Miten Ruotsi pystyy tähän?

Ruotsissa hiilidioksidivapaata sähkötuotantoa on peräti 98 prosenttia tuotannosta. Miten helvetissä ruotsalaiset pystyvät tähän?

Nopea vilkaisu Ruotsin energiapolitiikkaan kertoo miksi Ruotsi tähän pystyy.

Siellä on laitettu tavoitteet oikein ja niitä viedään koko kansan voimin eteenpäin. Ruotsi lyö Saksan ja Hollannin päästöt kuin David Goljatin. Miksi Suomi ei pysty samaan?

Perusteluiksi ei riitä Ruotsin valtava vesivoima. Onhan se suuri apu, mutta ei selitä kaikkea. Ruotsi olisi voinut tuuduttautua vesivoimansa turvin päästöjen betonoimiseen, sillä Saksa ei pääse noihin lukuihin ehkä ikinä.

Päästökauppa on Suomessakin saanut puheisiin vauhtia, mutta keinot ovat hatarammat kuin Ruotsissa.

Suomen tuleekin nyt kääntää katseet taas länsinaapuriin ja ottaa jälleen mallia Ruotsista. Sen kaltainen pakkoruotsi kannattaa ja maailma pelastuu.

Ruotsi panostaa tuulivoimaan, mutta siellä tehdään paljon muutakin. Eikä tuulivoima ole huono juttu, poliittiset tariffit voivat sitä olla ja se mihin tuulivoimaa ahdetaan.

US-blogeissa tuulivoimasta on tullut kansaa jakava asia, osa tukee ja toinen osa vänkää, kun tulisi asiaa yhdessä pohtia miten tästä kunnialla selvitään.

Janttaminen jatkuu, kun poliittiset päättäjät eivät pysty päätöksiin. He eivät myöskään saa auktoriteettina meitä uskomaan energiapolitiikkaan jossa osa päättäjistä on aina vastakkaista mieltä. Ei Suomen tai maailman etu voi olla niin epäselvää pöpinää, että siitä voi olla kahta eri mieltä. 

Jos energiapolitiikka on perusteltu ja selvitetty niin sen takana seisoo silloin kaikki. Vastaväitteitä ei synny, koska asioissa on järkeä.

Ei ole häpeä ottaa Ruotsista mallia, häpeä on olla tekemättä mitään ja sanoa, että me olemme asettaneet tavoitteet, ne vaan eivät vielä ole toteutuneet.

Ei Suomi kaikista huonoin ole , mutta Ruotsille häviämme kuin koirat. Eikä se juurikaan lämmitä että pieksämme Saksan ja Hollannin.

Jos saisimme joskus sellaiset poliitikot jotka saisivat meihin puhallettua taas talvisodan hengen. Silloin emme tarvitsisi Tuntemattoman sotilaan uusintakuvauksia, vaan voisimme tehdä jotain uutta. Mennä prkl sen suon ylitse itse, eikä vain katsoa sitä valkokankaalta silmät suittirenkaina.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu