Impivaaran vaalitentti

Kun lähtökohtana on Impivaaran presidentin valinta se on  suosiollinen monimutkaislle korulauseille itsenäisyyden ja puolueettomuuden puolustajille sekä istuvalle presidentille.

Keskustan ehdokas Matti Vanhanen saa nyt minulta täyden tunnustuksen, hän on jättänyt turhan haastamisen ja keskittyy asiaan, Se näkyy varmasti kannatuksen nousuna , kyllä se on huomioitu laajasti.

Pekka Haavisto on myös herännyt hiukan ja hallitsee supliikin, tosin saa tukea Sauli Niinistöltä hyvin herkästi. Tämä kaksikko pelaa selkeästi yhteen vaikka olivat edellisten vaalien kaksi kovinta luuta. Ehkä molemmat hyotyvät tästä "verkostoitumisesta?

Tuula Haatainen on mukana kisassa, jossa hänellä ei tunnu olevan paljoakaan sanottavaa. Enimmäkseen miettii ankarasti. Toi eilen kuitenkin yhden tärkeän asian esille, jota Nils Torvalds sitten osasi hyödyntää paljon paremmin. Se oli Ruotsin geopoliittinen asema Baltian suhteen, eli jos baltteja uhataan on Ruotsi väistämättä kuviossa yksi tekijä.

Paavo Väyrynen saisi mennä kaupittelemaan kirjojaaan ja mukejaan muualle. Tämä politiikan helppoheikki ei ole tehnyt politiikassa muuta kuin politiikkaa. Paavo on alusta saakka ymmärtänyt poliitikon asian ja toimenkuvan niin, että poliitikko tekee politiikkaa ja sitä tämä mies tekee intohimoisesti. Vahinko vaan, että asiat eivät politikoimalla tule järjestykseen. Ei poliitikko saa sotkeutua politiikkaan, politiikka on vain keino laittaa asioita kuntoon. se on työkalu ei elämäntapa.

Sauli Niinistö oli ylimielinen ja hiukan väsähtänyt jo, vaikka kampanjaa on vielä pitkä juoksu. Väänsi kuitenkin rautalankaa kun haastettiin. Paljon puheaikaa mutta vähän villoja.

Merja Kyllönen jaksaa jatkuvasti hymyillä ja korjaa ulkopoliittisen tietämättömyytensä hienosti ympäristäasioiden ja hyväntahtoisuuden vetämisellä mukaan sotaisaan keskusteluun. Rauhanenkeli, joka ei pystyisi puolustautumaan. Tietäen haitat mutta ei keinoja niiden torjumiseksi.

Nils Torvalds ja hänen sukkakampanjansa on jo kiinnostavampi kuin hänen feikki Nato-teemansa. Ainoa jännitys on katsoa millaiset sukat on nyt löytynyt jalkaan. Mies joka juo huonoa olutta. Nappasi ansiokkaasti kuitenkin Tuula Haataisen heittämän luun ja keräsi sillä pisteet taskuunsa Haataisen edestä.

Laura Huhtasaari on pirteä ilmestys hiukan ikääntyneiden ukkojen joukossa. Laura, Tuula ja Merja erottuvat edukseen ikänsä puolesta, mutta Laura osaa hyödynttää tätä avua parhaiten. Laura pärjää impivaaralaisena hyvin Impivaaran kisoissa, mutta kun tulee ylittää rajat, on jo meno tuskallisempaa. Kaikkein turvallisinta hänellä on varmasti Porissa.  Onneksi on saanut puhetyylin nyt kohdalleen, eikä enää kimitä niin korkealta ja paineella.

Varmasti useammasta olisi presidentiksi, mutta joukossa on muutama joiden uskottavuus on liian hentoa presidentiksi saakka, mutta ovat ehkä ehdolla muista syistä, kuin tullakseen valituksi presidentiksi.

 

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu