Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Katri Kulmunista uusi pääministeri?

Keskusta edestä keskusta takaa. Miten keskustalainen politiikka tänään makaa? Gallup ei syleile nyt kepua, siitä on kokoomuslaisille etua. Keskusta ei ole noussut Helsingissä suosituksi, voidaan hyvällä syyllä kysyä miksi?

Keskustan ahdinko stadissa on niin suurta, että heidän kunniapuheenjohtajakin veljeilee mieluimmin krisujen kuin omiensa kanssa. Sanon omien siksi, että Paavo Väyrynen vannoo olevansa vieläkin Suomen Keskustan jäsen, kaikesta huolimatta.

Miesmuisti ei riitä kertomaan sitä menetettyjen vuosien määrää, kun keskustalaiset ovat luvanneet valloittaa helsinkiläisten kannatuksen. Muistetaan joskus Väyrysen jalasmökistä ja sitä ennen jo vuosia aikaisemmin valloituksesta puhutun.

Liisa Kulhiakaan ei siihen kyennyt 1983 ja niinpä hän erosi Suomen keskustan riveistä vuonna 1985.

Suomen keskusta on kuntapuolue sanovat keskustalaiset itse mielellään, mutta Suomen Keskusta on ainoastaan yhden kerran ollut kuntavaalivoittaja, eli ykkönen kuntavaaleissa toisen maailmansodan jälkeen.

Nykyisin, kun kaupungistuminen jyllää, niin keskustalaiset ovat jäämässä marginaaliin iäksi, jos ei kaupunkeja pystytä valloittamaan. Juha Sipilä puolueensa puheenjohtajana kantaa suurimman vastuun kannatuksen kapenemisesta. Vääjäämättä hänen asemansa alkaa horjua, jos muutosta ei kohta ala näköpiiriin ilmestyä. Herra Gallup tulee onneksi vielä monta kertaa esiin ennen seuraavia vaaleja. Nyt on vain käännettävä politiikan suuntaa Suomen keskustassa.

Limuviinakeskustelu pitää ajatella uudestaan, jos kannatusta halutaan laajentaa.

Maakuntapolitiikka ei myöskään ole kaupunkilaisia mairittelevaa, joten unohtakaa maakuntamalli.

Matkimalla kokoomuslaista politiikkaa ei myöskään voida kampittaa kokoomusta, eli tehkää omaa politiikkaa, niin olette uskottavampia, kuin kevytkokkareina.

Juha Sipilälle neuvoja en ala antaa, itse pitää hänen kortensa kepun kokkoon kantaa.

Sanonpahan vaan, että Katri Kulmunista tulisi hyvä Suomen keskustan uusi puheenjohtaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katri Kulmuni, Suomi-Venäjä seuran puheenjohtaja Paasikivi-Kekkosen linjalla? Mikäpä siinä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Katri on fiksu, pohjoinen nainen (joka kaiken lisäksi puhuu hyvää venäjää)!

P.S. Olin aiemmin Jan Vapaavuoren fani, mutta nyt meni melko lailla usko kun tuore pormestarismies pani koko soteuudistuksen uusiksi 4:ssa tunnissa. Olisiko Petteri Orpon myllykirjeen paikka?

(tervehdys Kiviniemen satamasta: huomenna paatin nosto)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minulla on paatti vielä nostamatta. Sote joutaakin laittaa uusiksi. Sote on kuin liukumiina, johon ovat kompastuneet jo Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Alex Stubb ja nyt on Juha Sipilän vuoro liukastua siihen.

Sotealueita riittäisi ainoastaan yksi tai korkeintaan viisi 18 on ehdottomasti liikaa. Ja maakuntahallintoa ei tarvita, kun on tähänkin saakka pärjätty ilman.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minulle vuorostani kelpaavat Ahvenanmaan, Kainuun sekä Etelä-Karjalan Eksoten todelliset kokemukset ja säästöt. Tällaisesta, yhä jatkuvasta sotkusta en pidä, en millään..Juuri nyt kokoomuksen pisteet laskevat minun silmissäni (ellei Orpo puhale peliä poikki).

Yksi sotealue.... yksi neuvostoliitto, yksi eurostoliitto. Suuruus on kauneutta (ja tehokkuutta), onhan? On! Uskomme, näillä mennään: meilahtelaiset ovat muun maan parhaat asiantuntijat. Ihme, ettei sitä aiemmin tajuttu?

P.S. Tornion lahja maailmalle, Katri Kulmuni, on Kai Mykkäsen luokkaa (eli harvinaisuus). Tulevaisuuden poliitikot, molemmat, ja hyvä niin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Säästöt ? Eikö yhden alueen sotesta sitten Ilmari tulekaan säästöjä???

Minusta 18 aluetta on huonompi säästöntuoja kuin yksi tahi viisi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #8

Sen verran haluan todeta, että Ahvenanmaan, Kainuun ja Eksoten säästöistä/tehoista löytyy jo nyt aivan riittävästi dokumentoitu tietoa sille, jolla on aitoa kiinnostusta (käytäntö vs. teoria)

Yksi sotealue muistuttaa liikaa niin Brysseliä kuin Moskovaa...Mutta jos jengi tykkää, menköön.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #5

Tässä olen kyllä Ilmarin kanssa samaa mieltä. Yksi sote on liian vähän. Todennäköisesti 18 on lähempänä oikeaa kuin 5. Näiden sote-alueidenhan on tarkoitus tuottaa sosiaali- ja terveydenhoidon peruspalvelut. Tuottamiseen tarvitaan silloin alue, joka on riittävän iso, että sen rahkeet riittävät kaikkeen tarpeelliseen mutta samalla riittävän pieni, että yhteisvastuullisuuden ajatus säilyy.

Jo nyt ollaan liiaksi sillä puolella, että valtion pitää ainakin maksaa kaikille mitä vain keksitään tarvittavan.

Uudistushan voi tietenkin mennä pieleen, jos ei osata määritellä, mitä sote-alueiden palveluihin pitää kuulua, mitä voi kuulua, mitä sote-alueet voivat tuottaa yhdessä ja mikä on vain valtakunnallista.

Johan etelän suurissa kaupungeissa kaivataan kaupunginosavaltuustojakin. Joten ei se keskittäminenkään ole ainoa toive.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Onko tuo Kiviniemi Pyhtäällä?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #9

Mukavaa, että nostit pätevän Katrin framille. Hän on ollut turhan tuntematon, siis tähän asti (esimerkiksi joutava "viestimies" Ilkka Kanerva saisi jo väistyä).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Katri on kepun ainoa valopilkku ja pirteä sellainen, joten nosto oli enemmän kuin Väyrysen haukkuminen. Ei sitä aina jaksa haukkua räkyttää. Minusta Mari Kiviniemi olisi ansainnut toisen mahdollisuuden. Hänen lähtökohtansa olivat vaikeat ja aika lyhyt.

Sotea ei kannata pikkoa turhan moneen osaan kun sen tarkoitus juuri on laittaa alueita yhteen. Brysselin mallia ei sotesta saa vaikka se olisi viiden alueen sote tai vaikkapa vain yksi alue. Koska Bryssel on aivan eri asia kuin sote.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #13

Kiviniemi olisi tosiaan ansainnut pidemmän ajan. Hän toimi pääministerinä vielä siinäkin vaiheessa, kun valtiovarainministeri Katainen kävi kokoomuksen vaalikampanjaa. Joten vain toinen oli johdonmukaisen lojaali hallitukselle loppuun saakka.

2011 keskusta oli tosiaan täysin sekaisin. Mutta ei se suinkaan ollut Kiviniemen vika. Kyllä sitä ennen oli jo moni muu ehtinyt ryssimään, vaalirahaitussekoilu tietenkin päällimmäisenä. Konkareista Väyrynen ja Pekkarinen ei ollut hallituksessa mitään apua, pikemminkin päinvastoin. Joten eipä Sipilä heitä enää valinnutkaan.

Joten myös Sipilä ansaitsisi vielä jatkon viemään keskusta vuoden 2019 vaaleihin. Silloin hallituksen viimeinenkin vuosi etenisi työnteon merkeissä. Jos 2018 vaihdetaan pääministeri pääministeripuolueen puheenjohtajakisan perusteella, niin on turha odottaa, että viimeisenä vuotena saadaan mitään aikaan.

Levosen lasken entisenä perussuomalaisena nyt lähinnä desantiksi. Muutenkin keskustalaiset kirjoittavat täällä sen verran vähän, että siitä kai ei paljoa voi päätellä. Sitäkään en osaa sanoa, oliko eduskuntaryhmän kannanotto suuri suunnanmuutos, vai onko taas kyse lähinnä tahallisesta väärinymmärtämisestä kilpailijoiden taholta.

Toivoisin edelleen, että vuonna 2019 voitaisiin jatkaa keskustan ja kokoomuksen hallitusyhteistyöllä. Sillä ei ole väliä, kummasta puolueesta on pääministeri. Kaikki muut vaihtoehdot vaikuttavat karseammilta.

Hyvää vaihtoehtoa Sipilälle ei ole näkyvissä ja tuskin tulee vuoden sisällä. Mutta olisi todella korkea aika, että taustalta alkaisi ilmestymään seuraajia. Kulmuni on yksi mahdollisuus mutta hieman nuori. Tiilikainen ehkä voisi olla seuraava, koska Puumala on kadonnut jonnekin taustalle. Lehtomäellä paskalaki taitaa olla liian paha painolasti ikuisesti. Kaikkosta taas Nuorisosäätiön sotku tulee seuraamaan aina.

Meni vähän tajunnanvirraksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Kiviniemestä sen verran että epäonnistui vaaliväittelyissä, mikä toki saattoi johtua paineista, mutta sekin todennäköisesti vaikutti tulokseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Katri on ihan mahdollinen nouseva tekijä. 2018 on vain liian varhain.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Liian varhain se pääministeriys on ollut myös Matti Vanhaselle ja Jyrki Kataiselle, kun piti kesken heittää.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Viikonloppuna paatti kuiville. Niin kyllä periaatteessa Keskustalla on tulevaisuutta, jos kaupunkilaisista saisi siivun. Lähi- ja kotimainen ruoka olisivat pari asiaa, joita kannattaisi tuoda voimakkaasti esille. Ja kotimaisen ruuan saantivarmuus. Keskustalaisethan näitä tuottaa, ja seassa joku Kokoomuslainenkin taitaa olla.
Kyllä näitä asioita kaupunkilaisetkin arvostavat.

Pekka Iiskonmaki

#4
Kepu näivetti maaseudun verotus ja holhous edellä politiikallaan.

Kepu luisui uskonlahkojen temppleihin, jossa ahdasmieliset päätökset tehdään puskista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kepun risukeko on enää sytyttämistä vailla.

Kunniatehtävän muistoroihun sytyttäjäksi on saanut puolueen presidenttiehdokas Matti Uuniperuna Vanhanen.

Parin prosentin kannatuksella Suomen tasavallan presidentiksi Vanhanen tulee symbolisoimaan puolueensa väistämätöntä katoamista lähivuosina savuna ilmaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kepun kannattaisi yhdistyä krisuihin Väyrysen mallin mukaisesti säilyisi edes 3,5 % kannatus.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olin kokouksessa kun Katri Kulmuni valittiin Suomi-Venäjä seuran puheenjohtajaksi pari vuotta sitten. Hän on upea nainen, todella edustava. Ja hän tuntee Moskovan hallituspiirit läpikotaisin. Onhan hänen miehensä moskovalainen. Jos meillä on asiaa Putinille, niin Katri rouvalla on suora kontaksi päämajaan.

Hän voisi puhua Putinille miehensä kanssa Petsamon palauttamisesta. Se olisi lottovoitto koko Lapille ja Arktisen alueen kehittämiselle.

Myöhemmin pääministerinä hän voisi hoitaa Karjalan palauttamisen. Loppuisi lama kerralla Suomsta ainakin pariksi vuosikymmeneksi. Ja Pietarin aluekin saisi piristysruiskeen.

Eipä ole tarvinnut ajatella moneen vuoteen auton katsastusta eikä veneen nostoa. Huoleton on hevoseton poika.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mukavaa kun Leo teki Katrista entistä tunnetummaksi, juuri tällaista tarvitaan nyky-Suomessa. Mitä tiedät kertoa Mykkäsen Kaitsusta?

P.S. Oliko niin, että myös Heidi Hautalalla on moskovalainen (elokuva)mies? Onko hänkin siis epäisänmaallinen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kai Mykkäsen vanhemmat ovat kokoomuksen entinen kansanedustaja Jouni Mykkänen ja kielenkääntäjä Maria Sokolow.

Katri Kulmuni teki itseään tunnetuksi viimeisimmässä A-talkissa, puhui päälle ja muutenkin vähän mitä sattui.

Suosikit keskustan johtoon kannatuksineen tässä, vain keskustalaiset vastaajat:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/joka-viides-on-er...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #29

Kaikkonen ei innostu Sipilän haastamisesta: Tilanne olisi toinen, jos Sipilä ei olisi käytettävissä jatkokaudelle. (Aamulehti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mikähän se kepuja vie sinne Moskovaan ja Putinin kylkeen? Kekkosen perinnettäkö siinä vaalitaan?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Nyt meni mukava viestiketju melko surkeaksi (lähinnä Leon ansiosta). Hyviä unia!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän Leo mitään ilkeätä sanonut, kuka se nyt on mielensäpahoittaja? Hyvää ötyä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Anteeksi Ilmari että sotkin mukavan viestiketjun. Pitää aamulla mennä Wiipuriin, vanhaan suomalaiseen kaupunkiin. Joko ovat saanet sen putsattua ja jälleenrakennettua.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juu, Leo, se olikin harkitsematon ylireagointi minun taholtani. Tulkitsin, että leimasit Katria jonkinlaiseksi putinistiksi..

Huomasitko Viipurissa saman, minkä venäläisbloggari Ilja Varlamov? Hän kirjoitti upean blogin: "Anteeksi, suomalaiset, me möhläsimme!". Itse asiassa ilmaisu oli huomattavast rumempi; siitä nuo piipmerkit).

Tässä hänen bloginsa, jonka kuvasarja kertoo jo kaiken (myös kommenttiketju on hyvä):

http://varlamov.ru/2334638.html

terveisin,
ei-putinisti

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kulmunista minulle tule ensimmäisenä mieleen Paula Lehtomäki. Hänkin oli kerran nouseva tähti. Hallitsee venäjän kielen, on hyvä laulamaan karaokea ja puhuu sujuvasti. Ei vain lähtenyt lentoon. Kompastui ympäristöministerinä Talvivaaraan.

Katrilla myös on puhetaitoa. Sisällöstä vain ei tahdo saada selvää. Se hukkuun monisanaisuuteen. Taito sekin on, että osaa soljotella sujuvasti tyhjää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lehtomäki taisi kompastua enemmän paskalakiin, mutta hänkin oli Suomi-Venäjä seuran puheenjohtaja.

Pekka Iiskonmaki

Kepu kompastui kaljapullon korkkiin ja valta puolueessa on siirtynyt uskonlahkoille.

Kepun kannatus sulaa jo maaseudulla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

No ei kait tuo nykyistä huonommaksi menisi. Arvioni perustuu valokuvien vertailuun ja tietoihini nykyisen pääministerin saavutuksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset