Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Poliitikon häirityt puolisot

Häirinnästä on noussut parikin otsikkoa. Maailma on täynnä häiriökäyttäytymistä, mutta jos häiriön kohteeksi joutuu valtiovarainministerin tai muun ministerin puoliso, voi siitä alkaa nillittää.

Tunnen runsaasti tapauksia, jossa jotain ihmistä on häiritty jopa vuosikausia, eikä oikeuslaitos tai poliisi ole mahtanut asioille mitään. Puhumattakaan siitä häirinnästä mitä tapahtuu virkamiesten tasolta.

Onhan se hyvä, että Petteri Orpo avasi suunsa asiassa, nyt siitä voidaan irvailematta puhua.

Ongelma yksilöitiin vain väärin, että poliitikojen puolisiot olisivat jotenkin erikoisasemassa tässä kiusaus tai häiriköintijutussa. Tilastollisesti se voidaan kai noin myös näyttää, mutta sehän on aivan luonnollista. Poliitikot ovat esillä enemmän ja heidän perhe on useammalle tuttu julkisuuden kautta, mutta maan hiljaisiakin häiriköidään.

Eikä kukaan voi väittää, että häiriköinti aiheutuu politikoinnista, koska siitä ei suurempia tutkimustuloksia ole kellään näyttää. Petteri Orpon vaimo voi joutua häirinnän kohteeksi aivan omista syistään, se että hän sattuu olemaan Petterin vaimo vain tuo pienen lisämausteen asiaan, jos näin on.

Helposti toki yhdistellään sukua poliittisiin päätöksiin, vertaa vaikkapa Juha Sipilän serkut. Nepotismi on tuomittavaa ja siksi perhe sitoutuu politiikkaan hetkellä jolloin yksi tai useampi perheenjäsen astuu politiikkaan ehdolle.

On ehkä typerää sen jälkeen alkaa nillittää, että siksi kun "MINÄ" olen ministeri, puolisoa rääkätään ja kidutetaan henkisesti häiriköimällä.  Poliitikko ei juurikaan palvele silloin puolisonsa häiriköitiä vastaan vaan nostaa itsensä martyyriksi asiassa jossa kärsivä osapuoli on puoliso.

Tuleekin laittaa kaikki häiriköinti aisoihin, eikä ainostaan poliitikkojen perheisiin kohdistuva häiriköinti. Kunnallispolitiikassa on niin paljon osallisena Suomen kansaa, että kaikki häiriköinti kyllä voidaan yhdistää jotain kautta politiikkaan. Siinä kuitenkin tehdään politiikalle halla, koska tuollaisen väittämän jälkeen yhä useimmat vetäytyvät yhteisten asioiden hoidosta.

Koska joku muu on aina syyllinen, kuin itse, tulisi jokainen käänttä kysymys niin, että miksi ihmeessä minä olen syytön. Silloin voisi joku rikka löytyä omastakin silmästä, vaikka  se ei välttämättä hirsi olisikaan.

Valitettavasti näitä häriköitä riittää, koska kaikilla ei tosiaan taida olla omaa elämää  elettäväksi saakka, saati tuhottavaksi, niin tuhotaan jonkun satunnaisen ihmisen elämä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Orpon eilen julkistamalla häiriköintiuutisoinnilla jäin miettimään ensinnäkin sitä, miksi hän ei ole ryhtynyt oikaisemaan eri alustoilla havaitsemiaan kommentteja virheelliseen tietoon perustuvaksi vaan on antanut ajan ja häiriköinnin jatkua?

Ymmärrän kirjoituksesi siten, että ei ministeri ja perhe ole ainoita joita tässä maassa häiriköidään tavalla jos toisellakin ja sitä että ovatko ministerit erityisessä asemassa tässä suhteessa, sillä kaikkia ilmoitettuja häiriköintejä ei ole ryhdytty tutkimaan. Tosin onhan ministereillä omat henkivartijat, joita ei tavantallaajilla ole mahdollisuutta saada. Tavantallaajille voidaan myöntää oikeudessa vainojalle lähestymiskielto, mutta käytännössä ei tuolla näytä olevan kovinkaan suurta merkitystä.

Politiikkojen pitäisi ajatella syitä kansalaisten vihaisuuteen ja oikean tiedon jakamiseen ja ennen kaikkea toimia päätöksissään oikeudenmukaisesti.

Tämä mielipiteeni ei suinkaan tarkoita sitä, että hyväksyisin minkäänlaisen henkilöön käyvän vihan missään muodossa. MinisteriOrpolta olisin odottanut omaa toimintaa ja ajoissa, eikä tällä tavalla. Ainakin kokeilua, jos se olisi auttanut ilman virkavallan apua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ymmärsit ja tulkitsit aivan oikein Sirpa.

Noista uutisoinneista voidaan saada sellainenkin käsitys, että poliitikon puoliso olisi täysin syytön ja vain puolison politiikka avaa ovet häiriköintiin.

En kiistä etteikö tuokin voisi olla totta, mutta miten selitetään harmaa häiriköinti, ei harmaaseen massaan kohdistunut häiriökäytös?

Joskus pentuna harkitsimme naapurin miehelle postimyynnistä tilattavaksi kondomien säästöpakkausta, koska hän oli mielestämme mulkku. Onneksi se jäi vain leikilliseksi haaveiluksi. Moni häiriökäytös saattaa alkaa juuri tuollaisesta lapesllisuudesta.

Liikenteessä saatetaan ajaa ohittaneesta autosta ohitse ja jarrutella siten kostoksi siinä edessä. Häiriköintiä sekin, eikä kohdistu politiikkaan, vaan liikennestressin ja omahyväisyyden purkautumiseen.

Häiriköintiä ei pidä sietää, mutta sitä ei myöskään pidä selittää politiikon kiusaamisena yksistään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Noista uutisoinneista voidaan saada sellainenkin käsitys, että poliitikon puoliso olisi täysin syytön ja vain puolison politiikka avaa ovet häiriköintiin."

Tuo nyt ei oikein avaudu minulle. Mihin Orpon puoliso olisi syyllinen?

Muuten olen sitä mieltä, että puskista kovilla ammuskelu, ketä tahansa kohtaan, on raukkisten hommia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pääministeri Juha Sipilä ei ole tehnyt kunnianloukkausten ja uhkailujen suhteen ilmeisesti juurikaan mitään, kun se on jatkunut hänen facesivuillaan pahana. Nyt en ole vähään aikaan käynyt hänen sivujaan katselemassa, mutta mielestäni Sipilän pitäisi toimia samoin kuin Orpon, vaikka Orpon osalta se näyttää kohdistuneen vaimoon. Minkäänlaista uhkailua ei pidä kenenkään sietää, oli sitten pääministeri, kansanedustaja, kunnanvaltuutettu tai ihan mikä tai kuka muu tahansa henkilö kyseessä, joka ei ole edes poliitikko. Miksiköhän viranomaiset eivät ole tehneet asialle mitään, kun jatkuva ja vakava uhkailu voidaan katsoa myös virallisen syytteen alaiseksi teoksi? Olen tästä jo ilmoittanut Poliisihallitukselle, mutta en ole kuullut, että asiassa olisi tehty mitään sen kummempaa. Välinpitämättömyys on kaikkein pahinta. Tässä suhteessa ministerien tulee kyllä katsoa myös peiliin, jos eivät puutu asiaan mitenkään, vaikka ymmärrän, että on ministerinä paljon tärkeämpääkin tekemistä kuin juosta käräjillä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Julkisuuden henkilöt ovat viime aikoina alkaneet peräämään yksityisyyttään unohtaen samalla, että he luopuivat ehdottomasta yksityisyydestään vapaaehtoisesti astuessaan julkisuuteen.

Jopa lakiin on kirjattu, että tietyillä esim. julkista virkaa toimittavilla henkilöillä yksityisyyden raja ei ole niin tarkasti vedetty kuin ns. taviksilla.

Julkisuus on kuin paholaisen kanssa tehty sopimus. Kauppaan kuuluu aina muutakin kuin mitä alunperin oli sovittu. Julkisuudesta saa maksaa lisähintana mm. sen, että myös perhe joutuu kärsimään julkisuuden seurauksista.

Se on hinta, mikä on maksettava yhteiskunnallisesta asemasta ja valokeiloissa paistattelemisesta. Täydellisen yksityisyyden julkkis saa vain investoimalla muureihin ja vartijoihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokin jota on "taviksen" mielestä liikaa ei saa olla häiriköinnin lähtökohta, eli raha, poliittinen valta, menestynyt avioliitto, lapset. autot, huvipurret tai metsä.

Kateus vie kalat vedestä ja voittaa kiimankin, nyt se vieläpä johtaa häiriköintiin, jota se on aina tehnytkin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ville Tavio on avustanut asianajajana kieteisen päätöksen saaneita.Ville ei vielä silloin ollut kansanedustaja eikä käsittääkseni kenenkään julkisuudessa esiintyvän puoliso.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Vallanhalu voittaa kiimankin"!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sirpa tuolla ylempänä meinaa vakavissaan että Orpon pitäisi juosta palstoilla oikaisemassa MVlehdestä läheteneitä vihaläppiä.
MV- ja Hommafasismi on näin pitkällä.
Enkä ymmärrä pätkääkään mitä Ari tarkoitat blogillasi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sini, eikös Orpo ole jo juossut ko. palstoilla, sillä onhan hän kertomansa mukaan kopioinut kirjoituksia ja vienyt niitä poliisiviranomaisille? Samalla kun kopio olisi voinut ihan hyvin kertoa oikaisun asiassa. Näin minä näen tämän. Saat vapaasti olla toista mieltä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oikaista MV-lehden uutisointia vai?

Naurattaisi, jos ei tikettäisi :)

Siis eihän kukaan rupea missään oikomaan tuon täydellisen valesivuston uutisia, loputon suo, eihän sieltä kukaan arvostettu poliitikko voi hakea tietoa, eihän?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Orpo taisi kylläkin puhua monesta eri foorumista. Miksi aina käännät puheen vain mainitsemaasi kohteeseen? Tuskin Orpo kuin itsekään käyn ko, foorumilla. Jotain rotia toivoisin keskusteluun. Oikaisun voi tehdä muillakin foorumeilla. Kai se tieto sitten kulkeutuu muihinkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #14

No melko optimistinen arvio kuitenkin, jos nyt olet katsonut kuinka hyvin asia on parantunut, kun Orpo asian facebookissa julkisti, siellä sitä samaa kuraa tulee niskaan koko ajan.

Jos jossain ilmoittaa, että valeuutiset eivät pidä paikkaansa, niin se on kuin tuuleen huutaisi, eivät ne, jotka tuohon ja noihin sivustoihin uskovat, nyt yhtäkkiä muuta mieltään.

Heidän mielestään Orpo ja Orpon vaimon voisi hyvin hävittää maapallolta, ei siihen mitään eri foorumeiden julkistukset auta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

En ole mainitussa fb:ssä, joten en voi ottaa kantaa siellä olevaan keskusteluun.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #11

Jos törkeitä valheita ja kirjaimellisesti murhanhimoisia kirjoituksia poliitikoista ja poliitikon vaimoista haluaa kommenttipalstoilta etsiä, katsetta ei tarvitse kääntää Uudesta Suomesta mihinkään. Vaikka paljon pahempiakin on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkoitan sitä, että montakohan otsikkoa olisi tehty jos tavan ihminen kuten Orpon vaimo olisi tehnyt tuon nillityksen omissa nimissään?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Orpon vaimosta on levitetty väärää tietoa, jonka mukaan hän edustaisi asianajajana pakolaisa. Muistini mukaan myös täällä US:n puheenvuorossa. Sen seurauksena häntä on uhkailtu. Sinun mielestäsi Orpon vaimon vainoaminen ja uhkailu on hänen itsensä syytä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

"Petteri Orpon vaimo voi joutua häirinnän kohteeksi omista syistään". Suurin piirtein näin kirjoitit. Ts. kun hänen toiminnastaan juristina valehdellaan, niin se häirintä johtuu hänestä itsestään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Itse olen ryhtynyt vakavasti arvelemaan, että olisi parasta lopettaa kaikkien politiikkojen arvostelu Puheenvuorossa yms. foorumeilla, koska näköjään kaikki vastahankainen kommentointi tulkittaisiin vain vihapuheeksi tai jopa sitten häirinnäksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koskee varmaan vaan sinua, jollet ymmärrä,mitä vihapuhe on.

Voin hyvin sanoa, että Orpo on epäonnistunut työssään, tekee huonoja päätöksiä, eikä ole mies oikealla paikalla, lisäksi hänen päätöksistään koituu köyhyyttä ja kurjuutta, hänen pitäisi erota.

TAI

Orpo pitää viedä kuopan reunalle ja lopettaa, koska hän päästää matuja maahan.

Tuosta pitäisi ihan hiukan heikommankin yksilön ymmärtää, kumpi on vihapuhetta

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toisaalta Orpo vain tekee työtään, kun hän kurittaa kansamme köyhintä osaa. Joten siitäkään häntä oikeastaan ei saisi arvostella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #13

Eihän Orpo valittanut siitä, että häntä arvostellaan, vaan siitä, että hänen vaimoaan uhkaillaan. Syy uhkailuun on vaimon työstä esitetyt valheelliset väitteet.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Kysymys ei ole ainoastaan tästä valitettavasta Orpon vaimon uhkailu- ja häirintätapauksesta, vaan laajemmasta kehityksestä.

YLE on jo alistettu hallituksen (ja osin sitä tukevan opposition osan) tiedotusvälineeksi. Samaa latua näkyy hiihtävän myös media. Joten on syytä vetää tilanteesta oikeat johtopäätökset. Maassa eletään maan tavalla.

Mitä sitten tulee tuohon Orpon facessa tehtyyn asian julkistamisajankohtaan tulee, siitä voitaneen vetää omat johtopäätökset?

Orpon valittelut eivät minuun vaikututa. Orpo ansaitsee työrauhansa siinä missä muutkin.

Timo Ala-Harja

Voisiko Ritala täsmentää käsitteen vihapuhe.Miten se on laissa määritelty ja mikä on enimmäis ja vähimmäisrangaistus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #58

Voisiko Ala-Harja selittää, onko kaikki sellainen hänen mielestään hyväksyttävää, mistä ei laissa ole säädetty rangaistusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mihiin se Orpo sitten on syyllinen? saatika sitten Orpon vaimo?

Käsittääkseni toinen on ministeri, ja toinen ei ole julkisuudessa, eli toimii tavallisessa työssä.

Ministeriä tietysti saa ja pitää arvostella, mutta tuskinpa tässä tapauksessa on mistään tavallisesta arvostelusta kyse.

Minä en kyllä millään ymmärrä, että jos minä teen työssäni jotain, niin miten se liittyisi vaimoni tekemisiin omassa työssään?

Jos on tehty rikoksia, niin aivan varmasti olisi poliisit ja lehdistö kimpussa.

Minusta tuollainen toiminta ei ole millään lailla hyväksyttävää, ja se on hyvä asia, että Orpo asian toi julkisuuteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos tuota Orpon facebook-ilmoitusta lukee, niin monesta kommentista tulee mieleen, että kyllä ne Suomen Pisa-tulokset ovat yliarvostettuja.

Niin paljon siellä on oikeasti vähä-älyisiä kommentteja, ettei ikinä uskoisi niitä aikuisten kirjoittamiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomessa on maailman terveimmät vauvat ja päiväkoti-ikäiset. Koulut niittävät mainetta. Sitten tapahtuu jotain.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Joillekin meistä lienee jo kirjoitustaito joko tarpeeton taikka peräti vahingollinen?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tässä olen täysin samaa mieltä, erityisesti luetun ymmärtämisessä on monella suuria vaikeuksia. Mitä itse asiaan tulee, niin alkuperäisessä MV lehden jutussa taidettiin heittää vain epäilys, että Orpon vaimon asianajotoimisto perusteettiin ajamaan maahanmuuttovalituksia. Tosiasiassa Orpon vaimo on ilmeisesti ainakin Iltalehden vanhan uutisen mukaan töissä Migrissä ylitarkastajana ja tätä Orpo ei oikein halunnut kertoa vaan puhui vain työskentelystä virkamiehenä. Täten puheissa hyötymisestä maahanmuutosta on totta ainakin toinen puoli.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yleisemmin kyse on ilmiöstä, jossa eri tavoin ja eri asteinen julkku saa paskaa niskaansa ja joskus (tai usein tai aina) paskamysrky ulottuu julkun lähipiiriin eri syistä.

Eri tavoin julkut avautuvat tästä ammattinsa varjopuolesta säännöllisin väliajoin. Puhe on ikävää ja vielä ikävämpiä ovat stalkkarit sun muut. On täysin mahdotonta sanoa kenen niskaan paskaa sataa eniten, täytyy odottaa kattavaa julkkishaastattelua statistiikkoineen jotta nyt voidaan oikeasti sanoa, että joku väite, että naisille paskaa tulee enemmän pitäisi paikkaansa.

Yksittäistapaus Orpo otti aiheen esiin. Ongelma on, että meidän tulisi vain luottaa hänen sanaansa, hän ei tuonut mitään faktaa mukanaan ts. jokainen uutinen tulisi muotoilla malliin "Orpon mukaan hänen puolisonsa ..." ja tässä kohtaa on kyllä koetuksella uskoa miehen sanaa edes tässä, Suomen tuhoajan ja muunneltujen totuuksien keulahahmon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joopa joo. Kuitenkin asiaan nyt sattumalta liittyy myös Halla-ahon hehkuttama MVlehti jolle taas PS-Turkkilan (ja muiden eliittikloppien) luoma Hommaforum pohjusti tien.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta poliitikkojen perheisiin kohdistuvaa vainoa voi pitää terrorismin muotona. Se on hyökkäys suomalaista demokratiaa vastaan. Demokratia perustuu siihen, että kansalaiset voivat vapaasti hakeutua poliittisiin tehtäviin ja änestää oman käsityksensä mukaan parhaat henkilöt päättämään Suomen asioista. Jos poliitikot ja heidän läheisensä joutuvat uhkailun ja vainon kohteeksi, se on demokratian rajoittamista. Yhä harvempi haluaa laittaa itsensä ja perheensä kusitolpaksi ja elää pelossa. Suomalainen kansalaisvaikuttaminen näivettyy mölisevien häirikkölaumojen riehuessa ja vaimentaessa muiden äänet.

Siksi näen, että tämä hyökkäys Orpon vaimoa vastaan on oikeastaan hyökkäys koko Suomea ja suomalaista demokratiaa, meidän yhteisiä arvoja ja perinnettä vastaan. Se voi kuulostaa teatraaliselta, mutta se on totuus. Arvot eivät ole missään taivaallisissa korkeuksissa vaan ne ovat osa meidän elämää ja toimintaa tässä maassa. Suomea kannattaa puolustaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Orpon vaimoon kohdistuneessa "paljastuksesta" lienee korjattu, ettei hän ole avustanut henkiläkohtaisesti turvapaikanhakijoita ollessaan ulkomaalaisviraston palveluksessa. Luotan korjauksen pitävän paikkaansa.

Mutta onko hän kuitenkin perustajaosakkaana lakiasiaintoimistossa jonka palveluihin sellainen, sinällään laillinen toiminta, kuuluu sen oman markkinointiviestinnan mukaan? Näen sellaisessa, jos se pitää paikkansa, eturistiriidan. Vaikka ei aktiivisessa toiminnassa olisikaan mukana, taloudellista etua on kuitenkin saatavissa.

Vasta kun asia on juuriaan myöten selvitetty, voidaan Orpojen uhriutuminen ottaa todesta. Edellyttäen tietenkin, että tiedot osoittautuvat perättömiksi ja niiden levittäjä tietoiseksi niiden perättömyydestä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Enpä tiedä mitä tässä asia kokonaisuudessa pitäisi olla mieltä. IS on kirjoittanut 11.6.2016

"Orpon puoliso maahanmuuttovirastossa

Sisäministeri Petteri Orpon vaimo Niina Kanniainen-Orpo on myös juristi. Orpo kertoi puolisostaan Ilta-Sanomien haastattelussa toukokuussa.

– Hän oli 18 vuotta Finnairilla purserina ja luki sitten itsensä aikuisiällä juristiksi. Hänellä oli oma toimisto, mutta nyt hän työskentelee maahanmuuttovirastossa. Tähän täytyy heti sanoa, että vaikka se kuuluukin ministeriöni hallinnonalaan, virasto on täysin itsenäinen, eikä ministerin toimivalta sinne ulotu, sisäministeri sanoi."
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001198554.html

Onko työskentely migrissä verokortilla vai kuinka järjestetty? Tätä ei ole IS:ien kirjoituksessa tuotu esille.

http://www.lakiverstas.fi/Lakiverstas/Yhteystiedot...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Korruptiota ja nepotismia kuuluu tutkia. Niiden etsiminen ja mahdollinen löytäminen kas ei vaan hitustakaan pyhitä ajojahteja joihin fasistit ohjaavat kansaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Ja jälleen kerran rinnastit fasisteihin ja ajojahtiin. Minutkinko? Haluan tähän kysymykseeni vastauksen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Aivan yleisluontoisesti totean että mahdolliset korruptioepäilyt eivät pyhitä fasistisia ajojahteja. Eli jos haluat omaan kommentoisiisi yhdistää toteamukseeni niin se johtuu siitä että toit epäilyt tähän blogiin mikä käsittelee ajojahtia. Kommenttini ei ollut pisaran vertaa ad hominem.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Ai että toin tähän epäilyjä? Mitähän mahdan epäillä? Kerro ihmeessä. Kerroin vain mitä IS on kirjoittanut ja mistä ei.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Taustoitit tätä blogia. Se on ok. Minä kommentoin problematiikkaa. Epäilyt voivat pohjautua tosiasioihin. Kuitenkin on niin ettei ajojahdit pyhity siitä. Jos sinä otat ajojahdin kontollesi ja pillastut se ei ole minun vikani.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #45

Tiedätkö, että minä puolestani käsitän sinun ajavan ajojahtia suuntaani. Ei ainoastaan tässä blogissa vain muissakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Juu olen sen ainakin tässä ketjussa huomannut. Kommentissa 6 teinkin virheen puhumalla sinusta enkä sinulle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen aina sanonut, että jos pääset ministeriksi, sinun on erottava, tai ainakin pidettävä puoliso kotona ilman minkäänlaista valtion rahaa.

Jos sattuu niin, että puolisolla on jopa oma yritys, tai on valtion palkoilla,niin se on sama kuin kuolemantuomio, sillä sellaista ei ole olemassakaan kuin rehellinen ihminen.

Naapurirakkaus ei koskaan petä. :)

Toisaalta ei meillä ole kauhean huonosti asiat, kun virtaa riittää Orpon vaimon tekemisien tutkimiseen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #30

Et ole puhunut kertaakaan ministeriydestäni vaan olet pitänyt esim. minua muuna kuin normaalina ihmisenä sanomalla "Nämä minunklataiset ihan normaalit ihmiset sitten taas nauravat teidän molempien kiihkoa." Itsesi siis katsot normaaliksi.
En ole koskaan missään tilanteessa edes kertonut pyrkiväni politiikkaan, joten suuruudenhulluja aatoksia sinulta.

Puolisolla saa olla oma yritys, mutta siinäkin voi joissain tilanteissa tulla vastaan kaikenlaisia epäilyjä, kuten kävi pääministeri Sipilän kohdalla jopa sukulaisia kohtaan. Kannattaa olla mahdollisimman rehellinen asioita tutkiessaan ja niihin perehtyessään, eikä laukoa suustaan ihan mitä sattuu.

Orpo itse puolisonsa kanssa nosti asian ns. tapetille. Kaiketi tuo sitten nostaa kansalaisten mielissä monen moisia ajatuksia. Ei kai tuotakaan voine kieltää, jos asiallista keskustelua käydään. Vai annatko kommenteillasi ymmärtää ettei asiasta saa keskustella?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #32

Se oli yleisesti tarkoitettu, että jos pääset ministeriksi, ymmärsit ilmeisesti, että tarkoitan sinua :)

En tiedä kyvyistäsi, mutta en todellakaan sinua tarkoittanut.

Kusipäitä ovat kuitenkin kaikki uhkailijat, ja hyvä että Orpo sen esille toi, mutta ei ole poliitikon elämä helppoa, kun varmaan pierun hajuakin jo analysoidaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Miten muuten ylitarkastajan työskentelyn voisi järjestää kuin verokortilla? No, jos oikeistohallitus vielä kauan jatkaa, niin ehkä lopulta ostetaan ministeripalvelujakin Sipilän firmoilta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #38

Normaalia pahantahtoista vihjailua tyyliin, enhän minä ketään syytä, kunhan kyselen...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #39

Niin. Maahanmuuttoviraston ylitarkastajan virat ovat vakinaisia virkoja, eivät mitään konsulttipalveluja. Minulla ei tosin ole tarkempaa tietoa ylitarkastajien henkilöllisyyksistä. Lehdestä olen lukenut, että Kanniainen-Orpo hoitaisi nimenomaan ylitarkastajan virkaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tähän kannattaa poliisien ja syyttäjien voimavarat asettaa ehkä seuraavaksi vuodeksi, muutama miljoona voi mennä, mutta saadaan ainakin selvyys, että onko se Orpon vaimo ihan oikeesti salamyhkäinen verenimijä.

Turvapaikanhakuprosesseista voidaan irrottaa muutama tutkija näin tarpeelliseen työhön, sillä Suomen kansa vaatii verta pakkiin!!

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Herjaa, häirintää ja kiusaamista maailman mahtuu eikä se lopu koskaan. Vihapuhettakin, vaikka en tosiaan tiedä mitä sillä tarkoitetaan. Ei kannata joka herjaan reagoida. Siinä menee hermotkin.

Poliitikot ovat herkkähipiäisiä ja helposti uhriutuvat. Uhriutumisella he käyvät jatkuvaa vaalikamppailua seuraavia vaaleja varten.

Orpon kohdalla näyttää keskustelu menevän överiksi niin puolesta kuin vastaankin yksinomaan sen vuoksi, koska rouva Niina Kanniainen-Orpo on töissä Migrissä ja mukaan tulevat niin fasistit kuin rasistitkin. Jos hän hoitaisi vaikkapa avioeroja tai konkurssipesiä kukaan ei asiaa kommentoisi. Ei varmasti itse orpokaan, vaikka kuinka olisi aihetta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen ymmärtänyt, että eräissä ei-niin-laadukkaissa julkaisuissa on "paljastettu" tietoja koskien Orpon vaimoa ja hänen lakiasiaintoimistoaan sekä esitetty epäilyksiä hänen työsuhteensa solmisesta ulkomaalaisvirastoon kun Orpo itse oli sisäministerinä eli ulkomaalaisviraston yläpuolella olevan ministeriön johdossa.

Voisiko joku valaista miten Orpon vaimoa on uhkailtu? Mitä hänelle on uhattu tehdä ja mitä häneltä on vaadittu? Se ei käy ilmi Orpon avautumisesta Naamatossa eikä näkemistäni uutisista eikä ei-niin-laadukkaiden julkaisujen jutuista.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Valaisupyyntöön en osaa vastata, enkä valaisisi muutenkaan vaikka osaisinkin. Tuon levittäminen kuitenkin saisi aikaan eitoivottuja reaktioita. Pääasia, että viranomaiset ne ovat saaneet haltuunsa ja kolme eri viranomaista, kuulemma, niitä tutkii ja tekee johtopäätökset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ole Orpo yksin, viikottain näitä asioita selvitetään. Kyllä on hullua väkeä liikkeellä.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005371990.html...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jos avaa Twitter-tilin, niin se on oma riski. Jos tulee palautetta, niin parasta arvioida omaa toimintaa, eikä niitä joilta negatiivista palautetta tulee...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Wallin on sitä mieltä, että jos hankkii postilaatikon, on oma vika, jos sinne tulee kirjepommi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #61

Olen Wallinin kanssa sikäli samaa mieltä, että jos alkaa omia mielipiteitään julkisesti esitellä, on syytä varautua palautteeseen. Toki silläkin pitäisi, tietenkin, olla rajansa asiallisuuden suhteen mutta lienemme tietoisia siitäkin kun olemme päättämässä julkisesti ryhtyä mielipiteitämme esittämään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Terrorismi kelpaa selkeästi hyvin suomalaisille. Se on suorastaan huvia kansale. Siitä sitten miettimään..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset