Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Go on the bee is proceeding

Mehiläinen avasi Oulun keskustaan terveysaseman ja lehdistö on hyökännyt sitä vastaan. Mikä maksaa? Tarjotaan vaihtoehto ja sitä yritetään vyöryttää olemattomiin. Eihän tyhmä ole hän joka pyytää, vaan hän joka maksaa.

Siikalatvalle Mehiläisen palvelurakenne on tuottanut reilun säästön entiseen ja nyt lehdistö otsikoi, että Oulu muka saa maksaa. Jos Siikalatvan esimerkki pitää paikkansa, niin Oulu hyötyy, eikä maksa. Ei siis maksa niin paljoa kuin nykyisin maksaa.

Mehiläisen pisto on tässä tapauksessa tervetullut piikki hallituksen parkkiintuneessa lihassa, jonka saamattomuus on tehnyt tämän kaikki mahdolliseksi. Ja hyvä näin, että sote edistyy edes kaupallisuuden kautta.

Lähtötilannehan on se, että yritys ei tee mitään ilmaiseksi, mutta se tekee sen silti halvemmalla kuin kilpailijansa. Tässä tapauksessa Mehiläinen kilpailee julkisen terveystoiminnan kanssa, eli halpuuttaa terveyspalveluja kilpailun kautta.

Kun Lidl tuli Suomeen  vastustivat sitä SOK ja Kesko, kun Lidl vie heidän leipänsä. Nyt huutavat julkisen puolen edustajat Mehiläisestä samaa. Mehiläinen tunnetusti kerää hunajaa, mutta julkinen puoli on kalliimpi vaihtoehto, kerran Mehiläinen voittaa sen kilpailussa.

Jos Helsinki liittoutuisi Mehiläisen kanssa samalla tavalla kuin Siikalatva ja alkaisi perustaa toimipisteitä ympäri Suomea, ei maakuntahallintoa tai hallituksen paisuttamaa sotevyyhtiä enää kaivattaisi. Siksi Siikalatvan toimipisteestä nousi haloo. Siksi Meri-Lappia moititaan, kun ei itse saada mitään aikaan on kiva haukkua tekijöitä.

Etene Mehiläinen etene, mene joka kukkaan ja kaupunkiin tässä maassa ja pölytä meidät kaikki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... mutta julkinen puoli on kalliimpi vaihtoehto, kerran Mehiläinen voittaa sen kilpailussa."

Ja kun tiedämme kuinka kallis se Mehiläinen täysin omalla rahalla maksavalle potilaalle onkaan, niin saamme kuvan siitä kuinka älyttömän kallis se julkinen puoli on veronmaksajille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri tuota kommenttia hain ja sehän sieltä tulla putkahti heti. Kiitos Juhalle.

Mehiläisen toimintatavan mukaan Siikalatvallakin jo kah­den kuu­kau­den ai­ka­na ehdittiin näh­dä pal­ve­lu­ja tuot­ta­en ja toi­min­ta­mal­le­ja muut­ta­en, että pal­ve­lu­tar­ve kuin hen­ki­lös­tö­re­surs­sit todeten, et­tä osas­sa toi­min­nois­ta työn­te­ki­jöi­tä oli lii­kaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siikalatvan kunnanjohtaja Pauli Piilma on tyytyväinen Mehiläis-yhteistyöhön.

- Julkisella tavalla järjestettynä sote-palvelut olivat niin kalliita, ettei niitä pystytty ylläpitämään.

- Lähdettiin hakemaan säästöjä ja tehokkuutta. On säästetty 1,6 miljoonaa vuositasolla.

(Iltalehti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset