Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Luopioita kaikki tyyni

Poliittisessa elämässä kaikki puheet ovat aina vähäosisten puolella, jos ei sitten ole populistipuolueet asialla. Vakavasti otettavat aidot ihmisten asialla olevat puolueet ovat lähtökohtaisesti aina köyhien ja vähäosaisten oloja parantamassa.

Vaalilausesta, "Olen aina pienemmän puolella ", on tullut tabu. Vanha sanalasku sanoo, että kuka härjistä puhuu se härjillä ajaa. Tässä köyhien asiassa tuo luritus ei päde.

Ei päde, koska loppukädessä köyhien asialla ei ole kukaan. Jos olisi ei köyhiä enää olisi missään. Viimeiset köyhät olisivat koulleet rahanpaljouteen jo aikapäiviä sitten.

Ruokaa ja rahaa on maailma pullollaan. Ruokaa menee yltäkylläisissä maissa roskiin tänään enemmän kuin koskaan. Ja mitä rahaan tulee se ei tule koskaan jakautumaan tasan, eli köyhyys on aina vieraanamme.

On siis turha puhua olevansa köyhien puolella jos istuu jonkun, minkä tahnsa, puolueen kermaperseiden joukossa. Ja jos aikoo vaikuttajaksi ja valtaa on siellä kermaperseiden joukoissa istuttava, muuten ei ole asiaa poliittisen hissin sisäpiirivaikutukseen.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa, eli myös köyhien asioita tulee hoitaa, mutta kun poliitikko pääsee lihapatojen ääreen vaalipuheet unohtuvat. Illalla ei enää muisteta mitä aamulla on tullut luvattua.

Politiikasta on tullut kilpailua, jossa kakkossijakin tuntuu tappiolta. Siksi kaikki haluavat olla vaalivoittajia, gallupkärkiä ja tulevaisuuden toivoja.

Politiikka asemoidaan suurinta äänestäjäkuntaa miellyttäväksi. Ja mikä olisi helpompaa kuin pitää enemmistä köyhinä ja sitten kohdistaa vaalipuheet köyhien asialla olemiseksi.

Näin ovat porvariston jäsenet aina toimineet, nykyisin näin toimii myös demari-  ja vasemmistopolitiikka. 

Kun katsoo LI Anderssonin tai Antti Rinteen toimia, ei siinä juuri kuin puheissa viitataan köyhiin, sekin asiasisältö tulee enemmän nenänvartta pitkin.

Ja mitä tekee vihreiden Touko Aalto, kiemurtelee kuin onkimato yleisönsä edessä, kun ei oikein tiedä miten päin sanansa asettaisi. Sitten tulee näitä lapsuksia, eli vaalikentillä on puhuttu viinien saamisesta ruokakauppoihin, mutta edeuskunnassa asetutaan puolueena vastustamaan 0,7 % korotusta saatavuuteen.

Alkoholista on tullutkin suuri peikko eikä sitä sovi tarjoilla köyhälle kansalle kansanomaisesti. City-vihreät kun eivät osaa ajatella, että Muonio tai Taka-Hikä ei ole Erottajan palveluiden piirissä.

Poliitikkojen köyhyys on heidän puheissaan. Poliitikkojen köyhyys on heidän toimissaan ja lakiasetuksissa. Sellaisen köyhän asialla minä en halua enää olla ja siksi en enää äänestä.

Politiikkaan on saaatava edes hitunen järkeä, sitten voin harkita uudelleen. Sauli Niinistöä käyn vielä äänestämässä jos hän on ehdolla presidentiksi. Sen olen hänelle luvannut, muuten änestäminen loppuu tähän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Mitä voitat äänestämättä jättämisellä? Eduskuntaan ja valtuustoihin valitaan kuitenkin aina täysi määrä edustajia äänestysaktiivisuudesta riippumatta. Tulevissa presidentin vaaleissa äänestän Tuula Haataista. Jos hän ei toiselle kierrokselle pääse, se on siinä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Entä mitä saavuttaa äänestämällä? Enemmistö on äänestänyt eduskunta- ja kunnanvaltuustovaaleissa, ja tulokset ovat kaikkien nähtävillä (ei siis vaalitulokset, vaan tulokset harjoitetusta politiikasta).

Vanha viidakon sananlasku sanoo, että jos äänestämällä voisi vaikuttaa, ei äänioikeutta olisi kaikelle kansalle annettu.

Muuten on huomionarvoista, että propagandatieteen kehittyminen alkoi ottaa jättiharppauksia noin sata vuotta sitten eli juuri samoihin aikoihin kuin eri maissa alettiin ottaa käyttöön yleinen ja yhtäläinen äänioikeus. Kun kaikki kansa saa äänestää, valtamedian tehtävä on huolehtia siitä, että kansa äänestää oikein.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Viljo, jos jätän äänestämättä Saulia hänet valitaan kuitenkin, ja kun sinä äänestät Tuula Haataista häntä ei valita siitä huolimatta. Mietipä sitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

On kyllä maailmankirjat täysin sekaisin, jos sinä Ari et oikeasti äänestä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kai ainakin käyt vaalipaikalla piirtämässä edes jonkun kivan kuvan vaalilappuun?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

"Ihminen on poliittinen eläin", taisi joku politiikko ja ajttelija ammoin lausua ja samalla siemaisi myrkytetyn viinimaljan kun kolleegat väkisin tyrkyttivät.

Elä Ari huoli jossain vaiheessa joskus, ehkä ei meidän elinaikanamme tulee tilanne, kun köyhät kieltäytyvät olemasta köyhiä.

Poliittisilla päättäjillä on sisäinen ongelma ja sitä voisi verrata vaikka kielioppiin. Voiko pyörä olla neliskulmainen, kyllä voi koska se ilmaisee mikä esine tai asia on. Poliittisesti käytännöllistä, mutta reaalimailman kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Pyöreä, adjektiivi ei sovi kuvioon, poliittisesti.

Harmaa talous tulee kasvamaan, Kainuun korvissa alkaa kirkas virrata ja sitä lantrataan paikallisissa juottoloissa ilman kassakoneen kilinää. Toinen tekee sähkötyöt kaverille joka on LVI-ammattilainen jne.

Ihmisellä on uskomaton tapa selviytyä ja oma maamme on siinä kärkikastia, koska meillä on mahdollisuus näyttää keskisormea päättäjille ilman, että tarvitsee lähteä väkivallan tielle tai vallankumousta tekemään.

En välttämättä niele kaikkia blogisi ajatuksia, mutta pakko tällaisen vanhan hipin on nauraa partansa takan ajatukselle, ajatukselle siitä, että kansa ei enää äänestäisi. Siellähän istutte vaan palkkaa tästä ei makseta,,,,,

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä on poliitikoilla nauru kaukana jos vaaleissa tulee alle 10 % äänestysaktivuisuus. Sen verran kai ääniä on puolueisiin sitotuneilla eli puoluekirjan omaavilla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Nukkuvien puolueen (per. 05/2017) www.nukkuvat.fi potentiaali ei ole vain äänestämättä jättävissä vaan nimenomaan kaikissa liikkuvissa äänestäjissä.

Suunnilleen tuo 90 % siis!?

Blogissasi tuot esille "suomipolitiikan ongelman" kermaperseiden vetämänä jota itse kuvaan mm. "valtaholismin", "väärän kollektiivin" ja "nollasummakakunjaon" käsittein. Tulos on suomalainen "kaverisosiaalikapitalismi" ja "inhodemokratia".

Ihan muiden kuin kermaperseiden pitää astua esiin!

Kokonaisuus, rohkeus ja vapaa yhteiskunnallinen innovointi - ja politiikan itsensä haastaminen.

Kaikki "kysyy" miten se tehdään ja harva enää edes kuuntelee kun sanon että mietin sen osan ihan ekana ja politiikan ulkopuolella - sinä sen tiedät, Ari!

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Arille. Joo olen itse sen verran aktiivinen, että olen PerusSuomalaisten jäsen. Jos näen, että nyt ei natsaa oman elämänkatsomukseni kanssa se on soronoo. Aika liki jo oli, mutta harkittuani hetken annoin armon puoleelle ja pysyä jäsenyydessä.

Samankaltaista ajatusmallia soisin muidenkin puolueiden kannattajille.... Aina pitää kyseenalaistaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Politiikkaan on saaatava edes hitunen järkeä, sitten voin harkita uudelleen. Sauli Niinistöä käyn vielä äänestämässä jos hän on ehdolla presidentiksi. Sen olen hänelle luvannut, muuten änestäminen loppuu tähän."

---> Entäs jos sovitaan että äänestämme jatkossa vain itseämme, sinäkin Ari!!!?

http://nukkuvat.fi/eduskuntavaalit-2019/

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hauska ajatus sinänsä, mutta itse en ole tuohon vielä valmis:) Aria toki voisin äänestää, jos hän näillä kulmilla asuisi.

Ärsyttää ja suututtaa kyllä turhan usein, kun eduskunta ei edes ota vakavasti näitä kansan enemmistön toiveita. Esimerkiksi juuri kielipolitiikkamme on vain puhdasta puoluepolitiikkaa, joka ei edes yritä olla koko kansamme parhaaksi. Kaikki suomalaiset tietävät monikielisyyden haasteet nykyisessä globalisoituneessa maailmassamme, mutta vähemmistön toive menee aina enemmistön toiveen ohi. Demokratiaako?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset