Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Suomen sattumapääministerit mokaavat kaiken

Alussa oli suo kuokka ja Jussi, siitä sikisi Suomi. Huomenna 27. marraskuuta tulee kuluneeksi sata vuotta siitä kun Pehr Evind Svinhufvud tämä itsenäisen Suomen ensimmäinen valtionhoitaja aloitti toimikautensa. Suomi on enemmistöhallitusten maa, eli meitä on johdettu normaalisti enemmistöjen äänillä.

Viimeaikoina hallitusten painoarvo on kadonnut jonnekin sumuun, auktoriteetti on kadonnut, vaikka hallitusten pohjat ovat enemmistöjen hallussa. Missä on syy siihen että hallitusten arvo on alentunut vuosi vuodelta ja vaalikausi vaalikaudelta?

Itse ajattelen sen johtuvan virkamiesten kasvaneesta vastuusta hallitusten takana, eli poliittiset toimijat ovat itse antaneet valtaa virkamiehille. Tullaan ministerieksi tuntemattomuudesta ja luotetaan liikaa virkamiehiin. Sellainen johtaa napauorautumiseen joka ei ole demokratiaa nähnytkään. Enemmistöillä ei ole merkitystä, kun harmaat eminenssit johtavat takaa, eikä pääminiterit enää johda itse hallituksiaan. Valtiosihteerien löytyminen peräkonttikyydityksitä ei tilannetta juurikaan paranna.

Otetaanpa mikä asia hyvänsä tarkasteluun, on työskentely hallituksissa viimekausina ollut löysää ja kunnianhimotonta. Ei ole kasvettu pääministeriksi, vaan ollaan sellaisia sattumapääministereitä. Pääministereitä joiksi on noustu hyvän vaalityön kautta. Vaalityön joissa joskus jopa toisten heikkous on ollut voittajan paras apu. Vaalivoittajat eivät ole politiikallaan loistaneet vaan mainostoimistot tai toisten huonous on heidät nostanut vastuuseen.

Olemme nähneet Urho Kalevan jälkeen toinen toistaan heikompia pääministereitä, joita on vain siedetty, koska todellisia valtiomiehiä ei enää kasva politiikassa, vaan pääministereille katsotaan jopa enemmän eduksi se, etteivät ole ryvettyneet politiikassa. Matti Vanhanen tuli sattumapääministeriksi sattumalta, hän oli vasta neljänneksi suosituin hieman aiemmin Suomen Keskustan puheenjohtajakisassa, mutta nousi pääministeriksi sattumalta.

Siitä alkoikin todellinen sattumien suma, eli Vanhasen polvien pettäessä, nousi Mari Kiviniemi pääministeriksi. Mari joka oli puolueessaan hieman syrjään tyrkätty, mutta kun äkkiä piti saada ryvettymätön nimi esiin Mari Kiviniemi kelpasi ja hurraa hänestä päästiin melko nopeasti eroon.

Marin heikkoudesta johtuen Jyrki Katainen sai tilaisuutensa, mutta tämä ”roisto” halusikin vain käyttää pääministerin tuolia astinlautanaan komissaariksi ja jätti tuolinsa tyhjäksi ennen vaalikauden loppua. Todellinen valtiomies ei koskaan näin toimisi. Jyrki Katainen on kuitenkin omassa puolueessaan ikoni, koska hän ja Taru Tujunen nostivat kannatuksen ”pilviin”. Miksi sitten rotat jättävät laivan aina ensimmäisenä? Luulisin että rottia alkaa oma kohtalo pelottaa siinä vaiheessa, kun tulisi asioihin tarttua ihan aikuisten oikeasti.

Kataisen jälkeen saimme jälleen sattumapääministerin, eli Alex Stubb, joka vain 10 vuotta aiemmin oli tullut puolueeseen meppivaalin kautta. Ilkka Kanervan tekstiviestien siivittämänä Kataisen nostama ulkomisteri Stubb, tunsi olevansa velkaa Kataiselle ja kapusi pääministeriksi, vaikka hänellä ei ollut oikeasti edes kunnolla kokemusta kansanedustajuudesta. Hän oli tullut tyhjästä ulkoministeriksi. Stubb oli ja meni. Parempi vain että meni. Stubbin heikkous nosti yritysjohtajana menestyneen Juha Sipilän taas tuntemattomuudesta pääministeriksi.

Juha Sipilän näytöt ovat luisuneet mediaseikkailuihin. Kiistely siitä valehtiko pääministeri on jo ajatuksenakin typerä. Pääministeri ei edes mitenkään puolustautunut näissä syytöksissä. Kuukauden hiljaisuus, ja sitten taas kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Ei hyvää valtiomiehen käytöstä.

No sitten substanssiin. Sote on nyt se joka puhuttaa. Sote sai alkunsa viattomasti siitä, että tahdottiin vahvemmat käsivarret hoitamaan muka terveyttämme. Se oli kiertoilmaisu kuntaliitoksille, puhuttiin 22 000 ihmisen karsinoista. Elettiin Kataisen unelmahötössä ja keskustalaiset vastustivat kentällä kuntaliitoksia, joten vaalivoitto toi mahdollisuuden vaihtaa kuntaliitokset maakuntahallinnon kehittäämiseen. Joka sitten pääministeri Juha Sipilän kiristyksen ansiosta lukittiin hallituksen tieksi.

Ja millainen tie se on ollut?

Väestön ikääntymiseen lääkkeitä ei ole löydetty ja jonot terveyskeskuksissa ovat edelleen. Haluttiin vahvempia kuntia ja nyt olemme luomassa heikkoja maakuntia. Todellinen vahvojen maakuntien määrä olisi paljon vähemmän kuin kiristämällä saatu luku 18.

Sattumapääministerin Juha Sipilän hallitus on jumahtanut paikoilleen ja pääministeri yrittää lyödä uskoa oman puolueensa kellokkaisiin, että tästä ei voida perääntyä mitä on luvattu. Mutta minkäs tuuli kivelle mahtaa, sote on jo hävitty, mutta hallitus ei sitä uskalla ääneen sanoa. Kiristämällä saatu ja poliittisella sopimisella sullemullepolitiikalla ei tuloksi ole syntynyt, eikä synny. Tällä politiikalla aletaan varmistella jo seuraavan sattumapääministerin nimeä esiin, jota kieli pitkällä odottaa Antti Rinne ja Touko Aalto. Valtiomieheksi eivät hekään ole poliittisessa paineessa vielä kasvaneet.

Meri-Lappi teki viimeisen niitin tässä suuressa sotepelissä, kun julkaisi kihlauksen kaikista pahimman ”mörön” eli Mehiläisen kanssa. Meri-Lapin vahvuus kasvoi, mutta ei hallituksen vaan Mehiläisen ansiosta. Miksi ei annettaisi yksityistämisen ja valinnanvapauden kulkea omia reittejään, koska ne aina löytävät sen parhaan ratkaisun. Löytävät siksi, että euro on heidän konsulttinsa, eikä virkamiehet.

Onneksi olkoon Meri-Lappi, teillä on yhden poliitikon enemmistö virkamiesten junaiiluja vastaan. Onneksi!

Puolueiden tahtoko voi olla eri kuin alueiden tahto? Ainakin nykyinen hallitus tekee kaikkensa ollakseen alueiden viisutta vastaan ja kiristää pakkolakeja, jotta alueiden viisaus ei hallitukselle mahtaisi mitään. Ja kun Juha Sipilän maakuntahallinnon piti juurikin siirtää valtaa maakunnille ja alueille, mutta nyt tekevät kaiken voitavansa, että valta alueilla ei lisääntyisi. Olisiko Juha Sipilän syytä kuunnella omia puheitaan tarkemmalla korvalla? Voisin kysyä leikillisesti, että valehteliko pääministeri, kun lupasi maakuntahallinnon tuovan enemmän mahdollisuuksia alueille? Vaikka nyt pakkolaeilla sitä valtaa kovasti ollaan poistamassa.

Samalla on tuomittu yrittäminen, joka piti olla porvarihallitukselle pyhä asia, nyt pääministeri julisti Joensuussa omilleen, että haluammeko antaa valtaa yrittäjille ja olemmeko me heidän vietävissä. Kummassa paikassa Juha Sipilä puhuu totta, yrittäjien juhlapuheessa, vaiko Joensuussa omiensa edessä?

Maakuntauudistus on suuri kusetus. Alueille piti antaa valtaa, mutta todellisuudessa sitä haluttiin itse.

On ongelmallista antaa virkamiehille tehtäväksi purkaa heidän omia virkoja, jotta asiat todella yksinkertaistuisivat, joka oli sotesadan lähtökohta. Virkamiehille annettiin valta hoitaa asia, mutta jokainen tietää, että virkamies on tässä vienyt ja pääministeri vain yrittää pysyä lupauksissaan. Tässä kohtaa Vanhanen lähti polvileikkaukseen, jota ei kai koskaan tehty ja Katainen lähti Junckerille ryyppykaveriksi.

Sipilä on päättänyt pysyä.

Vaikka sanoi alkuunsa, että jos hänestä tulee poliitikko antakaa kenkää. Mieluimmin näkisin sen niin, että hänestä ja koko eduskunnasta olisi hyvä kasvaa taas edes muutama poliitikko ja valtiomies.

Ottakaa korvastanne kiinni ja viekää itsenne peilin eteen. Näkyykö sieltä valtiomiestä??? Ei taatusti näy.

Politiikka on muuttunut hillotolpaksi. Kansanedustajat eivät halunneet olla kusitolppana ja katsoivat paremmaksi ottaa kultaisen vasikan jumalakseen, eli hillotolpan. Kyllä kelpaa sitten vihreällä oksalla istuksia, kun ei mitään tarvitse tehdä. Palkataan lisää virkamiehiä, asetetaan työryhmiä, ostetaan konsultointia ja jaetaan palkkiovirkoja. Ei kuullosta demokratialta.

Ongelmien syy on nulikkamaisuus, poliitikota ovat kuin pahaisia nulikoita, jotka väittävät, inttävät ja vakuuttavat olevansa oikeassa, vaikka kysyvät kaiken tietonsa virkamiehiltä. Virkamiehet antavat köyttä juuri siten että heidän leipänsä levenee, mutta nauravat omassa sismmässään poliitikkojen pulleille kämmenselille ja joutaville puheille.

Silloin kun pääministerin olisi pitänyt kuunnella Meri-Lappia, niin hän sääti pakkolakeja, siinä missä pitäisi tehdä jotain oikein, tuntuu mies tekevän kaiken väärin. Ehkä hallitus ei ymmärrä mistä on kysymys. He ymmärtävät pelin politiikan mutta eivät politiikkaa ilman peliä.

Tätä peliä kun sivusta katselee ja kuuntelee, alkaa jo kaivata seuraavia vaaleja. Mikään ei tietysti muutu, koska vaalien alla alkaa armoton vaalibudjetin jako. Kaikki maailman asiat ovat onnistuneet hallituksen mielestä parhain päin ja kansa unohtaa pahat mokat, kun saavat virkamiehiltä tikkarin huuleensa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

–Ymmärrän hyvin kuntapäättäjiemme tuskaa. Kumpaan voi luottaa, ison pörssiyrityksen avokätisiin lupauksiin vai tulevan maakunnan päättäjiin tilanteessa, jossa kukaan ei voi vielä tarkasti kertoa, miten juuri minun kuntani asukkaiden palvelut järjestetään? Pohjimmiltaan kyse on siitä, kenen asialla olemme. Näemmekö yhteisen edun? Olemmeko pelastamassa julkisia palveluita? Annammeko pienyrityksille reilusti tilaa maakuntien palvelujen tuottamisessa? Vai olemmeko suurten kansainvälisten yritysten juoksupoikia, hän jatkoi. (Juha Sipilä UUsi Suomi)

Minusta yrittäjillä on samat "liikennesäännöt" Olipa yritys sitten suuri taikka pieni. Miksi pääministeri puhuu, että pörssiyhtiön lupaus olisi jotenkin eri kuin vaikkapa hallituksen lupaus?

Tulevia maakuntia ei ole vielä edes valittu, mutta niihin tulisi luottaa enemmän kuin pörssiyhtiöön. Aika hassua puhetta pääministeriltä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vuonna 2013 sote-menojen julkisesti rahoitettu osuus oli noin 16 miljardia euroa.

Hallituksen kestävyyslaskelman taustalla olevassa sosiaalimenoennusteessa julkisesti rahoitetut sote-menot nousevat 21,3 miljardiin euroon vuonna 2029 jä tästä on jo kolmen miljardin laskennallinen säästö vähennetty.

Jos päätetään lisätä valinnan vapautta jo sitä lisätään ottamalla yksityisiä lääkäriasemia mukaan kuvioon, ei pitäisi itkeä jos raha siirtyy yksityisiin käsiin. Säätöähän syntyy se kolme miljardia joka tapauksessa, koska näin on laskettu.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Pakko on uskaltaa suositella.
Eikös sitä ennen sanottu että arka mies ei saa kaunista vaimoa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sata vuotta sitten Svinhufvudin hallitus pystyi erittäin epävakaassa tilanteessa lyhyessä ajassa laskemaan pohjan itsenäisyydelle.

Nykyinen politiikka vatvoo sotea ensin sata vuotta ja vasta sitten joutuu tunnustamaan heikkoutensa.

Ennen oli miehet rautaa...

Svinhufvud saapui Siperiasta ja laittoi heti tuulemaan, Sipilä tuli itsenäisestä Suomesta, mutta ei saanut joukkojaan järjestykseen.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Perustavaa laatua lienee se että kaikki haluaa jakaa toisten rahoja omille etupiireilleen.
Kun kunnat on putsattu on yhteiskunnan rahojen vuoro, mitähän sitten kun nekin loppuu ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitten kun pää tulee vetävän käteen? No tapaus Nurmi, selittää kaiken. Mitään ei tapahdu, vaikka Tuija Nurmi nostaa sopeutumiseläkettä ja tekee samalla lääkärin töitä. Kunhan osaa piilotella tulonsa, voi tehdä mitä vaan.

Suomen kansa on aika suvaitsevaista. Kukaan ei nouse vaatimaan Tuija Nurmea tilille, kukaan ei kyseenalaista Juha Sipilän teatteria.

Svinhufvud kaappasi jäänmurtaja Tarmon ja pakeni punaisia Poriin säilyttääkseen Suomen itsenäisyyden, Sipilä lensi omalla suihkukoneellaan Turkuun polttaakseen eroanomuksensa takassa.

Siinä on vissi ero.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, olin kirjoittamassa tuosta Nurmen tapauksesta ja ylipäänsä vanhan lain mukaisista sopeutumiseläkkeistä, mutta login kirjoitusalusta on sellainen, kun teet virheen et voi saada takaisin menettämääsi (vahingossa poistunut osa) kirjoitusta komennolla "kumoa". Toisin on näissä kommenttiosioissa.

Näinpä jätin koko kirjoittamisen sikseen. Lukekoon kansalaiset uutiskirjoituksista eri medioista. Joka tapauksessa kyseessä on mitä härskein tapa toimia saadakseen verovaroista sopeutumiseläkettä. Eikä tämä Nurmi ole ainoa vaan heitä on paljon enemmän. Pudonneita ennen vuotta 2011 kansanedustajia heinäkuun lopussa 82 ja 64 nykyistä kansanedustajaa.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708022200301098...
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707142200265...

Mikä tässä sopeutumiseläkkeen muutokslaissa tapahtui eli annettiin speutumiseläke ennen vuotta 2011 pudonneille säilyä entisen lain mukaisin ehdoin on jotain käsittämätöntä, sillä asiantuntijalausuntojen mukaan mitään perustuslaillista estettä ei olisi ollut lakkauttaa tuo eläke uuden lain mukaisin ehdoin. Sopeutumisrahaa maksetaan vain 1-4 vuotta.

Tässäpä luettavaksi voimassa oleva laki, josta voi "ihailla" sopeutumiseläkkeen kertmisprosenttejakin. Kovin on runsaskätistä verrattuna tavan tallajan saamiin eläke-etuihin jo karttumisvuosina.
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1967/19670329

Vielä itse kirjoituksenaiheeseen sen verran, että kaiketi virkamiesten suuri panos ministerien ohjaajina perustuu hyvin pitkälti EU lainsäädännön tuntemiseen ja vaikutuksista maan sisäiseen lainsäädäntöön. Tuossa suhteessa "pystymetsästä" nostetut ministerit ovat aivan varmasti täysin hukassa. Näinpä ministerit ovat hyvin ohjaitavissa virkamiesten omien poliittisten aatteiden mukaan.
Tuo on siis pelkästään omaa ajatusmaailmaani valtioneuvoston omasta kyvyttömyydestä päättää/esittää ilman virkamiesten aatetta hyvin monista asioista. Sama koskee sitten myös EU:ssa käytäviä keskusteluja ja päätöksiä, siellä pidemmän aikaa maan johdossa olleet, kuten Merkel, sanelevat miten menetellään ja Suomen ministerit virkamiehineen vain nyökyttelevät ilman omaa tahtotilaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Toki on muitakin ja näyttää sellaiselta, että ex-kansanedustajat tekevät mitä tahansa säilyttääkseen tuon edun, vaikka saavat ansiota runsaasti muualta. Haluavat jotenkin varmistaa selustansa, mutta se on hyvin koomista näin sivusta katsottuna. Tuija Nurmi ei tarvitse sopeutumiseläkettä, piste.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #16

Minkä puolueen esitys tämä on ollut silloin 1967? Ilmeisesti vallassa ovat olleet SDP, SKDL ja Maalaisliitto. Se oli silloin sulle mulle punamullan aikaa. Vaatisiko tuon lain jälkikäteen muuttaminen perustuslain säätämisjärjestyksen vai menisikö määräenemmistöllä? Ei varmaan esitystä moni kansanedustaja kannattaisi.

Kovin on äänekäs oppositio ollut hiljaa asiasta. Ei ole hiiskahtanut Antti, eikä Li. Mistä moinen hiljaisuus? Ei ole pöyristytty, eikä kahvit ole menneet väärään kurkkuun.

Virkamiehet ohjailevat näitä ministereitä. Olisi varmaan hyvä systeemi, jos ainakin ylimmät virkamiehet voitaisiin vaihtaa ministerin vaihtuessa. Oliko se niin, että jonkun PS:en ministerin avustaja yritti muuttaa jotain virkamiesten laatimaa esitystä apurahoista ja sitten tuli kova meteli, että virkamiesten esitystä ei saa muuttaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Kansanedustajan 1. eläkelaki on (Kansanedustajain eläkelaki) päivätty 14.7.1967/329.
https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/jul...

Ko. lakiin on tehty useita muutoksia vuosien saatossa. Nuo muutosajankohdat käyvät ilmi tästä linkistä;
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1967/19670329

Ainakin yhden kerran on muutettua lakia sovellettu takautuvasti eli päätettyä 10.12.1971/864:
Tätä lakia sovelletaan 1 päivästä heinäkuuta 1971.

Pääosin kansanedustajan eläkelaista ovat päättäneet enemmistöhallitukset, joissa pääpuolueina ovat olleet SDP, (SKDL) ja keskusta aina vuoden 2007 kevääseen saakka. Tuon jälkeen on sitten päässyt kokoomuskin keskustan kanssa häärimään lain muutoksen kimpussa. Alla olevasta linkistä selviää kulloisenkin ajankohdan hallituksen kokoonpano ministereittäin;
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_valtioneuvosto

Tähän 1. ko. lakipäätökseen näyttäisi tärkeimmät ministeripostit olleen demareilla ja SKDL:llä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Paasion_I_hallitus

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #26

Tämä Sirpan esille tuoma hyväveliverkoston alku historia. Siitä jokainen voi nähdä että nämä 6 Sirpan mainitsemaa puoluetta tekevät saumatonta yhteistyötä oman edun eteen ja kerhon hyväksi!

Muutosta ei ole toiveissakaan saada yhdenkään näiden puolueen taholta! Ei koskaan. Se on kuin mafia valtionhallinnossa ja pysyy kuin se kuuluisa pa**a Junttilan talon seinässä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Mitä keput edellä sitä nyt kokkarit perässä. Demareille on aina raha kelvannnut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Piti tuohon aiempaan kommenttiini kirjoittaa myös, kuinka nuo smanlaiset tapaukset koskettavat etenkin kolmea suurinta puoluetta eli keskustaa, kokoomusta ja demareita. Heidän edustajiaan on määrältään eniten sopeutumiseläkkeen saajien joukossa. Voisiko ajatella vaikeuden olevan juuri tuossa, sillä eduskunnan enemmistö eli päätösvalta on noilla kolmella suurimmalla puolueella yhdessä. Näin ollen tuskinpa muutosta on odotettavissa, vaikka oman edun tavoittelu nykyisessä eduskunnassakin on silmiin pistävää. Entäpä oikeudenmukaisuus ja moraali? Taitaa olla kuopattu jo aikoja päiviä sitten.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Johtuu suureuuden ekonomiasta isoon joukkoon kun mahtuu enemmän. Esimerkiksi perussuomalaisia ei kovin montaa ole edun piirissä, joten väärinkäytöksiä on selkeästi vähemmän. Nyt ovat kuitenkin uuden lain piirissä nämä jytkyläiset.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #20

Kuitenkin tuo muutettu uusi laki on paljon kohtuullisempi niin rahamäärän kuin saamisajan suhteessa.

"Vuonna 2011 voimaan tulleen lain myötä sopeutumiseläke muutettiin sopeutumisrahaksi, jota maksetaan edustajauran kestosta riippuen 1-3 vuotta.

Sopeutumisraha on noin 1 800 euroa kuukaudessa ja siihen vaikuttavat edunsaajan ansio- ja pääomatulot. Neljä vuotta kansanedustajana toimineelle maksetaan sopeutumisrahaa vuoden ajan." http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708022200301098...

Itse en ymmärrä koko sopeutumisraahaakaan, sillä mitä sopeutumista vaatii sellainen kansanedustajaksi valittu ja paikan menettänyt, joka tulee eduskuntaan menettämättä työpaikkaa. Ei muuta kuin KELAn luukulle kuten muutkin työttömät kansalaiset.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ruotsissa on näköjään tehty sama uudistus kansanedustajien korvauksiin 2014, ja olisiko valvonta parempi kun ei ole näkynyt uutisia väärinkäytöstä.

http://www.riksdagen.se/globalassets/08.-sa-funkar...

Ja sittenhän on vielä meppien korvaussysteemi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000761569.html

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari - papukaijamerkki muuten mutta siitä Arkadianmäen kasvattavasta vaikutuksesta en olisi niin varma? ;-)

Sote nippusiteeseen kahdessa minuutissa -

VITSI, VITSIMPI, SOTE - HIRVIMÄKI POLITICAL 4, OSA II/III (videoblogini):

https://www.youtube.com/watch?v=4pZ_ECoBQsA

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Maakuntauudistus on suuri kusetus. Alueille piti antaa valtaa, mutta todellisuudessa sitä haluttiin itse.”

Ihan vain karvan verran karrikoin kun sanon että elämäni suurimpia ellei suurin saavutus on se että:
70 ja 80 luvulla olin yrittäjänä umpi keskustalaisessa kunnassa ja selvisin siitä hengissä !
Se siitä maakuntahallinnosta.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Näen (olen näkevinäni) kuinka juttu on syntynyt: Asia on askarruttanut pitkään, illalla pari paukkua ja aamulla, kofeiinin kihistessä, sormet ovat soutaneet näppäimistöllä. Vitsi, vitsimpi....

On aina hyvä asia, kun kirjoitetaan varmalla otteella niin kuin asiat ovat - ainakin omasta mielestä - ettei lukijan tarvitse arvailla asennetta.

Monta asiaa allekirjoitan. "Polvihousupoliitikkomme" pääsivät pilaamaan liian monta asiaa maassamme. Sattumapääministeri on hyvä ilmaisu. Liian monta sattumaa on ollut peräkanaa.

Kannatetaan, +++ Jatkoon.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Matti Juusi, muuten hyvä arvaus, mutta illalla olin vaimolle juoppokuskina ja en juo kahvia lainkaan. Asia on kuitenkin pitkään askarruttanut, joten olet täysin oikeassa siinä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Aina en näemmä minkään arvaa oikein. Silti ihan hyvän näkökulman asiaan naputtelit. Jospa ensivaaleissa saataisiin keitettyä keitto, jossa olisi oikeaa ainesta sattumien sijaan.
Itse yritän tehdä parhaani äänestyskopissa - sieltähän se muutos alkaa (alkaisi).

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvin kiteytetty. Kiitoksia !

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hienoa asioiden kertausta ja summausta Arilta!

--

Poliitikot ovat korruptoineet poliittiset järjestelmät kautta länsimaailman eikä Suomi valitettavasti muodosta minkäänlaista poikkeusta asiasta.

Poliitikoilla vai on jäänyt ymmärtämättä, ettei järjestelmää voi korruptoida loputtomasti ilman etteikö se lopulta romahtaisi. USA:ta voi jo pitää tällaisena romahtaneena demokratiana; Kansalaissotaa käydään jo jenkkiläsillä keskustelupalstoilla.

--

Yhtenä lisäaspektina nostaisin esiin löysän (EKP:n) velkarahan, mikä on ilmeisesti lopullisesti pehmentänyt poliitikkojen päät; Kun halpaa rahaa on näennäisen loputtomasti saatavilla, ei ole myöskään tarvetta järkevään politiikan tekoon.

Näin siis siihen saakka kunnes iloiset "rahakissan"-päivät lopulta päättyvät äkilliseen korkojen nousuun, EKP:n rahaelvytyskokeilun lopulta pettäessä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Yhtenä lisäaspektina nostaisin esiin löysän (EKP:n) velkarahan...

Jari on oikeassa, laiska raha laiskottaa tekemään tyhjiä lupauksia. Ne rahat olisi pitänyt osata hyödyntää aivan toisin. Mutta kun ne eivät ole korvamerkittyjä, ne valuvat ahnaiden taskuihin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tänään kuuntelin aamuteeveestä Ilkka Taipaleen mietteitä ja tykkäsin, että onpa hän fiksu mies, - ihan niin kuin tuo meidän Alsion Arikin.
Ilkka sanoi: "Sote on uusjako rikkaille ja tulee epäonnistumaan, jos yleensä tulee toteutumaan".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ilkka Taipale on fiksu, itsestäni en ole varma.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kuuntelin myös saman kommentin Ilkalta ja totesin, että kokenut mies ei sanojaan kaihda.

Ilkka totesi myös aiemmin, että vuodet kansanedustajana tai mielisairaalassa näyttävät samankaltaisilta.

Tästä tuleekin mieleeni, että kansanedustuslaitoksemme saattaisi tarvita ravistelua, tarkoitan rakennemuutosta, joka on nyt muotisana.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mielenkiintoista pohdintaa Arilta!

Nykyhallituksemme 'piällysmies' käyttää valtakeinonaan kiristystä, joka mm. lasten kasvatuksessa saattaa toimia, mutta ehkä ei ihan tuolla johtotasolla.

Oppia on jo ottanut toinen sankari, joka vetää ohjaksia eri suuntaan. Kiristettään niin paljon, että piällysmieheltä 'kinttaat puttoo'.

Kansa katselee ja kuuntelee tumput suorana, kenen kelkkaan uskaltaa istua, molemmat kun kaatuilevat mäkiluiskissa. Samaan aikaan pelastusoperaatiota johtaa ylikansalliset terveysyhtiöt, jotka poimivat kipeäkylkisiä turvalliseen ahkioonsa.

Kun Matin ja Tepon sanoin todetaan, että 'kaiken takana on nainen', niin näissä sattumapääministeriskaboissa 'kaiken takana on valtaholismi', joka ei parane Minnesota- eikä Myllyhoidolla.

Maahamme lennähtänyt mehiläisparvi saattaa olla pelastus. Se on kehittänyt viimeisten kymmenen vuoden jahkailun aikana sopivan pistoksen, jolla nyt on ensimmäinen koe-erä on rokotettu!

Vaikuttavuutta seurataan jännityksellä!

Juha Hämäläinen

Mikä auttaa? Hallitus uusi?
Sama haju ! Sama huussi!
Nimet ei mitään merkkaa
kaikki ne haluu fyrkkaa!

Lafkan johto uusiin vaihtuu
samalla lailla rahat haihtuu.
Kansan osaksi jää aina.
maksaa johtajien laina!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulla on ollut monesti tunne, ettei pääministeri tästä voi enää huonontua ja olen usein sitten pettynyt. En ole oikein kyennyt itselleni selvittämään, miksi olen noin kokenut. Ehkäpä Ari antoi ymmärrykselleni eväitä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Täällä puheenvuorosa on tuon tuosta pääministeri Siplää raskain asein arvostelevia kirjoituksia niinkuin tämäkin,joka ainakin sivuaa aihetta.

On aiheellista kysyä,mitä vaihtoehtoja olisi tilalle.

Tässä ehdokkaat: RKP A-M Erikson
Kristilliset Sari Essayah
Persut Jussi Halla-Aho
Siniset SampoTerho
Vasemmisto Li Andersson
Vihreät Touko Aalto
Demarit Antti Rinne
Kok Petteri Orpo

Montakohan vakavasti otettavaa noista löytyy pääministeriksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun olen yli kaksi vuotta tukenut Sipilää, niin kestää se sitten välillä arvostellakin. Ja sitä enemmän arvostelua riittää mitä enemmän on ensin arvostanut ja sitten pettynyt.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Toki arvostella saa ja pitääkin, enkä nyt varsinaisesti tarkoita sinua.Kirjoittelet aina hyvin asiallisesti. Peräänkuulutan tässä vain mitä vaihtoehtoja olisi tarjolla pääministeriksi. Kyllä siihen ei tarvitse edes toisen käden kaikkia sormiakaan, joista olisi ko tehtävään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset