Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Isohyrrä pyörii

Bioenergia on pop. Bioenergia on parasta populismia. Bioenergia on valjastettu pelastamaan maapallo. Koko globalisaatio on kuin iso hyrrä. Ja hyrrä pyörii auringon energialla. Maapallo pyörii ja asiat sen mukana. Kaikki pyörivät joskus eri tahtiin ja siksi tarvitaan virkamiehiä.

Virkamiehet pyörittävät poliitikkoja kuin hyrrää. He laittavat pollitikot esiin muka demokratian nimissä puhumaan "kansalle" miten heidän tulee elää, vaikka demokratissa ihmisten tulisi sanella miten demokratian valtaa käytetään.

Hyrrä pyörii ja me olemme osa sitä liikettä. Niin kauan kun emme halua opetella miten maailma pyörii olemme vain osa vauhtia. Tahdottamasti tottelemme tahtoihmisten tahtoa. Istumme karusellissa ja katselemme voimattomina ohikulkevaa uutisvirtaa. Joskus joku valehtelee ja joskus joku jää kiinni rötöksistä, mutta itse emme voi asioille, muuta kuin kuunnella kaikki uutiset ajallaan.

Globalisaatio on niin suuri, että sitä on vaikea hahmottaa. Virkamiehet pitävät sitä että tieto pirstaloidaan ja sitä tarjotaan vain hippuina yleiseen jakeluun, silloin tiedon avulla voidaan hallita maailmaa. Näin saadaan poliittinen johtokin ohjastettua siihen mitä ohjastaja kulloinkin haluaa.

Virkakoneiston rihmastot elävät omaa elämäänsä, toisin kuin puolueiden elämä, joka pyrkii käyttämään valtaa. Virkakoneiston ja puolueiden ero onkin siinä, että virkakoneisto käyttää valtaa ja puoluekoneisto pyrkii käyttämään valtaa. Äänestäjille jää sitten kumileimasimen osa.

Palataanpa bioenergiaan. Aurinko on kaikkien energioittemme äiti. Auringon valon suora hyödyntäminen on nyt tullut seksikkääksi, mutta aurinkoenergiaa on vesivoima, kuin tuulivoimakin. Samoin kun poltamme puuta on auringon valo senkin kasvun mahdollistanut. Aurinkoenergia suoraan katolle esimerkiksi toimitettuna ei maksaisi kuin vastaanottajan, joten sitä ei voisi verottaa, eikä jakeluasemilla hallita, siksi sitä ei haluta.

Miksi kukaan ihminen tekisi sellaista päätöstä jossa energian saanti olisi ilmaista, eikä siihen voisi asettaa vero- tai muita rasitteita. Koko elämä meillä perustuu tässä rahan valtakunnassa ansaintalogiikkojen hyödyntämiseen.

Turhan ja helpon elämän kannattelemat systeemit ehtyisivät jos verot ja muut sanktiomaksut loppuisivat ja ihmiset tulisivat omillan toimeen. Bioenergian ympärille on nyt kehitetty valtavat tukiviidakot, joiden pyörittämiseen tarvittava raha kerätään meiltä verojen muodossa. Kokonainen ansaintalohkojen rypäs kerää rahansa suoraan verorahoista, kuten tuulimyllyliiketoiminta. Myllyt pyörittävät rahaa veroparatiiseihin ja poliittisesti vihreät suosittelevat sitä.

Tämä kaikki siksi, että suuret määrät ihmisiä eivät joko piittaa tai eivät orjanikeen alta ennätä ajattelemaan miten meitä hassutetaan koko ajan. On sanottu, että se ei ole outoa, että jotkut  poliittiset päätökset ovat pahoja, vaan se hulluutta, että äänestäjät tämän tietävät ja ovat kykenemättömiä vaihtamaan äänestystkäytöstään.

Kokonaisuuksia ei haluta paljastaa tavan tallajille. Maailma olisim paljon inhimillisempi, jos maailma olisi avoimempi. Palturia olisi paljon vaikeampi enää syöttää kansalle, kun kansa tietäisi miten asiat oikeasti ovat, siksi meille valehdellaan, kun siitä ei ole sanktioita oikeasti.

Jokainen poliitikko luottaa omaan "kotiryssäänsä" eli luottovirkamieheensä. Virkamies vuotaa hänen tarpeisiinsa tarvittavan määrän "tietoa" tai luottamusta poliitikon korvaan. Poliitikko markkinoi tiedon vaalikentillä omaksi vallakseen. Jotta valinta valtaan varmistuisi polkee hän niin kutsuttuja rehellisiä ehdokkaita alleen virkamiehen kuiskuttamilla tiedoillaan.

Näin virkamiehen ja poliitikon välille syntyy aseveliakseli. Jotta kytköstä ei huomattaisi se hoidetaan sofistikoidusti piilossa. Media pyrkii sitten tääsä välissä myymään omaa painostaan ja näin saadaan aikaan pieniä näytöksiä, mutta niiden tarkoitus ei ole puhdistaa pöytää, vaan pudotella murusia myös mediatalojen kassaan.

Hyrrä pyörii, mutta se ei juurikaan tuota mitään, koska se kaikki tapahtuu yhä kiristyvän verotuksen hyväksikäyttönä. Jokainen haluaa hyötyä helposta rahasta jota peritään verolain mukaan. Miksi keksiä mitään uutta keinoa rikastumiseen kun meillä on valtaisat määrät verorahaa jaossa, kun vain ostaat juoksuttaa sitä omaan taskuusi. Ylimääräinen juoksutus voidaan ohjata veroparatiiseihin.

Tuulivoimalla pitää olla varavoima. Veroparatiisi on ahneen varavoima, se mikä ei sovi taskuun laitetaan jemmaan. Jos verorahaa ei jemmattaisi se kiertäisi laajemman ympyrän ja köyhyys poistuisi. Se ei olisi hyvä sillä puolueet elävät juurikin köyhyyden varjolla. Kaikki ovat köyhien puolella. Mitä siitä tulisi jos köyhiä ei enää olisi?

Valtaosa feikkivirkamiehistä saisi lopputilin ja joutuisi tuotto-odotusten piiriin. Feikkivirmamiesten vasikat eil hyväntahtoiset hölmöt eli poliitikot menettäisivät valtaansa, koska ihmiset osaisivat itse tehdä päätöksiä.

Siksi tätä järjestelmää vartioidaan rehellistä poliitikoilta, eli vain valehtelemalla sumeilematta kansalle voi pärjätä politiikassa. Valehdella voi mitä vain, kunhan hoitaa virkamiehensä. Bioenergia on tästä hyvä osoitus. Ilmainen tuuli on valjastettu valtaisan tuulituen piiriin, vaikka mitä järkeä on tukea ilmaista energiaa. Ainoa syy on se että se on keino pumpata rahaa ulos järjestelmästä omiin liiveihin niin, että tyhmä kansa ei huomaa mitään.

Ja jos huomaa, niin se kapina on helppo vielä vaientaa.

Kun ahneuden mielenkiinto on keskittynyt verorahan juoksutukseen, ei uusia Nokioita enää voi syntyä.

"Liikemiehet" pyrörivät kuin hyrrät nyt verorahan ympärillä ja tavan työtön katsoo haavi auki. Uusia työpaikkoja kun ei verorahoilla voi tehdä, kun ikiliikkuja on vielä keksimättä.

Jostain se verorahakin kuitenkin tulee, ennättääkö virkamiesarmeja liikemiesten ja poliitikkojen avustuksella tappaa sen lehmän, ennen kuin äänestäjät havahtuvat ottamaan asioista itse selvää?

Nyt tätä vinoumaa paikataan miljardien lisävelalla vuosittain. Eikö sata miljardia velkaa vielä avaa suomalaisten silmiä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ministeri Tiilkainen blogissaan eilen kysyi, milloin Vapaavuori hoitaa päätyötään?

Saman kysymyksen voi esittää hänelle että elinkeinoministeri Lintilälle
niin asunto-, energia- monissa eleinkeinopolitiikan ym. kysymyksissä omistajaohjausta unohtamatta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näennäistä pullistelua. Vapaavuori on nimensä mukaan vapaa vuori tekemään mitä tahtoo Tiilikaisesta piittaamatta. Tiilikaisen kritiikki vain nostaa Vapaavuoren suosiota.

Tuosta episodista voidaan lukea myös hallitusyhteistyön kokoomuksen ja keskustan välillä kiristyneen. Kun sinisten kannatus on marginaalissa tällä asialla on oma merkityksensä.

Ennustan maakuntamallille nopeaa sakkausta, joka voi johtaa jopa hallituksen hajoamiseen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Miksi perustaa 18 maakuntaa, kun jo lähtökohtaisesti tiedetään, ettei
asukasmäältään pienet maakunnat selviä tulevista tehtävistään ja vastuisaan.

Mielenkiintoista on Vapaavuoren kertoma kehitys Hollannissa, Ruotsissa ja Tanskassa sekä Virossa. Niistä kepu on hiljaa

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

On myös muistettava että hallituksen päätös 18 maakunnasta perustuu kiristykseen, eikä minkään demokratian valtaan.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

"Valtaosa feikkivirkamiehistä saisi lopputilin ja joutuisi tuotto-odotusten piiriin. Feikkivirmamiesten vasikat eil hyväntahtoiset hölmöt eli poliitikot menettäisivät valtaansa, koska ihmiset osaisivat itse tehdä päätöksiä."

Koneiston "puhdistukset" ovat tarpeen. Eikä siihen kuitenkaan mitään leirejä tarvita. ;) Yksinkertaiset kyselykaavakkeet riittävät.

Henry

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ensin äänestäjän on otettava itseään niskavilloista ja alettava pohtimaan äänensä merkitystä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ihmiset elävät epätäydellisesssä maailmassa ainakin omalta kannaltaan katsoen. Siitä seuraa, että samoin ajattelevat liiittyvät yhteen ja perustavat järjestöjä etujaan ajamaan.

Ihmiset valitsevat itselleen edustajia ajamaan asioitaan. Kun järjestö on saatu käyntiin, siinä käy poikkeuksesetta niin, että eri tehtäviin valitut alkavat kohta neuvoa valitsijoitaan miten heidän on toimittava.

Tilanne on kääntynyt päälaelleen. Edunvalvojasta on tullut nouvontaorganisaatioa, joka voi harhautua kauaksi alkuperäisestä ideasta. Alkuperäisen asian ajamisen sijasta järjestön perustajat ja tavoitteen asettajat ovat saaneet iltselleen valvojan. Niin, mikä mahtoi olla se alkuperäinen tavoite?

Pekka Iiskonmaki

Suomea johtaa virkamiesrälssi ja se on todella kallista ja tehotonta.

Vertaus Viroon kertoo karua kieltä Suomen surkeasta taloudellisesta tilasta.

Ps. Viljolta todella hyvä kommentti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Historia sitten joskus kymmenien vuosien päästä kertoo tämän alakoulussa lapsiemme lapsille koulussa, että isoisät olivat alistettuina virkamiesrälssin alla.

Nyt me emme sitä vielä tunnista, paitsi Pekka ja muutama muu.

Pekka Iiskonmaki

#9
Kouluissa aikoinaan kauhisteltiin aateliston ja papiston valtaa Suomessa.

Talonpojat ja virkamiehet olivat lähes paarialuokka tuolloin.

Nyt on virkamiesrälssi aatelistona. Niille kerätään kaikki mammona koko rahvaan voimalla.

Kaikkein absurdeinta tuossa on, että virkamiehet nosti aatelistoon työväenluokka.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sellainen sivuhuomio vaan, että tuulivoima eikä aurinkovoima eivät ole bioenergiaa. Mutta jos korvaat nuo erilaisilla puun poltto ja biopolttoainehankkeilla, niin yhtä lailla tämän hallituksen sokealla uskolla tukia laitetaan niihinkin.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Bioenergia on taikasana jolla saadaan siirrettyä veronmaksajien rahaa omalle etupiirille.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kaikki alkoi siitä, kun NESTE alkoi valmistaa biodieseliä ja hakkautti Indonesian sademetsät... EU:n kehotuksesta tosin... kunhan on Bioluvil...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset