Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Hjallis

Onnittelut Hjallikselle rehellisyydestä Iltalehden jutussa. Hyvää pohdintaa eduskunnan työskentelystä. Ja jos ei omaa pesää voi paskoa, on parasta hypätä puolueesta pois. Niin olen itsekin tehnyt.

Nuori kapinallinen Hjallis ei enää ole, mutta kiukun taso on samaa luokaa, eli vituttaa sellainen vanhakantainen perinnetapa puolueissa. Se ei ole pelkästään Kokoomuksen vika, mutta kun se vika on siinä puolueessa johon itse on liittynyt niin tottakai se nyppii eniten.

Hjallis nousi jo esiin Stubbin kaatajana, nyt voisi luulla, että kiukku on suunnattu Orpoon, mutta ei nyt se kohdistuu koko puolueeseen. Oikeasti Stubb juuri olisi ollut lääke noihin ongelmiin, mutta hän ei saanut koskaan muuta aikaan kuin vanhakantainen vastustus oli nujertamassa hänen virityksiään.

Siihen samaa erehtyi Hjalliskin, oppivaisena miehenä ei erehtynyt nyt syyttämään puheenjohtajaa, vaan näkee asiat laajemmin. 

Stubbin kaadossa Hjalliskin tavoitteli puolueen kannatuksen nostoa, nyt hän ajattelee toisin. Puolueen tulisi saada jotain aikaan, eikä kannatustolpalla enää ole Hjallikselle merkitystä.

Onko Hjallis takinkääntäjä asiassa?

Mielestäni ei, vaikka hän onkin vaihtanut katsontakantaansa. Ei kaikki takinkäännöksi leimattu ole pahasta, sitä kutsutaan myös oppimiseksi. Hjallis on siis mielstäni oppinut jotain. Nyt hänen vain tulee elää oppiensa mukaisesti. Parasta olisi, että eroaisi Kokoomuksesta.

Ei siksi että siitä olisi minulle mitään iloa, vaan siksi, että jos hän tekisi itse kuten puhuu olisi se esimerkillistä politiikassa.

Kyllä Hjalliksen oli pakko jotain tietää Kokoomuksesta liittyessään puolueeseen, olihan hän pitkään yhdessä  kokoomuslaisen kansanedustajan Leena Harkimon kanssa. Kyllä aikuinen mies siinä suhteen aikana jotain luulisi oppivan vaimon työpaikasta. Jä siksihän Hjallis mukaan lähti, eli korjaamaan puolueen työmoraalia.

Kaikki tukeni Hjallis saat, jos nyt ajattelet asioita itsenäisesti vielä pidemmälle. Jos ei se johda muuhun kuin yhteen lehtijuttuun olen pettynyt. Nyt sitten odotan sinulta joko kokoomuslaivan käännöstä tai siirtymistä itsenäiseen politiikkaan omissa nimissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinpä.

Tällainen oli Hjalliksen ensipuhe eduskunnassa: ”Ei voi olla niin, että kaikille määrätään yhden koon sukkahousut”!
Julkaistu: 10.12.2015
IL
Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo (kok) ei ollut tähän mennessä käyttänyt yhtään puheenvuoroa eduskunnassa. Nyt Hjallis on puhunut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miten tämä liittyy siihen että mies on oppinut nyt jotain uutta? Silloin mielestäni kaikki historian tyhmyys unohtuu, kun ahaa elämys on koettu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Onkohan oppinut?
-Sanoisin persulaisuus tarttunut jo kokoomuksenkin edustajiin.
Sama suunta kepulla ja demareilla.
Hjallis haluaa eroon Kataisen "taistolais-politiikasta"! Samoin vierastaa Zyzzen-tallin kasvattien politiikkaa? Aikooko tuo tehdä "Halla-aholaiset" kokoomuksessa?

Kepussa osa haikailee "Alkio" Kaikkosta ,osa miljonääri-Sipilä kepua.

Demuissa osa kannattaa yritysystävällistä globaalia puoluetta.Osa julkisenpuolen työväenpuoluetta.

Eli joka suuressa puolueessa on pakka täysin sekaisin. Suunta hukassa.

JK.Lasken Hjalliksen samaan kastiin kuin kepulaisen kunnanpäättäjän joka täällä haukkuu kepua ja Kepun PM/Pj.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Sitähän tässä nyt ihmetellään, onko oppinut vai ei. Ei kuitenkaan pidä heittää kirvestä kaivoon, liian äkkipikaisesti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #30

Jos eduskuntaan hakeutuu kansanedustajaksi luulisi perustiedot olevan hallussa.
Yksi puolue ei päätä mitään.
Yhden ryhmän etuja ei pelkästään eduskunnassa voida ajaa.
Politiikanteko on kompromisseja jolla turvataan koko kansan etua.
Siksi siellä on 200 edustajaa ja nyt 8 eri puoluetta.

Onhan siellä irtiottoja ollut yksittäisillä edustajilla ennenkin:
Sexi-loma palkallisena.
Sukkahousuihin verovähennys.
ym..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eduskunnan sivuiltahan jatko olisi selvinnyt.

https://www.eduskunta.fi/FI/search/Sivut/vaskiresults.aspx#Default=%7B%22k%22%3A%22(puhuja%3A%5C%22Harkimo%20Harry%5C%22%20valtiopaivat%3C2015)%20OR%20(puhuja%3A%5C%22Harkimo%20Harry%5C%22%20valtiopaivat%3E2014%20fileextension%3D%5C%22aspx%5C%22)%22%2C%22o%22%3A%5B%7B%22d%22%3A0%2C%22p%22%3A%22AsiakirjatyyppiKoodi%22%7D%2C%7B%22d%22%3A0%2C%22p%22%3A%22ValtiopaivavuosiTeksti%22%7D%2C%7B%22d%22%3A0%2C%22p%22%3A%22AsiakirjaNroTeksti%22%7D%5D%7D

Eipä toiminut, mutta ehkä tästä:

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Luin sen, mutta vastasin #1 Kalkelalle, eduskunnan Hjalliksen sivun alla olevista linkeistä pääsee näihin:

Aloitteet ja kysymykset
Puheenvuorot

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Tiedän, mutta se olikin keino ujuttaa linkki.

Hjallis saa kunnioitukseni, jos jatkaa teoilla näiden puheidensa perästä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Kunhan nyt ensin edes tarkentaisi puheitaan. Kokoomuksella on muitakin ensimmäisen kauden kansanedustajia, ja joilta on julkaistu perusteltuja mielipiteitä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #8

Hyvin vähän oli konkretiaa tuossa linkin takana olevassa jutussa. Jos hokee, että työtä on saatava kaikille ja talous on saatava kuntoon, se ei kerro mitään keinoista.

Jos Hjallis ei koe kuuluvansa Kokoomukseen, mihin hän sitten haluaa kuulua? Vaihtoehdoiksi tarjolla ovat Siniset, Perussuomalaiset, Väyrysen kansalaispuolue, ehkä RKP tai Keskusta. Tuskin mikään näistä käy. Pitääkö Hjalliksen perustaa omas ryhmä? Mikä nimeksi ja mitä ohjelmaksi. Ehkä hän pääsee seuraavaan eduskuntaan nimenomaan yksilönä, joka ei ole sitoutunut mihinkään. Siinä olisi jotain samaa kuin Tarvajärvessä aikoinaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #31

Viljon mielestä Hjallis puhuu läpiä päähänsä, mutta entäpä jos Hjallis purjehtiikin tavoittelemaansa tilaan, eli laittaa asiat Suomessa kuntoon esimerkillään?

Kaksi vuotta on nyt tiirailtu mikä on eduskunnan tila, ja nyt sitten herääminen todellisuuteen. Onko hänesssä miestä, ja saako hän nyt vastakaikua ajatuksilleen on itseasiassa kiinni meistä äänestäjistä. Pystymmekö antamaan tukea muuten kuin kerran neljässä vuodessa vaalilipun välityksellä?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #31

Yksi näkökulma Hjallikseen liittyen jää jatkuvasti vaille mitään huomiota - tai sitä ei uskalleta sanoa ääneen:

Venäjän presidentin Putinin lähimpään ydinpiiriin kuuluu Rotenbergit. Rotenbergit ovat liikesuhteessa Hjallikseen jääkiekkojoukkue Jokerien kautta. Hjallis saanee tulonmuodostusta joukkueesta, josta hän tiettävästi omistaa 51%. Samainen joukkue on viimeisen kolmen vuoden aikana tehnyt tappiota keskimäärin 14 MILJOONAA euroa/vuosi. Tappion kuittaavat venäläiset vähemmistöomistajat.

Eli kaikki Hjalliksen Jokereista saama tulo on loppujen lopuksi venäläisten taskusta tulevaa rahaa, ja samat tahot pitävät Hjalliksen firmaa hengissä. Kuulostaa kovasti siltä, että kansanedustajamme saattaisi olla venäläisten vaikutettavissa.

Ajatelkaapa mitä tahansa "normaalia" länsimaata, jossa parlamentin jäsenen firma saisi jatkuvalla syötöllä miljoonatukiaisia Putinin lähiipiriltä. Siitä nousisi OIKEUTETUSTI melkoinen skandaali.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #36

Hjalliksen tapauksessa raha tulee kuitenkin yrittämiseen, eikä politikointiin. Toisaalta siitä on lyhyt matka vetää johtopäätös toiseenkin suuntaan, kuten Mika Riikonen on tehnyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #36

Kansanedustajan on ilmoitetttava lahjat joiden arvo ylittää x- euroa, 14 miljoonaa ei ole riittävästi ilmoituksen tekemiseen;)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Yhden asian Hjallis unohti:

"Ehkä minun olisi parempi olla, jos mä pystyisin sanomaan ne asiat niin kuin mä ajattelen, niin ettei minua sido mikään."

Olisiko juurikaan uutisoitu huomiota herättävästi ellei olisi kansanedustaja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Samaa ajattelin kun kirjoitin, mutta en laittanut tekstiin, että mitä minä sanoin jo Kataisen aikana.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Siihen samaa erehtyi Hjalliskin, oppivaisena miehenä ei erehtynyt nyt syyttämään puheenjohtajaa, vaan näkee asiat laajemmin."

Mun tulkinnan mukaan tuo oli juuri Orpolle suunnattu, koska Orpo nyt on sillä jakkaralla, jolta määrätään tuo puolueen tekemisen tahti ja riskinotto sinisen palkin kannalta. Mut hatun nosto joka tapauksessa tästä Hjallikselle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä Orpokin tuosta voi itselleen ottaa, vaikka Hjalliksen kärki onkin suunnattu hänestä pois.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä on tuntunut olevan.

https://demokraatti.fi/harhautus-hjallis-harkimo-s...

ja tyydyttääköhän tämänkään tulos:

http://harrijaskari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24410...

- Kaksi vuotta eduskunnassa eikä Hjallis ole saanut suuria mullistuksia aikaiseksi, on se niin väärin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Harri Jaskari on Kataisen löytö polittiseksi sihteeriksi puolueeseen, anteeksi puoluesihteeriksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Ei Jaskarin löytäminen vaikeaa ollut, oli siihen aikaan Tampereen kauppakamarin toimitusjohtajanakin ja tamperelainen kaupunginvaltuutettu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Miksi hän ei ole enää puoluesihteeri on toinen juttu. Harrilla on hyviä kirjoituksia täällä blogistanissa, mutta mitäs nyt kun Hjalliskin sanoo, että ei kukaan saa mitään aikaan. Tarkoittaa se Hjallis samalla myös Jaskaria, siinä missä itseäänkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Tämä kyllä näyttäisi siltä että Hjallis uskoo jotain tapahtuvan kun hän on itse mukana:

Harkimo sanoo, että kokoomuksessakin on istunut monta ryhmää, jotka ovat tehneet ehdotuksia, jotka eivät johda yhtään mihinkään.

Nyt Harkimo kuitenkin toivoo, että tilanne on toinen.

”Meidän ryhmämme teki kovasti töitä ja mielestäni saimme hyviä ehdotuksia aikaisesti. Nyt onkin tärkeää, että niitä toteutetaan. Uskon, että ministeri Terho tuleekin tekemään niin ja vie suomalaista liikuntaa ja huippu-urheilua eteenpäin.”

https://demokraatti.fi/harhautus-hjallis-harkimo-s...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

Minä tulkitsen tuon silleen, että Hjallis kasaa tuossa nyt tulisia hiiliä Terhon pään päälle, eikä aiokaan itse tehdä mitään auttaakseen Terhoa. Se vasta poliittista typeryyttä on. Toivottavasti tulkintani ei ole oikea.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Jos tulkintasi on oikea niin luultavasti Hjallikselta kuuluu että kyllä hän, mutta kun Terho ei. Hjallis taitaa kuitenkin olla väärässä paikassa mieheksi, joka on tottunut päättämään yksin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Sanotaan, että järki-ihmiset turhautuvat vuodessa eduskunnassa, miten sitten on käynyt Ilkka Kanervalle? Hjallis taitaa kuitenkin olla jonkin sortin älykkö, kun turhautumisen merkkejä näkyy jo.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Kanervahan ei ole muuta tehnytkään kuin ollut mukana politiikassa nuoresta pitäen, Hjallis vasta vanhempana suoraan työelämästä. Ja kai siihen tarvitaan joku poliittisen eläimen luonto ja sen lisäksi myös kärsivällisyyttä. Eduskunnan myllyt jauhavat hitaasti.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Hjallis on businessmies ja politiikka on poliitikkojen puuhastelua. Siinä on iso ero.

Jos poliitikko tekee jonkun väärän päätöksen, niin hän ei tule ikinä sitä myöntämään, vaan mieluummin valehtelee kuin myöntää virheensä.

Jos yrityksen johtaja tekee päätöksen, jonka hän toteaa vääräksi, niin hän viimeistään seuraavana päivänä korjaa päätöksensä ja myöntää tekemänsä virhepäätöksen.

Puoluepolitiikka toimii siten, että politiikkaa tehdään puolueen kannatuksen kasvattamiseksi eikä siinä prosessissa kansalaisten etu ole ollenkaan määräävänä tekijänä. Hjallis ei ole tätä perusasiaa vielä politiikan uutena tulokkaana sisäistänyt.

Businessmaailma tuntee Hjalliksen. Ei Hjallis businessmaailmassakaan mikään "sateen tekijä" ole, kaukana siitä. Julkkis businessmies kuitenkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Montakohan sateen tekijää politiikasta löytyy???

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ari mitäs jos lähtisit puhemieheksi Hjalliksen suuntaan!?

Sinusta tulisi hyvä puhemies ja muutenkin ;-)

www.nukkuvat.fi

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kaikki muuhan on jo hyvin pitkälti valmiina ja asiat alkavat tapahtua hyvin nopeasti jos saamme jonkun Arkadianmäen ja politiikan kapinallisen mukaan - nimenomaan haastamaan juuri sen politiikan itsensä - Hjallis olisi oikein hyvä!

http://nukkuvat.fi/eduskuntavaalit-2019

mutta onko se taas vaan pelkkää puhetta? Rohkeasti vaan kysymään Ari tai kuka tahansa. Minun itseni kannattaa kysyä vasta viimeisenä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Esityksesi on kannatettava. Pitää miettiä miten voisin tähän vastata ihan kunnolla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

You made my day, Ari!

Hmmm... teet sille vaan tarjouksen mistä Hjallis ei voi kieltäytyä eli tulemaan "nukkuvan vallankumouksen" etulinjaan ja siinä porukalla uudistamaan suomipolitiikan oikein kunnolla.

Tekemään poliittista historiaa!

Koskee myös sinua ja kaikkia US blogisteja, jotka haluaa että asiat tapahtuvat myös käytänössä.

Minä pärjään oikein hyvin Hjalliksen ja kenen tahansa kanssa joka on tosissaan eikä vaan se hillotolppa. Tässä paras insertti

http://www.permanto.fi/web/alfatv/player/vod?asset...

ja täällä enemmän

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

työkalu on tämä

www.nukkuvat.fi

ps. voit jotain vielä vihjaista sille visioni mukaisesti "hyvien kapitalistien" ja "onnellisten köyhien" aidosta avioliitosta -

jo on kumma jos ei ala täkyt noilla riittämään!? ;-)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Nukkuvien puolue saa oman osuutensa kansanedustajista! Edustajat valitaan arvalla niistä äänioikeutetuista kansalaisista, jotka jättivät äänioikeutensa käyttämättä. Lisäksi arvotaan riittävän monta varaedustajaa, mikäli joku/jotkut varsinaisista edustajista eivät syystä tai toisesta halua tai kykene ottamaan tehtävää vastaan.

Nukkuvien puolueen edustajat voivat sitten kukin liittoutua haluamansa puolueen kanssa tai jäädä yksinäisiksi susiksi. Nukkuvat saisivat karkeasti 60 paikkaa eduskuntaan, mikä toisi kyllä ihan oman lisämausteensa vaikkapa hjallitusneuvotteluihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin (kok) lisäksi kisaan on ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki (kok). Myös kansanedustaja Harry Harkimo miettii. Hän on luvannut kertoa aikeistaan toukokuussa.
(happamia sano....?)

Sipilän "saunakaveri":
HS: Sipilä nimitti Harkimon Veikkauksen hallitukseen – miksi pääministeri sivuutti kokoomuksen ykkösehdokaan?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Marja-Liisa testataan nyt kerrankin loppuun asti yksi kaveri joka sanoo että häntä motivoi itse asia.

Toivottavasti se on Harkimon tapauksessa kokonaisuus eikä kokonaisuus ja oma bisnes - koska tulee välttämättä eturistiriitoja.

#kaverisosiaalikapitalismi

Hjalliksella pitäisi olla tähän varaa taloudellisesti mutta katsotaan nyt.

Oma Youtube ei tee vielä mitään vallankumousta minnekään. on näitä nähty.

Muuta ollaan positiivisia ja autetaan miestä mäessä olemaan sanojensa mittainen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Poliitikkojen puheita pidetään yleisesti vitseinä. Olisiko nyt aika tehdä muutos ja alkaa vaatimaan puheille vastinetta. Hjalliksen puheet olisivat tässä hyvä koepallo, toimiiko vastuunkanto Hjallikselta vai ei?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten lie tuo oman taloudenhoito ja raha-asiat?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Keneltä kysytään Marja-Liisa Kalkela?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Googlelta. Hartwall-areena,Jokerit...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset