Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kompromissien synty

Kompromissi on ikävä konsensus, jos sen saa aikaan kiristys. Kompromissi voi olla joko win win- periaatteen konsensus tai uhkaamalla saatu kompromissi.

Nyt näyttää, että meille ollaan luomassa sotea uhkailemalla. Pääministeri on jo uhannut julkisesti kävellä presidentin luo, mutta mitä kaikkea uhkailua tapahtuukaan kulissien takana. Win win pohjaiset kompromissit eivät ole enää tätäpäivää.

Nyt olemme todistamassa hallituksen kujanjuoksua soten kanssa. Tehdään mitä vaan, jotta "sopu" säilyisiä, eikä hallitus kaatuisi. Paitsi että ei tehdä. Käsi jää aina nyrkiin, kun ryhmät erkanevat omiin pilttuisiinsa.

Omissa ryhmissä uhotaan, että kulma pitää, mutta kompromississa aina ote lipsuu. Kun ote on kerran lipsunut on vaikea saada uutta kunnon otetta. Sote luisuu yhä syvemmälle siitä mitä sen pitäisi olla ja kinaaminen jatkuu.

Sivusta katsoen tilanne näyttää jo epätoivoiselta punnertamiselta, etunoja on jo lysähtänyt eikä enää nouse kuin takaraivo ja niska taipuu jokaiselta. Kompromissi on hämärtänyt perusidean jokaiselta osapuolelta, eikä enää ole kuin hallituksen koossa pysyminen pääaiheena.

Lapsi on mennyt pesuvesien mukana. Poliitikoista ei ole puhaltamaan peliä poikki, vaikka asiat ovat solmussa, osapuolet väittävät yhteen ääneen, että mitään riitaa ei ole.

Poliitikko kuvittelee, että kasvot säilyy parhaiten, kun näyttelee hyväntuulista, eikä paskantele omaan pesään, pitää hallitusta koossa, vaikka tietää itsekin, että devalvaatio tulee ilmi huomenna. Aivan kuten Iiro Viinanen antoi toimittajalle vapaaehtoisesti satasen vedon voiton, koska ei voinut sanoa, että devalvaatio on tosiasia huomenna.

Samallla tapaa nyt ei hallituksen edustaja voi sanoa, että hallituksessa kiehuu. Valehdellaan suoraan, että mitään riitaa ei ole. Juha Sipilä löisi vaikka tonnin vedon siitä, että riitaa ei ole. No eihän se köyhää koskisi, vaikka hallitus kaatuisi. Ainahan se uusi hallitus muodostetaan.

Viimeisen hallitustrendin valossa se uusi hallitus on aina vain entistä kaatunuttta huonompi. Ei olisi oikein voinut uskoa, että Kataisen hallitusta huonompaa voi tulla, mutta Stubb sen ositti meille vääräksi luuloksi. Sitten luultiin, että Stubbin hallitusta ei alita kukaan, mutta löytihän se viimein taas ihmeidentekijä Juha Sipilä joka alitti riman ja tekee sen jopa suorin selin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tässä voisi kirjoitaa Win win ja win jaosta, eli kaikille jotakin. Keskusta ja kokoomus tuskin kaikkia hilloja saaneet, on siellä tuo perussuomalaisista loikannut ryhmä, heillekkiin osa hillosta kuuluu.

Aika raadollista politiikka meillä nykyisin, ahneet syö kuormasta ensin.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

"Aamen". Ihan samaa mieltä. Valtataisteluksi tämä meni,ja siinähän voittaa se, jolla on eniten valtaa. Valitettavasti sote on niitä varten, joilla on vähiten valtaa ja varoja.
Mitä voisimme tehdä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset