Sitä odotellessa

Kim Jong-un on otsikoissa jälleen. Sitä mietin, miksi esimerkiksi Greenpeace ei ole syöksyveneineen Tyynimerellä häiritsemässä Kim Jong-unin ohjuksia?  Eikös Greenpeace muuten ole aina joka asiassa härdelli päällä menossa?

Jos Suomesta laitettaisiin ohjus Ruotsin ja Norjan ylitse Atlanttiin, niin ainakin joku taho ottaisi asian esille.

Nyt Pohjois-Koreasta lentää metallia korkeuksiin ja putoaa milloin mihinkin mereen ja otsikkotasolla otsikot ovat yhä vain pienenemään päin.

Jos Greenpeace laittaisi kumiveneitään tyynelle valtamerelle kymmenen metrin välein niin uskaltaisiko Kim Jung-un enää Pohjois-Korean marsalkkana antaa käskyä laukaista ohjus liikenteeseen.

Ei uskaltaisi. Tästä seuraisi kaksi hyvää asiaa, eli ohjukset eivät enää lähtisi liikenteeseen ja Greenpeacen miehitys olisi sidottuna pois muusta pahanteosta.

Näin voisi Atolleilla taas aloittaa ydinkokeet ja arktisilla alueilla jatkaa öljynporausta rauhassa, samalla kun Kim Jong-un voisi keskittyä syömään ruohoa kansansa parissa.

Sitäkin olen miettinyt, miten tämä kaikkien kaveri Kim Jong-un kokee itse nämä ohjuskokeilut? Saako hän niistä seksuaalista tyydytystä, vai onko se vain 33 vuotiaan miehen lapsellinen lapsuuden jatke?

Sellainen myöhästynyt murrosikä, jossa kiukutellaan auktoriteettejä vastaan ja mikä sen miehisempää on kuin kaivaa iso kalu esille ja lennättää sitä korkeuksiin?

Lopuksi voin vain todeta, että vanhenemisessa on se hyöty, että tuntuu, että perjantai on joka toinen päivä ja tuommoinen teinien uho näyttää enemmän naurettavalta kuin pelottavalta.

Kuka kertoisi Kim Jong-unille, että maailmassa on paljon muutakin hauskaa kuin räiskiä ilotulitteita ympäri vuoden. Hän voisi kokeilla pitsinnypläystä tai vaikkapa napatanssia yhdessä Tarja Halosen kanssa.

 

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu