Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Jutta lonksuttelee turhaan hallitusovia

Jutta Urpilainen on tänään avannut hallitusovien lonksuttelun, mutta ilmesesti turhaan. Hallitukseen on jonossa tulijoita aina, mutta nyt näyttää pahasti siltä, että Jutta lonksuttelee ovia aivan turhaan.

Seuraava hallitus ei demareita kaipaa. Kokoomus vihreät ja keskusta valitsevat mahdollisesti rkp:n mukaan, ihan vain persujen  ja sinisen tulevaisuuden kiusaksi. Myös krisut voivat nousta hallitukseen jota johtaa yksi ja ainoa Orpo.

Tulevan hallituksen voimasuhteet ovat vähintäin 135- 65 eli demareiden ja kahden persutaustaisen puolueen oppositio vassarilisällä on lähes täysi nolla.

Siksi Jutta Urpilainen yritti kosiskella vanhaan malliin kokoomusta, mutta vaikka Stubb on vaihtunut Orpoon ei vihanpitoa demarit noin kevyesti voi lopettaa kokoomuksen ja demareiden välillä. Se vaatii Antti Rinteen itsesnä antutumista matelemaan kokoomuksen edessä.

Jutta oli vaan esirukoilija tässä tilanteessa, mutta ei Jutalla ole juurikaan painoarvoa demaripuolueessa eikä Orpo lotkauta korviaan Jutan puheille.

Vasemmisto on nyt kovan edessä, ainoa vasemmistopuolue nosteessa ovat Vihreät de Gröna.

Voi kuinka Tarja Cronberg olisi saanut olla tämän tilanteen vihreiden puheenjohtajana. Sen hän kyllä olisi ansainnut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Oi niitä aikoja! Onko euroareenoilla nähty kuvauksellisempaa valtiovarainministeriä?

http://www.talouselama.fi/uutiset/eu-valokuvaajat-...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuhat kuvaa kertoo enemmän, kuin sata sanaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Mari olisi ansainnut toisen mahdollisuuden;)))

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #9

Saihan se OECD palkkioviran . Hyvin pelas kemiat .Jyrki vei maaliin Kiviniemen lupaamat vipit kun tyttösellä oli "menoja" rökäletappion jälkeen ja VM Katainen sopi asiat hänen puolesta Brysselissä Kiviniemen virkamies hallituksessa.
Ilman kok junailua OECD virkaa ei Kiviniemi olisi saanut.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #9

Samaa mieltä. Mutta jääräsiipi, Väyrynen etunenässä, kaivoi maata jalkojen alta niin, että jatko ei ollut mahdollista. Onneksi Marin kantti kesti myös myöntää tilanteen olevan mahdoton. Hänen luopumisensa mahdollisti sitten Puumalan ja Sipilän tulon mukaan kisaan. Molemmat olisivat muuten todennäköisesti olleet solidaarisia Kiviniemelle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tavallinen ryhmihän on ollut, että oppositiossa yksi kolmesta suuresta puoleesta käy lihomassa jälleen hallituspainoon. Nyt SDP onkin aloittanut laihiksen oppositiossa. Jutan tarjous olisi varmaankin kelvokas, jos SDP olisi saamassa suurimman potin seuraavissa vaaleissa, mutta siihen ei usko Erkkikään, joka onkin ateisti.

Jos hallituksen takana olisi 135 edustajaa, siinä ei alle 30 kansanedustajan puolueet pystyisi yksinään paljoakaan kesken kauden kiristämään, koska oven käyttö ei aiheuttaisi isoa ongelmaa hallitukselle.

Vaaleihin on vielä aikaa. Katsotaan, saako esim. Touko h*ssittyä puolueensa kannatusta alas.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vihreiden kannatus ei Toukon käsiin kaadu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jutta näytti kuvissa tulleen hyvin toimeen EU:n vanhojen herrojen kanssa, joiden EU-aika on pian ohi.
Voi olla, että Vhreiden lihominen oppositiosssa onkin vain ns. turpoamista, eli ilmaa massussa liikaa. Se selviää, kunhan Touko rohkenee rehellisesti kertoa, mitä hän oikeasti tuumii EU:n ja Suomen tulevaisuudesta.
Ehkä ihmiset heräävät pohdintaan, kun muistelevat, miten Toukon ja Sadun & viher-co:n ideologinen viiri on kääntyillyt. Nyt post-truth -kaudella edellytetään jo kaikkein korkeimmaltakin taholta tehokasta katumusta ja tukevaa arvopohjaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ari, heittäydyit sitten sovinistiksi. Urpilainen on oikeassa, on hyvä, että pohditaan puolueiden sisällä eri hallitusvaihtoehtoja. Mikä yhdistää kepua ja Vihreitä,no, ei mikään, kepu on aluepolitiikkaan panostava "maakuntapuolue" Vihreät yliopistokaupunkeissa kannatuksensa saava puolue, maakunnissa kannatus lähes olematonta. SDP, kok, ja Vihreät ovat kaikki ns. "kaupunkipuolueita" joten Urpilaisen pohdinta on tervetullutta ja hyvin perusteltua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos tuo on sovinismia niin olen sitä ylpeästi. Katso Arto noita Tuomon linkkaamina kuvia, ne kertovat feminismistä;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ari, sinä elät menneessä maailmassa jossa "mörököllinä" oli suomalaisille hyve. Maailma on muuttunut, hyvä Ari,
tämä uusi meitä nuorempi sukupolvi osaavat käyttäytyä maailmalla tuntematta alenmmuuskompleksia, joka ilmeisesti sinuakin vaivaa. Nuo kuvat Urpilaisesta kertovat, että suomalaiset vihdoinkin ymmärtävät, että halaukset ja poskisuudelmat kuuluvat aivan normaaliin ihmisten väliseen kanssakäymiseen Euroopassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Hyve ei ole nuoleskelua, Arto hyvä.

Käyttäjän amgs kuva

Ari, mielipidemittauksiin ei kannattaisi uskoa sokeasti. Eeikö ensin on ne eduskuntavaalit? :) Kepu ja vihreät samassa puolueessa! miten tuo yhteistyö on perusteltavissa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikä myöskään demareihin.

Keskusta ja vihreät sopivat mainiosti samaan hallitukseen, koska heillä ei muuta vaihtoehtoa ole.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oko Kepulla muuta vaihtoehtoa, kuin alkaa pikku hiljaa oikeasti vihertyä?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #11

Noillahan on aina pelannut hyvin yhteen.Vihreet tekee ilmasto ym.aloitteita,Kepu korjaa tuet.
Pa-kaivo,tuulivoimala,Bioenergia ym.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomessa saattaa seuraavien vaalien jälkeen olla vähemmistöhallitus.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Vähemmistöhallitus, joka kaadetaan ja Suomi ajautuu tilanteeseen, jossa eduskuntavaaleja käydään puolentoista vuoden välein. Sellaisen poliittisen järjestelmän luottoluokitus ryvettyy nopeasti. Tämä on se syy, miksi Ruotsissa suurin osa oppositiosta on aina tukenut vähemmistöhallituksia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kekkosen aikana hallitus lienee vaihtunut keskimäärin kerran vuodessa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän tuo Jutan avaus ollut pikemminkin puheenjohtaja Rinteelle heitetty haaste kuin SDP:n avaus hallituspeliin. Tässä vaiheessa kun ek-vaaleihin on puolitoista vuotta ja ehkä toteutuviin maakuntavaaleihinkin vuosi, niin on vaikea arvioida tulevaa hallitusta.

Kokoomus on toistaiseksi selvinnyt hämmentävän kuivin jaloin porvarihallituksen töppäilyistä, joista persut/siniset ovat ottaneet täysosuman ja Keskustan on pikaisesti keksittävä miten estää kannatuksen jatkuvan laskun muuttuminen syöksykierteeksi. Tämä ei silti tarkoita, ettei Kokoomuskin joutuisi vielä jotain vastuuta kantamaan.

Jos Arin haave Kokoomuksen ja Keskustan jatkosta hallituksessa olisi toteutumassa, niin on vaikea nähdä miksi Vihreät tai SDP haluaisi korvata Siniset hallituskaksikon sylikoirana. Vihreiden ei ainakaan kannattaisi nykyisellä kannatuksen kasvulla asettua tuohon rooliin. Demareille ratkaisu olisi kuolemansuudelma. Jos maaliintulojärjestys on todennäköinen Kok-Vihr-SDP-Keskusta, niin Keskusta putoaa väistämättä oppositioon nuolemaan haavoja. Tämä voi toki olla Kokoomukselle vaikea koalitio vaikka pääministerin rooli heille jäisikin, mutta vaihtoehdot ovat näillä näkymin aika vähissä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos kansa ensin äänestää, niin katsotaan sitä sitten.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Valitettavasti tilanne on vain se, että jos vihreät haluavat hallitukseen (ja miksipä eivät haluaisi), he joutuvat ryhtymään jonkin kaksikon sylikoiriksi. Aivan kuten muut todennäköisesti jäävät vihreiden panttivangeiksi.

Suomessa on tällä hetkellä vaikeaa löytää sellaista hallitusyhdistelmää, joka johdonmukaisesti noudattaisi sellaista yhteistä ohjelmaa, jota vietäisiin määrätietoisesti läpi, vaikka yksittäiset asiat kirpaisisivat puolueiden omia kannattajiakin. Harvalla pitää hermot tehdä asioita, jotka tiedetään tarpeellisiksi mutta joiden yksityiskohdista kuitenkin näykitään koko ajan.

99% ihmisistä ei ymmärrä kokonaisuuksia, joten yksisityiskohdilla mässäilevilä on kissan päivät. Otsikoiden takia media auttaa heitä parhaansa mukaan, varsinkin kun suurin osa toimittajistakin kuuluu samaan 99%:iin...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ "Jutta oli vaan esirukoilija tässä tilanteessa, .."

Olisihan noita tilanteita vaikka polvirukoukseen asti
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901028856550_uu...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Kokovartaloko"?
https://im.mtv.fi/image/1271482/portrait/252/420/e...

Tyypillisiä miesten kommentteja. Kuten Jutan kuvakin joka oli otettu huumorimielessä mutta joillekkin se on lyömäaseena? Miksi? Oliko Jutta liian pätevä miespolitikoiden joukkoon?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jutta haluaa liittovaltioon, kuinka moni suomalainen kannattaa lopunkin itsenäisyyden hävittämistä?

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Akateemisesti koulutettujen piirissä sekä etelä-Suomen suurimmilla kaupunkiseuduilla EU-federalismin kannatus on hyvin vankkaa. Pohjoisen ja itäisen Suomen näivettyneillä paikkakunnilla tällaista kannatusta on vähemmän. On merkille pantavaa, että eduskunnan kaikkein EU-kielteisimmän puolueen puheenjohtajan asemapaikka on Brysselissä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Akateemisesti koulutettujen piirissä sekä etelä-Suomen suurimmilla kaupunkiseuduilla EU-federalismin kannatus on hyvin vankkaa."

Tuo tarkoitushakuinen tulkinta on nykyään melko yleistä eli älykkäät ovat kanssani samaa mieltä. Ainakin perussuomalaisissa on ihmisiä laidasta laitaan, koulutettuja ja kouluttamattomia. Ehkä 10% suomalaisista haluaa luovuttaa Suomen itsenäisyyden EU:n komissiolle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Koska Jutta on ollut pääministeri? Eikös se pääministeri päätä EU asiat ?
Kuten Kepu O.Rehnin kanssa jo vuosia -14 asti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Makkonen, Suomi ei ole menettämässä itsenäisyyttä liittovaltiokehityksessä, mutta jos EU:n liittovaltiokehitys varmistaa sen, ettei omat, kolme pientä pojanpoikaani joudu kokemaan sitä sodan julmuutta jota isäni, pikakivärimiehenä jatkosodassa joutui kokmaan niin kannatan sitä. Äitini kertoi isäni sodasta palanneena usein unissaan nähnyt painajaisia sodasta ja jos liittovaltio kehitys estää sodat, niin kyllä liittovaltiokehitys minulle sopii. Makkonen, mites luulet, että mitenkä isänmaallinen isäni äänesti EU:n liittymisestä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Itse näen, että liitovaltiokehitys ohjaa pahimmassa tapauksessa Suomen Venäjän syliin ilman sotaa. Joten EU liittovaltio voi hyvinkin toteuttaa Granlundin toiveen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö Suomessa äsken vielä nimitelty EU-liittovaltio-skeptisiä "putunisteiksi" sen ohella, että he VMS Stubbin mukaan ovat "pölhöpopulisteja"?
Velka-, euro-, Schengen-/Dublin- ja terrori- ym. kriisien jatkuessa skeptikoilla on jo aika paljon arsenaalia, jonka euroideologit ovat pelanneet heidän laariinsa.

Tässä vielä Suomen BKT/cap noista Jutan, Jyrkin, Marin, Antin, Alexin, ja Petterin ajoilta:
https://tradingeconomics.com/finland/gdp-per-capita

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #28

Niin ja tämä voi vielä olla vain alkusoittoa...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#23
Pääsääntöisesti demarit eivät ole isänmaallisia - EUvostoliittohan on heidän märkä unensa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #30

Tule pois jo perunakellarista ja astu tähänpäivään:

Kokoomus kutsui venäläiset aatetoverinsa Suomeen!

Kokoomus ja sen itäinen sisarpuolue, Venäjän pääministerin Vladimir Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä, syventävät yhteistyötään,
kertoo Verkkouutiset.-10

Kepu ylläpitää Kekkosen ajan suhteita:

-Vaietut neuvottelut kulisseissa! Tällaisen sopimuksen keskusta ja Putinin puolue hahmottelivat
Keskusta neuvotteli tiiviimmästä yhteistyöstä Vladimir Putinin puolueen kanssa.
15.12.2014
IS sai haltuunsa yhteistyöasiakirjan, joka paljastaa keskustan ja Vladimir Putinin johtaman Yhtenäinen Venäjä -puolueen suunnitelmat.
kepu-03,kepu-07,kok-11,kepu-15

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Urpilainen adoptiolapsensa kanssa heräsi päiväunilta, kun kuuli Rinteen ehdottamista lapsentekotalkoista.

Urpilainen koki luonnollisesti Rinteen viestin henkilökohtaisesti erityisen loukkaavana.

Kyse on pelkästään toverin noususta toveria vastaan. Tuttu juttu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kokoomuksen ja Kepun adoptiovanhemmat nukkuvat vielä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Oppositiossa lihomisesta ja laihtumisesta puheen ollen: muistuttaisin nyt kokkareita ja kepulaisia siitä, että demareilla ja vihreillä on kuitenkin yhteensä ainakin 33 prosentin kannatus. Presidentinvaaleissa tuo merkinnee menestystä Haavistolle toisella kierroksella, mutta eduskuntavaalien lähestyessä otetaan ohjelmakysymykset vakvasti.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Demarien piirissä ei ole kylläkään mitään läpi puoluekentän olevaa innostusta Haaviston suuntaan. Sen sijaan omiin ehdokkaisiin ei aidosti uskota ja monet kallistuvat tosiasiassa istuvan presidentti Niinistön jatkokauden puolelle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Puoluekenttä" on enää mitätön osa demarien äänestäjäkentästä. Äänestin itse jäsenäänestyksessä Feldt-Rantaa, mutta varsinaisessa presidentinvaalissa ei kannata ruveta pelleilemään ensimmäiselläkään kierroksella.

Eduskuntavaaleissa me alle 70-vuotiaat (itse olen vuoden Alsiota vanhempi tuore eläkeläinen) pohdimme vaalipiirikohtaisesti, kuka liberaalia vasemmistoa parhaiten edustaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #35

Vähimmällä selviää seuraavista presidentinvaaleista, kun suopuu heti ensimmäisellä kierroksella äänestämään voittajaa.

Ei tarvitse lähteä vaaliuurnille kuin kerran.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #38

Sovitaanko, että puolueiden jäsenet ovat solidaarisia omille ehdokkailleen? :-)
Muut äänestävät Niinistöä heti ensimmäisellä kierroksella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #40

Siinähän äänestät Matti Vanhasta;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #41

Minä vain yritän varmistaa Niinistön valintaa eka kierroksella
(ja Matin kakkossijaa siinä sivussa...)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #38

Ei se niin varmaa ole, että Feldt-Ranta heti ensimmäisellä kierroksella voittaa :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset