Poliitikon häirityt puolisot

Häirinnästä on noussut parikin otsikkoa. Maailma on täynnä häiriökäyttäytymistä, mutta jos häiriön kohteeksi joutuu valtiovarainministerin tai muun ministerin puoliso, voi siitä alkaa nillittää.

Tunnen runsaasti tapauksia, jossa jotain ihmistä on häiritty jopa vuosikausia, eikä oikeuslaitos tai poliisi ole mahtanut asioille mitään. Puhumattakaan siitä häirinnästä mitä tapahtuu virkamiesten tasolta.

Onhan se hyvä, että Petteri Orpo avasi suunsa asiassa, nyt siitä voidaan irvailematta puhua.

Ongelma yksilöitiin vain väärin, että poliitikojen puolisiot olisivat jotenkin erikoisasemassa tässä kiusaus tai häiriköintijutussa. Tilastollisesti se voidaan kai noin myös näyttää, mutta sehän on aivan luonnollista. Poliitikot ovat esillä enemmän ja heidän perhe on useammalle tuttu julkisuuden kautta, mutta maan hiljaisiakin häiriköidään.

Eikä kukaan voi väittää, että häiriköinti aiheutuu politikoinnista, koska siitä ei suurempia tutkimustuloksia ole kellään näyttää. Petteri Orpon vaimo voi joutua häirinnän kohteeksi aivan omista syistään, se että hän sattuu olemaan Petterin vaimo vain tuo pienen lisämausteen asiaan, jos näin on.

Helposti toki yhdistellään sukua poliittisiin päätöksiin, vertaa vaikkapa Juha Sipilän serkut. Nepotismi on tuomittavaa ja siksi perhe sitoutuu politiikkaan hetkellä jolloin yksi tai useampi perheenjäsen astuu politiikkaan ehdolle.

On ehkä typerää sen jälkeen alkaa nillittää, että siksi kun "MINÄ" olen ministeri, puolisoa rääkätään ja kidutetaan henkisesti häiriköimällä.  Poliitikko ei juurikaan palvele silloin puolisonsa häiriköitiä vastaan vaan nostaa itsensä martyyriksi asiassa jossa kärsivä osapuoli on puoliso.

Tuleekin laittaa kaikki häiriköinti aisoihin, eikä ainostaan poliitikkojen perheisiin kohdistuva häiriköinti. Kunnallispolitiikassa on niin paljon osallisena Suomen kansaa, että kaikki häiriköinti kyllä voidaan yhdistää jotain kautta politiikkaan. Siinä kuitenkin tehdään politiikalle halla, koska tuollaisen väittämän jälkeen yhä useimmat vetäytyvät yhteisten asioiden hoidosta.

Koska joku muu on aina syyllinen, kuin itse, tulisi jokainen käänttä kysymys niin, että miksi ihmeessä minä olen syytön. Silloin voisi joku rikka löytyä omastakin silmästä, vaikka  se ei välttämättä hirsi olisikaan.

Valitettavasti näitä häriköitä riittää, koska kaikilla ei tosiaan taida olla omaa elämää  elettäväksi saakka, saati tuhottavaksi, niin tuhotaan jonkun satunnaisen ihmisen elämä.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu