Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Politiikassa

Politiikassa ei ole tärkeää se kuka valehtelee, vaan se kuka puhuu totta. Maailman sivu on tunnettu valehtelevia nilkkejä jotka ovat päässeet niljakkilla puheillaan politiikan huipulle. Äänestäjän kannalta on parempi tieto se, kuka puhuu totta valehtelijoiden joukossa, kuin se, että kuka on valehdellut ja missä.

Äänestäjän kritiikissä jokainen vaaleissa oleva ehdokas on valehtelija, josta sitten yritetään löytää se tolokullisin ja rehellisin. Eikös tämä ole selvää jo alakoululaisille.

Totuutta etsitään ei valhetta. Ihminen seuloo median sivuilta totuutta ja osaa sulkea jo valheen aika tarkasti pois, siksi on turha syyttää poliitikkoja valehtelusta. Rehellisempää olisi syyttää itseään äänestyskäytöksestään, muuten tulee valehdelleeksi myös itse itselleen.

Valehtelija ei voi syyttää toista valehtelijaksi sortumatta itse valheeseen, jos on ollut edesauttamassa valehtelijoiden nousua eduskuntaan tai muihin luottamustehtäviin.

Valheella ei ole lyhyet jäljet, valheella on pitkät perinteet.

Valhe tai hätävalhe kaikki tyyni, on vain tarkoitettu pelastamaan jonkun nahka, kasvot tai omaisuus eli asema.

Jos mies kömpii takakonttiin piiloon, kun ajaa pois pääminiterin visiitiltä ei hän ole valehtelija, mutta kun sama mies kirjoittaa blogin aiheesta ja sanoo, että ei ole valehtelija.

Silloin pitää lukijan tai kuulijan pystyä seulomaan totuus kirjoituksesta tai puheesta.

Valheella on pitkät juurie, kun niitä ryhdytään perkaamaan. Helpointa on tietysti osoittaa sormella ja huutaa kovaan ääneen, että palturia, mutta mitä se hyövää ketään. Valtaisia joukko ihmisiä sen on jo tiennyt omaehtoisesti ja on myötähäpeää lukea sellaista kirjoitusta jossa poliitikkoa syytetään valehtelusta, vaikka jokainen sisimmässään on sen jo tiennytkin. Ehkäpä juuri siksi, että sehän on kuin repisi vanhat arpensa auki.

Äänestäjä on pettynyt, että kävi näin, tuli taas jälleen kerran äänestäneeksi valehtelijaksi paljastuneen edustamaan itseään. 

Paljon tärkeämpää siis olisi tuottaa äänestäjille positiivinen yllätys ja kertoa kuka puhuu totta.

Kun sellaista ei ole helppoa löytää on tyydyttävä hihkumaan että joku puhuu palturia, vaikka sen jo tiesimmekin. Mikä uutinen se on? Mitä sitä valhetta julistamaan, paska vain haisee kun sitä pöyhitään, kertokaa totuus!

Esimerkkinä valehtelusta on valtiovarainministeri Iiro Viinasen vedonlyönti.

Viinanen ei  valtiovarainministerinä voinut kertoa Suomen markan devalvoimisen ajankohtaa, mistä hän hävisi kuuluisan tuhannen markan vedonlyönnin. 

Miksi ihmeessä ei voinut kertoa totuutta? Perustuuko salassapitovelvollisuus totuuden pimittämiseen tuhannen markan menetyksen uhalla? 

Toimittaja siis voi kysymyksen asettelullaan pakottaa poliitikon eli ministerin valehtelemaan, jos totuus olisi heti kerrottu devalvoinnista, niin ei olisi tarvinnut Viinasenkaan valehdella tietämätöntä. Silloin jokainen katselija osasi hokasta, että kyseessä on teatteria, eikä Iiro parka muuta voinut tehdä paljastamatta "valtiosalaisuutta"!

No paljastuihan se kuitenkin, miksi ihmeessä Iiro ei voinut sanoa, että tottahan se on, että Suomi devalvoituu?

Kumpi on siis pahempi valhe jättää kertomatta kuin se, että puhuu palturia?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitää osata medilukutaitoa, ja olla kyyninen. Kokeneet poliitikot tietävät miten soudella totuuden ja valheen välimaastossa, ja äänestäjärukkaa viedään kuin litran mittaa.

Onhan se nyt nähty lähes jokaisessa vaalissa, että ne ketkä eniten uskaltavat valehdella ovat voittajia, sama toistuu kuin ikiliikkuja vaalista toiseen, eikä loppu näy.

Sitten sanotaan, että kyllä äänestäjä tietää ja on oikeassa, se on pötypuhetta, äänestäjän muisti ei kestä neljää vuotta ja taas voi sama touhu alkaa alusta.

Voi sitä uskoa ja toivoa, että puhuttaisiin aina totta, mutta kyllä ennen lehmät lentää, kuin näin käy. On vain totuttava nykytilanteeseen ja toivottava, että valheet kohdistuisivat edes pikkuasioihin, eikä sellaisiin asioihin, jotka ovat Suomelle elintärkeitä.

Sote on hyvä esimerkki, siihen ei usko enää edes hallitus, mutta kun valta on siitä kiinni, niin sitten valehdellaan ja toivotaan parasta.

Onko toivetta sitten muutoksesta, sitä en usko, hallituksessa pysyminen on tärkeämpää, kuin asioiden hoito, joten samaa saamme odotella aina vain uudestaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petteriltä mielestäni poikkeuksellisen hyvä kommentti. Ja koko kommentti ilman persujen haukkumista!!

Mutta ei kannata vedota äänestäjien lyhyeen muistiin sillä vielä lyhyempi se muisti on kansanedustajaehdokkailla. Kun valit ovat ohi-ja jos vielä on päästy läpi, voidaankin mennä kysymään puolueen puheenjohtajalta:"Mikäs se meidän ryhmäkurin mukainen ohjelma on?"

Eikä tähän ole näkyvissä muutosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jospa politiikoista ei hevin totuudenpuhujaa löydy siitä syystä, että paljastumisen jälkeen on entinen poliitikko, joko heti erotetaan ryhmästä/puolueesta tai sitten viimeistään vaaleissa äänestäjät hylkäävät. Hylkäävät sen johdosta kun loikkasi tai erotettiin sopimattomasta käytöksestä kesken vaalikauden pois puolueesta johon oli äänestetty.

Miten mahtaa sitten käydä valehtelevalle virkamiehelle? Saako suklaata ja suun makeaksi, jotta voi jatkaa entistä tuuban puhumista. ;?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Jos pääministeri valehtelee se on kyllä ansaitsee huomion.

Ministerin mahdollisesti ennen virkaansa lausumat epätotuudet voi pistää normaalin poliittisen epärehellisyyden piikkiin ja vastuun voi siirtää kuulijalle.

Pääministeritasolla ei mielestäni pitäisi valehdella.
Suomessa suurinta valtaa pitävän puheista ei pitäisiä joutua poimimaan niitä totuuksia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Älä nyt leiki tietämätöntä, sillä jos Viinanen olisi ilmoittanut että devalvoidaan niin siitä olisi välittömästi alkanut ennennäkemätön hulina. Taisi olla virkavastuullaankin olla ilmoittamatta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitähän tässä juuri haen, että onko se oikein vaatia virkavastuuta, kun sen voi toimittaja tonnin vedolla kiertää. Viinasen oli pakko puhua "valhetta", eli meidän systeemi pakottaa valehtelemaan. Jos Viinan olisi puhunut totta olisi käynyt juuri niin kuin kerrotkin Seija.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Entäs Timo Soinin Juudas-puheet ennen persujen viime puoluekokousta ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

Entäs ne "persut ei myy persettään" puheet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

En edes viitsinyt tuota esimerkkiä käyttää, koska ko henkilössä ei taida olla mitään rehellistä paitsi nimi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Äänestäjän kritiikissä jokainen vaaleissa oleva ehdokas on valehtelija, josta sitten yritetään löytää se tolokullisin ja rehellisin. Eikös tämä ole selvää jo alakoululaisille."

Tämä on toiveikas tai utopistinen näkemys äänestäjän käyttäytymisestä.

Eivät äänestäjät mitään totuudenpuhujia etsi, ei siinä mielessä että äänestäisivät niitä, eivätkä missään mielessä. Totuus ei kiinnosta äänestäjiä ja totuudenpuhujat vielä vähemmän.

Kyllä äänestäjät nimenomaan enimmäkseen äänestää niitä jotka esittävät heitä eniten miellyttävän valheen.

Totuudenpuhujat eivät ole suosittuja missään, eivät seuraelämässä, eivät liike-elämässä, eivät työelämässä, eivät missään. Kauniiden valheiden esittäjät ovat vahvoilla ja rulettaa.

Menestyksen avain ei siis ööydy totuuden puhumisesta, vaan kauneimman valheen esittämisestä.

Parhaat valehtelijat menestyvät blogimaailmassakin parhaiten, heidän bloginsa ovat suosituimpia. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä minä ainakin rehellistä etsin, ja nyt sitten olen aikonut jättää vaalit sikseen, kun viimeistää ryhmäkuri tapppaa rehellisyyden.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kyllä minä ainakin rehellistä etsin, ja nyt sitten olen aikonut jättää vaalit sikseen, kun viimeistää ryhmäkuri tapppaa rehellisyyden."

En usko että aito totuudentorvi kiinnostaa edes sinua.
Sehän tarkoittaisi myös sitä että tämä henkilö unohtaisi sosiaalisen elämän tarpeet.

Oletko huomannut miten ulkomaalaiset suomessa aina kehuu suomalaisia ja suomea mahdollisimmian maireasti? Se ei ole totta, se on valhetta.

Sellainen joka puhuu aina suoraan
ja puhuu aina totta
on inhottava ihminen,
vähän niinkuin minä. :)

Et sinä sellaista äänestäisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Sinä Arto et tiedä kaikkea ajatuksiani vaikka olen niitä kertonut täälläkin yli kymmenen vuotta. Olen aina äänestänyt rehellistä, mutta joka kerran pettynyt tyyli ei sovi tähän. Nyt pitää joko jättää kokonaan äänestämättä tai etsiä vihdoin se rehellinen ehdokas. Kyllä niitäkin on. Ne vain ei tule useinkaan valituksi kun valheen edellä kulkevat etujoukot puhuvat rehellisten päälle paskaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Nyt pitää joko jättää kokonaan äänestämättä tai etsiä vihdoin se rehellinen ehdokas. Kyllä niitäkin on."

Hyvä on että toivosi elää.

Minä en usko että niitä edes on, mutta jos onkin, ei niillä ole mitään mahdollisuuksia, etkä edes sinä niitä äänestäisi.

Toisaalta, minä en pidä epärehellisyyttä yhtä suurena syntinä kuin mitä sinä tunnut pitävän. Koska olen sitä mieltä että sellaista rehellisyyttä ei tästä ihmiskunnasta löydy jolla voitaisiin poliittisesti menestyä ha hankkia valtaa, pidän parempana valita epärehellisyyden lajeista sen jota pidän asioita parhaalla mahdollisella tavalla edistävänä.

Viime vaaleissa pidin Juha Sipilän epärehellisyyttä parhaana vaihtoehtona. Voi olla että seuraavaksi valitsen jonkun muun.

Pidän edelleen Juha Sipilää hyvänä vaihtoehtona, mutta epäilen että hänen poliittiset taustavoimansa keskustassa pakottavat häntä huonoihin ratkaisuihin, kuten maakuntauudistuksessa on käynyt ja vääriin kompromisseihin, kuten soten valinnanvapaudessa on nyt käymässä.

Sen takia voi olla että joudun valitsemaan jonkin muun vaihtoehdon Sipilän sijasta.

Kukaan politikko ei voi toimia yksin politiikan kentällä, vaan jokaisen on taivuttava kompromisseihin joita ei itse halua.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Minä jätin äänestämiset sikseen jo..varmaan parisenkymmentä vuotta sitten..nää valtakunnan pellet pääsee paikoillensa ilman minuakin.
Olemassa olevista ei enää sopivaa ole löytynyt ja sellaista sopivaa ei näy tulevaisuudessakaan..hulvatonta hupia,joka käy meille kansalaisille hemmetin kalliiksi..mutta minkäs teet ??

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Just noin pellet pelaavat omaan pussiinsa, eikä rehellisillä ole vaihtoehoja, paitsi hyppäämällä sivuun politiikasta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kaikki suunnitelmat eivät vain onnistu, vaikka ne olisi talletettu ihan allekirjoitettuna sopimuksenakin.

Jäljelle jää vain kysymys, oliko Manu sopinut etukäteen Harrin kanssa askelkuvioista, jotka suoritetaan, mikäli maahan on tulossa porvarihallitus... Kuitenkin ilman dokumentointia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jäljelle jää vain kysymys, oliko Manu sopinut etukäteen Harrin kanssa askelkuvioista, jotka suoritetaan, mikäli maahan on tulossa porvarihallitus... Kuitenkin ilman dokumentointia."

Hyvin todennäköistä on että näin tapahtui ja askelkuviot oli selvät, vaikka niitä ei oltu dokumentoitu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"No paljastuihan se kuitenkin, miksi ihmeessä Iiro ei voinut sanoa, että tottahan se on, että Suomi devalvoituu?"

Devalvaation onnistumisen kannalta on ehdottoman tärkeätä ettei siitä tiedetä mitään etukäteen. Sen takia Viinasen veto oli sellainen valhe mitä joskus on vain pakko harjoittaa.

On muitakin tilanteita joissa valehteleminen on eettisempää kuin totuuden sanominen. Esimerkiksi pääministeri, ministeri tai viranomainen ei voi paljastaa salaista tietolähdettä jos tietolähteen paljastuminen tietää tietolähteelle vaikeuksia. Erityisesti vakoojat ulkomailla ja kotimaassa, tai ns. vasikat rikollismaailmassa ovat suojelun kohteita.

Ihan varmasti pääministerillä kuuluu myös tavallisessa päivänpolitiikassa olla "sakaisia" tietolähteitä joita pääministerin tulee suojella, myös valehtelemalla, jos tarpeen on.

Jos pääministeri jää tällaisesta valheesta kiinni, on se tietenkin kiusallista, mutta vielä kiusallisempaa, arveluttavampaa, säälittävämpää ja sairaampaa on jos joku hakee itselleen poliittista hyötyä sillä että paljastaa tällaisia "valkoisia valheita" muka törkeinä rikoksina.

On ihan selvää ettei kukaan vastuullinen pääministeri tai päättäjä voi koskaan selvitä tehtävistään turvautumatta joskus tällaiseen valehtelun. Elämä ei ole niin mustavalkoista.

Tietenkin joku voi käyttää tätä elämän ja politiikan harmautta häikäilemättä hyväkseen, mutta jokaiselle tulee elämässään vastaan sellainen paikka jossa hänen pitää valita paljastaako vakoojan, uhraako vasikan, pelastaako liittolaisen, pilaako tulevan devalvaation tehon paljastamalla sen, vai kertooko valkoisen valheen.

Se kohta elämässä tulee joskus myös Arto Luukkaselle, on varmasti tullutkin jo. Arto on varmasti tietoinen todellisen elämän lainalaisuuksista, mutta meuhkaa silti niinkun ei tietäisi.

No, kyllä se sama tilanne tulee kaimallekin vielä vastaan, jos hän onnistuu pääsemään eteenpäin poliittisella urallaan. Jossain vaiheessa hänenkin on pakko valita valkoisen valheen ja jonkin huonomman vaihtoehdon välillä. Silloin hän kyllä toivoisi että häntä ymmärtäisiin, mutta nyt hän on valinnut tämän räyhälinjan. Katsotaan nyt miten se häntä vie eteenpäin ja ylöspäin politiikan tikapuita. :)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari - minun kokemukseni mukaan myös kuoliaaksivaikeneminen on valehtelua.

"Vaikka minulle väittäisi jokainen päätoimittaja jokaisessa noissa mediassa, että sinä et ole yhtään mitään Petri Hirvimäki, se vain alleviivaa suomimedian suurta kuplaa ja täydellistä ymmärtämättömyyttä ja ylimielisyyttä ruohonjuuritason toimijoita kohtaan – ja nyt ei puhuta suomisysteemin balsamointiosastolle vaarattomista kylähulluista tai hyödyllisistä hovinarreista, joista kyllä kirjoitellaan.

Eivätkä he edes sitä väitä – kyllä he puskistaan liikkeitäni seuraavat, kenties hyvinkin tarkaan? Ovathan he ”vallan vahtikoiria”, joiden tehtävä suomalaisessa kaverisosiaalikapitalismissa on varmistaa omalta tärkeältä osaltaan se, että isänmaamme väärä peli ei koskaan muuttuisi reiluksi peliksi jokaiselle suomalaiselle, meille kaikille."

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2272...

Toinen asia on resurssipuoli - onhan meillä some... Kyllä on mutta suomalaisen inhodemokratian ja kaverisosiaalikapitalismin ylläpitäjillä on laittaa miljoona euroa myös sinne someen vaikka FB markkinoinnin muodossa ihan tuosta vaan.

Mitä jää jäljelle - suomalaisten herääminen jää jäljelle. Aloite omiin käsiin. Se on ainoa mahdollisuus ja se vaatii perkeleesti työtä ja kärsivällisyyttä mutta silloin mennään kohti totuutta ja oikeaa mahdollisuuksien tasa-arvoa kaikille, heikompia nöyryyttämättä.

Siksi www.nukkuvat.fi

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Petriä kohtaan on todella väärin, että mies vaietaan kuoliaaksi, vaikka eihän Petri kuole. Jatkaa vaan etenemistä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ari, sinullakin on oma osuutesi siinä että "en ole kuollut" kiitos siitä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Naurettavinta tässä hommassa on se, että olen sitten yhtäkkiä kaikkien sankari kun enää ei voi kuoliaaksivaieta koska se olisi jo naurettavaa, ilman että sanoma on muutunut mihinkään.

Sinne asti pitää jaksaa kehittää energiaa omasta kokemuksestaan, se on raskasta työtä se näissä olosuhteissa.

Jos meillä olisi taloudellista resurssia niin se olisi kenties jo tapahtunut. Ei ole vielä rahaa niin siksi tässä vaaditaan kovaa kivunsietoa.

Seuraavaksi laitetaan puoluesihteeri etsintään!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Äänestäjät valehtelevat ennen kaikkea itselleen. Miten se ilmenee? Se ilmenee siten että, totta puhuvaa ja lupauksensa pitävää ehdokasta etsitään aina, vaaleista vaaleihin, siitä samassa vanhasta puolueesta, joka on jo kymmeniä kertoja pettänyt! Tai korkeintaan veljespuolueesta eli Kok, Kepu, SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät akselilta. Puolueita joilla on sama agenda ja päämäärä.
Miten siis mitään korjausta voi odottaa? Älkää edes unta nähkö.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jo kohtuullisen pitkän elämän eläneenä ja politiikassakin aikoinaan vuosikymmeniä mukana olleeneena toteaisin, etteivät politiikot tai politiikassa yleensäkään valehdella yhtään sen enemmän kuin tavallisessa arkisessa elämässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Voi olla näinkin. Tavallisessa arkisessa elämässä vain otetaan se huomioon että valheita on mukana sopivana sekoituksena. Politikoilta jostain syystä vaaditaan ehdotonta totuudenmukaisuutta, vaikka se nyt on käytännössä osoittautunut mahdottomaksi.

Ei politikko voi olla aina rehellinen vaikka vilpittömästi siihen pyrkisi. Jokainen politikko tarvitsee suhteita ja liittolaisia ja politikointi ei onnistu ilman tällaisia osin myös salassa pidettäviä kontakteja. Vertauskohtana voidaan pitää vaikkapa lehtihenkilöiden tietolähdesuojaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämä on totta Arto, valehtelija valehtelee kaikesta huolimatta olipa hän politiikassa tahi ei.

Miksi sitten nostetaan kohu jostain pääministerin ilmoituksesta joka ei kaikkien mielestä pidäkään paikkansa???

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksi sitten nostetaan kohu jostain pääministerin ilmoituksesta joka ei kaikkien mielestä pidäkään paikkansa???"

Saahan siitä kohun nostaa ja paljastaahan se tätä todellisuutta, sitä millaista se on, vaikka tokihan se muutenkin tiedetään.

Ei tässä mitään niin ihmeellistä loppujenlopuksi ole, koska tämäntapainen käytös on ihan normaalia inhimillistä toimintaa, vaikka sitä nyt tässä tilanteessa ei kaikki ihan myöntäisikään?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ihan silloin alussa syksyllä 2014 kirjoitin unitas agendaan suunnilleen näin:

"isänmaamme on vakavasti ylipolitisoitunut. Paska valuu aina ylhäältä alas. Suomi on täynnä pikkuStalineita ja -stalinittaria, jotka hoitavat ylätason valtaholistien edellyttämän likaisen työn käytännön tasolla aina ja kaikkialla."

Tuo ylätason vallankäyttäjä voikin olla hyvinkin lupsakka kaveri - ei pidä antaa sellaisten asioitten hämätä.

Koko peli on väärä - se pitää muuttaa ja sitten ihan eri porukka alkaa tulla mukaan päättämään yhteisistä asioista, sellainen joita nimenomaan kiinostaa se "totuus" eli paras mahdollinen päätöksenteko kokonaisuuden kannalta.

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Koko peli on väärä - se pitää muuttaa ja sitten ihan eri porukka alkaa tulla mukaan päättämään yhteisistä asioista, sellainen joita nimenomaan kiinostaa se "totuus" eli paras mahdollinen päätöksenteko kokonaisuuden kannalta."

Totuus on se ettei sellaista totuusporukkaa ole, ja jos olisi se ei pärjäisi, koska se peli mitä pelataan nyt vain vaatii sitä että politikon pitää olla kiero kuin korkkiruuvi, muuten se ei selviä tässä kierossa maailmassa.

Pelisääntöjä ei voi muuttaa, ei ainakaan olman geenimanipulaatiota, koska ne pelisäännöt on kirjoitettu sinne ihmisten geenikarttaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #33

Olen monesti käyttänyt vertauksena Applea ja Steve Jobsin ajattelua ja tekemisiä.

Karrikoiden jos yksi mies pystyy mullistamaan kuusi teollisuudenalaa ja biljoonan dollarin markkinat (olosuhteissa, joissa markkinatalous suunnilleen toimii) niin miksi ihmeessä se ei onnistuisi myös politiikassa?

Kysehän on vain siitä että löydetään se oikea mies tai nainen? ;-)

Ihmiset lähtivät mukaan Jobsin visioon -saman se vaatii tietenkin myös politiikkaan. Suurin este tuon toteutumiselle ei ollenkaan välttämättä ole visio vaan systeeminen jarrutus, jossa valtaa pitävä porukka on suurin hidaste.

Systeemi ei uudista itse itseään se pitää tajuta ensimmäisenä.

Tuon saman voi sitten skaalata maailmalle. Kyse ei siis ole mistään uudesta tavasta tehdä politiikkaa vaan koko pelin muuttamisesta, uuden alustan luomisesta yhteiskunnallista päätöksentekoa varten. Uuden ekosysteemin rakentamisesta jossa oikeat pelisäännöt. Se luo niitä hyviä päätöksiä sitten aikanaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #37

Petrissä on selkeästi ainesta isompaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #38

Kiitos Ari - oletko lukenut sen Jobsin muistelu teoksen? Sama kirjoittaja kuin monella muulla amerikkalaisella politiikan, tieteen ja bisneksen suurmiehellä eli Walter Isaacson.

Vahva lukusuositus.

Noh minulla on muitakin mielenkiintoisia yhtymäkohtia Applen perustajaan ml sen että yksi Ambrosian tiimin jäsen teki hommia hänen kanssaan 1980 luvulla.

Niistä olen joskus tainnut jotain kirjoittaakin? Myöskin sen olen sanonut että jos Jobs olisi syntynyt Suomeen hän olisi joko a) mullistanut suomipolitiikan kun ei olisi pärjännyt hetkeäkään minkään tekes-miesten kanssa b) kuollut tuntemattomana ja alkoholisoituneena katutrubaduurina tai c) lähtenyt pois Suomesta

"Matka on paras palkintomme"

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olet sinänsä vain 100% väärässä tuossa,että ihmiset etsisivät totuutta. Kyllä ihmiset hakevat politiikan ollessa kyseessä valhetta ja turhan usein Suomessa kuten muuallakin sellainen löydetään. Se mikä lopullinen totuus asiasta on ollut jää valheen kanssa kieriskelyn jalkoihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Saattavat etsiä, mutta miksi sitten aina eksyvät valheisiin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saattavat etsiä, mutta miksi sitten aina eksyvät valheisiin?"

Miksi naiset aina rakastuu renttuihin??

Ihminen toimii tunteiden peruteella, eikä järjen perusteella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Arto se jaksaa trollata, aina sekoittamassa asiat plörinäksi. Mahtaa olla kiva illalla pötkähtää levolle, kun on urakalla koko päivän sekoittanut toisten blogeja;))))

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Mahtaa olla kiva illalla pötkähtää levolle, kun on urakalla koko päivän sekoittanut toisten blogeja;))))"

Nojoo :)

Menikö pasmat sekaisin? Sorry

Myönnetään että joku muukin on sanonut jotain vastaavaa.
Mutta eikös se nyt ole vähän niinkuin tarkoituskin yrittää sekoittaa vähän pasmoja?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #35

Arto ei mene minulla pasmat sekaisin, jos menee luen Pasman sukukirjaa ja asiat selviää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sopivat omaa ajatusmaailmaa tukevat valheet ovat usein mukavempia kuin ikävä totuus.

Puhutaan myös ns vahvistusharhasta, jossa yksilö on taipuvainen puoltamaan omia annakkokäsityksiään tai hypoteesejaan tukevaa informaatiota. Tämän seurauksena henkilöt saattavat kerätä todisteita ja muistaa asioita valikoivasti, ja täten tulkinnasta voi tulla vääristynyt tai jopa harhautunut.

Jotenkin tuntuu, että rehellisyyden arvostus on rapautumassa.

Politiikkaan verrattavia pakkotilanteita muuten syntyy esim pörssiyrityksissä. Jos johtajalta kysyt vähennetäänkö kohta väkeä, niin ei hän viikkoa ennen pörssitiedotetta voi sitä myöntää. Olen kuullut useasti lauseen, joka alkaa jotakuinkin: ainakaan minun tiedossani ei ole että.. Toistaiseksi 100%:n varmuudella nuo ovat toteutuneet hetken päästä. ;-)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #36

Totta, olen huomannut, että ihmisen on vaikea nähdä vikoja omassa autossaan, omassa puolueessaan jos sellaiset ovat. Perustuu siihen hokemaan, että ei meidän lapset vaan ne naapurin kakarat.

Mersumies puolustaa mersuja ja perussuomalaiset puolustavat persuja, ei se sen ihmeellisempää ole. Ihmisiöllä on ainan tietyn väriset silmälasit asioita tarkastellessa, jos on sitoutunut ja vannoutunut johonkin asiaan.

Tuntee lukkarin rakkautta sanotaan myös.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Ihmisiöllä on ainan tietyn väriset silmälasit asioita tarkastellessa."

Joo, näin se on.

Olisi hyödyllistä, jos rohkeus riittää, kokeilla aina välillä sen vastapuolen laseja omaan päähänsä, ja jos uskallusta riittää, tarjota niitä omia pullonpohjiaan lainaksi sille jonka laseja lainasit.

Minusta on mielenkiintoista kokeilla välillä muuttaa ajatteluaan tällä tavalla. En sitäpaitsi petä ketään, kun ei ole mitään puoluetovereita. Minusta ei voi tulla loikkaria eikä petturia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #40

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset