Espanjan pääministeri Mariano Rajoy

Onko pääministeri Mariano Rajoy enää tehtäviensä tasolla, puhuessaan, että Espanjassa on toimittu ainoastaan lain mukaan?

Mariano Rajoy on oikeustieteen lisensiaatti ja varsin kokenut poliitikko.

On siellä Espanjassa ihmeellinen käsitys demokratiasta, kun kumiluodeilla estetään äänestäminen.

Tämä Katalonian tai katalonialaisten asia on ollut esille ja vuosikymmenet, joten ei tämä mikään uusi asia ole. Se miksi alue pyrkii pois vanhasta hallinnosta tuli aika selväksi kaikille. Eihän Espanjan laillisuudessa ole mitään järkeä.

Jos Suomessa vaikkapa Pohjois-Savo haluaisi äänestää itsenäisyydestään, niin antaisiko pääministeri Juha Sipilä käskyn Paula Riskikon johdolla ammuskella savolaisia kumiluodeilla? 

Toinen asia sitten kokonaan on se, miksi katalonialaiset haluavat Andorran kaltaiseksi lilliputtivaltioksi? Andorra on niin pieni yksikkö, että moni ei edes tiedä sen olevan olemassakaan. 

Mutta sejhän ei ole tämän asian ydin millaiseksi katalonialaiset Kataloniansa haluavat, vaan se miksi ja miksi kumiluodit vihuvat äänestyspaikoilla. Äänestäminen kai on suurin demokratian hyveistä.

Kieltämällä äänestämisen, kieltää samalla sananvapauden ja ihmisen suvereniteetin omaan ajatteluun. Miksi pääministeri sitten härkäpäisesti pitää Espanjan oikeudesta hallita Kataloniaa, jos itse alueen asukkaat haluavat itsenäistyä? Siinäpä tuhannen euron kysymys, jota on pohdittu pitkään ja hartaasti, mutta ääneen sitä ei kukaan sano. 

Onneksi olkoon espanjalaiset, teillä on suvaitsevaisuus kohdallaan, kumiluoteja äänestyskoppiin ja sitä rataa.

Miten se on YK:n ihmisoikeudet Euroopassa, kun äänestäminen omasta alueesta on kiellettyä, niin toinen vaihtoehto on silloin sota. Sitäkö pääministeri Mariano Rajoy asiassa laillisesti hakee?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu