Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Mehiläinen on meden kerääjä ja parantaja

Mehiläinen ja Meri-Lappi ne yhteen soppii ja huomenna viedään pussauskoppiin. Mehiläinen on ottanut nimensä Kalevalasta, jossa Lemmikäisen äiti kokosi poikansa luut tuonelan virrasta seppo Ilmarisen takomalla haravalla ja ruokki poikansa eläväksi mehiläisen tuomalla medellä.

  Kalevalan viidestoista runo, eli ote siitä.

   

  Siitä äiti Lemminkäisen itse itkulle hyräytyi.

  Meni seppojen pajahan: "Oi sie seppo Ilmarinen!

  Taoit ennen, taoit eilen, taopa tänäki päänä!

  Varta vaskinen harava, piitä piihin rautaisihin;

  piit tao satoa syltä, varsi viittä valmistellos!"

  Se on seppo Ilmarinen, takoja iän-ikuinen,

  vartti vaskisen haravan, piitti piillä rautaisilla;

  piit takoi satoa syltä, varren viittä valmisteli.

  Itse äiti Lemminkäisen saapi rautaisen haravan...

   

  Kannattaa lukea runo kokonaan. TÄÄLTÄ tai jostain muualta.

   

  Kalevalan runossa mehiläistä tituleerataan mieheksi, eli kyseessä ei ollut kuningatar tai työmehiläinen vaan kuhnuri, jonka kohtalona on tulla syksyllä tapetuksi. Mehiläisemon tehtävänä on munia, Meri-Lapin tapauksessa ilmeisesti kultamunia.

  Lääkärikeskus Mehiläinen on perustettu Suomessa jo lähes satakymmenen vuotta sitten 1909. Mutta sen omistus on siirtynyt tukevampiin käsiin. Toinen kahdesta pääomistajasta on Triton joka on sijoittanut yhteensa 33 yritykseen, joiden myynti on yhteensä noin 15 miljardia euroa ja Tritonin ”perheessä” on yli 91 tuhatta työntekijää.

  Toinen pääomistaja on KKR eli globaali sijoituspalveluyritys, joka hallinnoi pääomasijoituksia, energiaa, infraa,kiinteistöjä, luottoja ja kumppaniensa kautta myös hedge-rahastoja. Tritonin hoidettavat varat ovat noin 150 miljardia USD. Pääkonttori on New Yarkissa ja yrityksen arvoja ovat ryhmätyö, eheys, suhdetoiminta,vastuullisuus ja innovatiivisyys.

  Eli juuri noita arvoja joita Kalevalan mehiläisen pyydettiin Lemminkäisen äidin pyynnöstä tuomaan, jotta Lemminkäinen olisi herännyt henkiin. Mehiläisen omistajiin kuuluu nykyisin myös Ilmarinen, joka myös on saanut nimensä Kalevalasta ja Mehiläinen ja Ilmarinen liittyvät olennaisesti Lemmikäisen äidin suruun ja iloon. Lukekaa se runo.

  Kuten mehiläisyhdyskunnassakin on Mehiläisessä valtava joukko työläisiä ja sitten joukko sijoittajia eli kuhnureita, mutta emo on toiminta-ajatus toiminnasta joka synnyttää terveyspalveluja, työpaikkoja ja luo hyvinvointia, eli yrityksen arvot. Mehiläisen arvot ovat Tieto&Taito, välittäminen ja vastuunkanto, kumppanuus, yrittäjyys, kasvu ja kehitys. Mehiläinen pyrkii aina palvelemaan kokonaisvaltaisesti, kohtaamaan asiakkaat yksilöinä sekä tekemään asioinnista helppoa.

   Asiakaslähtöisyys, korkea laatu ja Mehiläisen yrityskulttuuri muodostavat ainutlaatuisen tavan vastata asiakkaiden terveyteen ja hoivaan liittyviin tarpeisiin. Se luonnossa oleva mehiläinen aloittaa meden muokkauksen hunajaksi jo lennon aikana. Pesässä otetaan vastaan vain korkealaatuista, paljon sokeria sisältävää mettä. Ehkä juuri siksi mehiläinen pelasti Lemminkäisen yhdessä Lemminkäisen äidin kanssa. Periaatteena on siis mahdollisimman tehokas tuotanto ja suuri hunajapurkki, jonka avulla mehiläiset sitten selviävät pitkän talven ylitse.

   Mehiläiset siis eivät mene talvella horrokseen. Ne muodostavat pesään kuningattaren ympärille ns. talvipallon. Siellä mehiläiset liikkuvat ja ruokailevat. Pallon ulommaiset mehiläiset ovat tiiviisti kiinni toisissaan ja kehittävät lämpöä liikuttamalla siipiään.

   Yritystoiminta toimii yksityisellä puolella siis kannattavasti, eikä voitto ole häpeä, vaan itse tarkoitus. Tekemällä asioita oikein saadaan paras tuotto.

   Nyt Meri-Lapin ja Mehiläisen sopimusta on pyritty kauhistelemaan ja mollaamaan oikein kunnolla. Maan hallitus on tiukentanut lakeja, jotta ei uusia hyviä sopimuksia syntyisi. Sehan on demokratian vastaista, kun hallitus pyrkii rajoittamaan kuntien yksinoikeutta jälkikäteen, demokraattisen päätöksenteon jälkeen on haluttu mollata demokraattista päätöstä. Absurdia!

   Sopimusta tulisi tukea ja jatkojalostaa jos siinä ilmenee heikkouksia, mutta että sitä yritetään vetää alas on epätoivoista hallituksen arvovallan pönkitystä. Ensin halutaan yksityistää ja soudetaan ja huovataan sote-venettä yli kymmenen vuotta saamatta aikaan mitään. Sitten kun joku taho tekee päänavauksen aletaan sitä moittimaan, vaikka mitään kokemusta tai historiaa ei ole olemassa mihin kritiikki perustuisi.

   Maakuntahallintomallia tehtiin juuri siksi, että päätösvaltaa olisi myös alueilla. Nyt kun alueilla tehdään päätöksiä niin se ei ole oikein. On selkästi tehty väärin kun on toimittu oikein.

   Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

   3Suosittele

   3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

   NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

   Käyttäjän arialsio kuva
   Ari Alsio

   Sote kiero laitimmainen
   aina poissa päätöksistä.
   Minne onnut Sippiläinen
   kunne päätökset kaonnut
   kun ei kuulu sote tulevan
   päätöksinä hallituksen.

   Ei tieä Juha poloinen
   eikä Kattainen katala,
   missä saapuvi sotensa,
   vierevi oma verensä,
   käykö kärppänä mäkeä,
   kanervaista kangasmaata,
   vaiko Meri-Lapin lainehilla
   lakkipäillä liitoksilla,
   vaiko suuressa sotessa,
   kapinassa kauheassa,
   jossa on ukot Lapissa,
   Kemin korkeus punaista.

   Saarikko, korea nainen,
   katseleikse, käänteleikse
   suossa Sipilän hallituksen,
   tauko miehen kartanossa.
   Paskoi illalla sotea,
   huomenella karjuansa;
   niin päivänä muutamana,
   huomenissa huoletonna
   jo Meri-Lapista vuoto,
   hurme karjasta lorahti.

   Saarikko, korea nainen,
   sanan virkkoi, noin nimesi:
   "Jo nyt on mennyt sote minulta,
   kaunis Kaukoni kaonnut
   matkoille majattomille,
   teille tietämättömille:
   veri jo vuotavi sotesta,
   hurme karjasta noruvi!"

   Käyttäjän Luntatupaan kuva
   Pertti Väänänen

   Meri-Lappi on aluesairaalansa ansainnut vaikka Mehiläisen avulla. Lappi on sote-alueena jo muutenkin elinkelvoton. Se tulisi liittää Oulun kanssa samaan alueeseen. Maakuntahallinto tulisi erottaa ehdottomasti sotesta!

   Käyttäjän arialsio kuva
   Ari Alsio

   Oikein Pertti, Meri-Lappi on ansainnut onnensa.

   Juha Kuittinen

   Ilmarinen takoi myös Sammon..

   Käyttäjän arialsio kuva
   Ari Alsio

   Ei epäilystäkään, etteikö Meri-Lapin sopimus olisi myös Sampo. Historia toistaa itseään ja Kalevala jatkaa elämäänsä.

   Pohjolan emäntä (Rovaniemi) kätkee taivaan valot ja varastaa tulen. Ukko ylijumala Juha Sipilä iskee tulta uudeksi kuuksi ja auringoksi, mutta tuli putoaa suuren kalan vatsaan. Mehiläinen pyytää Meri-Lapin kanssa kalan ja asettaa soten palvelemaan ihmisiä.

   Käyttäjän rjaaskel kuva
   Risto Jääskeläinen

   Lähempäähän sinä Ari sitä tietenkin katsot kuin minä. Oletkos kuitenkaan lukenut sopimustekstin pientä pränttiä? Eihän vain esim. riita-asiat mene emokonsernin tai pääomistajan kotipaikkaan riideltäviksi?

   Kävin Mehiläisen nettisivustolla ja siellä näkyvien uutisten perusteella se oli jo ostanut marraskuussa puolet Suomen lääkärikeskuksista. Tai jos liioittelin, niin voimakasta mehiläistymistä joka tapauksessa näkyvissä.

   Käyttäjän arialsio kuva
   Ari Alsio

   Kuka terkkarille riitelemään menee, en minä ainakaan. Sinne mennään hakemaan hoitoa ja sitä Mehiläisestä todella saa. Periaatteella rautakaupasta rautaa ja terveysasemalta terveyttä.

   Riidellä saa kuka haluaa, mutta se ei ole terveellistä.

   Käyttäjän ILgron11 kuva
   Irja Laamanen

   En minä Mehiläistä niin merkittävänä lääkäripalveluiden tuottajana pidä. Kokemusta on, sillä se tuotti työterveyspalveluita. Lääkärit olivat mitä olivat, eivät aina parasta laatua. Toki ihan perushoitoa sai, mutta entä vaativampaa laadukasta?

   Käyttäjän arialsio kuva
   Ari Alsio

   Risto, missä on Lidlin "riitakonttori", ja missä on Bauhausin vastaava? Ostamme päivittäin tavaroita joita tekeveät tai myyvät globaalit yritykset. Mihin voi valittaa jos ostat epäkuranttia? Yleensä pääkonttorit ovat Sveitsissä, mutta valitukset kyllä käsitellään kotimaassa.

   Käyttäjän rjaaskel kuva
   Risto Jääskeläinen

   Näyttäisit ajattelevan varsin asiakaskeskeisesti. Itse näin riitaosapuoliksi kunnan/maakunnan/valtion ja pörriäisen, koska niiden välillähän se on jonkinlainen sopimuskin? Tässä saattaa olla jotain eroa kauppayrityksen sopimuksiin?

   Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
   Erkki Laitila

   Onpa lainsäädäntö ollut hatara, jos kunnat pystyneet tekemään monopoleja ihmisten terveyden kustannuksella!
   Olen runojen ja loitsujen kanssa samaa mieltä: joku korea emäntä jäi kuin nalli kalliolle.

   Käyttäjän arialsio kuva
   Ari Alsio

   Tämä korea emäntä on havaittu kevyeksi "kamaksi". No eihän se hänen syynsä ole vaan meidän äänestäjien. Äänestäkää vain raskasta kalustoa seuraavissa vaaleissa.

   Käyttäjän lkkiiski kuva
   Lauri Kiiski

   10 vuoden kuluttua nykyisenlainen terveydenhoito ei ole enää kaikkien ulottuvilla tasa-arvoisesti, vaan hoidon taso riippuu yhä enemmän pankkitilin saldosta.

   Tämä lienee jo selviö fiksuimmille kenkäparien kuluttajille.

   Käyttäjän arialsio kuva
   Ari Alsio

   Tasa-arvo on vain Tarja Halosen märkä uni, ei sellaista olekaan, eikä ole koskaan ollutkaan.

   Käyttäjän ILgron11 kuva
   Irja Laamanen

   Tuokin pitää paikkansa. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

   Toimituksen poiminnat

   Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset