Hyvä ase vastaan paha ase

Kun paha ase tappaa viattomia, niin hyvä ase tappaa sen viallisen.

Kun ampumavälikohtauksia tapahtuu alkaa hirveä huuto aselakien kiristämiseksi. Parissa viikossa kaikki unohtuu, kunnes taas jossain tapahtuu ja sama laulu taas, aselakeja on kiristettävä.

Minulle sopii että aseiden saantia kiristetään, mutta ei aseet tapa, vaan ihmiset niiden aseiden takana.

Lisäksi jeesustelu on turhaa kun mitään ei kuitenkaan tehdä. Pikku lapsikin tietää, että aseen voi purra vaikka näkkileivästä. Aselakien kiristämisen tilalle olisi vaadittava ihmiskunnan vastuutason nostoa.

Viimeaikaiset joukkoteurastukset eivät "normaaliin" järkeen mahdu, joten kun sivistystä on tarpeeksi ja mieli terve niin aseita saa olla vaikka joka hyllyllä.

Sama pätee alkoholiin, eli ei se ryyppy huulille nouse jos ei sitä itse kitaan kippaa. Piiloittamalla aseet, alkoholin ja prstituution olemme vain lakaisemassa ongelmia maton alle. Ongelmat on luotu ratkaistaviksi, ne ei ratkea kieltämällä aseet, alkoholin tai seksin.

Sovinismi, rasismi, kiihkouskovaisuus ja vastaavat asiat voidaan poistaa mielistämme poisoppimalla. Se vaatii että aiheisiin panostetaan jatkuvasti niin pitkäään, että ongelmat poistuvat.

Olemme rokotusohjelmilla saaneet useita tauteja hallintaan. Tämä ei olisi onnistunut jos olisimme vain kieltäneet taudin olemassa olon. Vastuun kantaminen on opittava ennen aseen kantolupaa.

Toisaalta on turhauttavaa varmasti ajatella asenteiden muuttamista, jos ei ydinasevaltiot aloita samalla liennytystä. Jonkun on johdettava edestä ja näytettävä esimerkkiä.

Jos politiikka ei pysty ratkaisemaan ongelmaa olemme heikoilla jäillä kieltämällä tai kiristämällä aselupia, rikolliset saavat niitä kyllä kaikesta huolimatta. Maailma on niin kyllästetty tavaroilla joilla saadaan henki ihmisiltä pois, että asennekasvatus on paljon tehokkaampi keino kuin puukkojen ja puntareiden pimittely.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu