanko nyt tilanteessa että seksuaalisesta häirinnästä selviää aina vain varoituksella? Ollaanko lakeja muuttamassa? Entä raiskaukset?

Käyttäjän amgs kuva

Ari, yksi asia vain Räsäsestä ja se on se, että hän on kyllä aiemmin puhunut esimerkiksi omiin tyttäriin kohdistuneista seksuaalisesta ahdistelusta. Eikä tässä pitäisi kääntää huomionsa muihin asianosaisiin vaan vain siihen joka toimii väärin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ana Maria, annoin jo tuolla ylempänä Päivi Räsäselle tunnustusta, kun tuli enemmän tietoa. Hän oli jopa rukoillut Hakkaraisen puolesta useita kertoja pitkinen keskustelujen päätteeksi.

Nyt tikun nokkaan nostaisin puhemies Lohelan ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän. Heidän toimintansa on lepsua. Jos porukassa on ongelma ei se poistu vakavallakaan varoituksella. Tarvitaa myä jengiltä venymistä ja vakavaa pohtimista miten asia tulisi hoitaa. Nyt varoituksen antaminen ja sen jälkeen asian unohtaminen ei ikävä kyllä ole koskaan toiminut, eikä toimi nytkään.

Nyt eduskunta lähetee joululomalle ja asia unohtuu, mutta jos toimittaisiin oikein käyttäisi Hakkarainen joululomansa saamalla hoitoa ongelmaansa. Ehkä hän niin tekeekin, enhän sitä voi tietää.

Joka tapauksessa voimia Teuvolle, mutta risuja persuille, hoitakaa ongelma se on vähintä mitä voitte nyt tehdä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, kuinka voit olla varma että puolueen taholta asia unohtuu ja jää vakavaan varoitukseen ja 2. varapuheenjohtajan paikan menetykseen? Luin Leena Meren sanoneen soittavan Hakkaraiselle ja kyselevän hänen vointiaan tämän medoissa jylläävän "henkisen pahoinpitelyn" vuoksi. Kaiketi tuossa yhteydessä Leena keskustellee muustakin, mutta onko se sitten julistettava "koko maailmalle"? Sanoisin että kohtuus kaikessa pitäisi riittää.

Itse nostan hattua Leena Meren vastauksesta Ylen toimittajalle, kun hän sanoo
"Tämä toverituomioistuin saa nyt riittää. Nyt on sitten oikeuslaitos, joka voi lisärangaistuksia antaa, että ei minulla ainakaan ole henkilökohtaisesti mitään tarvetta enää vaatia, Leena Meri sanoo.

Leena Meri kertoo kantavansa huolta myös Teuvo Hakkaraisen voinnista.

– Ajattelin tänään jo Teuvolle soitella, että onko hänelläkin jo kaikki hyvin. Ei tietenkään voi toimia sopimattomasti täällä eikä muualla ihmisiä kohtaan, mutta kyllä jossain vaiheessa tulee se raja vastaan, että mikä on riittävää ja mikä kohtuullista."

https://yle.fi/uutiset/3-9986462

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Toisaalta, emmehän me tiedä, mitä Lohela tai nyt Halla-aho ovat Hakkaraiselle yksityisesti sanoneet. Ei minusta julkinen ruoskintakaan oikein kuulu tapoihin, millä kaveria yritetään auttaa. Vastustajat kyllä pitävät huolen siitä, että leimattua pannaan huolella pataan.

Katuminen, anteeksipyyntö tai irtisanoutuminen ovat aina joko kuitenkin vilpillisiä, liian vähäisiä tai vasta pakkotilanteessa pahasti myöhässä. Jos vastustajilta kysytään.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Onkohan muita kuin minä... Kuuban kansaa ylistäviä... 'parhaat sikarit' jne ...ai jaa... vain diktatuurien ihannoijia...? Onnea matkaan, sillä kyseisessä vaiheessa se on koko elämän pituinen. Otan osaa tuskaanne.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

4 kertaa useammin naispuoliset yrittävät itsemurhaa. Ne jotka tästä jää ovat mie - toivottavasti ei Hakkarainen - HE onnistuvat. Miehet siis johtavat tätä tilastoa.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

S.L.: Ai niin, se mistä noin 3000 suljetusta viha-FB ryhmästä... (Kolehmainen sanoi, että ei voi paljastaa...) ...viranomaista puhuivat, 'yritti tehdä itsemurhan 'teko yrityksen' Satuin olemaan autossani noin 30 metrin päässä. Ei sellaiseen kuole, mutta jos laittaa terävän lihaveitsen kaulaan olisi asia hoitunut nopeasti. Onneksi ei näin - aina on toivoa. Ei poliiseilla näyttänyt kiirettä olevan. Siitähän sitten voi vääntää mitä haluaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset