Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy

Onko pääministeri Mariano Rajoy enää tehtäviensä tasolla, puhuessaan, että Espanjassa on toimittu ainoastaan lain mukaan?

Mariano Rajoy on oikeustieteen lisensiaatti ja varsin kokenut poliitikko.

On siellä Espanjassa ihmeellinen käsitys demokratiasta, kun kumiluodeilla estetään äänestäminen.

Tämä Katalonian tai katalonialaisten asia on ollut esille ja vuosikymmenet, joten ei tämä mikään uusi asia ole. Se miksi alue pyrkii pois vanhasta hallinnosta tuli aika selväksi kaikille. Eihän Espanjan laillisuudessa ole mitään järkeä.

Jos Suomessa vaikkapa Pohjois-Savo haluaisi äänestää itsenäisyydestään, niin antaisiko pääministeri Juha Sipilä käskyn Paula Riskikon johdolla ammuskella savolaisia kumiluodeilla? 

Toinen asia sitten kokonaan on se, miksi katalonialaiset haluavat Andorran kaltaiseksi lilliputtivaltioksi? Andorra on niin pieni yksikkö, että moni ei edes tiedä sen olevan olemassakaan. 

Mutta sejhän ei ole tämän asian ydin millaiseksi katalonialaiset Kataloniansa haluavat, vaan se miksi ja miksi kumiluodit vihuvat äänestyspaikoilla. Äänestäminen kai on suurin demokratian hyveistä.

Kieltämällä äänestämisen, kieltää samalla sananvapauden ja ihmisen suvereniteetin omaan ajatteluun. Miksi pääministeri sitten härkäpäisesti pitää Espanjan oikeudesta hallita Kataloniaa, jos itse alueen asukkaat haluavat itsenäistyä? Siinäpä tuhannen euron kysymys, jota on pohdittu pitkään ja hartaasti, mutta ääneen sitä ei kukaan sano. 

Onneksi olkoon espanjalaiset, teillä on suvaitsevaisuus kohdallaan, kumiluoteja äänestyskoppiin ja sitä rataa.

Miten se on YK:n ihmisoikeudet Euroopassa, kun äänestäminen omasta alueesta on kiellettyä, niin toinen vaihtoehto on silloin sota. Sitäkö pääministeri Mariano Rajoy asiassa laillisesti hakee?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Musta päivä Espanjalle. Selvästikin Kataloniassa on laajaa tyytymättömyyttä Espanjan hallintoa kohtaan. Miksei tätä tyytymättömyyttä ole saatu edes sen vertaa hillittyä, että kansanaäänestyksen olisi voinut antaa ihan turvallisesti tapahtua, koska enemmistö olisi ollut yhtenäisen Espanjan kannalla?

Harmaa päivä myös EU:lle. Kataloniahan ei ole eroamassa EU:sta, eikä Espanjakaan, vaan kun varsin totalitaristiselta vaikuttavia keinoja käytettiin Kataloniassa, EU ja sen jäsenvaltiot vaikenemalla hyväksyi tämän. Vertailuna voisi ajatella, että jos laittomia maahantunkeutujia olisi vaikkapa Unkarissa kohdeltu kuin Kataloniasa kohdeltiin kansalaisia, niin mikä poru siitä olisi syntynytkään.

Mariano Rajoy? En ole ikinä kuullutkaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Katalonialaisten toiveet omasta hallinnosta on jo niin pitkä perinne, ettäse olisi aika selvittää.

Musta päivä tai verinen päivä, mutta missä on se äly nyt, kun siitä niin usein puhutaan?

Missä on suomalaisten meppien mielipiteet, missä on ulkoministeri Soinin tiedotustilaisuus, missä on se järki, mikä meille on annettu?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä on kyllä katselemisen arvoinen.
"Nigel Farage on the EU's response to police brutality in Catalonia"

https://www.youtube.com/watch?v=jVE0RgIVRqQ

Henry

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos et ole koskaan kuullut Mariano Rajoystä, niin tuskin olet kuullut myöskään Esteban González Pons nimisestä henkilöstä?

Meidän itse kunkin tulisi tietää enemmän Euroopan poliittisista kiemuroista, silloin voisimme äänestää aktiivisemmin Eurooppa-vaaleissa.

Jos emme tiedä niin kohta voi kumiluodit vaihtua nikkeliin tai lyijyyn.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Noh, varmastikin tämä Espanjan hallinnon toiminta vahvistaa katalonialaisten ystävyyttä ja rakkautta Espanjan yhtenäisyyden suuntaan. Jokainen kumiluoti tuo ystävyyttä lähemmäksi todellista rakkautta.

;-)

Juha Hämäläinen

Lissabonin sopimuksen mukaan saa jopa tappaa kansannousun tukahduttamiseksi, joten kai tämä kumiluoti-nokialainen on sellainen solidaarinen pehmolelu, jolla osoitettiin harkintaa ja suvaitsevaisuutta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

'Euroopan unionin perusarvoja ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Nämä arvot yhdistävät jäsenvaltioita eikä unioniin voi kuulua yhtään maata, joka ei tunnusta näitä arvoja.'

( lainaus ) http://europarlamentti.info/fi/arvot-ja-tavoitteet...

Mitä tekee Juncker ?

Marko Parkkola

On kännissä tai krapulassa tai molempia.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos Kataloniassa on 7.5 miljoonaa asukasta ja Pohjois-Savossa 250 000, eivät nuo ole täysin toisiinsa verrattavissa.

Edellisestä riippumatta, mummojen heittelylle portaita alas tai aseettomien ja väkivallattomien kansalaisten ja lemmikkikoirien pahoinpitelylle kadulla on vaikea keksiä muuta syytä kuin sen, että halutaan tarkoituksella kehitellä alueelle jotain uutta ETA:n kaltaista järjestöä. Miksi näin halutaan tehdä, on tässä vaiheessa epäselvää. Samoin kuin sekin, miksi toiminnalla on ilmoitettu olevan eu-johtajien täysi tuki (Espanjan pm lausunto).

Katalonian oma poliisi ei näköjään osallistunut väkivaltaisuuksiin ja pyrki jopa joissain tapauksissa suojelemaan kansalaisia. Tuokin on aika selkeä ennusmerkki siitä, että jotain on tapahtumassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n johto hyväksyy omien perusarvojensa vastaisen toiminnan, niin mitä muita perusarvoja EU n johto on valmis rikkomaan?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mitä EU:n johdon toimintaa on seurannut, uskoisin heidän olevan valmiita rikkomaan kaikki mahdolliset solmitut sopimukset ja säädetyt lait. Eikä tällaisessa Euroopassa ole mitään järkeä olla mukana.

Naurattaa nuo meidän oman maan poliitikot, jotka ilmiselvästi odottavat jostain ohjeita miten nyt tulisi toimia, eivätkä uskalla sanoa Katalonian tilanteesta mitään sitä ennen. Siis nämä meidän omat demokratiamme vaalijat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tottahan tuo on Jussi, eikä pohjoissavolaiset kanna Suomen taloudesta sitä leijonan osaakaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Catalonia ei ole vain espanialaisten asia, vaan myös EU:n asia, ja siten myös meidän suomalaisten. Niinpä jokainen kunnon federalistin vastustaa jyrkästi Euroopan yhtenäisyyttä rikkovaa pullikointia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Toinen asia sitten kokonaan on se, miksi katalonialaiset haluavat Andorran kaltaiseksi lilliputtivaltioksi? Andorra on niin pieni yksikkö, että moni ei edes tiedä sen olevan olemassakaan."

Pinta-ala (neliökilometriä): Andorra 467,63; Katalonia 32 114. (esim. Belgia 30 528)
Väkiluku: Andorra 77 281, Katalonia 7, 5 milj. (Esim. Suomi 5,5 milj.)

Kunnon federalistin mielestä myös Belgian ja Suomen kaltaisten lilliputtivaltioiden itsenäisyys on turhaa?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Itsenäisyys ei haittaa federalistia, jos itsenäinen valtio on niin pieni, että se ei näy kartalla; Vatikaanin ja Andorran kokoiset "kärpäsen paskat" eivät pilaa kokonaiskuvaa. Mutta suuremmat itsenäiset alueet rumentavat karttaa ja niitä pitää kaikin keinoin vastustaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kurdistan ei olisi lilliputti, mutta tuntuu vain olevan naapureille mahdoton hyväksyä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Katalonia on Espanjan elinvoiman ja matkailun moottori. Espanja on kusessa ilman Kataloniaa- siinä syy tällaiseen häikäilettömään hallinnon terrorismiin. Asiasta toiseen, Suomessa on 5,5 milj. asukasta ja Kataloniassa 7,5 milj. asukasta. Barcelonan maailma tuntee paremmin kuin pääkaupunki Madridin. Eli ???

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Barcelona toki on suosittu matkailukohde, mutta kyllä Espanjan Aurinkorannikko ja Kanaria ovat paljon suurempia moottoreita kuitenkin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Catalanialla vauraudestaan huolimatta on velkaa 67mrd.Catalaniaa ei kukaan enää luotota muuten kuin Espanjan keskushallinnon takuilla.Talouselämä ei itsenäisyyshanketta ole tukemassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Katalonian kansanäänestys oli kuulema Espanjan perustuslain vastainen. Saavatko katalonialaiset perustuslain mukaan äänestää yleensä mistään? Jos saavat, olisi kannattanut äänestää siitä, annetaanko Katalonian aluehallinnolle valtakirja käynnistää Espanjan hallituksen kanssa neuvottelut Katalonian itsenäistymiseksi. Äänestyksen merkitys olisi ollut lähes sama kuin nyt toteutetulla "laittomalla" äänestyksellä.

Tuollaisen äänestyksen tulkitseminen lain vastaiseksi olisi ollut helppo tuomita oikeusmurhaksi muissa EU-maissa.

Käyttäjän amgs kuva

Venezuelan Nicolás Maduro moitti (oikeutetusti) Espanjan hallitusta. Maduro itse ei ole enkeli, Mariano Rajoy ei ole enkeli, Carles Puigdemont ei ole enkeli. Omituisinta on nyt lukea kuinka ne, jotka Suomessa puolustavat poliisin laillista toiminta (kyseenalaistakin) turvapaikanhakijoita kohtaan, nyt vastustavat Espanjan mellakkapoliisien laillisia toimia. Tässä maailmassa on erittäin epäoikeudenmukaisia lakeja.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ei mummojen heitteleminen rappusia alas ole mitään laillista toimintaa. Jos välttämättä haluaa estää äänestämisen ja demokratian toteutumisen, voi mennä äänestyspaikalle päivää etukäteen ja estää ihmisiä pääsemästä sisälle. Ei siinä tarvitse pahoipidellä tuhatta ihmistä.

Käyttäjän amgs kuva

Väkivalta ei ole koskaan laillista, mutta poliittiset johtajat selittävät väkivaltaa laillisuudella, niin Espanjassa. Suomessakin tapahtuvaa voimankäyttöä selitetään laillisuudella.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #17

Valtion määritelmä on, että sillä on tietyllä maantieteellisellä alueella väkivallan monopoli, sen legitimiteetti. Valtion väkivalta on aina siltä kannalta laillista. Sitten voi miettiä eri väkivallan tyyppejä. Filippiinien Rodrigo Duterte päätti alkaa lahtaamaan kaikki jotka ovat tai joiden väitetään liittyvän huumekauppaan. Venäjällä osoitetaan usein mieltä jolloin pamppu heiluu, on ns. normi siellä kuten monessa muussakin maassa. Sitten on Espanja jossa äänestämään pyrkivä mummo saa pampusta. Sitten on Suomi jossa äkkiseltäni ei tule mieleen ainuttakaan tapausta jossa poliisi olisi innostunut vaikka pamppua heiluttamaan. Epärehellinen ihminen voi toki vertailla näitä keskenään jos oma agenda haluaa vääntää maailman haluamakseen, rehellinen ihminen näkee oitis ettei Espanjalla ja Suomella ole mitään tekemistä keskenään kunhan Rasmus sun muut hihhuliaktiivit keksivät moisia fantasioita.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Ana Maria,"Esivaltahan on Jumalan asettama, eikä turhaan miekkaa kanna"!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Omituisinta on nyt lukea kuinka ne, jotka Suomessa puolustavat poliisin laillista toiminta (kyseenalaistakin) turvapaikanhakijoita kohtaan, nyt vastustavat Espanjan mellakkapoliisien laillisia toimia."

Samoin ne ketkä vastustavat poliisin väkivaltaa esimerkiksi turvapaikanhakijoita kohtaan, ovat nyt hiljaa ja vaikenemisellaan hiljaisesti hyväksyvät Espanjan poliisin väkivallan, demokratiaa haluavia kansalaisia kohtaa. Kuten poliittinen eliittimme, joka juhlapuheissa niin puolustaa demokratiaa, mutta nyt vaikenee. Mutta tämä ei näköjään ole omituista?

Ei vaikka se antaa viestin, että jos kansalaiset suomessakin haluaisivat päivittää näennäisdemokratiaamme oikeaksi demokratiaksi, olisi heillä sama kohtalo kuin katalaaneilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Sitten on Suomi jossa äkkiseltäni ei tule mieleen ainuttakaan tapausta jossa poliisi olisi innostunut vaikka pamppua heiluttamaan."

Onhan niitä tilanteita ollut Suomessakin vaikka hurumykky.

(Muokkaus: piti laittaa vastauskommentiksi ylempään.)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Anarkistin tai mellakan hallinta on yksi asia, jossa voi joutua vaikka pippurisumutetta käyttämään. Tämä ei kuitenkaan ole verrannollinen äänestämään pyrkivän mummon pieksemiseen. Poliisi noudattaa aina ohjeita ja ainoa yhteinen tekijä onkin, että tilanteet voivat aina luonteensa takia pahentua. Siksi Antifa - anarkistien toimet ovatkin hyvin tuomittavia kun ovat provosoimassa poliisia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Viimeisin varsinaisesti suuri pampuin tapahtunut operaatio lienee ollut kansainvälisen nuorison rauhanfestivaalin vastamielenosoittajien kurmottaminen ratsuhevosten selästä käsin 1960-luvun alussa Mannerheimintiellä. Siellä veri lensi.

Sitten tietysti yksi esimerkki on "Sapeli Simosen" määräyksestä tapahtunut Kemin mielenosoituksen tukahduttaminen 50-luvulla. Siellä jopa kuoli ihmisiä poliisin luodeista. https://www.youtube.com/watch?v=zCbc5SQbSow

Niitä pienempiä antifasismi- ja antiantifasismipamputtamisia, mitä lieneekään, on sitten ollut silloin tällöin lisäksi viime aikoinakin.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Katalonian tapaisessa demokratiassa ei voi spontaanisesti ryhtyä tällaisiin itsenäisyysmanöövereihin, koska on myös suuri ryhmä (ehkä jopa enemmistö) joka tuntee Espanjan kodikseen. Jos tällaisiin ryhdytään, sen on tapahduttava vähän kuin Skotlannissa tapahtui. Sitäpaitsi tällä itsenäisyysjoukolla ei ole mitään konkreettista, miten Katalonian suhteet järjestetään: valuutta, ulkosuhteet jne. Vastuutonta ihmisten tunteilla pelaamista ja laitonta. On varmasti olemassa lailliset menettelyt tämän kysymyksen ratkaisuksi-puoleen tai toiseen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jussi Halla-aho
2 t ·
Ulkopoliittisen johtomme kannattaisi edes viran puolesta seurata, mitä maailmalla tapahtuu. Katalonia on vuosien ajan yrittänyt neuvotella Madridin kanssa kansanäänestyksen järjestämisestä. Espanja on ilmoittanut, ettei asiasta voi neuvotella, koska Espanja on jakamaton.
On hiukan tekopyhää arvostella Kataloniaa "laittomista" keinoista, jos "laillisia" ei ole tarjolla. Samoin on aika hölmöä neuvoa katalaaneja sormi pystyssä neuvottelemaan, jos toinen osapuoli ei neuvottele.
Periaate, josta olen aina pitänyt: Jos arvostelee toista siitä, että tämä toimii väärin, pitää pystyä kertomaan, mikä on oikea tapa toimia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuinkahan tuo menee, joku vuosi sitten vain 40 % katalaaneista kannatti itsenäisyyttä, IL:ssa olleen tuoreen tutkimuksen mukaan 50,1 % ja IL:

"Julkisuus vain lisää näköharhaa, koska siellä esiintyy vain itsenäisyyttä kannattava etnisesti puhdas Katalonia."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170929220042852...

Jo ainakin viikko sitten Kataloniaan lähetettiin tuhansittain Espanjan tunnetusti kovaotteisia poliiseja ja Katalonian itsenäisyyttä ajavat todennäköisesti ennakoivat mitä on tulossa - halusivatkohan äänestäjien kustannuksella asialleen kansainvälistä julkisuutta.

Tästä on vaikeaa sanoa suuntaan tai toiseen, mutta

Spanish police seize regional government documents in Catalonia fraud probe

Plainclothes Spanish police officers on Thursday raided the regional parliament and headquarters buildings of Spain's prosperous northeastern Catalonia and seized documents in connection with an investigation into alleged corrupt dealings within a powerful pro-independence party.

- Espanjan poliisin toimia mitenkään puolustelematta.

https://www.efe.com/efe/english/portada/spanish-po...

Marko Parkkola

89% äänesti itsenäisyyden puolesta kumiluotisateessa. 844 luokkaantunutta. Rajoyn eroa vaaditaan.

http://www.zerohedge.com/news/2017-10-01/fascism-s...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olipa asia miten päin tahansa huonosti hoidettu ja eron paikka pääministerille ehdottomasti.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Espanjan pääministeriltä on holtti kadonnut täysin. Irakissa toimittiin toisin. Siellä äänestystä ei poliisivoimin vastustettu.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005385435.html
Katalaanit pyrkivät äänestämään, mutta poliisit saivat mellakoinnin aikaiseksi. Kyllä pamputtamisella ja ihmisten raahaamisella saadaan konflikti.
Hesarissa on erittäin hyvä juttu asiasta. Tässä linkki.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005390632.html

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

KATALONIA KATALONIA ...

Katalonia on haaste EU:lle. Monessakin mielessä.

Yksi, kenties kauaskantoisin on tämä:

Kurdistan järjesti viikko sitten kansanäänestyksen itsenäistymisestä. Irak vastusti sitä, kuten kaikki lähipiirin asianosaiset muutkin maat.

Mutta äänestys toteutettiin ja toteutettiin säännönmukaisessa järjestyksessä, ilman "isäntävaltion" harjoittamaa suoraa väkivaltaa.

https://www.hs.fi/aihe/kurdistanin-itsenaisyysvaat...
HS 26.9.2017: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005384282.html
*
Mutta miten kävi Euroopan Unionissa, sen jäsenmaassa Espanjassa?
Väkivaltaa keskushallinnon taholta, tietoista ja ohjelmallista.

Todella "kunniaksi" Espanjalle, EU:lle ja "LÄntiselle Arvoyhteisölle".

Itsenäistymistä havittelevan separatistisen kansanryhmän/alueen kansanäänestyksien tulos:

Irak 6 - Espanja 0

PS:
Kurdistanin kansanäänestyksen vahva tuki itsenäisyydelle ei johda itsenäistymiseen, ei ainakaan aikoihin, mutta se on "vipu, jolla kurdit houkuttelevat Irakia neuvotteluun asemastaan".

Muuttuja muuttaen, sama teknis-taktinen tavoite oli myös Kataloniassa.

PM Rahoi ja Espanjan keskushallinto sössi homman.

Iltalehti/Janne Palomäki, Näkökulma 2.10.2017; http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201710012200430243_...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Espanjahan ei koskaan ole ollut niin yhtenäinen valtio kuin se kartalta katsoen mukavan neliömaisenä näyttäisi olevan.

Kaikkein voimakkaimmin separatisteja ovat olleet baskit, jotka ovat turvautuneet jopa laajamittaiseen kansainväliseen terroriin missionsa edistämiseksi. Katalonialla on myös aina ollut agendassa itsenäisyys ja oman kielensä virallistaminen ja Francon aikana hanketta ajaneita tuomittiin elinkautisiin vakeusrangaistuksiin.

Sitten on lisäksi olemassa Galician maakunta, jossa asujaimisto puhuu portugalia, tai sen läheistä murretta ja on myös ilmaissut haluaan laajempaan itsenäisyyteen. Kanariansaarilla asuu oma etninen vähemmistönsä eivätkä alkuperäiset andaluusialaisetkaan ole aivan samoja "spanjaardeja" kuin madridilaiset.

Petri Hämäläinen

Baleaareja unohtamatta. Mallorcalaiset ja Menorcalaiset puhuvat katalaania.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #55

Tätä kommenttia odotinkin. Kohta mallorcalaiset ja menorcalaiset yhtyvät katalaaneihin. He ovat ikivihaisia Francon terrosismiin vieläkin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Viimeisin tieto loukkaantuneiden lukumäärästä olisi 844 (Iltalehti?)

Espanjalaiset saavat puolestani olla keskenään mitä mieltä hyvänsä tästä itsenäisyysasiasta, mutta keskushallinnon määräämä ja toteuttama massapahoinpitely ja vandalismi on tuomittavaa missä tahansa, saati Euroopassa.

Nämä tapahtumat osoittavat ainakin sen, että Espanja on demokratiana varsin nuori, ja nyt siellä ollaan palaamassa Francon jalanjäljille.
Kuumakallet Espanjassa vaativat perustuslain artiklan 155 toteuttamista, mikä ymmärtääkseni tarkoittaa, että Katalonialta pitäisi perua itsehallinto. Tämä taas tarkoittaisi käytännössä alueen miehittämistä, näin sen näkisin, koska tuskinpa Katalonian asukkaat muuten tuohon "uudistukseen" suostuisivat, olivat itsenäisyydestä mitä mieltä hyvänsä.

Juha Hämäläinen

Niin mitäpä oikeustieteen opinnoilla tekemistä sen kanssa toimiiko henkilö oikein. Kokemukseni mukaan päinvastoin. Oikeustieteen tutkinnot mahdollistavat rahan ansaitsemisen vääryydellä. On tunnettava lain mahdollisuudet vääryyteen ja heikkoa moraalia osoittaviin tekoihin, jotka ovat kuitenkin laillisia. Kyse on vain kyvystä kiertää ja venyttää sääntöjä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laitoinpa vain tiedoksi, että ei tyhmyyttään tee tyhmyyksiä, eli on siihen oikein koulutettu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Länsi on taas tapetilla, kun joukkoteurastuksen ennätykseksi on ammuttu 50.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Voi olla, ettei Sipilä olisi lähtenyt taistoon Pohjois-Savon säilyttämiseksi. Vertaus oli sikäli huono, että Katalonian itsenäistyminen muistuttaisi pikemminkin tilannetta, että Oulu olisi Suomen pääkaupunki ja Uusimaa haluaisi viimein itsenäistyä muusta Suomesta. En olisi ihan varma mitä Sipilä silloin olisi määrännyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mikähän on se määritelmä, minkä mukaan 7,5 miljoonaa ihmistä ei saa päättää omasta valtiomuodostaan? No sehän on demokratia, jossa enemmistö päättäää, eli Espanjassa 39 miljoonaa siis päättää tuon 7,5 miljoonan puolesta.

Ja 500 miljoonaa EU kansalaista katsoo haavi auki, kun poliisit ampuvat kumiluoteja.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"No sehän on demokratia, jossa enemmistö päättäää, eli Espanjassa 39 miljoonaa siis päättää tuon 7,5 miljoonan puolesta."

Ai perhana, tuolla logiikallahan täytyy äkkiä käydä laittamassa Kosovo ruotuun. Serbian enemmistö tuskin on ollut kosovolaisten kanssa samaa mieltä.

Laajemminkin mietityttää, millä logiikalla jaetaan eri porukoiden oikeudet päättää omasta valtiomuodostaan hyväksyttäviin ja ei-hyväksyttäviin, kun välillä ollaan voimakkaasti tukemassa itsenäisyyspyrkimyksiä ja välillä porukalla kurmoottamassa itsenäisyydestä haikailevia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #47

Niinpä demokratia on kaikille sama, vain tulkinnat eri maissa vaihtelevat.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Oikeestaan molemmilta uppotukki, sillä Ahvenanmaalla äänestetään ilman kumiluoteja oli pääministerinä kuka tahansa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ahvenanmaa onkin äänestänyt tähän saakka mallikkaasti, eli edustaja saadaan äänestettyä ilman puolueriitoja ja sitten siirrytään RKP:n riveihin eduskunnassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #42

Ahvenanmaa olisi syytä antaa vaihtokaupassa Venäjälle Petamon käsivartta vastaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #45

No ei halvatun papat sellaista vaihtokauppaa saa tehdä. Petsamon kyllä voisi Suomelle palauttaa muutenkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #46

Järjestetään Suomessa kansanäänestys Petsamon palauttamisesta ja mikäli se on palauttamista kannattava niin ilmoitetaan heti Venäjälle isännän vaihdosta.

Petsamolaiset saavat sitten vapaasti valita puolensa ilman mitään äänestämisen vaivaa ja väkivallan pelkoa varsinaisen äänestysprosessin aikana.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #48

Ei kun kyberboostataan petsomolaisten mielipide suomalaisia suosivaksi, ja sitten he pitävät äänestyksen jossa haluavat liittyä Suomeen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Barcelonassa oli eilen mielenosoitus itsenäisyyden puolesta ja poliisin väkivaltaa vastaan, johon osallistui tiettävästi yli 700.000 ihmistä. Tämän lisäksi Katalonian aluella lakkoiltiin varsin laajasti protestina viikolopun tapahtumiin.

Näkyvillä taitaa olla vasta lopun alku itsenäisyyshankkeen edetessä kohti toteutumistaan. Toivottavasti osapuolet pysyisivät erossa väkivaltaisista otteista, joka ei oikein sovi eurooppalaiseen ajankuvaan enää 2010-luvulla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onko Arabi-kevät saamassa Eurooppa-syksy vastineensa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuskinpa vain. Tämä Katalonia on EU:n sisällä hiukan poikkeustapaus. Vastaavanlaisia voimakkaita ajassa kasvaneita jännitteitä ei ole näköpiirissä muualla EU:n alueella. Pohjois-Italia on vähän samanlainen kissanhännänveto kuin "ruuhkasuomi" kontra "muu Suomi" mitä tulee dialogiin siitä kuka elättää ja ketä. Skotlannin asema puolestaan on ollut suurin piirtein samalla tavalla tapetilla kaiken aikaa eikä sen kohdalla ole varsinaista räjähdyspainetta olemassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #53

Samaa mieltä Juhan kanssa, kysymyksen heitin ilmaan edellisen kommentin johdosta.

Mutta voihan se olla, että liikehdintä alkaa voimistua, kun otteetkin voimistuvat. Väkivaltaisuus ei ainakaan parantanut Espanjan asemaa, sanoipa kuningas mitä tahansa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #54

Onneksi eurooppalaiset ovat pääosin sivistynyttä väkeä eivätkä toivottavasti tartu aseisiin toisiaan vastaan, vaikka joku hullu perustuslain pykälä siihen antaisi mahdollisuuden; ei edes maahanmuuton nimissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset