Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kuolema kuokkavieraille

Suomessa kuolee päivittäin alkoholimyrkytykseen tai alkoholiperäiseen tautiin 4 ihmistä. Itsemurhan tekee kaksi ihmistä joka päivä. Silti janoamme verta pakkiin kun Turussa marokkolainen nuorukainen tappaa kaksi ja haavoittaa useampia.

Onhan se väärin, mutta missä on suhteellisuudentajumme?

Vannomme kuolemaa kuokkavieraille käsi tiukasti nyrkiksi puristuneena syvällä taskussa. Joku tuo sen myös raflaavasti esille somessa ja saa heti huomiota ja tuomitsemista. Ei saa sanoa ääneen sitä mitä ajattelee. Tuska ja kipu on pidettävä piilossa, ei vihaa saa näyttää saati purkaa. Mennään ja hukutetaan suru alkoholiin ja kuollaan 4 kertaa päivässä.

Missä on se suomalainen maalisijärki josta aina puhutaan? Perussuomalaiset ovat toitottaneet tätä yhtä ja samaa asiaa pari kolme vaalikautta ja nyt kun sellainen tapahtuu kaikki ovat jos eivät nyt haltioissaan, mutta tuohtuneita kuitenkin.

Syytetään mediaa, syytetään pääministeriä, sisäministeriä, hallitusta ja Päivi Nergiä.

Miksi samalla intohimolla ei vastusteta itsemurhia tai alkoholia? Dementiakin tappaa enemmän kuin terroristit yhteensä.

En suvaitse terrorismia, mutta en myöskään ymmärrä ylilyöntiä ja mediakohua mitä sen varjolla vedätetään. Kaikki sen tiimoilla oleva julkisuus antaa lisäpontta radikalisoitumiselle. Mitätön ihminen haluaa julkkikseksi keinolla millä tahansa. Ja me anamme tähän hänelle eväät riekkumalla viikkoja jokaisen terroristisen teon jälkeen.

Tekee jo oikeasti pahaa lukea iltalehtiä tai avata ylen sivuja, kun 79 % uutisoinnista koskee terrorismia.

Tehkää mediassa sellainen päätös että vaikenette kuoliaaksi jokaisen antisankarin, sen sijasta, että nostatte hänen otsikoihin viikoiksi.

Pieni artikkeli sisäsivuilla riittää uutisoinniksi, eikä se ole silloin roskien lakaisemista maton alle.

Pidetään pää kylmänäö ja jalat maassa. Tehostetaan terrorismin torjuntaa vähentämällä vouhkaamista. Teoista mies tunnetaan ei turhan paskan levittämisestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pieni artikkeli sisäsivuilla riittää uutisoinniksi, eikä se ole silloin roskien lakaisemista maton alle."

Noitahan on kautta aikojen ollut. Pieni otsikko sisäsivulla: "21-vuotias eläkeläinen puukotti toverinsa kuoliaaksi Vaasankadulla". Jotkut lukijat sen huomasivat, jotkut eivät. Iltauutisissa TV:ssä ei moisista kerrota turhan päiten.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Turun tapaus ei jäänyt sisäsivuille.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tjaa, näin maalaisjärjellä ajateltuna voisi kuvitella, että ero ihmisten mielissä on siinä, että alkoholimyrkytykseen, alkoholiperäiseen sairauteen tai itsemurhaan on aika hankala menehtyä ilman omaa aktiivista toimintaa kyseisen päämäärän hyväksi. Tai no, ehkä torikaffelle menokin lasketaan nykyään sellaiseksi,.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siksi en omassa kommentissani noihin viittauksiin kantaa ottanutkaan. Sikäli nekin kyllä puoltavat paikkaansa, että ne korostavat ennenaikaisten tai turhien kuolemien yleisyyttä antaen osaltaan suhteellisuudentajua kaikelle taivastelulle. Mutta kieltämättä tällaiset vertaukset lienevät liian makaabereja tässä yhteydessä Turun uhrien omaisille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Alkoholismi on sairaus ja jos se katsotaan niin, että se jätetään henkilön omaksi huoleksi niin olemme aika metsässä siinä, kuten nyt tässä terrorismin hoidossakin.

Ei terrorismi uutisoinnilla mihinkään katoa, siinä on käynyt juuri päinvastoin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #7

Et sitten halunnut käsittää eroa. Jos joku juo itsensä hengiltä, se ei muodosta minkäänlaista turvallisuusuhkaa muiden osalta (oletuksella ettei esim. seikkaile kännipäissään auton ratissa). Vaikka alkoholismi onkin yksittäistasolla inhimillinen tragedia, sillä ei ole muiden ihmisten turvallisuuteen tai turvallisuuden tunteeseen vaikutuksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Eron käsitän, mutta jos joku asia meinataan hoitaa olkoon se terrorismi tai alkoholismi on tartuttava syihin, eikä seurauksiin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Siksipä en sinulle vastannutkaan, vaan Alsiolle, jonka kirjoittaman avauksen kaltaiset alkavat vähitellen, forgive me my french, vituttaa suunnattomasti kaikessa vähättelyssään.

Veikkaukseni on, että seuraavaksi esiin kiskotaan liikennekuolemat -kortti.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #8

Tomi, on kiskottu jo. Iisalmen sanomien päätoimittja teki niin. Eli terrori-iskun vähättelykin on saanut jo aivan järjettömiä piirteitä. Seuraavaksi varmaan vedetään "ei elämästä selviä hengissä" -kortti. Eli siis, koska kumminkin kaikki me sataprosenttisesti kuolemme jonain päivänä johonkin, niin miksi nyt vauhkotaan yhdestä terrori-iskusta. Rasismia selvästi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #17

Turun puukotuksesta ei edelleenkään tiedetä, oliko se terrori-isku. Kouluampumiset eivät kai ole terrori-iskuja, koska ne olivat suomalaisten tekemiä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #23

Nyt näyttää siltä, että Pekka Ropponen on ainoa, joka ei tiedä. Ja määritelmäsi, miksi kouluampumisia ei pidetä terrori-iskuina, on yksiselitteisen väärä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #36

Niin, miksi niitä ei nimitetty terrori-iskuiksi? Tekijöillä ei ollut takanaan mitään järjestöä, mutta he antoivat kuitenkin ymmärtää ajavansa ekofasistisia aatteita, ts. kyse ei ollut mistään individualistisiin motiiveihin perustuvista teoista.

Turun puukotuksen tutkinta on kesken, eikä uhri ole edes syytteessä mistään rikoksesta vielä, saati, että olisi tuomittu. Oletko ollut yhteiskuntaopin tunneilla, kai peruskoulussakin sellainen oppiaine on?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #39

Juu, ehkä mitään rikosta ei olekaan tapahtunut, tai ainakaan poliisin ampuma mies ei ole tehnyt yhtään mitään. Ihme rasismia nykyään jopa Ylellä, kun horisevat terrorismista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Alkoholismi on sairaus, ei siinä enää ihmisen oma tahto riitä pelastajaksi, kuin harvoissa tapauksissa. Itsemurhiinkin voidaan vaikuttaa yhtäläisesti kuin terrorismiin, poistamalla niitä syitä mikä noihin tilanteisiin johtaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomessa käytiin 80-luvun lopulla kaiki vuoden itsemurhat läpi ja puolessa tapauksista oli takana vakava masennus. Viinan juontikin voi liittyä esim. sosiaaliseen fobiaan tai bipolaarihäiriöön. Puolet itsemurhan tehneistä oli myös humalassa, jos oikein muistan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Kumpi tilasto silloin kasvaa jos humalainen tekee itsemurhan vai molemmat?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #60

Varmaankin molemmat, voihan diagnooseja olla useita samalla henkilöllä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #65

Muut diagnoosit usein johtuvat alkoholismista, mutta siihen ei kiinitetä huomiota, koska sitä ei saa hoitaa koskapa itseaiheutettu sairaus, niin sitten keskitytään näihin muihin oireisiin. Iänikuinen muna vaiko kana ensin... mutta ei se alkoholismi pallohippaa pelaamalla tai hullunlääkkeillä tokene.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jaan tunteesi, Ari. Itse en enää halua sanoa asiasta sen enempää, koska ei minullakaan ole mitään järkevää sanottavaa, ja jos olisikin, ei kukaan kuulisi. Tai ehkä sinä kuulisit mutta sinä tiedät sen jo sanomattakin.

Täynnä surua. Ei jaksa enää - ei sarkasmia, ei ironiaa, ei vitsiä, ei edes maltillisuutta. Vaikka koko jälkiepisodi on oikeastaan täynnä absurdiaa.

Hallitus, poliisi ja auttajat ovat ainoat, joilla on edes yritys tehdä työnsä. Niistä hallitus on valittu jokaisen sivusta viisaan viralliseksi sylkykupiksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri noin, tästä auton käytöstä terrorismina on tullut seksikästä juuri mediakohun nostattaman julkisuuden myötä. Nolottaa olla piittaamatta enää mistään, mutta näin se vain menee kun tarpeeksi vatvotaan. Kokonaisuutta ei haluta nähdä nähdään vain kipukohdat siellä missä niitä halutaan nähdä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Pieni artikkeli sisäsivuilla riittää uutisoinniksi, eikä se ole silloin roskien lakaisemista maton alle."

Suomessa on poliittinen taho, jonka mielestä uutinen sisäsivuilla tällaisesta tapauksesta on nimen omaan roskien lakaisemista maton alle silloin kun syyllinen on joku ulkomaalainen.

Vähälle on blogien ja uutisten lukeminen viime päivinä jäänyt. Otsikot ovat jo kertoneet sen millaisesta tuubasta on milloinkin kysymys. Kun edes maltettaisiin odottaa tutkimustuloksia ja niiden perusteella sitten käsitellä asioita, mutta se on liikaa pyydetty.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Onnettomuudet ovat elämässä vakio ja itsemääräämisoikeuteen kuuluu tehdä halutessaan nopea tai hidas itsemurha joista viimeisen jotkut mallit eivät nouse keskustelun aiheiksi kuten elintasosairaudet (demetiakin on ainakin osittain). Sitten on 'turhia' kuolemia joista jotkin parantumattomat syövät ovat tunnetuimpia ja sitten on joku järjetön väkivallanteko, Turun tapahtumat, josta turhempaa ennenaikaista kuolemaa ei olekaan, josta voi syyttää suoraan joitan instanssia, Sipilää, eikä joko huonoa tuuria elämän arpajaisissa tai omia valintoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hmm jos kansallismieliset tunteesi eivät yllä alkoholihaitoista välillisesti kärsiviin vaan korostat alkoholistien tai liikakäyttäjien oikeutta hidastettuun itsemurhaan niin et voi olla aidosti kansallismielinen vaan pelkkä äärioikeistopyrkyri.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Elintasosairauksista alkoholi on median lemmikki, mutta on niitä jokunen muukin ja voi olla montaa mieltä koska alkoholi on se pääsyy jossei se maksa silleen poksahda.

Jos makaaberit aiheet ovat lähellä Sinin sydäntä niin älä taaskaan luule, levitä huhupuheita, vaan katso jälleen kerran tilastoa.

http://www.stat.fi/til/ksyyt/2015/ksyyt_2015_2016-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

Mikä ihmeen median lemmikki. Se on ihmisten mielissä. Siihen liittyy muutakin kuin puhtaasti terveysnäkökulmia. Lisäksi se on tabuaihe.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Blogistilta hyvä havainto asioiden suhteettomuudesta.

Alkoholismia tai itsemurhia ei voida käyttää poliittisesti hyväksi. Tai no, voi niitäkin tietysti käyttää terveys- ja sosiaalipolitiikan välineinä mutta eivät vaikuta ihmisten tunteisiin samalla tapaa .

Terrorismi on mediataloille hyvä business.Mainostaja kiittää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, olen surullinen ja pettynyt kirjoituksesi antiin. Ymmärrän kuitenkin sen ettet miehenä tunnista sitä vaaraa, jonka islamismiterrorismi kohdistaa vääränuskoisiin ja etenkin naisiin. Viinan käyttäminen ja liikennetapaturmat eikä itsemurhat perustu samaan uhkakuvaan. Ei missään mielessä.

Minusta on aivan oikein kritisoida ja syyllistää maamme päättäviä politiikkoja aivan liian leväperäisestä maahanmuuttopolitiikasta. Heti kun tuli selväksi ettei Dublin- ja schengensopimuksia noudatettu, olisi Suomenkin pitänyt aloittaa rajatarkastukset.

Vähättelemällä näitä asioita ei hyvää seuraa. Sanotaan, että vaikeneminen on kultaa, mutta ei tässä asiassa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olisiko pelkkien miesten tappaminen lieventävä asianhaara?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kommenttisi luokittelen vasemmistolaiseksi propagandaksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #28

Mitähän feministit tuohon sanoisivat?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Näitä suhteuttamisjuttuja iömestyy aina muslimiterroristien iskujen yhteydessä.
Väkvaltaan kuolee vähemmän, kuin ennen. Liikenteeseen kuolee paljon enemmän. Nyt itsemurhiin ja alkoholismiin. Tottahan nämä huomiot ovat.

Turkkarissakin oli lauantaina muistaakseni tämä liikenne vertaus. Pitäisi vain muistaa, että liikenne on paljon vaarallisempaa. Samalla sivulla käsiteltiin tätä hyökkäystä. Minusta se ei ole sopivaa.

Tarkoitus on varmaankin hyvä.

Oliko näitä samoja suhteuttamisjuttuja kouluampumisten yhteydessä. En ainakaan muista. Niissä taoauksissa ns hyvät ihmisetkin voivat päästää paheksuntansa valloilleen ja suunnata sen äärioikeistoon tai aselakeihin. Ei tarvita suhteuttamista. Nyt tarvitaan, koska valtamedia ja poliittinen eliitti sekä "hyvät ihmiset" ovat sitoutuneet kaikin tavoin tähän muslimien maahanmuuttoprojektiin.

Onnettommudet ovat tietenkin todennäköisempiä. Tietenkin muu rikollisuus myös. Alkoholismi ja itsemurhat ovat vakava ongelma.

Niistäkin olisi hyvä kiinnostua, mutta ajankohta viestii muusta.

Entäpä jos suhteuttaa suomessa alkoholismiin, itsemurhiin ja liikenteeseen kuolleet verrattuna esim afganistanin sotatoimissa kuolleisiin?
Kumpi on sitten turvallisempi?

Ihan ulkomuistista. Siviili uhreja oli 3000 verran 2016. Kyllä kai suomi sentään turvallisempi on ja hiukan puhutaan eri luokan asioista. Vakavista joka tapauksessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katsos kun kuola valuu, niin se tuntuu varmaan hyvältä.

Onhan tämä tilanne nyt persuille kuin jumalan lahja, nyt päästetään irti kaikki mitä hiukankin on varastoon jäänyt, Halla-Ahot lapsineen omivat tämän tapahtuman oman poliittisen agendan johtotähdeksi. Toisaalta moni muukin on päässyt nyt hurskastelemaan sillä, että minä olin niiiiiin oikeassa.

Realismilla ei tässä tapauksessa voi tietenkään juhlia, joku voisi tietysti laskea, että kuinka iso prosentti on nyt terroria tehnyt, niiden toimesta, jotka suomeen ovat parissa vuodessa saapuneet hakemaan turvapaikkaa. Yksikin on liikaa, juu, juu, utta jonkunlainen järki olisi hyvä olla päässä.

Moni persu nyt jauhaa, että maahanmuuttopolitiikkaa pitää saada arvostella, ei se ole rasismia. No ei se arvostelu olekaan rasismia, mutta eipä paljon puutuu, kun täälläkin saa lukea, että rajat kiinni, kaikki ulos, turhaan hyysätään, islam on terrorismia, liikaa hyväksytään hakemuksia, jne.

Halla-Aho sitten omalla olemuksellaan on huolestunut, kun liikaa kehutaan maahanmuuttotaustaisia auttajia, kun ei nyt sitten nostettu kantasuomalaista sankariksi. Sitten vielä kruununa linkki MV-lehden sivuille, niin sanattomaksihan tuo vetää. Siinä meillä on ''valtiomies''. Jos arvostus voisi vielä hänen toimiaan kohtaan laskea, niin se laskisi, mutta kun sitä ei oikein ole koskaan ollutkaan, niin vaikea on edes mitään sanoa.

Presidentti on mielestäni puhunut koko ajan järkevästi, ja todennut Suomen toimivan kansainvälisten lakien mukaan ja oikeuslaitokseen luottaen. Ongelmia on palautuksissa, mutta niin on monella muullakin maalla. Sitä varmaan yritetään koko ajan ratkaista.

Sitten vielä tämä hallituksen haukkuminen, parastahan oli kun täällä todettiin, että Sipilällä ja Orpolla on verta käsissään. No tällaista teksitä ei kuvittelisi kuulevan nykypäivänä demokraattisessa valtiossa, mutta toisaalta kun ei ole kauhalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia.

Neljän vuoden välein äänestetään, eikä huutamalla hallitus hajoa.

Luotan kuitenkin siihen, niinkuin gallupeista näkyy, että valtaosa Suomalaisista on järkevää, ja ymmärtää sen, että netissä meuhkaamalla ei mikään muutu. Tämän tapauksen myötä voi tietysti persujen kannatus hetkellisesti nousta, mutta Suomen kannalta sillä ei onneksi ole mitään merkitystä, asialliset puolueet kuitenkin tulevat ensi vaalienkin jälkeen hallituksen muodostamaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ari kyllä nyt syyllistyy mielialojen lietesontaan: "Vannomme kuolemaa kuokkavieraille käsi tiukasti nyrkiksi puristuneena syvällä taskussa."

Ihanko totta Ari vannotte? Ketkä te? Ethän vaan tarkoita, että teitä on useampia?

Vai etkö itse kuulu tuohon joukkoon, josta sanot "vannomME"? - Jos näin, oletkö tehnyt ilmoituksen moisesta äärikäytöksestä? Esitä sitten viranomaisille mahdollisimman yksilöivät tunnistetiedot, jottei käy niin kuin joskus on käynyt kun syyllisiä ei voidakaan tunnistaa ja tavoittaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Blogiaiheen johdannainen:

Lienet myös Ari tehnyt sen huomion, että eräät päällepäin kakunkauniit ja puhtoiset oletetut ultrasuvaitsevaistoenkelit ovat aina järjestään ensietujoukoissa työntämässä juurikin noita vihapuheita lietsovia MV-lehden ym. törkypropagandalinkkejä silmiimme silloin, kun on tapahtunut jotain hätkähdyttävää ja tarvitsisimme maltillista suhtautumista ym. kaikkea muuta kuin mielenkiihotusta toisiamme ja maahanmuuttajia vastaan.

Tuskin monikaan US-Puheenvuoron tai muidenkaan somefoorumeiden asiakkaat koskaan edes kuulisivat noista valheuutistuuteista, elleivät nämä epätotuudentorvet toisi niiden ja yksityisverkoissa käymiensä ääriainesdebattien tuikitärkeitä linkkejä tarkasteltaviksi milloin minkin mukatieteellisen nollaselvityksen varjolla. Huomaa: false flag -toiminta on totta ja monimuotoisempaa kuin tavantallaaja äkkääkään, mutta max-tehoisen älykön kyllä pitäisi se tunnistaa ja tiedostaa omatkin vaikuttimensa. Käsi sydämelle. - Terveisiä Markku Huuskolle, esim. http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24165...

Niko Sillanpää

Itsemurhan tekeminen vaikka viinaa juomalla kuuluu aikuisena olemisen vapauksiin. Melko vaikeaa sitä on rinnastaa terrori-iskuihin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllähän psyykkiset sairaudet altistavat viinan juonnille, emmekä vielä tiedä, oliko puukottaja esim. psykoottinen.

Niko Sillanpää

Kyseessä on useamman henkilön salaliitto. He ovat siis kaikki psykoosissa ja heidän psykoosinsa sisältö jakaa vieläpä saman sisällön? Aha.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #25

Voihan terroristijärjestö käyttää vaikka hyväkseen psykoottista henkilöä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #27

Aika riskaabeli strategia. Psykoosissa olevat eivät ole varsinaisesti tunnettuja toimintakyvystään ja luotettavuudestaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #29

Totta, mutta toisaalta vainoharhaiset henkilöt tekevät murhia, ts. suunniteltuja henkirikoksia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olisiko se sitten jollain tavalla lieventävä asianhaara terroristisen murhan toteuttamisessa? Eikös ole kerrottu isis-taistelijoiden käyttävän jatkuvasti jotain huumepillereitä taistellessaan?

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001040769.html

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/isis-tai...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #31

Päihtymys ei tee syyntakeettomaksi, mutta huumaavan aineen laukaisema psykoosi voi tehdä, esim. juoppohulluudessa tehty teko voi olla syyntakeeton. Fenetylliini hajoaa elimistössä amfetamiiniksi ja teofylliinkiksi, ja voi aiheuttaa psykoosin.

Blitzkrieghän perustui osaltaan amfetamiinin käyttöön.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Tarkoitatkos kommentillasi hyväksyä isisin suorittamat teot, kun ne on tehty huumaavien aineiden vallassa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #43

Tulkitsen kommenttisi rasistiseksi propagandaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #45

Just. Ei löytynyt lääkettä vaivaan? :D

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #47

Joko et lue kommenttejani, tai ainakaan ymmärrä sisältöä, tai sitten implisiittisesti esität, että kaikkia ei tarvitse tuomita lain ja länsimaisten oikeusperiaatteiden mukaan, vaan KKK:n tyylinen lynkkaus on oikeutettu.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Laiha suomalainen mies löi henkilöä puukolla selkään. Minkähän maalainen tämä "henkilö" mahtoi olla? Pitäisikö meidän kaikkien alkaa vainoharhaiseksi tällaisia uutisia lukiessamme?

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708232200345029...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos tuo henkilö olisi sattunut kuolemaan tuossa Oulun puukotuksessa, niin uutisointi olisi todennäköisesti jäänyt yhtä vähäiseksi kuin nytkin. Tietysti suomalaiset puukottelevat, niinhän on aina ollut. Olkoonpa sitten laiha tai lihava.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos se oli kiertoilmaisu laihialaiselle, joka käytti lainattua vanhaa Mora-puukkoa?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tilanne on Turun tapauksen vuoksi sen verran tulenarka, että suomalaisten tekemien puukotusten uhreista ei haluta sen enempää kertoa. Ei edes sisäsivuilla. Näinkin voisi asiaa spekuloida. Mutta oikeasti - en tiedä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tällaiset tuppaavat jäämään hyvin vähäiselle huomiolle. Vasta kun puukottaja on ulkomaalainen, alkavat liput liehua puolitangossa ja someraivo yltyy.

Muista tapauksista ei juuri muistetakaan.

"Kuusikymppinen nainen puukotettiin kuoliaaksi Seinäjoella: Kaksi miestä ja nainen vangittu."
https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/kuusikymppin...

"Nainen puukotettiin kuoliaaksi Etelä-Haagassa"
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004327180.html

"Nuori nainen puukotettiin kuoliaaksi Riihimäellä"
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000003034937.html

"Vii­si­kymp­pi­nen nainen puukotettiin kuoliaaksi Virroilla"
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/viisikymppine...

"Nainen puukotettiin kuoliaaksi Vaasassa"
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/nainen-...

"Nainen puukotettiin kuoliaaksi Kuusankoskella"
http://www.kouvolansanomat.fi/m/Online/2014/08/11/...

"Nainen puukotettiin kuoliaaksi kotonaan"
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/114876-nainen-puu...

"Nainen puukotettiin kuoliaaksi Oulun Kaukovainiolla"
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000618816.html?re...

j.n.e. j.n.e. j.n.e.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Asiaan ehkä jotenkin liittyy teon henkilökohtaisuus ja asenteet. Jos istuisi terassilla olutta tuopista juoden ja joku tulisi ja ottaisi tuopin itselleen ja joisi sen, niin osa ihmisistä tulisi raivoihinsa. Kysymys on taloudellisesti n. viidestä eurosta, mutta osalle ihmisistä se on se epäkunnioitus, mikä tekee teosta tuhatkertaisesti merkittävämmän.

Liikenneonnettomuudet, itsemurhat, oman maan kantakansalaisten väliset murhat eivät jollain tapaa ole niin epäkunnioittavina ja asenteellisena pidettäviä asioita ihmisille.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Alkoholikuolemien ja terrorististen murhien todennäköisyyksien vertailussa pitää ottaa huomioon erilaiset perusjoukot. Alkoholikuolemien mahdollisia aiheuttajia on Suomessa noin 4 miljoonaa, kun taas mahdollisia terroristimurhaajia alle 30 000. Sitä paitsi Turussa saatiin vasta ensimmäiset näytteet eikä kukaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Alkoholikuolemista on paljon vahvempaa tilastollista näyttöä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yhden suhde 30000 ja prosentteina?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Oletetaan, että vaikka noin 20000 turviksista on mahdollisia terroristeja. Tällöin vertailukelpoisia lukuja saadaan kertomalla terroristien tähän mennessä tekemät murhat 200:lla eli 2x200=400, joka on jo samalla dekadilla alkoholikuolemien kanssa! Alkoholikuolemien kohdalla kuolinsyy on usein paljon epämääräisempi mutta veitsenisku on aika yksiselitteinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yhden suhde 30000 ja prosentteina?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomalainen ei mielestäsi ole mahdollinen terroristimurhaaja?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kantasuomalaisen kohdalla aika epätodennäköistä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #57

Kouluampujat, eikö se ollut terrorismia?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #62

"Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon." (wiki)

Mihin päätöksentekoon kouluampujat yrittivät vaikuttaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #76

"Mihin päätöksentekoon kouluampujat yrittivät vaikuttaa?"

Mihin päätöksentekoon Turun puukottaja yritti vaikuttaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #78

Samaan kuin Barcelonassa, Lontoossa, Pariisissa, New Yorkissa ja monissa muissa paikoissa. Allahu Akbar.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #83

Suomen kouluampujat pyrkivät myös samaan kuin vastaavat teot vaikkapa USA:ssa.

Mutta voisitko kertoa mikä on se pyrkimys päätöksentekoa koskien niissä puukotuksissa tai Barcelonan y.m. tapauksissa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #84

"Suomen kouluampujat pyrkivät myös samaan kuin vastaavat teot vaikkapa USA:ssa."

Siis mihin? Turha näytellä tyhmää ja miettiä mihin Isis äärimuslimeineen pyrkii.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Mihin päätöksentekoon kouluampujat yrittivät vaikuttaa?"

Huolimatta siitä että terrorismista puhutaan, Turun tapaus näyttää yhä edelleen tavalliselta suomalaiselta koulu- tai katuammuskelutapaukselta, vaikka nyt käytettiinkin puukkoa.

Yksikään terroristijärjestökään ei ole viitsinyt yrittää ottaa tapauksesta kunniaa itselleen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #57

Se johtuu vain siitä, että niitä ei määritellä koskaan terroriteoiksi. Seuraus on kuitenkin uhrin ja hänen omaisten kannalta yhtä surkea.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos alkoholi tai liikenneonnettomuus tai molemmat yhdessä, tappaa sata kertaa enemmän kuin terroristi, niin olisi johdonmukaista pelätä niitä aaioita sata kertaa enemmän kuin terroristia.

Jos kysyn miksi terroristia pelätään sata kertaa enemmän kuin liikennettä, niin sanotaan etten ymmärrä.

Enhän minä sitä toki ymmärräkkään.

En ymmärrä sitäkääm selitystä ettei liikennettä tarvitse pelätä kun autoja on niin paljon ja terrorismia pitää pelätä enemmän kun terroristeja on niin vähän. Se ei vain sovi tällaiseen äijälogiikkaan. Se on kai sittem jotain mamukriittistä logiikkaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Liikenteessä on myös sama ongelma kuin terrorismissa. Tilastoidaan niitä tapahtumia mitä tapahtuu, kun tulisi keskittyä ennakoimaan ja elinimoimaan edeltäkäsin. Nytkin Turun epäilllystä annettiin ilmiantoja, mutta kun hän ei ollut mitään tehnyt niin korva ei lotkahtanut.

Liikenteessä sakkojen tarkoitus on enemmänkin kerätä rahaa valtiolle, kuin opastaa parempaan liikennekulttuuriin.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Onneksi maastamme löytyy todellisia asintuntijoita ja myös toimenpideehdotuksia vastaisten terrori-iskujen torjumiseksi:

Alan Salehzadeh:

"Kuten: moskeijoiden saarnat pitää Euroopassa ottaa ennakkovalvontaan, rikolliset ja jihadistit oleskeluluvalla oleilijat pitää karkottaa, EU:n politiikkaa on päivitettävä jotta rajavalvontaa saadaan tiukennettua, poliittista islamia on kitkettävä. Myös suurmoskeijan kaltaisten hankkeiden rahoitus ja niiden takana olevat tahot on oltava selvät"

Tarvitaan ilmeiiesti maahanmuuttajatausta ymmärtääkseen asioita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tarvitaan ilmeiiesti maahanmuuttajatausta ymmärtääkseen asioita."

Näin on! Suomalaisten keskuudessa on aivan liian paljon sellaista "maltillista islamia ei ole olemassa" -harhaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei olekaan. Islam on islam. Mutta on olemassa maltillisia muslimeita, jotka eivät ota kaikkia Koraanin tai Hadithien oppeja kirjaimellisesti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

Ja aivan sama pätee kristinuskoon myös.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen Vastaus kommenttiin #64

Eräät arabimaissa asuneet länsimaalaiset ovat sanoneet, että islam ei ole vain uskonto. Se on koko yhteiskunta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #67

"Eräät" ja "arabimaissa".

Arabimaat muodostavat vain pienen osan islamilaisista maista ja niidenkin välillä on erittäin suuria eroja. Maailman väkirikkain muslimivaltio Indonesia on hyvinkin maallinen poliittiselta järjestelmältään. Toki siellä niin kuin kaikissa maailman maissa on erilaisten uskontojen fundamentalistejakin olemassa. Niitä on myös suomalaisissa kristityissä. Myös esimerkiksi väkirikkaan Turkin kiristynyt ilmapiiri on enemmän sidoksissa maalliseen poliittisen vallan otteen koventamispyrkimykseen kuin uskontoon. Ehkä jollain tavoin Puolaan verrattavissa sinä mielessä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #68

Kuten eräs nuorempi työtoverini aikanaan totesi, Indonesia on poikamiehen paratiisi. Sen sijaan dolce vitan viettäminen vaikka Saudeissa voisi päättyä aika nopeasti, ellei pysy tiukasti compoundilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #69

Indonesiasta on jonkin verran kokemusta, ja nimenomaan siellä asuvien suomalaisten ekspatriaattimiesten elämästä. Uskonto ei paljon häiritse.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen Vastaus kommenttiin #68

Multa ympäripyöreä ilmaisu, jota en voi tässä tarkentaa.
Viimeisen kuukauden aikana ainakaan ei Indonesiassa näyttäisi olleen ääri-islam pohjaisia iskuja. Muualla on sitten tapahtunutkin sivuston mukaan:

http://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks....

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ari hei! HE tekevät sen itse eli POLIITIKOT ja heidän suosikkinsa! Mediapainetta ei voinut välttää ja Suomi ikävä kyllä tarvitsi terrorikeskustelun, mutta valitettavasti se pyörähti käyntiin vasta kahden murhatun naisen jäljiltä. Kansalaisilla on suuri tarve ilmaista mielipide tästä terrorismiasiakokonaisuudesta ja se on ihan ymmärrettävää, koska me voimme olla kaikki periaatteessa kohteita, vaikka se on hyvin epätodennäköistä joutua terroristisen hyökkäyksen kohteeksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Alkoholiperäiset taudit ja tapaturmainen alkoholimyrkytys ei ole kiinnostavaa ja siksi siitä ei enää kirjoitella. Alkoholismi ei parane kieltolailla, ja tuskin terrorismikaan loppuu sillä että se on kiellettyä. Molempiin löytyy lääke kun aletaan tutkia syitä, eikä seurauksia nosteta ainostaan esille.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Ei sille voi mitään, kansalaisilla pitää olla oikeus ryypätä itsensä hengiltä jos niin halutaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eri asia on olla oikeus, kuin että sitä tarvitsisi käyttää. En minä sitä oikeutta ole viemässä, vaan tekemässä olosuhteet sellaiseksi, että kenellekkään ei tulisi mieleenkään ryypätä itseään kuoliaaksi.

Suomessa patistellaan nyt ihmisiä lisääntymään, mutta silti annetaan ihmisten masentua kuoliaaksi ja kerrotaan sitten jälkiviisaasti, että heillä oli siihen oikeus.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #74

Olen tästä ihan samaa mieltä, että yhteiskuntamme mielenterveydellisessä ilmapiirissä on kehittämisen varaa. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #77

Sen tiesinkin jo. Kunpa monet muutkin tietäisivät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Täällä näyttää kommentoivan runsaasti henkilöitä, jotka lakaisevat terrori-iskun ja sen uhrit maton alle.

Voin kertoa heille, että kyseessä on lentävä matto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset