Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Silpomaton rasismivapaa yhteiskunta

Rasismiin haetaan nollatoleranssia, mutta kansalaisia vituttaa se, että silpomiselle ei saada samanlaista nollatoleranssia. Sitä ihan oikeasti luullaan, että kun itse pidättäytyy eriarvoistamasta toisia ihonvärin tai uskonnon perusteella, niin se toinen osapuoli sitten toimii myös sillä tavalla terveesti, eikä silvo omaa tytärtään tai tyttäriään.

Raamatussa jumala tekee liiton israililaisten kanssa ja  se sopimus vaatii poikalasten silpomisen. Mutta missä jumala on sanonut, että tyttölapsetkin tulee silpoa?

Onko jumala rasisti? Siitä en tiedä, mutta onko hän tehnyt lain vastaisen sopimuksen, joka silloin raukeaa. Silpominen on väärin. On joitain terveydellisiä syitä avata esinahkaa sen verran, että hygienia toimii. Mutta kyseessä on silloin kirurginen toimenpide, eikä sopimuksen mukainen ympärileikkaus.

Tytöille tehtävä ympärileikkaus ei missään muodossa ole terveyttä edistävä, vaan se on raiskus ihmisyyttä vastaan.

Siksi rasismin nollatoleranssin seuraksi on otettava silpomisen nollatoleranssi.

Miksi nuorukaisia silvotaan, eihän kukaan uhraa karitsaa nykyaikana jumalalle, miksi siis silpominen pidetään jumalan sanan toteuttamisena, lähes ainoana sellaisena voimassa.

Jos jonkun oma käsi viettelee hänet, ei kättä nirhata irti, kuten raamatussa sanotaan, vaan kehotetaan jatkamaan kohtuulisessa määrin.

Nainen ei enää vaikene seurakunnassa, miksi siis silpomiset ovat jääneet meille tabuksi?

Silpomisen nollatoleranssi ja heti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tähän sopii lainaus Husun blogista:
"Suomen lainsäädäntö ei ole erikseen kriminalisoinut naisten ympärileikkausta, vaan viranomaisten mukaan sitä käsitellään pahoinpitelyn tunnusmerkistön kautta. Näen tämän ongelmallisena jo sen vuoksi, että siinä missä pahoinpitelyistä pääsääntöisesti toivutaan ilman pysyviä fyysisiä vaurioita, ei asia ole koskaan näin naisten silpomisen kohdalla. Toimenpide on peruuttamaton ja siitä aiheutuvat fyysiset haitat elinikäisiä. En siis näe mitään syytä sille, miksi toimenpidettä ei voisi erikseen nostaa rikoslakiin. Asiassa määrättävän rangaistuksen tulisi myös olla niin vakava, että jopa maasta karkoitus olisi mielestäni tähän syyllistyneiden vanhempien/ perheenjäsenten kohdalla perusteltua".

Se oli selkeästi sanottu ja siitä voi olla täysin samaa mieltä. On tosiaan syytä ihmetellä, että tuosta asiasta on tässä maassa taivasteltu ainakin kaksikymmentä vuotta eikä mitään ole saatu aikaan. Aikaansaannokseksi en tässä laske niitä taivasteluun käytettyjä palstamillimetrejä enkä hurskasteluun käytettyjä lähetysminuutteja. Tuollainen lainmuutos olisi kuitenkin kaikkien etu, ennen kaikkea tietysti silpomisen uhrien mutta myös lasten vanhempien, jotka voisivat tukeutua lainsäädantöön ja lopulta somaliyhteisönkin, joka pääsisi eroon sekä tuosta tavasta, että sen aiheuttamasta stigmasta.

On siis korkea aika tehdä jotakin, vaikkapa kansalaisaloite tarvittavan lainmuutoksen aikaansaamiseksi. Niitä kansalaisaloitteita kun on väsätty paljon turhemmista paljon harvempiin ihmisiin ja paljon vähemmän vaikuttavista asioista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustan Saarikko otti hiljattain esille ja ovat keskustelleet ja keskustelevat edelleenkin Häkkäsen kanssa. Häkkäsen lausunnon mukaan tyttöjen sukupuolielinten silpominen on rangaistavaa törkeänä pahoinpitelynä.

–  Rikoksesta voidaan tuomita 10 vuotta vankeutta. Myös rikoksen valmistelu, yritys ja osallisuus, kuten avunanto siihen, ovat rangaistavia.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Ministeri-H%C3%A4kk%C3%...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Montako 10 vuoden tuomiota on silpomisesta annettu?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Ei kuulemma ole tullut ilmi ainuttakaan tapausta: kouluterveydenhoitajatkaan eivät kerro. Yrittävät nyt saada viranomaiset yhteistyöhön, ja pitäisihän terveydenhoitajien ilmoittaa pahoinpitelystä.

PS. Ja olisihan kätilöidenkin pitänyt, eivät kai he kotona synnytä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Välinpitämättömyys on kiusallista, kun toisilta on killitori silvottu väkivaltaisesti. Kyllä raiskauksiin ja rasismiin on puutuuttu. Miksi ei tähän?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Eiköhän terveydenhoitohenkilökuntaa nyt lopultakin ohjeisteta, sen käsityksen sain.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Joku hämäläinen hoitanut asiaa, joka on ollut tiedossa jo 1900 luvun alkupuolelta, jos nyt jo aletaan ohjeistaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Unisefin mukaan nykyisin tiedetään, että 200 miljoonaa tyttöä ja naista on joutunut silpomisen uhriksi ja ongelma on ollut tiedossa jo 1900 luvun alkupuolelta. Suomeen ongelmat tulivat ilmeisesti mainitsemaasi aikaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

No sitten vastasin hyvää päivää kirvesvartta, ajattelin Suomea ja arvelin että niihin aikoihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Eihän siitä ole kuin 27 vuotta. Suomessa silpominen tulkitaan törkeäksi pahoinpitelyksi, mutta yhtään tuomiota ei ole saatu toimeenpannuksi. No ei kaikkia pahoinpitelyjä ole myöskään tuomittu, joten jatketaan vaan hyssyttelyä silpomisen suhteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Löysin sen jutun, jonka olin lukenut, ja tästä käy selville että tiedetty on, mutta ei puhuttu viranomaisille mitään.

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201709252200416966_u...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

UNICEF taistelee silpomisperinnettä vastaan yhdessä paikallisten yhteisöjen kanssa, mutta mitään ei juurikaan ole ainakaan Suomessa tapahtunut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Pitäisikökän opettajille selittää kuinka se silpominen tapahtuu, ja että sitä on kulttuureista riippuen erilaistakin. Luulisi niinkin että ovat puhuneet opettajainhuoneessa. Ja terveydenhoitajien luulisi ilman muuta tienneen.

Marko Parkkola

Rikoslaissa on myös vammantuottamus ja törkeä vammantuottamus. Eli hyvin voitaisiin tuomita törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta ilman lakimuutoksia. En ole yhtään varma edes minkälainen laki tässä olisi mahdollinen ilman perustuslain tasa-arvopykälään puuttumista.

Asiaan puuttuminen vaan vaatisi (poliittista) tahtoa lastensuojelulta, poliisilta ja oikeuslaitokselta. Mutta koska laki on relativistinen, ei toisten kulttuurien ihmisiä lähdetä tuomitsemaan kovin herkästi sellaisesta, joka on heidän kulttuurissaan täysin hyväksyttävää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ongelmana ei kuitenkaan ole se, etteikö globaalilla tasolla yhteisiä arvoja voitaisi löytää, vaan se että niitä ei oteta vakavasti. Kuten kommenttisikin kertoo.

Meillä tulisi olla kirjoittamaton laki oman vasemman ja oikean korvamme välissä. Sellainen globaali arvo, ei kansallinen tai uskonnollinen, vaan globaalisti hyväksytty hyve.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sosiaali- ja terveysministeriö julkisti kaksi vuotta sitten ohjeen, jolla pyritään varmistamaan, että poikien ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset tehdään turvallisissa olosuhteissa.

Suomessa Häkkänen tulkitsee ei-lääketieteelliset silpomiset törkeäksi pahoinpitelyksi.

Jos vaihdetaan hiukan sosiaali- ja terveysministeriön sanomaa:

Sosiaali- ja terveysministeriö julkisti kaksi vuotta sitten ohjeen, jolla pyritään varmistamaan, että poikien törkeät pahoinpitelyt tehdään turvallisissa olosuhteissa.

Eikö olekin hassua?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No ei naurata minuakaan, mutta hassua se on jos ministeriö antaa tuollaisia ohjeita. Joku raja se pitää olla kulttuurien kohteliaisuudellakin.

Jos tuo on ministeriöiden kanta niin silloin suomalaisten käsissä on myös verta tuossa silpomisasiassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Poikien osalta selitys lienee tässä (uskonnonavapaus ja ihmisoikeudet):
[Juutalaiseen identiteettiin kuuluu, että mies on ympärileikattu juutalaisen uskon mukaisella tavalla. Tämä merkitsee sitä, että koemme uskonnolliseksi velvollisuudeksemme huolehtia poikalasten ympärileikkauksesta oleellisena osana uskonnonvapauttamme ja ihmisoikeuksiamme.
Ympärileikkauksen heprealainen nimi Brit Mila muodostuu sanoista “liitto” ja “leikkaus”. Pelkkä leikkaus ei ole riittävä toimenpide, vaan vasta sen yhteydessä lausuttavat siunaukset täydellistävät seremonian. Leikkaus suoritetaan kahdeksan päivän ikäiselle poikalapselle, jos pojan terveys sallii. Toimenpide on nopea, turvallinen ja lähes kivuton.]
https://www.city.fi/ilmiot/lukijat+kysyvat+juutala...

Jos toimenpidettä ei voi kieltää juutalaisilta, niin miten sitten muiltakaan? Huomaa erityisesti lainauksen kaksi viimeistä sanaa... 'Lähes kivuton' on selvästi sukua 'lievälle raiskaukselle'.

Varsinainen aihehan oli tietenkin tytöt. Toivottavasti sekä (somali)miehet että terveydenhoidon ja sosiaalitoimen henkilökunta terästävät otettaan. Ei silti varmaankaan olisi pahitteeksi mainita jo laissa tyttöjen ympärileikkaus ihan eksplisiittisesti laittomana ja väkivaltaisena toimenpiteenä. Silloin ei tarvitisisi arpoa, onko tehty väkivaltaa vai ei. Eri asia on tietenkin, kuinka vaikeaksi asian todistaminen syyllisyyden osalta menee ja kuinka paljon muita ongelmia selvittelystä aiheutuu. Mutta toisaalta muutosta ei koskaan tapahdu, ellei sitä joskus aloiteta.

Ilmeisesti on usein vaikeaa tehdä eroa ihmisoikeuksien ja kulttuurioikeuksien välille. Marssijärjestyksen pitäisi kuitenkin olla ilmiselvä. Ihmisoikeudet tulevat paljon ennen uskonnonvapautta ja kulttuurioikeuksia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta olisi kohtuullista, että vanhemmilta, jotka vievät lapsensa silvottavaksi ja varsinkin ne, jotka uusivat tekonsa, kaikki lapset pitää ottaa huostaan. Vanhemmille pitää antaa lisäksi ehdoton vankeusrangaistus. Rangaistuksen tulee olla rikokseen nähden oikeassa suhteessa: tahallisesta elinikäisen ruumiinvamman tuottamisesta tulee tuomita vähintään viideksi, mieluummin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Terveydenhuoltohenkilöstön on nykyiselläänkin ilmoitettava epäillystä pahoinpitelyrikoksesta aina poliisille. Ei lasten silpomista saa jättää ilmoittamatta.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eiköhän raha ole se, joka ratkaisisi ongelman? Jos lähettää lapsensa silvottavaksi taikka silvotuttaa hänet Suomessa ja jää kiinni, niin karkoitus omaan maahansa ilman paluulippua ja avustukset lopetettavat heti, eikä takaisin ole tulemista.
Pitäisi myöskin imaameille saada päähän, että täällä silpominen on rikos, tehdään se
vaikka sitten ulkomailla. Imaameja luulisi kuultavan tässäkin asiassa. Toinen juttu on se, mitä hän suostuu puhumaan seurakunnalleen.
Samoin kouluissa tulisi tytöille kertoa, että silpomiseen ei ole pakko mennä ja jos kuulee sellaista suunniteltavan, voi pyytää apua vaikka kuraattorilta, taikka terveydenhoitajalta. Sitäpaitsi, tytöille pitäisi saada päähän myöskin se, että heillä on oikeus oman kehonsa koskemattomuuteen.Heitä tulisi myöskin varoittaa erikoisista "lomamatkoista" kotikonnuille että eivät joutuisi "sukulaisten" uhriksi.
Jos tyttö viedään lentokentälle, niin hän voi piilottaa vaikka pikkulusikan vaatteittensa alle, niin silloin jää turvatarkastuksessa kiinni ja voi siten paeta tilanteesta kertomalla syyn.
Kaikki keinot on laitettava käytäntöön, että voidaan turvata maahanmuuttajatytöille samat oikeudet kun on kantaväestönkin tytöillä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Terveydenhoitohenkilökunta on hyvinkin tietoinen suomensomalien silpomisista:

"Neuvolassa terveydenhoitaja oli minulta kysynyt onko minut ympä-
rileikattu ja kysyi minulta minkä tyyppinen leikkaus minulle on tehty.
Samalla hän kysyi olenko tietoinen, että tyttöjen ympärileikkaaminen
on Suomessa kielletty ja siitä voi joutua vankilaan." (Haastateltava 4)

Tällainen suhtautuminen ei ole paras tapa estää tulevan sukupolven silpomiset:

"Hoitaja, joka oli ottamassa minulta papannäytteen, kauhisteli ja
pyöritteli päätään, sitten hän sanoi vihaisesti, että en kai aio tehdä
lapselleni samaa. Tämä hoitaja oli minulle vihainen ihan kuin minulla
olisi ollut valinnan varaa. Olisin toivonut, että hän olisi ymmärtä-
väisempi ja ystävällisempi eikä tuomitseva." (Haastateltava 2)

Melkein puolet haastatelluista somalinaisista kannattaa perinteen jatkamista,
näiden neitsyysmyyttiläisten ja perinteisiin kahliutuneiden kanssa on työsarkaa:

"Minun mielipide on se, että tyttöjen ympärileikkaus on hyvä perinne,
joka suojaa tytön neitsyyttä" (Haastateltava 6)

"Vaikka se on asia mikä tuo tytöille tuskaa ja kipua, mutta sen ovat
minun koko suvun naiset käyneet läpi. Se kuuluu meidän kulttuuriin
ja minä kannatan perinteen jatkamista." (Haastateltava 8)

Lähde: "Se on tehty ja piste" - somalinaisten kokemuksia ympärileikkauksesta
https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/1...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Linkki ei valitettavasti aukea, mutta Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoululla tehty: Sherif, Mardiya; Mohamud Barre, Zeinab, Publisher: Diaconia University of Applied Sciences

http://eige.europa.eu/gender-based-violence/method...

Työsarkaa todennäköisesti riittää, terveydenhoitohenkilökunnankin koulutuksessa, ja samaan aikaan suunnittelemista mitä sen jälkeen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Eipä uskoisi, että eletään vuotta 2017, kun noita Elinan linkin haastattelupätkiä lukee. Tutkimus on vuodelta 2011. Toivottavasti on jotakin muutosta asenteissa tapahtunut sen jälkeen.

Somaliyhteisöltä toivoisi Husun lisäksi esim. Maryam Abdulkarin aktiivista lobbaamista perinteen lopettamiseksi. Eikö hän ole feministipuolueessakin, joten naisten hyvinvointi luulisi olevan tärkeä asia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tytöt on laitettu umpeen jotta pojat eivät pääse tekemään pahojaan. Eli poikien takia tytöt on laitettu kärsimään, ei vain lapsuuttaan tai nuoruuttaan, vaan koko elämänsä.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ihme vastauksia. Minusta tuntuu, että silpomista kannattavat somalinaiset ovat kateellisia siitä, että tytär mahdollisesti saisi nauttia sukupuolielämästä erilailla kuin hän itse.
Haastateltava 6 vastauskin oli tyhmä, koska mikä estää leikattua tyttöä menemästä länsimaisen miehen kanssa. Saahan ne ompeleet auki jos tarvis vaatii?
Miksi naisiin ei luoteta tuossa neitsyysasiassa? Siksikö, kun miespuolisilla ei ole pidättäystymiskykyä, vaan raiskaavat tytön jos sitä haluavat?
"Kuuluu kulttuuriin" ei riitä, kun Suomen laki kieltää asian ja se on rikos.
Jos ei lakia haluta /voida noudattaa, niin on parasta mennä sinne omaan kulttuuriinsa takaisin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Toivoton yritys, pari rohkeaa naista yrittää
Somaliyhteisön naiset vastustavat perinteen lopettamisesta, suomen laki ja oikeuslaitos ovat voimattomia, kun kyse on niin syvällä juurtuneesta perinteestä ja usko oikeassa olemisessa.
Pieni sakko taikka vankeustuomio eivät ole mitään, jos toisessa vaakakupissa ovat taivas tai helvetti.

http://tribalmixing.com/index.php/solutions/don-t-...

http://www.dailywire.com/news/12852/muslim-womens-...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toivotonta se on tähän saakka ollutkin. Minusta somalimiesten tulee nyt ryhdistäytyä, ei tämä ole pelkästään naisten asia.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Somalimiehet vastustavat tyttöjen ympärileikkausta

KOTIMAA Turun Sanomat 14.9.2004 13:11 0
Päivitetty 14.9.2004 18:11
Helsinki,
(STT)

Tyttöjen ympärileikkaukset ovat somaliyhteisöissä yleensä naisten välinen asia, johon miehet eivät pysty puuttumaan. Somalialaiset miehet vastustavat ympärileikkauksia jyrkästi eivätkä ymmärrä, miksi leikkauksia tehdään.

Tätä mieltä ovat Suomessa asuvat somalialaismiehet, joiden näkemyksiä on kuultu kansainvälisessä kulttuurikeskuksessa Caisassa Helsingissä. Miehet kertoivat, etteivät he halua, että tyttöjä ympärileikataan. Heillä ei kuitenkaan ole asiassa sananvaltaa, sillä naisilla on tapana teettää toimenpide tyttärilleen keskustelematta miestensä kanssa.

Somalimiehet ilmaisivat kantansa Ihmisoikeusliiton tilaisuudessa, missä julkistettiin ympärileikkausten vastainen dokumenttielokuva sekä asiantuntijaryhmän opas sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

Tyttöjen ja naisten ympärileikkaus on erityisesti Afrikkaan juurtunut kulttuurinen perinne. Suomessa kulttuuria edustavat enimmäkseen somalialaiset.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Ovatko somalimiehet "hiiriä"?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #29

Ei kun naiset leijonia, mitä tulee "naisten" kulttuuriin.

Mutta ihan tosissaan, miehet vastustavat silvottuja naisia, hekin haluavat tuottaa naiselleen seksuaalista nautintoa. Olen tuohon törmännyt useissa yhteyksissä, siis että naiset tekevät sen (silpomisen) tyttärilleen miehiltään jopa salassa, eikä se asia kuulu somalimiesten valtapiiriin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Ovatko somalimiehet "hiiriä"?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #28

Johan on kumma juttu, kun miehillä ei ole perheen asioihin sananvaltaa? En oikein voi uskoa, että asia menee noin. Mieshän on tuossa perheessä perheen pää ja sanansa on laki, jota koko pesue noudattaa.
Ehkäpä mies sitten onkin täys tossu, jos ei saa vaimoaan kuriin ja noudattamaan Suomen lakia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt kun Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud on antanut määräyksen, jonka mukaan naiset saavat ajaa autoa.

Niin kuka antaisi ukaasin, että naiset saavat pitää pimppinsä ehjänä?

Marko Parkkola

Ei löydy sellaista auktoriteettia maailmasta, joka moisen ukaasin voisi antaa. Saudien kuningas on ikivanhan sopimuksen mukaan sunnimuslimien hengellinen johtaja ja ylin auktoriteetti uskonasioissa.

Seuraavaa kuvaa kun katsoo, näkee ettei Suomessa juuri kannata haaveillakaan kansainvälisestä ukaasista.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sunni_Islam#/media/F...

Sen sijaan voisimme muuttaa, kuten yllä kirjoitinkin toiseen kommenttiin, asennoitumista tähän ongelmaan täällä _Suomessa_. Laki antaa jo nyt tarpeeksi hyvät lähtökohdat tuomita törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ruumiinvamman aiheuttamisesta vuosikausia linnaa. Pitäisi teettä jonkunlaista kyselyä ja asennekasvatusta lastensuojelussa, poliisissa ja oikeuslaitoksessa.

EDIT: Luin väärin kommenttisi, mutta yllä oleva pitää silti kutinsa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä avaus Arilta, kiitos.

Perinteisiin tarraaminen taitaa olla se perimäinen syy myös silpomiselle. Näin kun on aina tehty ja tapa kuuluu siihen omaan kulttuuriin. Se on ilmeisesti ihan sama, mitä se oman kulttuurin ulkopuolinen ympäristö sanoo tai ao. asiaan suhtautuu. Ristiriita sen oman patriarkaalisen kulttuurin ( uskonnon ) ja länsimaisen kulttuurin välillä on vaan niin suuri, että omasta kulttuurista poikkeaminen on jatkuvasti aivan liian iso askel vieraaseen ja outoon aiemmin kiellettyyn maailmaan ( vrt. lähtömaan kulttuuri ) Samalla riski poikkeavalle yksilölle joutua oman turvallisen yhteisön hylkäämäksi on liian suuri.

Oman kulttuurin säilymistä tuetaan tiukasti. Esimerkkinä vaatetus, kieli, naisen alistettu asema, moniavioisuus, tapakulttuuri, kielen oppimattomuus jne. Mutta silpominen, kuten ei mikään muukaan kivikautinen ja ihimisarvoa alistava toimnta ei vaan sovi länsimaiseen demokratiaan, eikä todellakaan tuo mitään kulttuurista lisäarvoa tai rikkautta.

On todella outoa, ettei tuota lasten silpomisen totaalista lopettamista ole jo saatu Suomessa järjestykseen. Ollaan sentään länsimaassa, jossa naiset saivat äänioikeudenkin ensimmäisinä Euroopassa 110 v. sitten. Tämä silpominen kuitenkin vaan jatkuu ja jatkuu. Hämmästyttävää ja hävettävää kyvyttömyyttä maan päättäjiltä

Maassa maan tavalla - ilman poikkeuksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Savolaisen kommentti poistetu asiattomana lässytyksenä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

... rasismin nollatoleranssin seuraksi on otettava silpomisen nollatoleranssi.

Rikollisuus on siis kriminalisoitava?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri näin. eli muutamia asioita pitää alleviivata, kun eivät muuten tule lain piiriin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Noinhan se on. Aina kun tämä asia otetaan esille, pöllähtää esille parvi enemmän tai vähemmän virallisessa asemassa olevia toimijoita selittämään, että tämähän on jo kriminalisoitu. Kuitenkaan ei ole esittää ensimmäistäkään oikeusjuttua tai tuomiota. Tapauksia kyllä on runsaasti ja lisää tulee jatkuvasti ja runsaasti, mikäli terveydenhuollon ammattilaisia on uskominen. Kyllä siinä väistämättä tulee vastaan sellainen ajatus, että niitä pykäliä on nyt syytä selkiyttää, kun nykyisiä ei osata käyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset